'Haug heeft Hamilton overgehaald te blijven'

Britse en Duitse dagbladen melden dat Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug Lewis Hamilton heeft overgehaald om bij McLaren te blijven. Hamilton wilde weg bij het team dat zich vanwege de leugens in Australië op 29 april moet verantwoorden voor de World Motor Sport Council.

De geruchten spreken over een rol voor voormalig teambaas Ron Dennis in de affaire. Dennis zou telefonisch de opdracht hebben verstrekt om niet de gehele waarheid tegen de wedstrijdleiding in Melbourne te vertellen. Ook zou Dennis geprobeerd hebben de persconferentie van Hamilton te verbieden, waarin de Britse wereldkampioen zijn excusus aan de fans aanbood.

Volgens de Duitse krant Bild zou de vader van Hamilton op zoek zijn gegaan naar een ander team voor zijn zoon en heeft Haug dat voorkomen. De Duitser wilde dit gerucht niet bevestigen. "Lewis had het erg moeilijk van donderdag tot en met zondag in Maleisië. Daarmee laat hij zien een eerlijk mens te zijn. De situatie greep hem erg aan en dan gaat er van alles door je hoofd. Dat moet je toelaten, maar uiteindelijk hoort dat bij het leerproces," aldus Haug.