Hiddink zeer tevreden

Guus Hiddink heeft met Zuid-Korea en Australi reeds aangetoond een succes-coach te zijn, maar ook met ploegen als PSV en Chelsea lukt het de trainer om topprestaties te leveren. The Blues zetten Liverpool gisteren te kijk (1-3) en Hiddink was zeer tevreden.

De keuzeheer wist door de zege een prachtige reeks van Liverpool te beindigen. Liverpool was negen CL-duels op rij ongeslagen. Maar dat was niet het belangrijkst, want er werd een goede uitgangspositie vergaard door Chelsea. “Met de ploeg gaat het heerlijk. Het was een heerlijke ambiance en dan willen beide ploegen graag voetballen.”

De beginfase was echter slecht van Chelsea. “Inderdaad. We hebben alles prachtig afgesproken van tevoren, maar we voerden het niet uit. Dan sta je zo achter. Aan de linkerkant van de verdediging werden de afspraken simpelweg niet nagekomen. We wisten dat de kwetsbaarheid van Liverpool in het centrum van de verdediging lag. Daarom hebben we Lampard verder naar voren geschoven”, was de tactische zet van Hiddink, die Drogba tot twee keer toe zag falen. “Hij had twee dotten van kansen. Drogba wilde te graag scoren en dan mis je dat soort kansen.”

Uiteindelijk kroonde Branislav Ivanovic zich tot matchwinner. “Zeer goed van hem. Hij weet wat hij kan en hij gaat niet voetballen op plekken waar hij over de kop gaat. Kalou ontlastte hem daarin ook wel, want Ivanovic hoefde niet over de zijkanten op te komen”, ging de keuzeheer verder tegenover de NOS. “Die twee doelpunten die hij heeft gescoord zijn prima."

De twee eerste doelpunten van Chelsea vielen uit standaardsituaties. “Het was gemakkelijk te analyseren dat zij met een zoneverdediging speelden bij corners. Bij ons zijn er een paar jongens, die dapper zijn in de lucht, zoals Ballack, Terry, Alex en Ivanovic. Dan valt er wel wat te halen”, aldus de bondscoach van Rusland. “Op het laatst hadden we via Kalou en Drogba nog kans op een vierde treffer, maar we moeten niet overdrijven. Het zou raar zijn als we uit bij Liverpool ineens vier of vijf keer zouden scoren.”