Gesink tevreden over koninginnenrit

Robert Gesink kwam gisteren als zesde over de streep in de koninginnenrit van de Ronde van het Baskenland. De Nederlander, die in dienst van Rabobank rijdt, gaf slechts 33 seconden toe op winnaar Alberto Contador. De jonge renner kon daarom met een goed gevoel terugkijken.

"De lastigste rit in het Baskenland zit erop en ik ben niet ontevreden. Op de laatste vier klimmen was het aan Astana om te controleren voor de torenhoge favoriet Contador. Dat deden ze erg sterk," begon Gesink zijn verhaal. "Op de laatste klim gaf de laatste man, Christopher Horner, op indrukwekkende wijze vol gas. Ik kon lang met de eersten mee maar toen Contador zelf ging, moest ik passen."

Gesink probeerde daarna nog wel terug te komen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. "De hele klim heb ik geknokt om nog bij het tweede groepje aan te sluiten, maar op de meet lag ik nog tien seconden achter Damiano Cunego. Toch ben ik tevreden. Dat zal ook moeten, want ik heb alles gegeven. Met een goede tijdrit kan ik een mooi klassement rijden."

Ook Erik Breukink, ploegleider van Rabobank, was erg tevreden over de prestatie van Gesink. "Het is heel bemoedigend als je ziet tussen welke renners Robert hier finisht. Dat is de wereldtop op dit terrein en de verschillen zijn beperkt. Dat explosieve tempo was hem te machtig, maar hij is daarna eigenlijk nooit in de problemen gekomen. Het was wel een steile beklimming, maar kort. Al is het toch ook wel mooi om te zien, dat Contador niet zomaar even dik wegrijdt. Hij heeft de Ronde nog niet zomaar gewonnen. Dat is ook een leuk signaal van vandaag."