PSV wil Rutten veel macht geven

Het takenpakket van algemeen directeur Jan Reker en technisch manager Adrie van Kraaij zal, bij de komst van Fred Rutten naar PSV, kleiner worden. De directie van de club uit de Lichtstad voerde tot gisteravond laat gesprekken met Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van de oefenmeester.

Tijdens dit gesprek liet Ploegsma ook weten dat Rutten zeer waarschijnlijk akkoord zal gaan met de voorwaarden, die Schalke 04 hem geboden heeft. Het doorlopende contract van de oefenmeester wordt dan namelijk ontbonden. Bovendien is hij dan een vrij man en lijkt een terugkeer naar PSV een kwestie van tijd. Rutten heeft in elk geval al laten weten een terugkeer te ambiëren.

Rutten zou bij een eventuele aanstelling als trainer van PSV wel vergaande bevoegdheden op het technische vlak willen hebben. Zo wil hij zijn eigen technische staf gaan samenstellen. Een jaar geleden, bij de komst van Huub Stevens, had Reker daar ook nog een duidelijke stem in. Bovendien wist de algemeen directeur van PSV te voorkomen dat Erwin Koeman en Ernie Brandts als assistent-trainers werden aangetrokken.

Bovendien wil Rutten garanties hebben om nieuwe spelers aan te trekken. Zo zou de oefenmeester Orlando Engelaar, Eljero Elia en Marko Arnautovic graag naar Eindhoven willen halen. Ook wil de trainer het enige aanspreekpunt voor voetbalzaken zijn. Op dit moment is het nog zo dat Reker, Van Kraaij en de huidige trainer van PSV deze functie vervullen.

De Raad van Commissarissen (RvC) ziet de komst van Rutten in elk geval wel zitten. Hij is namelijk een technisch zwaargewicht, die ook tegen de visie van de huidige leiding in kan gaan. Bovendien is er voor de komst van de voormalig trainer van Schalke 04 meer draagvlak dan voor de komst van Co Adriaanse, die ook op de shortlist staat.

Overigens komt er vanuit de RvC steeds meer kritiek op de directie van PSV. Zij krijgen namelijk het verwijt dat de aangetrokken spelers, die ongeveer 25 miljoen euro hebben gekost, nog niet het gewenste rendement hebben opgeleverd.

Wil je meer over PSV weten? Kijk dan op het FOK!forum