Lodeweges opvolger Been bij NEC

Dwight Lodeweges is vanaf komend seizoen trainer van NEC. Lodeweges, nu nog interim-coach van PSV, bereikte vandaag een akkoord met de club uit Nijmegen over een contract voor twee jaar.

“NEC is gewoon een mooie, normale, rustige club. Dat zie ik helemaal goed komen. Ik weet dat er hoge verwachtingen zijn, maar de doelstelling zal heus niet zijn om derde of vierde te worden. Meestrijden om Europees voetbal is alleen maar reel voor een ploeg die nu negende staat," aldus de geboren Canadees die in Nijmegen Mario Been opvolgt die na dit seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. "NEC is een hele carriremove. Ik heb niet overwogen om assistent te worden van Fred Rutten (de waarschijnlijke nieuwe trainer van PSV, red.). Hij wil zijn eigen team samenstellen en dat kan ik me goed voorstellen.”

Ook de technisch directeur van NEC, Carlos Aalbers, bijzonder tevreden dat Lodeweges Mario Been zal opvolgen. "We hebben aan de keuze voor een nieuwe trainer veel tijd en aandacht besteed. Vanaf het begin heeft Dwight bij de kandidaten gestaan waarvan wij dachten dat ze goed bij NEC zouden kunnen passen. Tijdens de verschillende gesprekken die we met Lodeweges hebben gevoerd dat gevoel alleen maar sterker geworden. Dwight is in onze ogen zeer geschikt om de komende seizoenen verder vorm te geven aan de sportieve ambities die we als club hebben en past zeker ook als persoon goed bij NEC"

Submitter:  Bron: FOK!sport