Wii verkoopt niet lekker in Japan

Ronald (RonaldG)
Nog meer negatief nieuws rondom de Wii van Nintendo. Eerder vandaag schreef Timsel al dat de Wii de minst gebruikte console van deze generatie is, nu vertelt meneer Iwata ons dat de huidige situatie van de Wii in Japan niet is wat Nintendo ervan wil.

"The Wii is in the most unhealthy condition since it hit the Japanese market. [...] The current condition in the Japanese market is not the one we want." Aldus Iwata

Uit de Japanse verkoopcijfers van deze week blijkt namelijk dat de Playstation 3 voor het eerst in 16 maanden tijd meer verkocht dan de Wii. De verkopen van de Wii zijn zelfs tot bijna tweederde gezakt ten opzichte van vorig jaar. Van de console van Nintendo zijn ondertussen zo'n acht miljoen exemplaren verkocht in Japan en het lijkt erop dat de rek er een beetje uit begint te raken.

"The speed with which people get tired of any new entertainment is faster in Japan than in overseas markets." noemt Iwata als oorzaak.

Iwata hoopt dat met het uitbrengen van Wii Sports Resort, de opvolger van Wii Sports, de verkopen van de Wii weer wat toenemen. Het lijkt erop dat Nintendo meer moeite zal moeten gaan doen om Wii's te verkopen. Begin van het einde?