Kijkers MTV kiezen Thriller tot beste album ooit

Redactie
De Britse kijkers van muziekzender MTV hebben Thriller van Michael Jackson uitgeroepen tot beste album ooit. Het album uit 1982 bleef in de verkiezing favorieten als Nevermind van Nirvana en OK Computer van Radiohead voor. Dat maakte de zender vandaag bekend.

Thriller kon rekenen op ruim 33 procent van de stemmen. Born to do it, het debuutalbum van Craig David, kreeg 12 procent van de kiezers achter zich en eindigde daarmee op de tweede plaats. Appetite for Destruction van Guns N' Roses kreeg 9 procent van de stemmen, OK Computer 5 procent en Nevermind eindigde op de vijfde plaats met 4 procent van de stemmen.

De enige band met twee albums in de top tien is het Britse Oasis. (What's the Story) Morning Glory? en Definitely Maybe eindigden op de zesde en zevende plaats. Op acht staat Joshua Tree van U2, Whatever People Say I am That's What I'm Not van Arctic Monkeys belandde op de negende plaats. Amy Winehouse sluit de top tien met haar Back to Black.

Meer dan 40.000 fans kozen hun favoriete album ooit sinds 1981 uit een shortlist opgesteld door professionals uit de muziekindustrie.

Kijkers MTV kiezen Thriller tot beste album ooit  (foto: ANP)