Geen fusie Roda JC/Fortuna Sittard

De soap rond de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard heeft weer een nieuwe wending gekregen. Gisteren meldden we al dat het steeds onzekerder was, maar nu is het officieel: De voorgenomen fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard gaat niet door. De Stichting Roda JC zei gisteren al per direct de steun aan de fusie op.

Jos Muller, de voorzitter van de stichting, maakte dit bekend naar aanleiding van de verklaring van de provincie Limburg. Die wilde geen geld meer aan de club doneren omdat er niet aan de gestelde voorwaarden zou zijn voldaan. Er zou geen goede oplossing zijn gevonden voor saneren van de schulden. Het geld van de provincie was voor de stichting één van de belangrijkste reden de fusie te steunen. De twee clubs gaan nu op eigen kracht proberen verder te gaan.

De supporters van beide clubs reageren verheugd op het afketsen van de fusie. "Het is geweldig nieuws," aldus Richard Coenen van de supportersvereniging van Fortuna. "Ook wij zijn dolblij," zei Ludo Gulpen namens fans uit Kerkrade. "Maar we maken ons daarnaast ook zorgen over de toekomst van onze club."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Met dan aan mrice80 en jpg97 voor de submit.