Brawn: "FOTA niet in gevaar door diffusergate"

Peterselieman
Ross Brawn denkt niet dat de toekomst van de Formula One Teams' Association in gevaar is door de ruzie over de diffusers. De eigenaar van Brawn GP vindt juist dat de kwestie aan kan tonen dat het samenwerkingsverband tussen de Formule 1-teams goed is.

Op 14 april moeten Brawn GP, Toyota en Williams zich bij het Court of Appeal van de FIA melden om de klacht van Ferrari, Red Bull Racing, Renault tegen de illegale diffusers aan te horen. Ook BMW Sauber en McLaren zullen bij deze zaak in Parijs aanwezig zijn.

"De FOTA werkt nog steeds goed samen en is niet beschadigd door deze kwestie. We moeten leren om met dit soort zaken om te gaan en toch gewoon samen te werken. Als we de baan op gaan zijn er altijd wel dingen waar ruzie over gemaakt kan worden. Maar dat moeten we naast ons neerleggen en ons richten op het doel om deze sport beter te maken," aldus Brawn die vindt dat de strijd op de baan moet worden geleverd en dat de rivalen na de wedstrijd gezamenlijk een drankje moeten kunnen drinken.