FOK!ers reageren op afketsen fusie

Sjors (Sj0rSz)
Vanochtend werd bekend gemaakt dat de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard van de baan is. De afgelopen weken heeft dit bij de twee supportersgroepen veel losgemaakt. FOK!sport gaf bezoekers van het forum en de sportsite de kans om te reageren op het laatste nieuws over de fusie.

FortunaHome, één van de beheerders van de website fortunahome.com, was in elk geval duidelijk in zijn commentaar. "Dat de fusie nu is afgeketst is een zeer goede zaak en wel om de volgende redenen. Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel van de huidige supporters van Fortuna Sittard en Roda JC niet op een fusie zaten te wachten," liet hij in een reactie weten. "Daarnaast heeft de stuurgroep alles bij elkaar gelogen. Hierbij kan je denken aan steun van de provincie, de grote sponsoren die in de rij stonden, het beloofde TOP voetbal en een begroting van 20 miljoen. Het was er allemaal niet."

Ook RD4 is blij dat de fusie definitief geen doorgang zal vinden. "Er op geen enkel plan draagvlak, niet bij de supporters, niet bij de sponsors en zelfs op provinciaal niveau niet. Dit was gewoon een speeltje van euroneukers, die alleen met hun bankrekening binding hebben en niet met de clubs."

Rucebo was vooral blij om het feit dat de provincie Sporting Limburg niet financieel wilde steunen. "Gelukkig is die steun er niet gekomen. Het is ook geen taak van de provincie om voetbalclubs te ondersteunen," liet hij weten. "De mensen achter de fusie zijn namelijk vooral bezig met hun eigen ego en die zou met het falen ervan een enorme deuk oplopen."

Toch bleef hij sceptisch over de toekomst van zijn club. "Wat Fortuna betreft ben ik voorzichtig optimistisch. Ik ben er van overtuigd dat er in Sittard genoeg animo is voor Fortuna en dat de supporters in staat zouden moeten zijn om samen met een welwillend bestuur de zaken op te lossen. Tenzij de KNVB echt graag van Fortuna af wil, dan zal men het sowieso zeer moeilijk krijgen."

Daarnaast waren er ook nog mensen, die een fusie wel hebben toegejuicht. "Jammer dat de provincie niet met het geld over de brug wou komen. Dan had je beide clubs als één goede club kunnen laten doorgaan," aldus Apekoek.

Toch hoopt ZoneKill, supporter van Roda JC, dat het uiteindelijk goed zal komen. "Ik hoop dat Roda schoon schip gaat maken in de organisatie, zodat ze volgend seizoen fris verder kunnen gaan. Hopelijk komt er niet nog een hoofdstuk bij in deze fusie."