Shearer: "We staan niet voor niets achttiende"

Niels (DerMeister)
Alan Shearer verloor zijn eerste duel als interim-manager van Newcastle met 2-0 van Chelsea. Komende zaterdag wacht de volgende 'finale' voor The Magpies, die op bezoek gaan bij Stoke City.

Shearer wil geen verklaring geven voor de zwakke prestaties van het team dat hij sinds 1 april onder zijn hoede heeft. "Je kunt wel overal excuses voor gaan bedenken, maar we staan niet voor niets derde van onderen". aldus het clubicoon tegenover The Newcastle Evening Chronicle.

"We moeten voorkomen dat we domme fouten maken. Daarom moeten we 90 minuten, of misschien wel 95, geconcentreerd zijn", vervolgt Shearer, die tevreden is over de afgelopen week. "De trainingen waren positief en we gaan zaterdag met veel vertrouwen de wedstrijd in."

Alan Shearer was van 1996 tot 2006 de topspits van The Magpies en speelde voor die club ruim 300 wedstrijden. De legende moet Newcastle in de Premier League zien te houden. Het team staat momenteel drie punten onder de fatale streep, en tegenstander Stoke City heeft slechts zes punten meer.