Uitslagen UEFA Cup 9/4/2009

Vandaag werden de eerste wedstrijden in de kwartfinales van het UEFA Cuptoernooi afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen van deze vier duels.

Shakhtar Donetsk heeft de eerste slag geslagen in de kwartfinale tegen Olympique de Marseille. De Franse ploeg, die eerder dit seizoen nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van PSV, FC Twente en Ajax, kreeg twee treffers te verwerken in het Olympiyskiy stadion te Donetsk.

Vlak voor rust liet doelman Steve Mandanda een bal glippen en zag vervolgens Tomás Hübschman profiteren. Op ongeveer driekwart van het duel besliste Jádson het duel, nadat hij de bal ontving van de op rechts ontsnapte Luiz Adriano. De club van trainer Eric Gerets zal nu in het eigen Stade Vélodrome orde op zaken moeten stellen om de halve finale nog te kunnen bereiken.

FC Shakhtar Donetsk (UKR) - Olympique de Marseille (FRA) 2-0
39' Tomás Hübschman 1-0
65' Jádson 2-0

Stadion: RSC Olympiyskiy, Donetsk
Toeschouwers:
Arbiter: Felix Brych (GER)
Gele kaart: Mykola Ischenko (Shakhtar), Modeste M'Bami (Marseille)

Opstellingen:

FC Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Ischenko, Raţ; Gai, Hübschman; Ilsinho (Willian/63), Jádson, Fernandinho (Lewandowski/80); Luiz Adriano (Gladkiy/89).

Olympique de Marseille: Mandanda; Mears, Civelli, Hilton, Taiwo; M'Bami (Valbuena/68), Cana; Koné, Cheyrou, Zenden (Samassa/78); Niang.


Werder Bremen ontving de enig overgebleven Italiaanse club in Europa; Udinese. De Bianconeri kennen een goed seizoen in de UEFA Cup, en schakelden onder meer Zenit St. Petersburg uit. In Bremen ging het niet van een leien dakje, en wist het maar moeilijk aan te vallen. De Duitsers namen dan ook de leiding. Nadat eerst Claudio Pizarro een treffer afgekeurd zag worden was het even later alsnog raak. Diego schoot de bal vanaf rechts laag onder doelman Samir Handanovič door: 1-0.

Vlak na de thee had Fabio Quagliarella de gelijkmaker op zijn schoen, maar oog in oog met Tim Wiese lobde hij de bal naast. De Italianen zwoegden om die felbegeerde goal te maken, maar in plaats daarvan besliste Diego op driekwart het duel. De Braziliaan speelde zichzelf vrij en schoot de bal fraai in de kruising. Een minuut later was het Duitse feest helemaal compleet; Hugo Almeida ontsnapte en rondde af met een laag schot. Uiteindelijk zou Udinese toch die uitgoal maken, en de return nog enigzins spannend houden. Quagliarella ontving de bal van Christian Obodo en schoot uit de draai raak.

SV Werder Bremen (GER) - Udinese Calcio (ITA) 3-1
34' Diego 1-0
67' Diego 2-0
69' Hugo Almeida 3-0
87' Fabio Quagliarella 3-1

Stadion: Weserstadion, Bremen
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Laurent Duhamel (FRA)
Gele kaart: Torsten Frings, Alexandros Tziolis (werder)

Opstellingen:

SV Werder Bremen: Wiese; Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch (Pasanen/81); Frings; Tziolis, Diego, Özil (Niemeyer/76); Hugo Almeida (Hunt/71), Pizarro.

Udinese Calcio: Handanovič; Zapata, Domizzi, Felipe, Pasquale; Inler (Obodo/84), D'Agostino, Asamoah; Pepe (Floro Flores/72), Quagliarella, Alexis Sánchez.


In Hamburg had het duel tussen HSV en City geen beter begin kunnen krijgen. Al na een halve minuut mocht Stephen Ireland op aangeven van Robinho de score openen. De Duisers herpakten zich snel en zagen Shay Given enkele inzetten keren. Nog geen tien minuten na de 0-1 kopte Joris Mathijsen echter alsnog de gelijkmaker langs de Ier.

Vervolgens domineerde de ploeg van Martin Jol de wedstrijd, en kregen de Duitsers kans op kans. De uitstekend keepende Given voorkwam de voorsprong lang, maar kon na een uur spelen niets inbrengen tegen een strafschop van Piotr Trochowski, die de Duitser mocht nemen door een handsbal van Micah Richards. De Engelsen konden maar weinig inbrengen tegen de Bundesliga-koploper, en moesten lijdzaam toezien hoe invaller José Paolo Guerrero er zelfs nog 3-1 van maakte.

Hamburger SV (GER) - Manchester City FC (ENG) 3-1
1' Stephen Ireland 0-1
9' Joris Mathijsen 1-1
63' Piotr Trochowski (Pen) 2-1
79' José Paolo Guerrero 3-1

Stadion: Arena Hamburg, Hamburg
Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Olegário Benquerença (POR)
Gele kaart: Piotr Trochowski, Jonathan Pitroipa (HSV), Craig Bellamy, Shay Given (Man City)

Opstellingen:

Hamburger SV: Rost; Benjamin, Gravgaard, Mathijsen, Jansen; Pitroipa, Jarolím, Aogo, Trochowski; Petrić, Olić (Guerrero/71).

Manchester City FC: Given; Richards, Dunne, Onuoha, Bridge (Garrido/46); Wright-Phillips (Fernandes/83), Zabaleta, Ireland; Sturridge (Benjani/62), Bellamy, Robinho.


In Parijs was er eveneens een ontmoeting tussen een Franse en een Oekraďense club, namelijk PSG en Dyanmo Kyiv. De Oekraďeners leken vooraf al op de nul te willen spelen, en dat kwam de intenties van PSG niet ten goede. Arbiter Pieter Vink zag de Fransen proberen de hechte Oost-Europese defensie te slechten, maar de kansen die ontstonden waren niet bijster gevaarlijk. Het was uiteindelijk ook niet verwonderlijk dat in de Franse hoofdstad de cijfers 0-0 op het scorebord zouden blijven staan. In Oekraďne zal de strijd volgende week vervolgd worden.

Paris Saint-Germain FC (FRA) - FC Dynamo Kyiv (UKR) 0-0

Stadion: Parc des Princes, Parijs
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Pieter Vink (NED)

Opstellingen:

Paris Saint-Germain FC: Landreau; Ceará, Camara, Traoré, Makonda; Sessegnon (Pancrate/88), Chantôme, Clément, Rothen; Luyindula (Kezman/61), Hoarau (Maurice/75).

FC Dynamo Kyiv: Bogush; Yussuf; Betăo, Sablić, El Kaddouri; Eremenko, Vukojević, Aliyev (Cernat/73), Ninković; Corręa (Gusev/84), Milevskiy.

Submitter:  Bron: FOK!sport