FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 maart 2009

Domenicali teleurgesteld over start Ferrari

Teambaas Stefano Domenicali is niet blij met de start van het Formule 1-seizoen van Ferrari in 2009. De Italiaan zag zowel Felipe Massa als Kimi Räikkönen uitvallen en noemde dat Ferrari onwaardig.

"Beide wagens zijn uitgevallen, dus we zijn nog niet betrouwbaar genoeg. Onze prestaties waren ook nog niet op het niveau waarop we hadden gehoopt na de wintertests. We zijn nog erg aan het worstelen met de banden. Dit begin van het seizoen is Ferrari onwaardig", aldus een zwaar sippende Domenicali in Australië. "Wat betreft het resultaat was het een dag om snel te vergeten, al valt er nog wel veel te analyseren, zodat we meteen wat zaken kunnen verbeteren. In dat opzicht is het goed dat we volgende week alweer onze volgende race hebben. Hierdoor kunnen we meteen reageren op de dingen die afgelopen weekend verkeerd gingen."

De Italiaan denkt dat Maleisië een goede graadmeter gaat zijn voor het verloop van het eerste deel van het seizoen. "Melbourne geeft meestal niet echt een duidelijk beeld van de rangorde. In Sepang zullen we een beter beeld krijgen. We weten echter dat we een paar sterke concurrenten hebben, waaronder één die zondag niet te pakken was."

Bayern heeft topscorer Toni weer terug

Luca Toni is hersteld van zijn blessure aan de achillespees. De aanvaller van Bayern München stond door de kwetsuur ongeveer een maand aan de kant.

De Italiaan mist door zijn blessure ook de twee interlands van Italië. Toni is maandag daarom teruggekeerd in München om zich voor te bereiden op de komende competitiewedstrijd. Bayern, de nummer twee van de Bundesliga, staat zaterdag tegenover VfL Wolfsburg. Die club heeft evenveel punten als de Duitse recordkampioen.

Toni hoopt bovendien ook fit te zijn voor de woensdag daarna, want dan staat Bayern in de kwartfinale van de Champions League tegenover FC Barcelona, de gedoodverfde favoriet.

Whitmarsh: "Race in Maleisië wordt lastig"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt dat zijn team het in Maleisië komend weekend lastig gaat krijgen. Lewis Hamilton wist de Formule 1-auto van het Britse team in Australië naar een derde plaats te sturen, maar Whitmarsh denkt dat een herhaling van dit kunststukje in Sepang uitgesloten is.

De Brit roemde zijn coureur om deze prestatie. "Lewis heeft enorme discipline en een aantal fantastische inhaalacties laten zien. Hij is het niet gewend om achteraan te rijden, maar over het algemeen heeft hij laten zien een echte kampioen te zijn."

"In Maleisië wordt het moeilijk. We gaan de auto wel verbeteren, maar het is een technisch, hogesnelheidscircuit en aangezien wij neerwaartse druk tekortkomen, krijgen we het lastig," aldus Whitmarsh die verwacht dat het lastig zal worden om in het Aziatische land punten te gaan behalen.

Toch wil de Brit de moed nog niet opgeven: "We hebben een agressieve ontwikkelingsstrategie ingezet, omdat de prestatie van de auto nu eenmaal omhoog moet. Bij alle komende races introduceren we nieuwe onderdelen en we blijven pushen totdat we echte punten scoren."

Darmweefsel gekweekt uit stamcellen

Dat er niet alleen cosmetische voordelen van stamcelonderzoek zijn, blijkt wel uit de volgende doorbraak hierin. Onderzoekers zijn er nu in geslaagd om een 'darm' te kweken buiten het lichaam. Na honderd jaar is het onderzoekers van het Utrechtse Hubrecht Instituut dan eindelijk gelukt om de juiste stamcel te vinden en door te ontwikkelen tot een 'darm'.

Nu gaan de onderzoekers verder research doen naar de stamcellen van de maag en alvleesklier. Dit gaat op dit moment de goede kant op, één van de onderzoekers zegt: "Daarmee gaat het ook goed. Die groeien ook. Diabetespatiënten zou je er bijvoorbeeld door kunnen helpen. Insuline wordt in een bepaald deel van de alvleesklier gemaakt".

De stamcellen gebruikt voor deze onderzoeken zijn afkomstig van muizen en niet van menselijke embryo's. De toepassing op mensen kan echter nog enkele jaren op zich laten wachten omdat hier de resultaten nog niet van bekend zijn.

'Kijk voor meer wetenschappelijk nieuws ook eens in het subforum Wetenschap, Filosofie, Levensbeschouwing'

Dementieva exit, V. Williams door in Miami

Jelena Dementieva is er in Miami niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken. De Russische nummer vier van de wereld verloor met 2-6 en 1-6 van de Deense Caroline Wozniacki.

Van de speelsters in de top tien van de wereld zijn nu alleen nog Serena en Venus Williams in het toernooi aanwezig. Laatstgenoemde had meer dan twee uur nodig om zich in de vierde ronde te ontdoen van Agnieszka Radwanska. De Poolse won de eerste set met 6-4, maar daarna vocht Williams zich terug in de partij en de Amerikaanse won de tweede en derde set met 6-1 en 6-4.

Ook Samantha Stosur plaatste zich voor de kwartfinales in Miami. De Australische won met 6-4 en 6-4 van de Française Amelie Mauresmo.

Parkeerwacht matst koffieschenkers

Een Almelose parkeerwacht dreigt de zak te krijgen van de dienst Stadstoezicht Almelo. De beste man zou namelijk te veel koffie hebben gedronken onder diensttijd. De vaste adresjes waar hij altijd koffiedrinkt, zouden zelfs door hem worden gematst.

Plichtsverzuim, vindt directeur E. Littooij. "Als hij bij zijn koffieadressen een foutgeparkeerde auto zag, ging hij een blokje om. Bovendien vroeg hij nieuwe collega’s hetzelfde te doen."

Ook drie andere parkeercontroleurs zijn tegen het licht gehouden. Ook zij matsten hun koffieadresjes, maar in veel mindere mate dan hun corrupte collega. Dit drietal zal dan ook de dans ontspringen.

NIBC krijgt weer 1,5 miljard van Bos

De Haagse bank NIBC heeft weer gebruik gemaakt van het garantiefonds van de Nederlandse staat. NIBC heeft ter waarde van 1,5 miljard euro obligaties uitgegeven, aldus de bank maandag.

De leningen zijn verstrekt door bijna negentig nationale en internationale partijen. De garantie komt erop neer dat als NIBC niet in staat is de lening terug te betalen, de Nederlandse staat dat doet.

NIBC deed in november vorig jaar al een beroep op de regeling voor een bedrag van 1 miljard euro. Bos lanceerde de garantieregeling in oktober vorig jaar. Ook de bankverzekeraars ING en SNS Reaal en autoleasebedrijf Leaseplan maakten eerder gebruik van de regeling.

Arabische Liga verwerpt arrestatiebevel Bashir

De leiders van Arabische landen hebben vandaag tijdens een top van de Arabische Liga het arrestatiebevel voor de Sudanese president Omar al-Bashir van de hand gewezen. Eerder op de dag spraken de leiders hun solidariteit al uit voor Bashir.

Bashir wordt gezocht door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in Darfur. De Sudanese president was naar Doha gereisd, ondanks het risico dat hij onderweg gearresteerd kon worden.

Het ICC heeft geen politiemacht en is dus afhankelijk van andere landen om verdachten op te pakken. Qatar is echter geen deelnemer aan het strafhof en weigert dan ook om Bashir uit te leveren. Om dezelfde redenen kon hij de afgelopen week ook naar Eritrea, Egypte en Libië reizen.

Op de top in Doha sprak de Syrische president Bashar al-Assad steun uit aan Bashir. Later op de dag volgde een eindverklaring waarin de solidariteit met Bashir nog eens benadrukt werd.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN bekritiseerde Sudan op de top omdat het land hulporganisaties uit Darfur zette nadat het ICC het arrestatiebevel had uitgevaardigd. "Hulpverlening moet niet worden gepolitiseerd", aldus de VN-topman. In Darfur woedt al jaren een burgeroorlog, die in 2003 escaleerde. Volgens de Verenigde Naties kwamen sindsdien mogelijk 300.000 mensen om het leven.

Arabische Liga verwerpt arrestatiebevel Bashir  (foto: ANP)

Schipbreuk met Wouter, André en Jan-Peter

"We moeten niet te hard van stapel lopen hoor. We moeten eerst bepalen hoe lang we moeten roeien," zegt Jan-Peter. Ik kan mijn oren niet geloven. Ik kijk om me heen naar iets zwaars van weinig waarde waarmee ik Jan-Peter eens flink om de oren kan meppen, maar zie niets anders dan Wouter Bos. En ik denk dat hij nog het meest bruikbaar is als het op roeikracht aan komt.

Eurlings vreest komst fileheffing trucks

De kans op een omstreden fileheffing voor vrachtwagens in de EU groeit. Nederland heeft bij het verzet hiertegen maar weinig medestanders, constateerde minister Camiel Eurlings (Verkeer) vandaag bij EU-beraad.

Eurlings kreeg alleen steun van zijn collega’s uit Roemenië, Spanje en enkele Baltische staten. Eurlings vindt de fileheffing overdreven, omdat het waarschijnlijk niet helpt tegen files. Samen met heffingen voor andere doelen zou de prijs bovendien oplopen tot 55 cent per kilometer voor trucks.

"Wij blijven tegen", zei Eurlings. "Maar als we het niet redden gaan we voor onze terugvaloptie. Dan vinden we dat landen de fileheffing voor trucks mogen invoeren als ze dat ook doen voor personenwagens."

Eurlings zegt dan wel te kunnen rekenen op voldoende medestanders voor een meerderheid bij een besluit. De minister verwacht een besluit eind dit jaar.


Eurlings vreest komst fileheffing trucks  (foto: DAG)

Gaddafi loopt kwaad weg op Arabische Top in Doha

De Arabische top in Doha (Qatar), die deze week van start is gegaan, kende vandaag een opmerkelijk voorval. Voordat iedereen het op de top besefte, nam de Libische leider Moammar Gaddafi het woord en nam koning Abdullah van Saoedi Arabië flink op de korrel. Hij noemde de koning onder andere een “bondgenoot van de VS en een Brits product”. De emir van Qatar wilde de zaak sussen en probeerde Gaddafi te bedaren, maar die wilde van geen wijken weten en bleef zijn gal spuwen over de Saoedische invloed in de regio.

Daarop werd Gaddafi’s microfoon ontmanteld, waarna de Libische leider in woede uitbarstte. Gaddafi vond zichzelf de koning der koningen van Afrika, de imam van de moslims, een internationaal leider en die status liet hem niet toe zichzelf te verlagen tot een minderwaardig niveau van alle aanwezigen en daarop verliet hij onmiddelijk de bijeenkomst.

Al langere tijd ligt Gaddafi in de clinch met Abdullah. Voorheen noemde hij hem al een “slaaf van de Verenigde Staten”. De emir van Qatar heeft vanmiddag getracht de ruzie te sussen door met beide heren achter gesloten deuren te praten.

De top in Doha begon gisterochtend ook al opmerkelijk door een algehele solidariteitsverklaring aan het adres van President al-Bashir van Sudan. Die werd vorige maand op de opsporingslijst van het Internationaal Strafhof in Den Haag gezet. Hij wordt gezocht wegens vermeende oorlogsmisdaden in Darfur (Sudan). Bashir werd door diverse mensen aangespoord om niet naar het buitenland te reizen uit angst voor zijn arrestatie. Desondanks trotseerde Al Bashir die oproepen en ging ook naar Doha. Daar hebben de leiders van de Arabische top unaniem de steun voor Al-Bashir uitgesproken.


Ook op ons forum kan je meekletsen over deze discussie!


Met dank aan Frutsel voor het herschrijven van de submit!

[Gerucht] Morgen grote aankondiging van Sony

Veel gamefans zitten momenteel met samengeknepen billen in spanning af te wachten tot morgen. Waarom? Over het internet gaat het gerucht rond dat Sony morgen komt met een grote aankondiging.

Over het algemeen reageert Sony met een standaard "We don't comment on rumors and speculation." op de geruchten. Dit maal lijkt Sony niets te ontkennen en mee te gaan in de roddel.

In een reactie op het gerucht laat Sony weten dat ze niet hun marketingstrategie veranderen en niet een prijsdaling hoeven te verwachten. Ook denkt Sony de sterkste line-up te hebben dit jaar.

"As we have stated previously, we do not have plans for a PS3 price drop, and any rumors to that effect are false and are the result of speculation," De Leon wrote. "SCEA remains focused on the long-term momentum of PS3. With the industry's best software lineup this year, combined with our most aggressive marketing campaign to date, we remain confident in our approach and the value we're delivering with PS3."

De geruchten over prijsverlagingen zijn dus blijkbaar gebaseerd op speculatie en we moeten dus het nieuws in een andere richting zoeken. Het leek er op dat de PlayStation 2 in prijs zou verlagen, maar uitgaande van deze reactie zal dat dus niet door gaan. Wat wordt het dan? Stiekem tóch een prijsverlaging? De psp2? Een revolutionaire game?

Uiteraard laten we jullie het weten zodra het nieuws bekend is.


Sony doet mysterieus...

Rel rond begrafenis Martin Brozius

Tijdens de teraardebestelling van de woensdag overleden Martin Brozius is een opstootje ontstaan. De ex kwam vandaag plotseling in de Oosterkerk in Hoorn opdagen. Dit terwijl zij hiervoor niet was uitgenodigd.

Astrid Collé, de ex-vriendin van de overleden presentator, was niet welkom tijdens de rouwdienst. De nabestaanden hadden wel verwacht dat zij desondanks haar ex-geliefde de laatste eer wilde bewijzen. Het ingehuurde beveiligingspersoneel bonjourde haar dan ook snel weer naar buiten.

Hans van Hemert, de chaperonne van Collé, besloot hierop de politie te bellen. Maar helaas pindakaas, ook de sterke arm der wet kon er niet voor zorgen dat Brozius' ex de dienst mocht bijwonen.

Dat Astrid Collé niet aanwezig mocht zijn bij de begrafenis is op verzoek van de nabestaanden van Martin Brozius. Volgens hen zou zij hem namelijk hebben geruïneerd. Toch zouden zij de afgelopen tijd weer nader tot elkaar zijn gekomen.

Foto's van de begrafenis en de rel zijn hier te vinden

Pakistan wijst naar Taliban

Taliban-militanten zitten vermoedelijk achter de aanslag op een Pakistaanse politieacademie vandaag. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik zijn de militanten aanhangers van Talibanleider Baitullah Mehsud.

Mehsud is een Pathaanse strijder die in de stamgebieden langs de grens met Afghanistan de Pakistaanse Talibanbeweging (TTP/Tehrik-e-Taliban Pakistan) leidt. De TTP is een verzameling strijdgroepen die onder meer verantwoordelijk wordt gehouden voor terroristische aanslagen in Pakistan. Zo wordt Mehsud ervan beschuldigd achter de moord op ex-premier en leidster van de Volkspartij, Benazir Bhutto, te zitten.

Pakistan wijst naar Taliban  (foto: DAG)

Amerikaanse militair moet cel in voor moorden Irak

Een Amerikaanse militair is vandaag tot 35 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op vier Iraakse gevangenen in 2007. Eerder was de 27-jarige Joseph Mayo al schuldig bevonden aan moord en samenzwering tot moord, meldden Amerikaanse media.

Mayo pleitte vandaag schuldig in de Amerikaanse militaire rechtbank in het Zuid-Duitse Vilseck. De militair zei dat hij zijn eigen mannen probeerde te beschermen en daarom de moorden pleegde. Mayo is de vierde Amerikaanse militair die is veroordeeld voor de moord op de vier gevangenen in Bagdad.

De Iraakse gevangenen werden meegenomen naar een afgelegen gebied en daar in hun achterhoofd geschoten, terwijl ze geblinddoekt waren en hun handen waren vastgebonden op de rug. Vervolgens gooiden de Amerikaanse militairen de vier in een kanaal.

Mayo zei dat de Iraakse mannen waren gearresteerd op verdenking van een aanval op Amerikaanse militairen, waarbij twee Amerikanen sneuvelden. De militairen waren gefrustreerd dat ze de mannen moesten laten gaan bij gebrek aan bewijs en namen het recht in eigen hand.

Amerikaanse militair moet cel in voor moorden Irak  (foto: DAG)

Tasjesdief verontschuldigt zich tijdens beroving

Een 22-jarige vrouw uit Barendrecht is gisteravond in Rotterdam beroofd van haar tas. De beste man scheen wel medelijden met haar te hebben, want hij bood voor zijn daad wel zijn verontschuldigingen aan.

Op de hoek van de straat klampte een man haar aan en stelde een vraag over de parkeermeter. Toen ze de man de helpende hand wilde reiken, haalde de schurk een mes tevoorschijn en vroeg om haar tas. 

Uiteraard besloot de Barendrechtse hier gehoor aan te geven. De dief haalde hier een briefje van twintig euro uit. De man riep nog "sorry!" en ging ervandoor.

Van Persie mist duel met Macedonië

Robin van Persie zal het WK-kwalificatieduel met Macedonië aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller heeft last van een liesblessure.

Van Persie verliet vanmiddag voortijdig het trainingskamp van het Nederlands Elftal vanwege de blessure, die hij afgelopen zaterdag tegen Schotland opliep. Uit onderzoek is gebleken dat Van Persie niet op tijd hersteld zal zijn voor het duel van woensdag. Bondscoach Bert van Marwijk zal geen vervanger oproepen.

Coldplay neemt een pauze na wereldtour

De Britse band Coldplay, bekend door hun wereldhit Viva la Vida, heeft bekend gemaakt dat ze even een pauze houden als hun 'Viva La Vida Tour' is afgelopen. De band is bang dat de mensen hun zat worden en daarom leek het beter om even rustig aan te doen.

De gitarist van Coldplay, Johnny Buckland, bekende dat de band veel langer tourt dan dat het aanvankelijk van plan was. Hierdoor krijgen ze weinig tijd om met nieuw materiaal bezig te gaan.

Hun recente album, Viva La Vida Or Death And All His Friends , was het bestverkochte album van het afgelopen jaar. In totaal verkochten ze 6,8 miljoen exemplaren.

Lees meer Coldplay nieuws en meningen op het forum. 

Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor het herschreven bericht.

Grote tieten dankzij stamcelinjectie

Goed nieuws voor de mensen die gek zijn op grote, natuurlijke borsten, maar walgen van siliconen. In Groot-Brittannië is men momenteel bezig met een onderzoek naar natuurlijke borstvergrotingen door middel van stamcelinjecties. Bijkomend voordeel voor de dames is dat de taille in omvang afneemt.

Het onderzoek bevindt zich momenteel nog in de testfase. Hierbij worden stamcellen uit de dijen of de maag gehaald, en in de borsten geprikt. Al na enkele maanden is te zien dat de boezem groeit.

Volgens de heren chirurgen voelen de borsten op deze manier veel natuurlijker aan dan siliconentieten. Helaas is op dit moment de maximale winst slechts een cupmaat, maar men gaat ervanuit dat dit gauw meer gaat worden als de techniek verder is ontwikkeld. De omvang van het bos hout voor de deur neemt door de stamcellen toe, maar de borsten blijven even stevig als voorheen.

Kefah Mokbel, een Londense professor, zal over een maand beginnen de tests uit te voeren op dertig proefkonijnen. Nog voor 2009 is afgelopen mag de techniek ook worden toegepast op iedereen die er oren naar heeft. Wie belang heeft bij een grotere, natuurlijke boezem, moet hiervoor wel zo'n zevenduizend euro neerleggen.

Volgens chirurg Eva Weiler-Mithoff uit Glasgow moeten de dames nu echter niet te vroeg gaan juichen. "Het is bewezen dat borstkankerpatiënten baat hebben bij de behandeling. Maar zij worden goed gevolgd wegens hun medische geschiedenis. Daardoor worden complicaties snel ontdekt. Gezonde vrouwen zullen veel minder geneigd zijn de resultaten te laten controleren door een arts", vindt zij.

Tv-kok choqueert kinderen

Tot ontzetting van de in de studio aanwezige kinderen heeft de Duitse tv-kok Sarah Wiener daar een konijn geslacht. "Zo leren ze tenminste waar vlees vandaan komt".

De kok gaf het dier eerst een elektrische schok. Daarna werd het konijn gevild en geslacht. De kinderen in de studio keken geschokt toe. Volgens de Hamburger Morgenpost begonnen sommige kinderen te huilen.

Eén van de kinderen die getuige was van het voorval, de 14-jarige Simon, vond het afschuwelijk. "Het konijn was nog warm terwijl zijn mooie knuffelige vacht eraf ging. Ik zag de ingewanden de prullenbak ingaan. Het meest erge vond ik wel dat het aan een haak werd opgehangen als een paar sokken aan een waslijn." De 15-jarige Sydney zei vooral geschokt te zijn door het opensnijden van de keel van het konijn. "Er kwam echt veel bloed uit."
 
Wiener ziet zelf geen enkel probleem. "Het is de realiteit. Mensen horen te weten wat ze eten. We zien niet wat in de slachthuizen gebeurt waardoor we een vertekend beeld hebben van de voedingsmiddelen die we tot ons nemen." Ze heeft dan ook geen verontschuldigingen aangeboden aan de kinderen, die volgens haar niet gedwongen waren te kijken. Een dag later hebben de kinderen overigens wel van het geroosterde konijn gegeten.

De betreffende uitzending zal 14 april op tv komen. De serie heet 'Sarah Wiener und die Küchenkinder' en wordt uitgezonden via de tv-zender Arte.

Met dank aan Pietverdriet die over dit bericht een topic opende in het subforum Culinesse à Gogo.

Noom sneuvelt in openingsronde in Egypte

Squashster Orla Noom is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen in de openingsronde van de Hurghada Masters 2009.

De 23-jarige Hoofddorpse was niet opgewassen tegen Rebecca Chiu uit Hong Kong die in Egypte als vierde is geplaatst. De Aziatische speelster liet vanaf het begin van de partij zien waarom ze de nummer veertien van de wereld is. Noom, zelf de mondiale nummer veertig, kreeg geen kans om het spel te domineren en moest zich na 29 minuten gewonnen geven: 6-11, 6-11 en 7-11.

Buitenspel!

Hoe kom je er bij, ik stond niet buitenspel. Heb je poep in je ogen, flapdrol?!
Door jou verliezen we, eikel. Ze zouden die vlag rectaal in moeten brengen!

Oh nee, bij nader inzien moet ik toch toegeven dat u gelijk heeft, ik stond wel heel erg buitenspel. 
Zie hier de overtuigingskracht van een Roemeense vlaggetjeszwaaier. 


Medvedev hoopvol over ontmoeting met Obama

De Russische president Dimitri Medvedev is hoopvol gestemd over de ontmoeting woensdag met zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama tijdens de G20-top in Londen. Het is de eerste keer dat beiden elkaar treffen.

In een interview gisteren met de BBC prees Medvedev de inhoud van een brief die Obama onlangs naar hem stuurde. Daarin ontvouwde de Amerikaanse president zijn buitenlandse prioriteiten.

"Eerlijk gezegd, ik was verbaasd door het feit dat veel van zijn opvattingen overeenkomen met die van mij”, zei Medvedev. "De vraag, zeker, is hoe we in staat zullen zijn onze opvattingen te presenteren tijdens onze persoonlijke ontmoeting. Tot op welke hoogte we in staat zijn onze stereotypen te doorbreken."

Een naaste medewerker van Obama was maandag ook positief gestemd. "Ons gevoel is dat de atmosfeer rond onze betrekkingen met Rusland de afgelopen weken spectaculair is verbeterd", aldus Denis McDonough, een plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur van Obama.


Medvedev hoopvol over ontmoeting met Obama  (foto: DAG)

Retourtje Angola: 102.000 euro

Een peperdure vlucht van minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) heeft tot Kamervragen geleid. Van der Hoeven vertrok gisteren samen met negen ambtenaren in een privévliegtuig naar Angola. Kosten: 102.000 euro, zo meldt RTL Nieuws.

De minister en haar ambtenaren onderhandelden volgens RTL Nieuws lang over de prijs van het vliegtuig. Aanvankelijk werd 70.000 euro geboden terwijl de vraagprijs het dubbele was. Uiteindelijk kwamen beide partijen een huurprijs van ruim een ton overeen.

Een woordvoerder van het ministerie verdedigt de huur van het vliegtuig. Het regeringstoestel was niet beschikbaar en het boeken van een lijnvlucht zou ongeveer even veel kosten. Volgens website vliegtickets.nl kost een retourtje Angola, eerste klas, echter ongeveer 5.000 euro.

Oppositiepartij D66 heeft ontsteld gereageerd op de berichtgeving en Kamervragen gesteld.

Retourtje Angola: 102.000 euro  (foto: DAG)

Punten F1-voorspeller ronde 1

Het seizoen voor de Formule 1-wereld is weer los met afgelopen weekend de race in Australië. FOK! introduceerde hiervoor de F1-voorspeller. Hieronder vind je de eerste tussenstand.

Het bleek lastig te zijn een juiste voorspelling te doen, doordat de regels in de Formule 1 veranderd zijn. Het Formule 1-veld is hierdoor danig door elkaar heen geschud, wat het voorspellen extra lastig gemaakt heeft.

Toch zijn er users die het er goed vanaf hebben gebracht. Mist deed het deze ronde het beste met 39 van de 67 te behalen punten. Tweede werd Johnny191 met 32 punten. Een derde plaats was voor TJDoornbos met 29 punten. Een keurige vierde plaats was er voor Exil met 28 punten. Vijfde werd Formula_Ackbar met 27 punten.

De volgende race wordt op 5 april verreden in Maleisië. Je kunt nog tot donderdag 2 april 23:59 uur je voorspelling voor deze race invullen.

Karzai: conferentie wordt zeker succes

President Hamid Karzai van Afghanistan is er zeker van dat de Afghanistan-top in Den Haag een succes wordt. Dat zei hij vanavond bij aankomst in het Catshuis waar hij werd ontvangen door premier Jan Peter Balkenende.

De Afghaanse president sprak zijn waardering uit voor de Nederlandse samenleving en de inzet in zijn land die niet alleen middelen, maar ook Nederlandse mensenlevens heeft gekost.

Premier Balkenende zei trots te zijn dat de conferentie in Nederland wordt gehouden. Volgens de premier is de conferentie een duidelijk teken van de betrokkenheid van de internationale gemeenschap bij de toekomst van Afghanistan.

Karzai: conferentie wordt zeker succes  (foto: ANP)

FOK!radio: Big Brother Bart en 'Pappie's kleine meid'

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

FOK! is groot geworden dankzij Big Brother. Zo'n 10 jaar geleden begon de eerste versie van het reallife-programma. En zaten we toen alleen te FOK!ken over wat Bart, Ruud en Sabine aan het doen waren, nu kunnen we er zelf deel van uitmaken! De winnaar van Big Brother I, Bart Spring in 't Veld, stort zich namelijk opnieuw in de reality-series en FOK! doet mee. 35 camera's, 25 dagen, 8 personen en 1 donkere bunker, en de kijker bepaalt wat er gebeurt. Back to basics in 'The Bunker'. Wat is daar nou de bedoeling van? En wanneer kunnen we het zien? En... wie zitten erin? We horen het vanavond van Bart zelf. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Hoe is het om als zeventienjarige al op straat te moeten leven? Stephanie-Joy Eerhart moest wel en heeft er nu een boek over geschreven. 'Pappie’s kleine meid slaapt op straat' werd al gelezen door bijvoorbeeld admin Yvonne, en die was er flink van onder de indruk. "Geen geroutineerde schrijver, maar een meisje van de straat met een uitzonderlijk talent waarvan ik enorm hoop dat ze overeind blijft en haar talent kan ontwikkelen." Wij hebben Stephanie-Joy Eerhart vanavond aan de telefoon.

We krijgen een bijzondere update van FOK!sport en al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum komen van FA Shmoopy.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Einde carrière voor Hoogstrate

Lange tijd moest Jordi Hoogstrate vechten om te herstellen, maar maandag heeft hij de strijd opgegeven. De pechvogel van FC Groningen heeft besloten om te stoppen met profvoetbal.

De middenvelder was herstellende van een ernstige kruisbandblessure. Vorige week raakte Hoogstrate aan het twijfelen, toen hij tijdens een training meerdere malen door zijn knie ging.

In overleg met zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink heeft Hoogstrate daarom besloten om de strijd te staken. De pas 25-jarige speler was een groot talent, dat in 2002 een contract verdiende bij PSV. Door mentale problemen kende hij echter een terugslag.

Hoogstrate had bovendien bijzonder veel pech. In totaal scheurde hij twee keer de kruisband van zijn linkerknie en één keer de rechterknieband.

Stemacteur Tommy Vercetti heeft GTA Vice City nooit gespeeld

In de Amerikaanse Late Night show was Hollywoodlegende Ray Liotta op bezoek. Bekend van films als Goodfellas, maar hier vooral waarschijnlijk bekend als de stemacteur van Tommy Vercetti. De host van de Late Night show vroeg Ray naar zijn stemwerk in die game - maar wat bleek? Hij heeft de game nooit gespeeld.

De host weet meer quotes op te noemen uit GTA dan Ray Liotta, die niet verder komt dan "sla wat hoeren in elkaar". Verder geeft hij een accurate beschrijving van de gameplay: ""...You can go right, you can go left, if you go left something happens."

Klik hier om het fragment te bekijken.

FIFA wil onderzoek naar stadionramp Ivoorkust

De wereldvoetbalbond FIFA wil dat er een onderzoek komt naar de stadionramp die afgelopen weekend plaatsvond in Abidjan, Ivoorkust. Bij de ramp vielen zeker 22 doden en raakten 132 mensen gewond. Het incident vond plaats rond het WK-kwalificatieduel tussen Ivoorkust en Malawi.

De FIFA laat vandaag in een verklaring weten dat aan de lokale autoriteiten en de voetbalbond van Ivoorkust is gevraagd om "een chronologisch overzicht van de gebeurtenissen buiten het stadion voor het begin van de wedstrijd" te geven. "Als dit rapport openbaar wordt, dan pas is de FIFA in een positie om verder commentaar te leveren en verder te gaan met maatregelen om zulke tragedies tegen te gaan."

FOK!nieuwsoverzicht week 13

Header

 

Binnenlands nieuws
Nederlanders worden steeds ouder en ook steeds meer landgenoten halen de magische grens van 100 jaar . Momenteel leven er nog meer dan 1.600 100-jarigen in ons land.

Afgelopen maandag ontspoorde tussen Utrecht en Vleuten een goederentrein. De machinist heeft de ontsporing pas na vijf kilometer opgemerkt, hetgeen betekent dat het spoor over minstens dezelfde afstand flink beschadigd is. Treinreizigers van en richting Utrecht hebben de hele week last van forse vertragingen. In de loop van komende week, zo is de verwachting, zijn de reparatiewerkzaamheden weer achter de rug.

Het coalitieberaad over de te nemen maatregelen in verband met de recessie lijkt aan het begin van de week nog niet erg op te schieten. Op woensdag sluit de coalitie een akkoord , dat enkele uren later wordt gekraakt door de oppositie. Er is ondermeer besloten om de AOW-leeftijd gefaseerd te verhogen naar 67 jaar, de vliegtaks wordt weer afgeschaft en vanaf 2011 wordt er een pakket bezuinigingen ter waarde van vijf miljard euro doorgevoerd.

De volgende dag, op donderdag, vindt er een spoeddebat plaats in de Kamer over het crisisakkoord. CDA-fractievoorzitter Van Geel laat direct aan het begin blijken dat er aan het akkoord vrijwel niets meer veranderd kan worden. De voltallige PVV-fractie vertrekt daarop uit het debat, hetgeen hen op een hoop kritiek, maar ook begrip, komt te staan. De politieke peiling van Maurice de Hond wijst uit dat de PVV drie zetels wint naar aanleiding van het weglopen.

Energiebedrijf Nuon maakt bekend dat het gastarief vanaf 1 juli aanstaande met 25 procent daalt. Dit als gevolg van de lage olieprijs. Een dag later maken ook Eneco en Essent bekend met forse tariefverlagingen te komen per 1 juli. De bedrijven geven ook aan de energieprijs te laten zakken. De gemiddelde besparing voor een gezin is bij alle bedrijven rond 300 euro op jaarbasis.

Internationaal nieuws
Aan het begin van de week werd de wereld opgeschrikt door een tweetal vliegtuigongelukken. Zondag stortte een éénmotorig toestel neer in de Amerikaanse staat Montana. Bij dit ongeval kwamen zeventien personen om het leven, voornamelijk kinderen. Maandag crashte een vrachtvliegtuig van de firma FedEx op de luchthaven Narita bij Tokio. Na de crash ontstond een grote vuurzee. Zowel de piloot als de copiloot kwamen bij het ongeluk om het leven.

Bij Jakarta is vrijdag een dam gebroken. Om twee uur 's nachts (plaatselijke tijd) werden de bewoners van de buitenwijk Tangerang verrast door het wassende water. Meer dan 400 huizen staan blank. Vandaag meldde een officiële Indonesische bron dat er inmiddels 93 doden te betreuren waren en er nog meer dan honderd mensen worden vermist. Vele reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar de vermisten.

Nadat het nieuws vorige week beheerst werd door Josef Fritzl, was het deze week de beurt aan mensen die hier een voorbeeld aan hadden genomen. Vrijdag werd bekend gemaakt dat in Turijn een man gearresteerd is, die zijn dochter gedurende 25 jaar opgesloten en misbruikt zou hebben. Ook zijn zoon is gearresteerd, hij zou een voorbeeld aan zijn vader genomen hebben en zijn eigen dochters in de leeftijd van zes tot twintig jaar verkracht hebben. Ook in Colombia heeft een man zijn dochter gedurende zo'n 25 jaar misbruikt. Het misbruik begon toen zijn vrouw was overleden. De man ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan, naar eigen zeggen stemde het meisje er zelf mee in om seks met hem te hebben.

Opmerkelijk en showbizznieuws
Niet alleen domme dieven komen vaak voor in het opmerkelijke nieuws, ook jongeren kunnen er wat van. Zo was er een jongen in Engeland die besloot een penis van 18 meter op het dak van zijn ouderlijk huis te schilderen. Een jongen van dertien uit Bulgarije dacht dat hij het tv-programma Fear Factor na kon spelen. Helaas verhing hij zich hierbij aan een klimrek. Verder bleek dat scholieren van het Berlijnse John Lennon-gymnasium niet van uitslapen houden. De oudste leerlingen wilden daar zelfs een uur eerder met de lessen beginnen. Maar er was meer opmerkelijk nieuws.

Een Amerikaanse hoer had geen zin in een rustig avondje. Ze besloot zelf op zoek te gaan naar klanten en trapte de deur in van een appartement, om de daar aanwezige mannen haar diensten aan te bieden. In Duitsland was er dan nog een man die bang was dat er gerotzooid was met de pinautomaat. Hij trok de kaartlezer, waar niets mis mee was, van de muur en overhandigde deze aan een bankmedewerker.

In Showbizzland was er deze week een boel babynieuws. Katja Schuurman is zwanger, evenals haar zus Birgit en Sophie Hilbrand. Zangeres Jacqueline Govaert van Krezip is bevallen van zoon Billie. Verder was er nog de pijnlijke aanvaring met een kamerplant van de toetsenist van Bløf. Hierdoor kan de Zeeuwse band een tijdje niet optreden.

Economisch nieuws
De economische recessie blijft onverminderd toeslaan. De Duitse economie kan dit jaar met maar liefst zeven procent krimpen. Met dit negatieve nieuws komt de op een na grootste bank van het land, de Commerzbank. Cijfers over de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 2008 liegen er ook niet om: 6,3 procent krimp. Het is de sterkste daling sinds 1982 en wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de consumentenuitgaven. Ook het Verenigd Koninkrijk heeft het moeilijk en doet mogelijk een beroep op het Internationaal Monetair Fonds. De economie laat de sterkste krimp zien sinds 1980.

Rusland en China willen van de dollar af als internationale reservemunt. Rusland stelt voor om de eigen munt, de Russische Roebel, de Chinese yuan en goud toe te voegen aan de Special Drawing Right. De SDR kan dan de dollar vervangen als reservemunt. China stelt voor om de fictieve munt de bancor als reservemunt te nemen. Leiders van de G20 hebben echter besloten dat de dollar voorlopig de internationale reservemunt blijft.

Overig nieuws
Deze week onder het kopje 'overig nieuws' aandacht voor het sportnieuws van afgelopen week.

We beginnen dit overzicht met eigen nieuws. Vandaag is de eerste Grand Prix in de Formule 1 weer gereden. FOK!sport heeft komt dit jaar met de F1-voorspeller. Uiterlijk op donderdag 23.59 uur voor een Grand Prix-weekend kunnen er een aantal voorspellingen worden gedaan. Hoe het precies werkt, lees je hier. De eerste GP van het seizoen werd traditiegetrouw verreden op het circuit in Melbourne, Australië. Jenson Button wist de race namens het nieuwe team Brawn GP te winnen.

De Belgische tennisster Kim Clijsters maakt binnenkort haar rentree. Clijsters stopte twee jaar geleden met tennissen en beviel in de tussentijd van haar eerste kind. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus begint Clijsters weer te tennissen.

De KVNB mag van de rechter tickets blokkeren die zijn doorverkocht door bijvoorbeeld ticketbureau's. Zo'n 850 mensen konden daardoor gisterenavond de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Schotland niet bijwonen. Nederland won de wedstrijd gisteren met 3-0 en doet daarmee goede zaken in aanloop naar het WK volgend jaar in Zuid-Afrika.

Tot slot maakten Foppe de Haan en Evert ten Napel deze week bekend te stoppen als trainer en commentator.

Xbox 360 Motion Controller in beeld

De Nintendo Wii heeft Motion Control, de Playstation 3 heeft Sixaxis, en de Xbox 360 heeft een doodnormale controller. Daar moet binnenkort echter verandering in komen. Na veel geruchten en onduidelijkheden is de kogel door de kerk: The Gametrak Freedom komt eraan.

In tegenstelling tot de Nintendo Wii gebruikt de GameTrak Freedom een tweetal sensor bars, waardoor vier van de controllers tegelijkertijd goed moeten werken. De beweging hiervan moet zeer nauwkeurig zijn, tot op 2 milimeter. De GameTrak moet eind van dit jaar in de winkels gaan liggen voor een kleine 75 euro. Bij de controller krijg je het spel Squeeballs, te vergelijken met Wario Ware. In hoeverre andere developers de controller gaan steunen is nog maar de vraag. Wel is het stiekem bijna 1 april, dus we zijn benieuwd. Vreemd genoeg is het artikel op Gamespot vrijwel meteen weer verwijderd.Burley wil tien punten uit resterende vier duels

Door de 3-0 nederlaag tegen Nederland zal Schotland zich moeten gaan concentreren op de strijd om plaats twee in groep 9 van de Europese WK-kwalificatiezone. Om te beginnen dient IJsland komende woensdag verslagen te worden.

"Positie twee is van ons als we uit de resterende vier duels tien punten halen. Het staat vast dat we IJsland moeten verslaan", verklaart bondscoach George Burley tegenover SkySports. "Op bezoek bij Noorwegen mogen we eventueel nog gelijkspelen."

Burley wil niet te lang stilstaan bij de kansloze nederlaag tegen Nederland. "We zijn niet teneergeslagen na de 3-0 nederlaag tegen Nederland. Het zat gewoon niet mee. Ik heb heel veel dingen gezien waaraan we ons kunnen optrekken. Nederland is een fantastische ploeg, IJsland is een ander verhaal."

Nederlandse olifanten speuren naar landmijnen

Olifanten in Ouwehands Dierenpark in Rhenen beginnen morgen aan een training in het opsporen van landmijnen. Als de olifanten dat onder de knie krijgen, kunnen olifanten in Centraal-Afrika daadwerkelijk onontplofte landmijnen opsporen en levens redden.

De olifanten van Ouwehands Dierenpark oefenden de afgelopen weken al met verstopte appels die met limonadesiroop waren overgoten. Uiteindelijk wisten de dikhuiden de ingegraven appels met behulp hun reukorgaan steeds feilloos te vinden. Het reukorgaan van olifanten is twintig tot dertig maal beter dan dat van mensen, aldus een woordvoerder van de dierentuin.

Vanaf morgen proberen de olifanten patroonhulzen te vinden door naar kruitddampen te snuffelen. Als dat lukt, moeten de dieren in theorie ook landmijnen kunnen vinden. In Centraal-Afrika worden olifanten als lastdieren gebruikt. De dieren kunnen daar op dezelfde manier worden getraind. In de regio vallen jaarlijks honderden doden door onontplofte landmijnen.

Met dank aan Ytonge80 voor de submit!

Karzai landt op Rotterdam Airport

De Afghaanse president Hamid Karzai is vandaag geland op Rotterdam Airport. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) ontving het Afghaanse staatshoofd op de luchthaven. Karzai is in Nederland voor de Afghanistan-top. Deze conferentie is morgen in Den Haag.

Premier Jan Peter Balkenende ontvangt Karzai en secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon maandagavond in het Catshuis in Den Haag.

Balkenende zal op de conferentie de deelnemers verwelkomen. Daarna houden achtereenvolgens Ban Ki-moon, Karzai en minister Verhagen een toespraak.

Karzai landt op Rotterdam Airport  (foto: ANP)

Inter vreest voor blessure Maicon

Internazionale kan mogelijk enkele weken niet beschikken over rechtsback Maicon. De Braziliaan liep in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador een kwetsuur aan zijn bovenbeen op.

De 27-jarige Maicon verrekte in het duel een spiertje en moest hierdoor na 24 minuten naar de kant. Italiaanse media melden dat de verdediger, die dit seizoen al vijf keer scoorde namens de nerazzurri, mogelijk niet van de partij zal zijn in de topper tegen Juventus op 18 april. De medische staf van Inter zal de back de komende dagen aan een nader onderzoek onderwerpen.

Terry waarschuwt voor revanchegevoelens

Engeland-verdediger John Terry vindt dat zijn ploeg woensdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne op zijn hoede moet zijn voor spits Andrei Shevchenko. Terry kent de Oekraïner nog uit zijn tijd bij Chelsea.

Ondanks dat hij min of meer mislukte bij The Blues, blijft Terry Shevchenko een goede spits vinden. "Het ging hem niet goed af bij Chelsea, maar hij is een kwalitatief goede speler, een geweldige afmaker en wanneer je even niet oplet, schiet hij er zomaar één in", analyseert Terry de aanvaller in The Daily Mail.

"Hij heeft een eersteklas aanname en een geweldige afronding", vervolgt de verdediger zijn verhaal. "We moeten ons bewust zijn van hem. Hij is daar (Oekraïne, red.) een grote speler en wil altijd goed presteren omdat er druk op hem ligt. Hij zal hier voor twee redenen naartoe komen: om het ongelijk van Chelsea te bewijzen en om zichzelf te bewijzen."

Interne machtsstrijd bij PSV

Fred Rutten en Co Adriaanse zijn beide kandidaat om interim-trainer Dwight Lodeweges bij PSV op te volgen. Deze twee heren zorgen echter ook voor een interne machtsstrijd bij de aftredend landskampioen.

Algemeen directeur Jan Reker heeft Rutten als eerste keus naar voren geschoven. Adriaanse is door de Raad van Commissarrissen (RvC), die onder leiding van Frits Schuitema staat, aangewezen als de nieuwe trainer van de Eindhovense formatie.

De supportersvereniging van PSV heeft een lichte voorkeur voor Rutten. "Als je niets ontziend te werk wilt gaan, stel je Adriaanse aan," aldus voorzitter Ger van Os. "Maar of dat bij PSV werkt kun je je afvragen. Rutten daarentegen kent de cultuur en de structuur van de club, maar ook hij zal de nodige voorwaarden stellen. Misschien wel juist omdát hij PSV zo goed kent."

Daarnaast is Van Os van mening dat de RvC ook eens opgeschoond moet worden. "Die heren hebben een beslissende stem, óók in het aankoopbeleid. Maar terwijl Philips zich langzaam aan het terugtrekken is als sponsor, zitten er nog wel twee Philips-mensen in de raad van commissarissen. Dan vraag ik me af: zit daar nog wel genoeg ambitie in? Juist omdat ze zichzelf benoemen, is het een beetje ondoorzichtig allemaal. Eén ding is zeker, binnen de huidige raad van commissarissen ontbreekt de nodige voetbal know-how."

[NHL] Stand per 30-03-2009

Hieronder vind je de stand in de NHL per 30-03-2009. Een X betekent dat de ploeg al geplaatst is voor de play-offs, een Y dat de ploeg de divisietitel gewonnen heeft en dus een van de eerste drie play-offplaatsen heeft.

Atlantic GP W L OT Pts GF GA
x - New Jersey Devils75 47 24 4 98 228 186
Philadelphia Flyers75 41 24 10 92 242 217
Pittsburgh Penguins76 41 27 8 90 239 225
New York Rangers76 39 28 9 87 196 208
New York Islanders75 25 41 9 59 189 244

Northeast GP W L OT Pts GF GA
y - Boston Bruins75 48 17 10 106 254 179
Montréal Canadiens75 38 27 10 86 226 229
Buffalo Sabres75 37 30 8 82 226 217
Ottawa Senators75 33 32 10 76 200 215
Toronto Maple Leafs76 31 32 13 75 230 271

Southeast GP W L OT Pts GF GA
x - Washington Capitals76 46 23 7 99 245 222
Carolina Hurricanes77 42 28 7 91 220 214
Florida Panthers76 37 28 11 85 213 216
Atlanta Thrashers76 32 38 6 70 237 262
Tampa Bay Lightning76 24 35 17 65 196 252

Central GP W L OT Pts GF GA
y - Detroit Red Wings76 49 18 9 107 279 225
Chicago Blackhawks74 40 23 11 91 242 202
Columbus Blue Jackets76 39 29 8 86 212 211
Nashville Predators76 38 30 8 84 196 209
St Louis Blues76 37 30 9 83 214 219

Northwest GP W L OT Pts GF GA
Calgary Flames75 43 26 6 92 241 230
Vancouver Canucks75 41 25 9 91 229 203
Edmonton Oilers76 36 31 9 81 218 231
Minnesota Wild76 36 32 8 80 195 187
Colorado Avalanche76 31 43 2 64 193 247

Pacific GP W L OT Pts GF GA
y - San Jose Sharks75 49 15 11 109 243 187
Anaheim Ducks76 38 32 6 82 219 217
Dallas Stars75 33 33 9 75 209 234
Los Angeles Kings75 31 33 11 73 191 219
Phoenix Coyotes75 31 37 7 69 186 230

Wibi Soerjadi zegt opnieuw concerten af

Op advies van zijn doktoren zegt Wibi Soerjadi een extra week concerten af. Vorige week kreeg de pianist last van zijn hoofd en oren en cancelde hij een week van optredens. Dit weekeinde probeerde hij het weer achter de piano, maar na afloop voelde hij zich opnieuw beroerd.

De pianist heeft volgens de informatie op zijn website last van een aantasting van de gehoorzenuw en een disfunctie van het middenoor. Hij heeft volledige rust voorgeschreven gekregen en krijgt medicatie. Tot en met vrijdag treedt hij in elk geval niet op.

Op zijn homepage bedankt Soerjadi zijn fans voor hun lieve reacties. 'Diep geraakt door uw warme steun krijg ik extra kracht en het gaat zeker allemaal goedkomen met mij', laat de pianist weten.


Wibi Soerjadi zegt opnieuw concerten af  (foto: DAG)

[upd] AEX sluit op 211,11 punten

In Amsterdam is de belangrijkste beursindex de AEX dieprood begonnen aan de handelsdag. Even noteerde de AEX een min van 3,9 procent op 213,02 punten. ING, Océ, Aegon en Philips waren de grootste slachtoffers tot nu toe, met een minnen tot 12 procent. Het nieuws over de mogelijke nationalisatie van een regionale Spaanse bank bracht de zorgen over de financiële sector weer naar de voorgrond op de Europese beurzen.

Volgens handelaar Cees Smit zal er vandaag een sentimentswijziging naar beneden plaatsvinden: "Het enthousiasme ebt langzaam weg. Ook de beurzen in Azië zijn fors lager gesloten." Ook de speciale Obama-taskforce voor de auto-industrie heeft de plannen van General Motors en Chrysler voor herstructurering verworpen. Zij krijgen 60 dagen extra de tijd om met betere plannen te komen.

Bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee van Philips zag de marktomstandigheden in het eerste kwartaal van 2009 verslechteren. In alle divisies zag Philips een verslechtering. De topman zei dat hij graag had willen melden dat het dieptepunt van de recessie gepasseerd is, "maar helaas vertellen de feiten ons dat dat niet het geval is".

Update 17:49 uur
Zojuist is de AEX gesloten op het laagste punt van de dag op 211,11 punten. Dit is een forse min van 4,8 procent. Vooral de financials verloren met double-digit percentages. De angst dat de eerste kwartaalcijfers van 2009 die vanaf begin april gepresenteerd worden barslecht zullen zijn speelde een rol in het sentiment.

Ook de opmerking van Geithner dat er misschien veel meer belastinggeld nodig is om alle financiële instellingen te redden deden de beurzen weinig goeds. Kunstgrasfabrikant Ten Cate wist er nog wel een winstje uit te persen van bijna 1 procent. In Amerika staan de indexen ook op forse verliezen.

Stijgers en dalers 30 maart op het Damrak

Nederlands fregat houdt piraten aan

Het Nederlandse fregat De Zeven Provinciën heeft meteen op de tweede dag van zijn deelname aan de NAVO-missie voor de kust van Somalië al piraten tegengehouden. Dat heeft het ministerie van Defensie vandaag bekendgemaakt.

Het fregat reageerde op een oproep van een bevoorradingschip van de Duitse marine dat deel uitmaakt van de EU-missie Operatie Atalanta in het gebied. Dat schip werd aangevallen door piraten met een zogenoemde skiff, een open motorboot. De aanval werd afgeslagen waarna verschillende marineschepen van zowel de NAVO- als de EU-missie de achtervolging op de piraten inzetten. De bemanning van de Zeven Provinciën dwong de piraten tot stilstand en hield hen onder vuur tot een ander Duits fregat hen kon arresteren.


Nederlands fregat houdt piraten aan  (foto: DAG)

MVV wil Fortuna-talent Linssen

MVV praat momenteel met Fortuna Sittard-middenvelder Brian Linssen over een transfer naar de Maastrichtse club. Volgens L1 hebben bronnen in Sittard dit bevestigd.

MVV kan het 18-jarige talent op transfervrije basis naar Maastricht halen. Fortuna heeft geen enkele selectiespeler een nieuw contract aangeboden, daar de directie van de club uitgaat van een fusie met Roda JC.

Linssen begon het seizoen bij Jong Fortuna, maar heeft inmiddels acht wedstrijden in de Sittardse hoofdmacht achter zijn naam staan. Met twee fraaie doelpunten had Linssen afgelopen vrijdag een groot aandeel in de overwinning van de Limburgers op FC Eindhoven.

Dode pinguïns spoelen aan in Chili

Honderden dode pinguïns zijn de afgelopen dagen aangespoeld aan de kust in het zuiden van Chili. De precieze cijfers zijn nog onduidelijk - sommige media melden een aantal van 800 aangespoelde pinguïns, andere spreken zelfs van 1500.

De Chileense autoriteiten hebben nog geen idee wat de oorzaak kan zijn van de massale pinguïnsterfte. Er zijn vier kadavers uitgepikt voor uitgebreid onderzoek. Op het oog zijn er geen aanwijzingen dat de dieren door giftige stoffen om het leven zijn gekomen.

De dode pinguïns zijnvan het Magellan-ras. Deze soort leeft in grote kolonies in het zuiden van Chili en Argentinië en trekt tussen maart en september naar Brazilië.

Dode pinguïns spoelen aan in Chili  (foto: DAG)

'Ashley Biden betrapt op coke snuiven'

Een pijnlijk voorval voor de Amerikaanse vice-president Joe Biden. Zijn 27-jarige dochter Ashley is betrapt op drugsgebruik. Er is een video opgedoken waarop te zien is hoe zij, of iemand die heel veel op haar lijkt, op een feestje in Delware cocaïne snuift. Ze zou zelfs klagen dat de lijntjes "te klein zijn".

De video werd voor 400.000 dollar aangeboden aan The New York Post. Deze betaalde het geld niet, maar kreeg wel een anderhalve minuut durend voorproefje te zien van de beelden. De man die de video aanbood was een kennis van Ahsley.

Het voorval is extra pijnlijk voor Biden, omdat hij erom bekend staat een fel tegenstander te zijn van drugs. Hij heeft een poosje terug nog gepleit voor een strenger drugsbeleid in de Verenigde Staten. De kennis van Ashley werd bijgestaan door advocaat Thomas Dunlap. Hij maakte bekend dat de kennis de beelden wilde verkopen. Hij heeft aan The New York Post gemeld zijn cliënt niet meer bij te willen staan, maar een reden hiervoor gaf hij niet op.  

Met dank aan laforest voor de submit.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan ook op ons Forum!

[NHL] Blues op dreef

De St. Louis Blues hebben een goede stap op weg naar de play-offs gezet. De Columbus Blue Jackets werden in een uitwedstrijd verslagen met 5-2. Matchwinner was Patrick Berglund met een goal en twee assists.

De Blues leken in januari nog af te gaan op een hoge draft pick (vanwege hun lage klassering) en het spelen van golf in plaats van ijshockey in april, maar op dit moment staan ze op de achtste plaats in de Western Conference, de laatste plaats die recht geeft op de play-offs. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen, en er werd minimaal een punt gescoord in zeven van de laatste acht wedstrijden.

"Het voelt goed om te staan waar we nu staan, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog een aantal wedstrijden te spelen, en onze concurrenten staan maar vlak achter ons," liet rookie T.J. Oshie, die een goal en een assist maakte, weten in een reactie. De concurrentie ligt inderdaad op de loer: Anaheim volgt op slechts één punt, Edmonton op twee en Minnesota op drie.

De goals van de Blues kwamen naast die van Berglund en Oshie op naam van David Perron, Brad Boyes en David Backes. Goalie Chris Mason maakte 26 reddingen. Aan de andere kant maakte Rick Nash een goal en een assist, en scoorde Fedor Tyutin. Steve Mason (geen familie van Chris Mason) maakte 22 reddingen.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Columbus Blue JacketsSt. Louis Blues2-5
Detroit Red WingsNashville Predators2-3
Tampa Bay LightningOttawa Senators0-3
Philadelphia FlyersBoston Bruins3-4
Chicago BlackhawksVancouver Canucks0-4
Edmonton OilersMinnesota Wild2-3
Anaheim DucksColorado Avalanche4-1

Sneijder: "Ik blijf toch een baasje"

Wesley Sneijder liet afgelopen zaterdag duidelijk blijken dat hij niet tevreden was met het feit dat hij tijdens de interland tussen Nederland en Schotland (3-0) slechts bankzitter was.

"Het lijkt me duidelijk dat ik niet even uitgebreid de polonaise ben gaan lopen", zei Sneijder maandag. De middenvelder van Real Madrid spoedde zich na de wedstrijd direct naar de kleedkamer. "Of een dergelijke reactie verstandig is? Ach, ik blijf toch een baasje. En ik was inderdaad boos en teleurgesteld."

Sneijder is nog steeds niet blij met de beslissing van Van Marwijk om hem buiten de basisploeg te laten. "Het lijkt me duidelijk dat ik wil spelen. Ik begrijp echt wel dat er bij het Nederlands elftal heel veel goede voetballers in aanmerking komen voor de drie posities achter de spits. Maar dat betekent niet dat ik het leuk vind om in een volle ArenA op de bank te zitten. Dat zou ook niet goed zijn, denk ik. Ik wil altijd beginnen. Vijfentwintig minuten tegen Schotland is voor mij niet genoeg. Ik wil meer laten zien. Daarom was ik kwaad."

Boete voor FC Twente na veldaffaire

De aanklager van de Nederlandse voetbalbond heeft FC Twente een schikkingsvoorstel gedaan van 7500 euro. De club uit Enschede krijgt deze straf opgelegd naar aanleiding van de problemen met het veld in aanloop naar het duel met PSV (1-1).

Het duel tussen FC Twente en PSV werd aan het begin van deze maand met een dag uitgesteld, omdat er in de Grolsch Veste geen grasmat aanwezig was. Het oude veld was namelijk onbespeelbaar en was verwijderd. Hevige regenval zorgde er uiteindelijk voor dat de werkzaamheden uitliepen.

De algemeen directeur van PSV, Jan Reker, reageerde furieus op het nieuws en noemde het zelfs competitievervalsing. Een aantal dagen voor het treffen met de Eindhovenaren had FC Twente nog een zware bekerwedstrijd tegen De Graafschap gespeeld.

Het is nog niet bekend of FC Twente het voorstel van de aanklager zal accepteren. De ploeg heeft ot 6 april de tijd om zich te verantwoorden.

'Zijn het je ogen...'

Zijn het je ogen, is het je lach? Koos Alberts krijgt eindelijk antwoord op zijn vraag. Als je iemand wil herkennen, moet je namelijk naar de ogen kijken. Daar halen onze hersenen de informatie vandaan die nodig is om de ander te kunnen herkennen. Dit is gebleken uit een wetenschappelijk onderzoek uit Spanje. Het was al eerder bekend dat mensen bij het opnemen van de ander, zich meestal concentreren op één deel van het gezicht. 

Spaanse onderzoekers onderzochten de gezichten van 868 mannen en evenveel vrouwen om te bekijken hoe de mens precies zijn beslissing neemt de ander te herkennen. De beelden hiervan werden bekeken door een computer. Deze was zo geprogrammeerd dat hij kon 'kijken' zoals onze ogen dat doen. 

Uit het onderzoek blijkt dat de duidelijkste informatie afkomstig is uit de ogen. De mond staat op de tweede plaats, gevolgd door de neus op de derde plaats. De conclusie van de onderzoekers is dat het gedeelte van onze hersenen dat voor herkenning zorgt, stukje bij beetje geleerd heeft om naar de ogen van de ander te kijken om de persoon te kunnen herkennen.

Trulli wil goede vorm vasthouden

Jarno Trulli hoopt volgend weekend, tijdens de Grand Prix van Maleisië, net zo goed te presteren als afgelopen zondag. De Italiaan wist in Melbourne de derde plaats voor zich op te eisen, maar kreeg achteraf een tijdstraf aan zijn broek.

"Ik doe het meestal redelijk goed in Maleisië. Ik heb daar in het verleden een paar mooie resultaten geboekt, dus ik ben vol vertrouwen voor de race van komende zondag," liet Trulli in een reactie weten. "In 2005 hebben we in Maleisië een mijlpaal bereikt door daar onze eerste podiumplek te scoren. Ik bewaar dus erg goede herinneringen aan dit circuit."

De coureur van Toyota besloot met de woorden: "Australië was een weekend met hoogte- en dieptepunten, maar we hebben in ieder geval laten zien dat we zeer competitief zijn en ik hoop dat we dat komend weekend opnieuw zullen zijn."

Man dood tijdens spelen Wii Fit

Terwijl iedereen altijd maar volhield dat Wii Fit leidt tot gezondere mensen, wisten wij hier op FOK! wel beter! Lichaamsbeweging is helemaal niet gezond voor mensen, daar slijten gewrichten van en moeten spieren voor werken!

Jammer genoeg zijn wij nu in het gelijk gesteld, in Engeland is een gezonde 25-jarige man overleden tijdens het spelen van Wii Fit. Tim Eves was aan het Wii Joggen toen hij ineens neerviel. Zijn vriendin en een vriend hebben direct een ambulance gebeld, maar ondanks de beste zorgen van het ambulancepersoneel werd Tim doodverklaard zodra ze bij het ziekenhuis aankwamen.

Er is inmiddels sectie verricht op Tim, desondanks kon geen doodsoorzaak gevonden worden. Er wordt nu gedacht aan Sudden Adult Death Syndrome, een soort koepelsyndroom voor verder onverklaarbare sterftes. De dood zal in ieder geval niet aan de lichamelijke conditie van Tim hebben gelegen, volgens familie was hij fit en hield hij van vissen, scouting en drummen in een bandje.

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games

Levensgevaarlijk 

Zelfgemaakte draaimolen gejat in Zweden

In Zweden hebben onverlaten een complete draaimolen gestolen. Het twee ton zware gevaarte was van de Zweed Andrea Tynong die in het Zweedse dagblad Svenska Dagbladet onthutst reageert op de diefstal. 'Wie doet er nou zoiets? Ik had de draaimolen eigenhandig gemaakt voor de allerkleinsten. Dat steel je toch niet?'

Met de voltooiing van zijn handgemaakte kinderspeeltuig ging er voor Tynong naar eigen zeggen 'een kinderdroom in vervulling'. De molen was speciaal gemaakt voor de allerkleinsten en had een brandweerwagen, een helikopter, een olifant en een oldtimer-auto.

Tynong raakte de molen kwijt toen hij hem op een aanhangwagen vervoerde naar een lentemarkt in het stadje Näsviken. Op weg naar de markt raakte het achterste deel van de wagen vast in een greppel. Tynong koppelde de aanhanger los en reed zonder draaimolen naar de markt om hulp te gaan halen. Toen hij terug kwam op de plek des onheils was de molen verdwenen. 'Ik zou zeer blij zijn dat de politie zou getipt worden, indien iemand mijn draaimolen ergens zou zien', zei de Zweed.

Zelfgemaakte draaimolen gejat in Zweden  (foto: DAG)

Scholier drinkt zich dood

Een 21-jarige scholier uit Duitsland heeft zich tijdens een schoolreis in Turkije dood gedronken. De scholier werd dood gevonden naast zijn bed; hij had bijna zeven promille alcohol in zijn bloed.

Twee 18-jarige klasgenoten van de jongen uit Schleswig-Holstein hebben zich in een coma gezopen. Zij hadden weliswaar iets minder alcohol in hun bloed, maar de kans is groot dat zij het ook niet halen. "De behandeling slaat nog niet aan", meldt de directeur van het ziekenhuis.

Vier andere scholieren moesten ook opgenomen worden, maar die zijn alweer ontslagen uit het ziekenhuis. Ze blijven nog wel een paar dagen in Turkije, omdat ze nog niet in staat zijn om terug te reizen. De rest van de klas is inmiddels alweer teruggekeerd naar Duitsland.

De tieners waren in Antayla op all-inclusive vakantie. Er waren begeleiders mee op reis, maar de scholieren hadden stiekem wodka meegenomen naar hun kamers en dronken dat daar op. Ook is het mogelijk dat de jongeren illegaal gestookte alcohol hadden gedronken.

Vijf internationals op scherp

Maarten Stekelenburg, Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Klaas-Jan Huntelaar mogen aanstaande woensdag, tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Macedonië, geen gele kaart ontvangen.

Stekelenburg, Van Persie en Van der Vaart ontvingen vorig jaar een gele prent tijdens de uitwedstrijd tegen Macedonië (1-2). De Jong en Huntelaar gingen afgelopen weekend op de bon.

Mocht één van de bovengenoemde spelers inderdaad een gele kaart ontvangen, dan mist deze persoon de volgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Deze staat voor 6 juni op het programma.

Man overlijdt tijdens spelen Wii Fit

Terwijl iedereen altijd maar volhield dat Wii Fit leidt tot gezondere mensen, wisten wij hier op de FOK!games-redactie wel beter! Lichaamsbeweging is helemaal niet gezond voor mensen, daar slijten gewrichten van en moeten spieren voor werken!

Jammergenoeg zijn wij nu in het gelijk gesteld, in Engeland is een gezonde 25-jarige man overleden tijdens het spelen van Wii Fit. Tim Eves was aan het Wii Joggen toen hij ineens neerviel. Zijn vriendin en een vriend hebben direct een ambulance gebeld maar ondanks de beste zorgen van het ambulancepersoneel werd Tim doodverklaard zodra ze bij het ziekenhuis aankwamen.

Er is inmiddels sectie verricht op Tim maar desondanks kon geen doodsoorzaak gevonden worden. Er wordt nu gedacht aan Sudden Adult Death Syndrome, een soort koepelsyndroom voor verder onverklaarbare sterftes.

De dood zal in ieder geval niet aan de lichamelijke conditie van Tim hebben gelegen, volgens familie was hij fit en hield hij van vissen, scouting en drummen in een bandje.


Levensgevaarlijk!!

Kipsang zegt af voor Marathon Rotterdam

William Kipsang ontbreekt komende zondag bij de 29ste editie van de Fortis Marathon Rotterdam. De Keniaan, die vorig jaar won in de mondiale toptijd 2.05.49 (nieuw parcoursrecord), heeft af moeten zeggen bij de organisatie wegens fysieke problemen.

Kipsang is in de voorbereiding getroffen door forse tegenslag. Hij is besmet geraakt met een salmonellabacterie, met als gevolg een vorm van buiktyphus (typhoid). Dat maakt het voor de 31-jarige atleet onmogelijk om aanstaande zondag fit op de Coolsingel aan de start te verschijnen.

"Het is erg jammer dat ik mijn titel in Rotterdam niet kan verdedigen, maar ik ben het aan de organisatie verplicht om in topvorm aan de marathon te beginnen. Dat kan ik, mede door de medicijnen die ik gebruik, nu niet garanderen. Ik heb afgelopen donderdag een laatste lange duurloop gedaan. Dat ging zo dramatisch dat er geen enkele kans op succes is. Dat is een teleurstelling, maar ik ben er van overtuigd dat er in Rotterdam nog genoeg kwaliteit aan de start staat om er een mooie wedstrijd van te maken", aldus Kipsang.

De organisatie van de Fortis Marathon Rotterdam rekent erop de opengevallen plaats in het deelnemersveld binnen enkele dagen aan te kunnen vullen met de bekendmaking van een nieuwe topatleet. De onderhandelingen daarvoor verkeren in een afrondende fase.

Tijdschrift op vlees

Ook in Zweden hebben printmedia het blijkbaar moeilijk. Het tattoo-tijdschrift Tare Lugnt verschijnt daarom deze maand niet op papier, maar op vlees. Een anonieme Zweed heeft zijn benen beschikbaar gesteld aan het magazine.

De drie pagina's die het blad deze maand telt zijn volledig op de dijen van de Scandinaviër getatoeëerd. Tare Lugnt is daarom dit keer niet in de winkel te koop, maar alleen via foto’s online te lezen (voor wie het Zweeds machtig is). Het idee lijkt een beetje op de beroemde poster van de Amerikaanse grafisch designer Stefan Sagmeister, die voor zijn ontwerp de adresgegevens van de AIGA-beurs in zijn lichaam kerfde en vervolgens liet fotograferen.

 

 


Tijdschrift als tattoo  (foto: DAG)

'Vertraging aanleiding agressie OV'

De voornaamste aanleidingen voor agressie richting buschauffeurs zijn vertragingen en controles van vervoersbewijzen. Dat stelt vakbond FNV Bondgenoten nadat zij een inventarisatie onder buschauffeurs had gehouden.

Bijna driehonderd meldingen van schelden, spugen en fysiek geweld zijn de afgelopen tijd bij de bond binnengekomen. De chauffeurs ervaren de hulp en opvang van hun werkgevers als "gebrekkig". Tijdens incidenten was de verkeersleiding niet te bereiken, of werkten noodknoppen niet. "Ook de politie was vaak slecht bereikbaar of reageerde niet snel genoeg", zegt de vakbond.

Het verwijt aan het adres van de busbedrijven is dat zij het geweld tegen hun chauffeurs af doen als incidenten en een maatschappelijk probleem. "Ze weigeren verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van hun werknemers, de chauffeurs", aldus FNV Bondgenoten. De chauffeurs denken dat er aanzienlijk minder geweld voorkomt als de dienstregeling haalbaarder wordt, zodat bussen makkelijker op tijd kunnen rijden. "En er moet veel meer toezicht en controle komen op de bussen." Ook zou het schelen als er uniformiteit in kaartsoorten en tarieven komt.

Uit de provincie Noord-Brabant komen de meeste meldingen, namelijk 24,6 procent van het totaal. Daarna volgen Noord-Holland en Gelderland.

 

'Geweld in de bus door vertraging'
"Vertraging oorzaak geweld in bus"

 

Geest of geintje?

De experts weten het niet. Zou op een foto echt een geest kunnen staan? De foto is genomen bij Tantallon Castle (een kasteeltje ergens in Schotland). Op de foto is een persoon te zien in middeleeuwse kleding. Volgens de expert zijn er geen paspoppen, kostuums o.i.d. aanwezig in het kasteel. Zover als men beoordelen kan, is er niet met de foto's gerommeld.

Wat denken jullie: geest of geintje?

Moeder 'Bijenkorfdrama' krijgt tbs

De vrouw die op 22 oktober 2007 in warenhuis de Bijenkorf in Amsterdam haar dochtertje van anderhalf jaar van vier hoog naar beneden gooide heeft tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. De baby overleefde de val niet. De vrouw raakte zwaargewond toen zij achter haar kind aan sprong.

Volgens de rechtbank is Van T. schuldig aan moord, maar staat vast dat ze tijdens het incident een psychose had. De vrouw had al enkele weken waanideeën en dacht dat satanisten haar en haar dochter wilden vermoorden. De straf is gelijk aan de eis van justitie.


Moeder 'Bijenkorfdrama' krijgt tbs  (foto: DAG)

Bos sluit herenakkoord met bankiers

Minister Wouter Bos van Financiën heeft maandag een herenakkoord over matiging van de bonussen gesloten met de top van de Nederlandse financiële sector.

Bos sprak de afgelopen maanden meermalen zijn boosheid en frustratie uit als bleek dat er weer bonussen of extra beloningen waren uitgereikt bij Nederlandse banken, ook de instellingen die met miljarden overheidssteun overeind waren gehouden. De Tweede Kamer gaf Bos half februari opdracht afspraken te maken in de vorm van een herenakkoord. Dat ligt er nu.

Doel van het herenakkoord is het herstel van het vertrouwen van het publiek in de financiële sector. Die belooft nu zich te houden aan een "duurzaam en gematigd beloningsbeleid".

In het herenakkoord beloven bankiers en verzekeraars af te zien van beloningssystemen die aanzetten tot het nemen van "onverantwoordelijke risico’s gericht op louter korte termijn en aandeelhouderswaarde". Ook zal de salarisstijging gedurende de financiële crisis aan de top van een bedrijf niet meer zijn dan bij de rest van het personeel.

Bij de door de overheid gesteunde ondernemingen ziet de raad van bestuur af van variabele beloningen over 2009 en zal ook bij het senior management 'de grootst mogelijke terughoudendheid' worden betracht met variabele beloningen. Vertrekvergoedingen bedragen maximaal één jaarsalaris.


Bos sluit herenakkoord met bankiers over bonussen  (foto: DAG)

Van Persie laat training schieten

Robin van Persie heeft maandag niet aan de training van het Nederlands elftal deelgenomen. De aanvaller van Arsenal heeft teveel last van zijn lies en bleef daardoor in het hotel in Noordwijk achter.

Van Persie was afgelopen zaterdag, tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Schotland (3-0), verantwoordelijk voor de tweede treffer. Halverwege de tweede helft wisselde bondscoach Bert van Marwijk de aanvaller voor Wesley Sneijder.

Arjen Robben trainde maandag individueel. De speler van Real Madrid heeft net als Van Persie last van zijn lies. "En ik heb ook nog een gekneusde teen," liet hij weten. "Maar ik kan tegen Macedonië gewoon spelen. Dat is geen enkel probleem."

'PSV volgt aanvaller uit Fiji'

PSV zou de 21-jarige aanvaller Roy Krishna op het oog hebben, zo meldt de Fiji Times maandag. De spits uit Fiji speelt momenteel voor Waitekere United en wordt ook gevolgd door Wellington Phoenix en North Queensland Fury.

Rex Dawkins, voorzitter van Waitakere en tevens zaakwaarnemer van Krishna, vindt een overgang van de jonge spits naar PSV nog niet verstandig en sluit een dergelijke transfer voorlopig uit. "Hij heeft nog tijd zat om de stap naar Europa te maken. We zijn op de hoogte van de interesse van PSV, maar zijn eerstvolgende werkgever is een club uit de Australische A-League. Hij moet niet meteen in het diepe worden gegooid."

Trein botst op Abrahampop

Een treinmachinist is zich afgelopen nacht rot geschrokken bij de Brinkeweg in Winterswijk. Hij dacht namelijk dat hij een persoon had aangereden, maar al snel bleek dat onverlaten een Abrahampop op het spoor hadden achtergelaten.

Het vermoeden bestaat dat de pop is weggehaald uit een tuin aan de Misterweg. Ondanks dat de politie van een flauwe grap uitgaat, wil zij toch eventuele getuigen spreken om de onbekenden te achterhalen. 

Met dank aan Meddo voor de submit. 

Belg ziet Jezus via Google Earth

Op de plaats waar de berg Sinaï zou moeten liggen, beweert een Belg, Jehoiada Nesnaj, Jezus te zien liggen. Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Volgens de Belg zijn de beeltenissen van Jezus, Satan en Mozes in het landschap het werk van God. "Dit zal bewijzen dat God bij de schepping van de aarde al wist dat Jezus duizenden jaren later zou bestaan en dat er satellieten zouden komen die dit zouden kunnen aantonen", aldus de Belg.

Een psychotherapeut van de Universiteit in Leuven neemt de Belg niet zo serieus. Volgens hem lijdt de Belg aan 'pareidolia', wat betekent dat mensen in onduidelijke waarnemingen iets herkenbaars gaan zien.

Ben je nieuwsgierig? http://www.noearstohear.com/

Ook grote schoonmaak bij VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft de spelers Mike Mampuya, Danny Wintjens en Robert Willemse laten weten dat het de opties in hun contracten niet licht. Dit betekent dat de overeenkomst met deze spelers aan het eind van dit seizoen eindigt.

Bovendien lopen de contracten van Leon Kantelberg en Peter Reekers aan het einde van dit seizoen af en deze contracten worden niet verlengd.

Samir el Gaaouiri en VVV-Venlo zijn het niet eens geworden over een nieuwe verbintenis, waardoor Samir op zoek gaat naar een nieuwe club.

Seks betaald met kipnuggets

Een 27-jarige man in Australië is veroordeeld voor het prostitueren van een 16-jarig meisje. Hij verdiende hier ruim 4500 Australische dollar (2.323,13 euro) mee en 'betaalde' de tiener met kipnuggets.

Ronald Vikash Gander en zijn vriendin, die ook 16 jaar is, lieten het slachtoffer misbruiken door vijf mannen van middelbare leeftijd. De twee hadden geld nodig om de huur te betalen. De vrouwelijke dader bedreigde het slachtoffer door te zeggen dat ze anders op straat kwam te staan. Af en toe kreeg het meisje kipnuggets te eten.

'Gemeen en onsmakelijk', was de mening van de rechter. 'Het meisje is gebruikt als een stuk vlees'. Hij veroordeelde Gander tot een gevangenisstraf van twee en een half jaar, met de mogelijkheid tot vervroegde vrijlating na negen maanden.

Gamer breekt kaak vrouw

Een 21-jarige computerprogrammeur genaamd Jun Ando heeft een 50-jarige vrouw zowaar een gebroken kaak geslagen nadat zij hem erop wees dat hij aan het gamen was in een overvolle metro. Ze vroeg hem vervolgens of hij ermee wilde stoppen, wat voor de Japanner genoeg reden was om de vrouw eens flink onder handen te nemen.

Medepassagiers hebben de jongeman vervolgens tegen moeten houden, om verder letsel bij de 50-jarige dame te voorkomen. Daarna hebben de medepassagiers Ando bij de eerstvolgende halte uit de wagon gezet, waar hij werd meegenomen naar een kantoor op het station.

De vrouw was ook meegegaan en mocht aangekomen op het kantoor nog een extra klap van de jongeman incasseren, waarbij zij haar kaak brak. De 21-jarige Ando werd vervolgens gearresteerd wegens mishandeling.

Meer gamenieuws lees je uiteraard op FOK!games!

Hincapie niet in De Panne

George Hincapie verschijnt deze week niet aan de start van de Driedaagse van de Panne. De 35-jarige coureur van Columbia-Highroad kiest er voor om te trainen in Spanje in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

"Ik heb al heel veel kilometers gemaakt en het is altijd riskant rijden op de Vlaamse wegen," aldus de Amerikaan tegenover Cyclingnews. "Bovendien is het weer beter in Spanje."

De Driedaagse van de Panne start morgen. Hincapie was in 2004 eindwinnaar.

Transfergeruchten week 13

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Vincent van den BergArsenalExcelsior Maassluis
Arjen RobbenReal MadridLiverpool
Fred RuttenSchalke 04PSV
MaxwellInternazionaleBarcelona of AC Milan
Raul AlbiolValenciaArsenal of Liverpool
Aiden McGeadyCelticBayern München
Jan Vennegoor of HesselinkCelticPSV
André OoijerBlackburn RoversPSV
Tony AdamsSparta
Charlison BenschopRKC FC Groningen of Feyenoord
Ricky van den BerghHeraclesADO Den Haag
Paul MatthijsFC GroningenCambuur
Antoine van der LindenMarítimo FunchalCambuur
Steven DefourStandard LuikOlympique de Marseille of Aston Villa
Mbark BoussoufaAnderlechtOlympique de Marseille
Axel WitselStandard LuikOlympique de Marseille
Sergio AgüeroAtlético MadridInternazionale
Michael GspurningXanthiFC Twente
Gaël ClichyArsenalAC Milan of Manchester City
Jérémié AliadièreMiddlesbroughFC Twente, AS Roma of Fiorentina
Orlando EngelaarSchalke 04PSV of Ajax
Hoessein BouzambouRCSAnderlecht, Cercle Brugge, Sparta, RBC of FC Den Bosch
Thierry HenryBarcelonaManchester City
Franck RibéryBayern MünchenManchester City
Ruud GullitNEC
Theo LuciusFeyenoordFC Den Bosch
Frank RijkaardAC Milan
Nicky KuiperVitesseAZ
Emmanuel AdebayorArsenalAC Milan
David SilvaValenciaLiverpool
Sergio FloccariAtalantaWest Ham United
Diego MilitoGenoaTottenham Hotspur
Roman PavlyuchenkoTottenham HotspurChelsea
Gabriel HeinzeReal MadridTottenham Hotspur of PSV
Fabio CannavaroReal MadridAC Milan
Dwight LodewegesPSVNEC
Andres OperRoda JCFC Utrecht
Ben SaharChelsea/De GraafschapAjax
Rafael van der VaartReal MadridChelsea
Vagner LoveCSKA MoskouManchester United

'Dronken door te veel appels'

De Poolse politicus Marek Lates is gisteren bij een verkeerscontrole betrapt op rijden onder invloed. Het lid van de ultraconservatieve partij Recht en Orde had 0,7 promille alcohol in zijn bloed zitten; 3,5 x zoveel als is toegestaan in Polen.

Als verklaring gaf hij op dat hij te veel appels had gegeten voordat hij in de auto stapte. "Ik ben een diabeticus en had daarom een paar appels gegeten. Ik had nooit verwacht dat er alcohol in mijn bloed zat", aldus Lates.

Van gistend appelsap kan cider worden gemaakt, een alcoholische drank. De Poolse Justitie onderzoekt de zaak.

Monfils naar achtste finale Miami

Gaël Monfils heeft zich voor de achtste finales geplaatst van het Masters-toernooi in Miami. De Fransman versloeg de Rus Marat Safin.

Het werd een bloedstollend gevecht tussen de Rus en Fransman. Monfils, de nummer tien van de wereld, verloor de eerste set met 5-7 maar won de tweede met 7-5. In het derde bedrijf wist de Fransman terug te komen van een 2-5 achterstand naar 5-5. Overigens werkte hij bij 3-5 ook nog eens twee matchpoints weg. Vervolgens trok Monfils in de tiebreak alsnog de wedstrijd naar zich toe.

Snelheidsboete met auto uit 1923

Een 67-jarige Brit heeft een boete thuis gekregen van 60 pond. Op zich geen opmerkelijk nieuws, maar hij kreeg die boete met een T Ford uit 1923. De man reed 56 kilometer per uur in een 50-km zone.

"Ik wist niet eens dat mijn wagen zo snel kon. Bovendien heeft ie geen snelheidsmeter, dus ik kon ook helemaal niet weten of ik te hard reed", aldus Dave Stanisfield, die september vorig jaar betrapt werd door een snelheidscamera.

De man probeerde via de rechter zijn bekeuring ongedaan te maken. "Ik ben een 67-jarige man in een 86-jarige wagen. Ik ben dus duidelijk geen snelheidsmonster". Helaas voor de bejaarde, de rechter bepaalde dat hij de boete gewoon moet betalen.

Koe op de vlucht voor slachthuis

Een koe uit Groot-Brittannië voelde er waarschijnlijk niet veel voor om geslacht te worden. Tijdens een veiling op een markt werd koe Floss gescheiden van haar kalfje. Waarschijnlijk dwong het moederinstinct haar om op zoek te gaan naar het jong, waardoor ze ontsnapte vlak nadat ze gekocht was door haar nieuwe eigenaar.

Vervolgens heeft de koe zich negen maanden schuilgehouden. Dit deed ze door alleen in de nacht op zoek te gaan naar eten en meer dan zestig mijl van haar oorspronkelijke woonplek vandaan te lopen. Totdat Wendy Valentine van Hillside, een park voor geredde dieren uit de dierenindustrie, een telefoontje kreeg. Een voorbijganger had het dier zien lopen en Wendy twijfelde geen moment: “Meteen toen ik het telefoontje kreeg, wist ik dat we haar moesten helpen”, aldus de redster in nood. Het dier werd voor 500 pond overgekocht en kon zodoende gevestigd worden op haar nieuwe verblijfplek.

Nu is Floss een gelukkige bewoner van de dierenverblijfplaats Hillside. De bofkont mag nu tot haar natuurlijke dood samen met andere koeien van haar soort grazen in de grote, uitgestrekte wei.

Koeien eten gras
Twee koeien die gras eten.

[NASCAR] Uitslag Goody's Fast Pain Relief 500

Jimmie Johnson won in Martinsville zijn eerste NASCAR Sprint Cup Series-wedstrijd van dit seizoen en de 41e uit zijn carrière. In de 485e van de 500 ronden op Martinsville wist hij zich voorbij Denny Hamlin, die het meeste aantal ronden had geleid, te knokken. Tony Stewart werd derde.

Voor Johnson was het zijn vijfde overwinning in de laatste zes keer dat op Martinsville geracet. En er was nog een reden tot feest: de zege kwam precies op de 25e verjaardag van de eerste overwinning in de Sprint Cup van teameigenaar Rick Hendrick van Hendrick Motorsport.

Denny Hamlin leidde in totaal 296 ronden en had in na een herstart in ronde 456 de leiding over weten te nemen van Johnson, maar Johnson wist uitstekend aan de staart van Hamlin te blijven hangen. Enkele ronden na de herstart in de 478e ronde zag Johnson zijn kans schoon: een gewaagde pass op leider Hamlin legde Johnson geen windeieren en hij zou tot de geblokte vlag aan de leiding blijven. Bij de pass van Johnson op Hamlin wist ook Tony Stewart bijna Hamlins Toyota te verschalken, maar dat voorkwam Hamlin door de deur dicht te gooien.

Voor meer dan 400 ronden echter kwam Jimmie Johnson er niet aan te pas. Het draaide vooral om de huidige leider in de stand en tevens polesitter Jeff Gordon, en de eerder genoemde Hamlin. Gordon had 141 van de eerste 155 ronden aan kop gelegen, voordat Hamlin hem in de 156e ronde voorbij stak en vervolgens 187 ronden aan de leiding bleef. Gordon nam in ronde 343 de kop weer over, maar niet voor lang want zes ronden later reed Hamlin weer vooraan.

Jimmie Johnson kwam aan de leiding na een serie pitstops onder een gelevlagsituatie dankzij het snelle werk van zijn team, en hij zou aan de leiding blijven totdat in de 456e ronde Hamlin hem aan de binnenkant voorbij stak. Daarbij werd, terwijl het veld de groene vlag had gekregen voor de herstart, Hamlin geholpen door zijn teamgenoot Kyle Busch die gelapt moest worden. Busch gaf Hamlin voldoende ruimte om aan de binnenkant van Johnson te komen toen de wagens richting de eerste bocht gingen. Er kwam met deze race een einde aan de winning streak van de Busch' broertjes. Kyle Busch had de pech dat hij met een bandenprobleem kampte in het begin van de wedstrijd en hij finishte uiteindelijk als 24e. Broer Kurt deed het niet veel beter en ondanks dat hij van de tweede plek mocht starten werd hij achttiende.

Er waren twaalf cautionperiodes over 66 ronden en zeven coureurs reden een of meer ronden aan de leiding, waarbij dertien keer de leiding in handen kwam van een andere rijder.

Jeff Gordon gaat nog altijd aan de leiding met 959 punten. Hij verstevigde zijn voorsprong van 76 naar 89 punten op de nieuwe nummer twee, Clint Bowyer, en hij heeft 132 punten voorsprong op de nummer drie, Kurt Busch. Grote stijger met vijf plaatsen is de winnaar van deze wedstrijd Jimmie Johnson, die nu de vierde plek inneemt. Ook Denny Hamlin klom een paar plekken en staat nu vijfde in het klassement na zes races.


Uitslag Martinsville

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
19Jimmie Johnson Chevrolet190/5 500
28Denny Hamlin Toyota180/10 500
37Tony Stewart Chevrolet165/0 500
41Jeff Gordon Chevrolet165/5 500
53Clint Bowyer Chevrolet155/0 500
627Ryan Newman Chevrolet150/0 500
731Mark Martin Chevrolet146/0 500
819Dale Earnhardt Jr. Chevrolet142/0 500
916A.J. Allmendinger Dodge138/0 500
1028Jamie McMurray Ford134/0 500
1112Kevin Harvick Chevrolet130/0 500
1215Juan Montoya Chevrolet127/0 500
1321Michael Waltrip Toyota124/0 500
1424Marcos Ambrose Toyota121/0 500
1513Jeff Burton Chevrolet118/0 500
1623Bobby Labonte Ford120/5 500
1729Reed Sorenson Dodge112/0 500
182Kurt Busch Dodge109/0 500
196Kasey Kahne Dodge106/0 500
2011David Reutimann Toyota103/0 499
2125Casey Mears Chevrolet100/0 499
2222David Stremme Dodge97/0 499
2310Matt Kenseth Ford94/0 499
244Kyle Busch Toyota91/0 498
2538Paul Menard Ford88/0 498
265Carl Edwards Ford85/0 498
2726David Ragan Ford82/0 498
2818Greg Biffle Ford79/0 498
2920Martin Truex Jr. Chevrolet76/0 498
3040Scott Riggs Toyota73/0 497
3117Elliott Sadler Dodge70/0 497
3234Joey Logano * Toyota67/0 496
3314Brian Vickers Toyota64/0 496
3432Sam Hornish Jr. Dodge61/0 496
3533John Andretti Chevrolet58/0 496
3635David Gilliland Chevrolet55/0 492
3737Aric Almirola Chevrolet52/0 490
3842Jeremy Mayfield Toyota54/5 441
3936Scott Speed * Toyota51/5 424
4030Robby Gordon Toyota43/0 349Engine
4141Joe Nemechek Toyota40/0 90Brakes
4239Dave Blaney Toyota42/5 49Rear Gear
4343Todd Bodine Toyota34/0 3Engine
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Klassement na zes races

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5Top10
1Jeff Gordon959Leader60045
2Clint Bowyer870-8960034
3Kurt Busch827-13260123
4Jimmie Johnson817-14260124
5Denny Hamlin811-14860023
6Kyle Busch800-15961233
7Tony Stewart798-16160014
8Carl Edwards750-20960012
9Kasey Kahne745-21460012
10Kevin Harvick714-24560022
11David Reutimann710-24960011
12Matt Kenseth704-25560222

OV-fiets lekt rekeningnummers

Abonnees van de OV-fiets hadden lange tijd toegang tot allerlei privacygevoelige informatie van andere gebruikers, waaronder bankrekeningnummers. De NS heeft het probleem inmiddels opgelost.

Het probleem kwam volgens Webwereld aan het licht toen beveiligingsexpert Mendel Mobach een e-mail ontving met de uitnodiging om de site van de OV-fiets te bezoeken. De link gaf direct de persoonlijke omgeving zonder eerst nog een toegangscontrole uit te voeren.

Eenmaal binnen zijn persoonlijke gegevens als naam, adres, woonplaats in combinatie met bankrekeningnummer zichtbaar. Ook pasnummers en pincodes om een fiets uit de diverse kluizen te halen zijn terug te lezen.

Omdat de e-mails gebruik maken van een volgnummer van klanten is het mogelijk alle accounts uit te lezen. Volgens Mobach is dat zelfs mogelijk door een geautomatiseerd script te maken. OV-fiets heeft ruim 50.000 abonnees.

Mobach ontdekte het probleem door het kenmerk in Google in te geven en vervolgens een volgnummer terug te krijgen. Die staan in zogenaamde Rainbow-tabellen, waarin alle mogelijke combinaties worden bijgehouden.

De Nederlandse Spoorwegen, die voor de fietsen verantwoordelijk is, reageerde vrijdagavond laat erg snel op het incident. Binnen een uur na melding werkte de aanval niet meer. De NS vermoedt dat er nog geen misbruik is gemaakt van de systeemfout, maar mocht er hierdoor toch klanten zijn gedupeerd, dan belooft de NS alle kosten te vergoeden.

Het versturen van inloglinks of -codes met oplopende nummers erin komt wel vaker voor. Eind 2008 lekte Lotto op vergelijkbare wijze de persoonsgegevens van 1 miljoen abonnees van de Veronica-gids.


OV-fiets lekt rekeningnummers  (foto: DAG)

Demonstraties in Den Haag tijdens top

Vijf organisaties hebben aangekondigd dat zij dinsdag tijdens de Afghanistan-top in Den Haag gaan demonstreren. De kleinere groeperingen kunnen vlak naast het World Forum terecht, op het Stadhoudersplantsoen. De grotere demonstraties wijken uit naar andere plaatsen in de hofstad.

Een voorlichter van de gemeente benadrukte dat Den Haag dinsdag niet 'op slot' gaat. Er is zoveel mogelijk geprobeerd om demonstranten plaats te bieden dichtbij het conferentiegebouw.

Het Anti Imperialisme Platform liet maandag weten dat zij een plaatsje op het Malieveld toegewezen hebben gekregen. Op een steenworp afstand demonsteert dinsdag een groep Afghaanse vluchtelingen; zij staan op het Spuiplein, vlak naast het Haagse Stadhuis.

Man slaat vrouw gebroken kaak wegens spel op telefoon

Een 21-jarige computerprogrammeur genaamd Jun Ando heeft een 50-jarige vrouw zowaar een gebroken kaak geslagen nadat zij hem erop wees dat hij aan het gamen was in een overvolle metro. Ze vroeg hem vervolgens of hij ermee wilde stoppen, wat voor de Japanner genoeg reden was om de vrouw eens flink onder handen te nemen.

Medepassagiers hebben de jongeman vervolgens tegen moeten houden, om verder letsel bij de 50-jarige dame te voorkomen. Daarna hebben de medepassagiers Ando bij de eerstvolgende halte uit de wagon gezet, waar hij werd meegenomen naar een kantoor aanwezig op dat station.

De vrouw was ook meegegaan en mocht aangekomen op het kantoor nog een extra klap van de jongeman incasseren, waarbij zij haar kaak brak. De 21-jarige Ando werd vervolgens gearresteerd wegens mishandeling.
Delen luchtruim dicht vanwege Afghanistan-top

Een groot deel van het luchtruim boven de Randstad is de komende dagen gesloten vanwege de Afghanistan-top. Sinds vanochtend tien uur tot morgenochtend 9 uur is een gebied van ruim 9 kilometer boven het World Forum in Den Haag dicht voor alle luchtverkeer tot een hoogte van ongeveer 700 meter.

De rest van morgen is een nog veel groter deel van het luchtruim gesloten.

Volgens de Luchtverkeersleiding Nederland gaat het morgen tussen 9 uur en 20 uur om een gebied in een straal van 56 kilometer rond Den Haag tot een hoogte van ruim 2 kilometer. Het reguliere vliegverkeer van en naar Schiphol en Rotterdam Airport mag dit gebied nog wel doorkruisen.

Delen luchtruim dicht vanwege Afghanistan-top  (foto: ANP)

Den Bosch zegt viertal contracten op

FC Den Bosch heeft de contracten van de spelers Stanley Aborah, Peter van den Berg, Arjan Ebbinge en Mohamed El Makrini opgezegd.

De Bosschenaren moesten dit voor 1 april doen, anders zouden de overeenkomsten automatisch met een jaar worden verlengd. De drie eerstgenoemde spelers maken nog kans op een nieuwe verbintenis. El Makrini weigerde reeds een verbeterde aanbieding van Den Bosch, zo meldt het Brabants Dagblad.

Opnieuw buschauffeurs belaagd

Opnieuw zijn buschauffeurs slachtoffer geworden van geweld. In Apeldoorn werd een chauffeur overvallen. De overvaller stond maandagmorgen vroeg bij een bushalte, stapte in en gaf de chauffeur een klap op zijn hoofd. Hij vluchtte daarna weg met diens tas. Dat meldde de politie.

Een passagier is nog achter de overvaller aangerend, maar verloor hem uit het oog. De chauffeur raakte niet gewond. In de tas zaten buskaarten en geld. Vorige week dinsdag werd in Apeldoorn ook al een buschauffeur overvallen.

Zondag werd er in Oldenzaal een 42-jarige buschauffeur mishandeld. Hij kreeg een klap in zijn gezicht van een 42-jarige Enschedeër. Deze had even daarvoor een tas in de bus laten liggen. Toen de buschauffeur via een geopend raampje de tas overhandigde, kreeg hij als 'dank' een klap in het gezicht. De man werd korte tijd later aangehouden, meldde de politie.

Leger herovert politieacademie Lahore

Het Pakistaanse leger heeft de door militanten bezette politieacademie in Lahore weer in handen. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken. Televisiebeelden toonden juichende militairen op het dak van het complex dat in een buitenwijk van de stad ligt.

Vier aanvallers kwamen om het leven en drie zijn er gearresteerd, aldus het ministerie. Er raakten 89 agenten gewond. Volgens de BBC zijn er in totaal veertig doden gevallen. Vermoedelijke moslimmilitanten bestormden de appelplaats van de academie aan het begin van de dag waarna zij tientallen toekomstige agenten in gijzeling namen.

Leger herovert politieacademie Lahore  (foto: ANP)

Meeuwis: "Niveau Nederland B hoger dan Roda JC"

Roda JC-middenvelder Marcel Meeuwis is blij dat hij momenteel tot de selectie van Nederland B behoort. Op deze manier ontloopt hij even de hectiek die in Kerkrade heerst en leert de middenvelder en passant veel bij van de coaches Johan Neeskens en Dennis Bergkamp.

"Ik word er een betere voetballer van", zegt Meeuwis over zijn uitverkiezing voor Nederland B tegenover Sportweek. "Mannen als Neeskens en Bergkamp hebben natuurlijk de nodige ervaring, daar kan ik zeker nog wat van leren. Maar ik leer ook van andere spelers."

"Je speelt en traint hier toch met jongens die tot de grootste talenten van Nederland behoren. Iemand als Eljero Elia kan je bijvoorbeeld links én rechts passeren. Daardoor leer je extra scherp te zijn. Maar ook de andere jongens hier hebben iets extra's, waardoor het trainingsniveau vrij hoog is. In alle eerlijkheid: hoger dan bij Roda."

Op de vraag of Roda JC gevrijwaard zal blijven van de promotie/degradatie-playoffs zegt Meeuwis het volgende: "We krijgen Ajax nog thuis, moeten nog naar FC Twente en spelen daarna met FC Volendam nog tegen een directe concurrent. En van Volendam win je als Roda écht niet zomaar. We zullen echt álles moeten geven. Ik denk dat we vorige week een goede stap hebben gemaakt door van ADO Den Haag te winnen, door veel strijd te leveren. Als we die wedstrijd hadden verloren, was het voor ons misschien allang gebeurd. Nu hebben we weer wat meer vertrouwen. Ik hoop nu maar dat het nog goed komt."

Afgelopen vrijdag won Nederland B een oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland met 0-4.

Bouma: "Dacht dat mijn carrière over was"

Aston Villa-verdediger Wilfred Bouma liep afgelopen zomer een gebroken kuitbeen en een ontwrichte enkel op, maar is inmiddels op de weg terug. Op het digitale thuis van zijn club bedankt hij zijn teamgenoten voor de geboden steun.

"Toen ik mijn enkel zag, wist ik zeker dat ik nooit meer op hoog niveau zou kunnen voetballen", zegt Bouma op de website van Aston Villa. "Ik dacht dat mijn carrière over was."

"Een aantal ploeggenoten heeft ook wel eens met ernstige blessures te maken gehad. Zij hebben me de afgelopen periode goed geadviseerd, met name Curtis Davies en Martin Laursen. Daar heb ik ontzettend veel steun aan gehad."

Winnaars FOK!sport

Afgelopen week mocht FOK! weer prijzen weggeven. Hieronder de winnaars.

In samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam mochten we drie exemplaren van het boek Zes miljoen slagen van Ralph Tuijn weggeven.

Het enige wat je hiervoor moest doen was ons vertellen waarom juist jij het boek wil winnen.
De winnaars zijn bekend:
taxman
kos41
wx

Gefelicteerd! Jullie krijgen het boek thuisgestuurd. Niet gewonnen? Hou FOK!sport in april in de gaten, dan worden er weer mooie prijzen weggegeven. En heb je een vooruitziende blik, doe dan mee aan de FOK F1-voorspeller.

Beschadigd spoor bij Vleuten gerepareerd

ProRail heeft het beschadigde spoor bij Vleuten waar vorige week twee goederenwagons ontspoorden hersteld. Treinreizigers kunnen weer op een normale manier tussen Utrecht en Den Haag, Rotterdam en Leiden reizen. Dat maakte spoorbeheerder ProRail vandaag bekend.

Reizigers hebben de afgelopen week veel hinder ondervonden van de beperkingen. Tussen Woerden en Utrecht was beperkt treinverkeer, op tussengelegen stations stopten helemaal geen treinen en werden reizigers met bussen vervoerd.

Zo'n vijf kilometer spoor raakte beschadigd door de ontsporing, ProRail schat de kosten van de reparatie op tussen de 4 en 5 miljoen euro. De zogenoemde hogesnelheidswissel die op dat spoor lag is verwijderd, zodra de vervangende wissel klaar is, wordt die teruggeplaatst.

Beschadigingen door ontspoorde trein gerepareerd  (foto: ANP)

Kalou geschokt na ramp in Ivoorkust

De ramp die zich gisteren rondom de WK-kwalificatiewedstrijd Ivoorkust - Malawi voltrok, heeft ook voor droevenis gezorgd bij sc Heerenveen-speler Bonaventure Kalou.

In het Houphouet-Boigny-stadion in Abidjan kwamen 22 om het leven in het gedrang. "Ik wist nog niets van het nieuws. De mensen wilden het stadion ingaan, maar de deuren werden niet op tijd geopend. Volgens mij gebeurde het voor de wedstrijd", aldus de Ivoriaan in Studio Voetbal.

Meer marechaussee op Schiphol voor Afghanistan-top

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft ongeveer twintig man extra ingezet om de hoogwaardigheidsbekleders voor de Afghanistan-top te begeleiden. De meeste deelnemers komen vandaag op de luchthaven aan, liet een woordvoerder weten.

In totaal reizen ongeveer dertig personen via Schiphol. De eersten arriveerden gisteren al en de laatsten komen dinsdag aan. De marechaussee controleert de auto's die op het platform de politici oppikken en begeleidt de voertuigen naar de snelweg richting Den Haag, aldus de zegsman.

In principe merken reizigers op de luchthaven niks van de aankomst van de hoogwaardigheidsbekleders, omdat zij al direct bij het vliegtuig worden opgehaald.

Van der Vaart: "Heb niets gezegd over Chelsea"

Rafael van der Vaart heeft ontkend dat hij oren zou hebben naar een vertrek bij Real Madrid. De aanvallende middenvelder wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Chelsea, maar volgens Van der Vaart zelf is een dergelijke transfer momenteel niet aan de orde.

De uitspraken die de afgelopen dagen in de media opdoken, verwijst hij dan ook naar het rijk der fabelen. Van der Vaart zou hebben gezegd dat hij Chelsea wel zou zien zitten. In het Algemeen Dagblad betitelt de middenvelder deze quotes echter als onzin. "Ik hoor dat er quotes van mij rondgaan dat ik wel naar Chelsea zou willen, maar ik heb daar niets over gezegd. Ik laat me sowieso nog niet uit over mijn toekomst. Bewust niet. Bij Real gaat deze zomer weer een heleboel gebeuren. Een nieuwe president, mogelijk een nieuwe trainer. Voorlopig wacht ik af."

Van der Vaart stapte dit seizoen voor ruim twaalf miljoen euro over van Hamburger SV naar Real Madrid. Bij De Koninklijke is hij echter voornamelijk bankzitter.

Cliffy B. enthousiast over aankomende Epic titel

Cliff Bleszinksi, de grote man bij Epic, heeft de fans lekker zitten te maken met informatie waar we eigenlijk helemaal niets uit kunnen halen. Het betreft een aankomende titel die door Chair zal worden ontwikkeld. Chair is een developer die Epic vorig jaar heeft overgenomen.

“Our partners at Chair in Utah are working on a product that we’re going to be announcing at some point in the near future which is very, very cool. I feel that I’ve got five balls up in the air that I’m juggling right now”. “It’s an incredibly exciting time. Keep your ears peeled in the next year. There’s going to be a lot of great announcements.”

Met andere woorden; er komt een nieuwe Epic titel aan en Cliffy B. is zo blij als een kind in speelgoedwinkel.Van Wolfswinkel heeft luxeprobleem

Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel mag zich nog altijd in de warme belangstelling van AZ en FC Twente bevinden. De 20-jarige spits sprak in de winterstop met zowel Louis van Gaal (AZ) als Steve McClaren (FC Twente).

"Ze zeggen dat ze geloof in mijn capaciteiten hebben", aldus Van Wolfswinkel. "Daarnaast hebben ze me uitgelegd hoe ze me beter willen maken. Als ik had aangegeven direct naar hun club te willen, zouden ze proberen om er met Vitesse uit te komen. Maar ik gaf aan dat ik liever tot de zomer wilde wachten met het maken van een keuze. Dat is het verhaal", vertelt de jonge aanvaller tegen Sportweek. "Ik moet nu gewoon blijven presteren. Ik heb écht nog geen keuze gemaakt, anders zou ik het wel zeggen. De komende tijd ga ik alles voor mezelf afwegen."

Van Wolfswinkel geeft toe dat AZ en Twente mooie clubs zijn. "Je droomt er als klein jongetje toch van om in de belangstelling te staan van zulke fantastische clubs?", zegt de spits van Vitesse. "Ik heb echt een luxeprobleem. In het ergste geval speel ik volgend seizoen voor Vitesse. Voor een Nederlandse jongen van twintig zit ik dan óók prima."

Feyenoord niet verder met Altheer

Feyenoord en Jeffrey Altheer zullen aan het einde van dit seizoen uit elkaar gaan. De Stadionclub heeft besloten het aflopende contract van de 22-jarige verdediger niet te verlengen.

Altheer speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Excelsior. Vorig seizoen kwam de verdediger tot twintig duels in de Eredivisie, terwijl hij deze jaargang in de Jupiler League 27 keer in actie mocht komen. Het is nog niet duidelijk waar Altheer zijn loopbaan zal voortzetten.

Ambtenaren het vaakst ziek

Ambtenaren verzuimden vorig jaar het vaakst wegens ziekte. Het ziekteverzuim in hun sector openbaar bestuur kwam uit op 5,6 procent, tegen een landelijk gemiddelde van 4,3 procent. Werknemers in de landbouw en de visserij waren het minst ziek (2,9 procent). Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Bij bedrijven met honderd of meer werknemers was het ziekteverzuim in 2008 gemiddeld 5 procent. Bij kleine en middelgrote bedrijven lag het percentage rond de 3,4.

Van 1993 tot en met 2008 schommelde het ziekteverzuim tussen de 6,2 en 4,3 procent. In deze periode werden verschillende wetten van kracht om het ziekteverzuim terug te dringen. Sinds 2004 is het ziekteverzuim nagenoeg stabiel gebleven op 4,3 procent.

2 zusjes dood door föhn in bad

In het Duitse plaatsje Lustadt, Rheinland-Pfalz, zijn twee kleuters, zusjes van elkaar, om het leven gekomen toen ze in bad zaten. Ze waren gisterenavond rond half zes in bad aan het spelen met een haardroger toen deze in het bad terecht kwam. 

De twee meisjes, van vier en zes jaar, kregen een elektrische schok en werden levenloos aangetroffen door hun moeder. Hulpdiensten hebben nog een uur lang getracht de kleuters te reanimeren, maar het mocht niet baten. De ouders van de twee meisjes verkeren in shock. 

Vorthoren, Nieuwendaal naar Den Bosch

FC Den Bosch heeft twee spelers van Willem II aangetrokken. Steef Nieuwendaal en Niels Vorthoren komen per 1 juli 2009 transfervrij over. Beide spelers tekenen een contract voor twee seizoenen bij de Bosschenaren.

Niels Vorthoren (21) is een aanvallende, diepgaande middenvelder. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut voor Willem II en speelde hij in totaal negentien competitiewedstrijden in de Tilburgse hoofdmacht. Dit seizoen heeft hij tot nu toe negen wedstrijden op zijn naam gezet.

Steef Nieuwendaal (23) is een rechtsbenige middenvelder, die tot nu toe 50 wedstrijden heeft gespeeld. Dat deed hij voor Willem II en MVV. Aan de Maastrichtenaren werd hij tijdens het seizoen 2005-2006 verhuurd.

"Het zijn twee jonge, gretige, talentvolle voetballers met veel ambitie en progressiemogelijkheden. Ze hebben er allebei veel zin in om succesvol te zijn met FC Den Bosch," aldus de manager voetbalzaken van Den Bosch, Fred van der Hoorn.

Hamilton liet Trulli voorbij

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij Jarno Trulli voorbij heeft gelaten tijdens de laatste Safety Carperiode. Trulli ging door het gras, waarna de McLaren-coureur de Italiaan voorbij ging. Doordat Trulli de Brit weer inhaalde, werd de Toyota-rijder bestraft met 25 seconden, wat hem de derde plaats kostte.

"Tijdens de Safety Car zat ik achter Trulli. Uiteraard mag je dan niet inhalen, maar hij ging in de een-na-laatste bocht het gras op. Ik kon niets anders dan hem passeren en ik remde ook zoveel mogelijk af. Het team zei me daarna dat ik hem weer voorbij moest laten, maar ik weet eigenlijk niet of de reglementen dat ook zeggen. Als dat niet zo is, moet de derde plek voor mij zijn," aldus Hamilton op SpeedTV.

Na afloop van de race werd Trulli bestraft voor het incident en door de tijdstraf teruggezet naar plek twaalf. Toyota ging in beroep tegen de straf, maar zal waarschijnlijk bot vangen. De reglementen schrijven voor dat er niet tegen een tijdstraf in beroep kan worden gegaan. Hierdoor zal Hamilton waarschijnlijk zijn derde plaats mogen behouden.

Patiënten mogen niet tegen betaling voorkruipen

Na onderzoek komt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tot de conclusie dat zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, patiënten die er extra geld voor over hebben niet voor mogen laten gaan. De NZa acht dit in strijd met de Wet marktordening gezondheidszorg. Eind vorig jaar kwam naar buiten dat het Kennemer Ziekenhuis in Haarlem patiënten tegen betaling voorrang gaf. Die structuur kwam tot stand na interferentie van Quality Medical Services.

'De NZa heeft het betrokken ziekenhuis en het bemiddelingsbureau hierop aangesproken en verzocht deze werkwijze te stoppen', aldus de NZa. Het is nu aan de minister van Volksgezondheid te beslissen of deze vorm van betaalde zorg in de toekomst wel gewenst is.

Gamen is goed voor je ogen

Stop met het eten van worteltjes en zet die spelcomputer maar aan, volgens onderzoekers van de Universiteit van Rochester krijg je er geen vierkante ogen van, het zou zelfs goed zijn voor je zicht zijn. Je moet dan wel actiegames spelen zoals Call of Duty.

Het onderzoek was niet heel grootschalig; slechts bij 22 studenten werd het zicht onderzocht na langere periodes van gamen. De 22 mensen werden verdeeld in twee groepen, waarbij de ene groep de schietspellen Call of Duty 2 en Unreal Tournament 2004 speelde en de andere groep De Sims. Het resultaat voor de actiegroep was duidelijk, ze waren tussen de 43 en 58% beter in staat om verschillende tinten grijs te onderscheiden.

Het resultaat is opvallend volgens Daphne Bavelier. Het verhogen van contrast zou normaal namelijk alleen kunnen door een bril te kopen of een oogoperatie. Maar uit het onderzoek blijkt dat actiegames het brein stimuleren om sneller visuele informatie te verwerken en dat effect blijft nog maanden werken. De games eisen het uiterste van het menselijk brein en dat past zich er op aan.

Voor meer gamenieuws kun je terecht op FOK!games.

Call of Duty 2

 

 Goed voor je ogen


Nederland buigt voor Marokkaanse wet

Na de commotie over de Marokkaanse namenlijst, is er nu een rel aan het ontstaan over kinderen die in Nederland geboren worden en automatisch de Marokkaanse nationaliteit krijgen als zijn of haar moeder uit Marokko komt. Door de nieuwe nationaliteitswet in Marokko is het kind geboren uit een Marokkaanse vrouw automatisch ook Marokkaan, ongeacht of de moeder dat wil of niet. 

Nederlandse Ambtenaren werken actief mee om de wet die met terugwerkende kracht is ingegaan, uit te voeren. De VVD kwam hierachter nadat een Nederlandse vader in Tilburg aan de bel trok. Zijn dochter werd onlangs door de gemeente Tilburg opgespoord en en zonder iets te vragen werd zij in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) geregistreerd als Marokkaanse.

De gemeente Tilburg legt uit: "Op grond van de wet GBA zijn wij verplicht onjuiste of onvolledige gegevens te corrigeren, Uit artikel 6 van de nieuwe Marokkaanse nationaliteitswet blijkt dat een kind van een Marokkaanse moeder of vader Marokkaan is. Deze bepaling heeft een onbeperkte terugwerkende kracht. Dit betekent dat dit artikel van toepassing is op alle kinderen die voor 1 mei 2007 uit een Marokkaanse moeder zijn geboren, maar geen Marokkaan werden. De moeder is Marokkaan. Uw kind is uit haar geboren. Dit betekent dat uw kind Marokkaan is.

Deze regeling bestond al voor kinderen met een vader van Marokkaanse komaf. Sinds 2007 geldt dit dus ook voor kinderen van Marokkaanse moeders. VVD-Kamerlid Paul de Krom eist opheldering van minister Van der Laan (Integratie) en minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken). "De gemeente gaat hiermee voorbij aan de keuzemogelijkheid van ouders hun kind wel of niet bij het Marokkaanse consulaat in te schrijven. Het is bizar en stuitend dat de Nederlandse overheid pro-actief meewerkt aan de territoriale drift van een ander land, ook zonder dat ouders daar zelf om hebben gevraagd." aldus de verbijsterde VVD'er. Hij gaat verder: "Dit is onacceptabel en lijkt in strijd met het door de regering verkondigde uitgangspunt dat voor de Nederlandse overheid geen rol is weggelegd voor uitvoering van het Marokkaanse overheidsbeleid."

 Discussieer ook mee op het forum

Gamen is goed voor je ogen

Stop met het eten van worteltjes en zet die console maar aan, volgens onderzoekers van de Universiteit van Rochester krijg je er geen vierkante ogen van, het zou zelfs goed zijn voor je zicht zijn. Je moet dan wel actiegames spelen zoals Call of Duty.

Het onderzoek was niet heel grootschalig; slechts bij 22 studenten werd het zicht onderzocht na langere periodes van gamen. De 22 mensen werden verdeeld in twee groepen, waarbij de ene groep Call of Duty 2 en Unreal Tournament 2004 speelde en de andere groep De Sims. Het resultaat voor de actiegroep was duidelijk, ze waren tussen de 43 en 58% beter in staat om verschillende tinten grijs te onderscheiden.

Het resultaat is opvallend volgens Daphne Bavelier. Het verhogen van contrast zou normaal namelijk alleen kunnen door een bril te kopen of een oogoperatie. Maar uit het onderzoek blijkt dat actiegames het brein stimuleren om sneller visuele informatie te verwerken en dat effect blijft nog maanden werken. De games eisen het uiterste van het menselijk brein en dat past zich er op aan.


Goed voor je ogen

270 mensen moeten weg bij Brawn GP

Gisteren heerste er flink wat vreugde bij het team van Brawn GP wegens het behalen van een dubbelzege tijdens de debuutrace. Toch was er ook slecht nieuws: Brawn-directeur Nick Fry maakte bekend dat er 270 mensen zullen moeten worden ontslagen.

"Het is natuurlijk erg zonde dat we dit moeten doen", aldus Fry tegenover de Britse media. Een reden van de ontslagen is dat nu het team niet meer het fabrieksteam van Honda is, het een stuk kleinschaliger moet gaan werken. "We zijn nu natuurlijk een privé-team en dan heb je ook nog eens alle technische reglementen die zijn veranderd, waardoor we minder mensen nodig hebben. Nu hebben we zo'n 700 mensen in dienst, dat zullen er 430 worden, ongeveer evenveel als we in 2004 (toen het team nog BAR heette, voor het werd overgenomen door Honda) hadden."

Een kijkje op de set van King of Fighters

Onlangs verscheen in Amerika, en binnenkort ook in Nederland, de film Street Fighter: Legend of Chun-Li, een film die volgens veel critici weer laat zien dat games en films niet goed mengen. Maar Street Fighter is niet de enige klassieke fighter waar binnenkort een film van uit gaat komen, ook King of Fighters komt naar het witte doek. In onderstaand filmpje nemen we een kijkje op de set van de film en horen we wat de regisseur en acteurs er zelf van vinden.

Het wordt heerlijk weer!

We staan aan de vooravond van een periode met aangenaam lenteweer. Dat meldt het KNMI.

De komende week biedt volgens het weercentrum veel zon en warmte van meer dan 15 graden. Later in de week is de eerste warme dag mogelijk. De kans is groot dat het rustige, droge en zonnige voorjaarsweer met aangename temperaturen voorlopig aanhoudt.

De 15 graden wordt meestal al in maart overschreden, maar soms laat de eerste lentewarmte langer op zich wachten. Vorig jaar kwam de temperatuur in De Bilt en op de meeste andere plaatsen pas op 20 april voor het eerst boven de 15 graden.

Dat was uitzonderlijk laat: sinds 1901 is het maar drie keer voorgekomen dat de lente zo lang of nog langer op zich liet wachten. Bovendien viel er vorig jaar maart nog volop sneeuw. Zelfs de Paasdagen (23 en 24 maart) waren wit. De eerste warme dag (met 20,0 graden of meer) valt meestal in april.

Kom ook eens praten en lezen over het weer en het klimaat op ons forum!


Het wordt heerlijk weer!  (foto: DAG)

 

-5: 'Groep moslims wil Van Gogh stoppen'

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

'Groep moslims wil Van Gogh stoppen'

Een groep Nederlandse moslims eist dat Theo van Gogh gedwongen wordt te stoppen met het schrijven van columns in de gratis krant Metro. De groep is gevallen over de felle kritiek op de islam die Van Gogh uit, alsmede de wijze waarop hij die kritiek verwoordt.

Het initiatief is afkomstig van de website Imaan.nl. Ze hebben naar eigen zeggen inmiddels bijna duizend handtekeningen verzameld die binnenkort in een petitie aan de Tweede Kamer, de AIVD en de minister van Binnenlandse Zaken zullen worden overhandigd.

Volgens de initiatiefnemers is het hard nodig dat Van Gogh een halt wordt toegeroepen, omdat de columnist al jarenlang niets anders zou doen dan moslims uitschelden en vernederen. Directe aanleiding voor de actie vormt de column van Van Gogh in Metro van afgelopen vrijdag.

Bezwaar tegen nieuwe islamitische school

Rinda den Besten, wethouder van Onderwijs in Utrecht, ziet de komst van de nieuwe islamitische basisschool op Kanaleneiland niet zitten. Ze is bang dat de kwaliteit van het onderwijs op de nieuwe school onder de maat zal zijn. Het bestuur van de school runt al drie vestigingen in Almere, Lelystad en Hilversum. Alle hebben het predikaat zwak.

Bezwaar tegen islamitische scholen op zich heeft ze niet, maar wel tegen scholen die het predikaat zwak tot zeer zwak dragen. Volgens haar is dat ook het geval bij de Stichting Islamitische School (SIS). Den Besten: "Helaas kan de overheid niet ingrijpen en de nieuwe school verbieden. Dat vind ik fout." De onderwijswethouders in de drie andere grote steden zijn het met Den Besten eens. "We zouden moeten zeggen: scholen die niet naar behoren presteren, mogen geen nieuwe vestiging beginnen. Maar zelfs de onderwijsinspectie heeft niet die bevoegdheid."

Alhambra, zoals de nieuwe basisschool gaat heten, wordt volgens de manager Redouan Boudil, een 'liberale' islamitische school. Ook niet-godsdienstige leraren mogen hier lesgeven. Boudil kan de uitspraken van Den Besten niet goed verkroppen. "Ik heb de wethouder zelf nog nooit gesproken. Ik had een eerste ontmoeting in de planning, maar haar standpunt is niet echt uitnodigend. Ze staat niet open voor ons. En dat maakt samenwerking wel moeilijk."

Als argument voor haar wens om 'zwakke' scholen tegen te houden bij uitbreidingsplannen zegt Den Besten: "Met kinderen moet je niet experimenteren." De kritiek van de wethouder wordt dour Boudil afgewezen. De onderwijsinspecteur beoordeelt een school niet alleen op kwaliteit van het onderwijs volgens de manager. "We moesten ook het taalonderwijs verbeteren en daar is dus hard aan gewerkt. Op al onze scholen zijn de Cito-scores op het niveau van het landelijk gemiddelde." De vestiging in Almere is volgens hem al jaren aan renovatie toe. 

Het steekt hem dat hij bij voorbaat al de kans niet krijgt om te laten zien dat SIS wel degelijk goed onderwijs kan leveren. De SIS gaat gewoon door met voorbereidingen te treffen voor de Utrechtse vestiging. In augustus zal de school van start gaan in het gebouw aan de Europalaan. In dat pand is nu nog het Meerstroom College gevestigd. Om te mogen blijven bestaan zal de school binnen vijf jaar 380 leerlingen moeten hebben. 

Nederland telt 16,5 miljoen inwoners

Nederland telt nu 16,5 miljoen inwoners, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Het afgelopen jaar kwamen er in Nederland dagelijks ongeveer tweehonderd mensen bij. Deze groei neemt wel geleidelijk af. De grens van 16 miljoen inwoners werd acht jaar geleden bereikt. De periode van 15,5 miljoen naar 16 miljoen inwoners duurde vijf jaar, aldus het CBS.

Nederland telt 16,5 miljoen inwoners  (foto: ANP)

Geithner: meer belastinggeld nodig

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner waarschuwt voor meer onheil. Volgens Geithner hebben 'sommige financiële instituten nog substantiële additionele overheidssteun nodig'. Hij heeft nog circa 135 miljard dollar over van de oorspronkelijke 700 miljard dollar die de Amerikaanse overheid in eerste instantie uittrok voor de redding van de financiële sector.

Geithner weigerde te zeggen of het bedrag toereikend genoeg zal zijn. Gezien zijn uitlatingen lijkt het erop dat Geithner de belastingbetaler voorbereid op meer offers. Ook moeten banken volgens de ex-president van de New York Fed weer meer risico’s durven nemen, meer kredieten verstrekken aan ondernemingen en zich ondernemender opstellen.

'Geithner heeft zijn oog op meer belastingdollars'

Krijg de DVD Wanted bij aankoop van de game

Deze week lanceert Warner Bros. de shooter Wanted: Weapons of Fate, gebaseerd op de gelijknamige film. Om je wat extra's te bieden krijg je gedurende de maand april, of zolang de voorraad strekt, gratis de film bij aanschaf van de game. Alle retailers doen mee aan deze actie, dus het maakt niet uit waar je de game koopt.

Regina van Tongeren, productmanager Warner Bros. Interactive:"We zijn erg trots op deze bijzondere consumentenactie, waarbij we consumenten een geweldige game- en filmervaring ineen kunnen bieden. Volgens mij is dit ook de eerste keer dat een dergelijke promotie plaatsvindt. De consument krijgt het beste van beide werelden… en een fantastisch voordeel. We hebben hooggespannen verwachtingen van deze actie".

Wanted: Weapons of Fate verschijnt deze week voor de Xbox 360, PC en PlayStation 3.

Safina, Ivanovic onderuit in Miami

Dinara Safina en Ana Ivanovic zijn allebei in de derde ronde van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Miami uitgeschakeld.

Safina, als tweede geplaatst, ging met 1-6 en 4-6 onderuit tegen de Australische Samantha Stosur, de nummer 42 van de wereld. Stosur serveerde goed tegen de Russin en ze kon veel druk zetten in de games van Safina, die dan ook vijf keer werd gebroken. Na 79 minuten spelen ging Stosur als winnares van de baan.

De als zevende geplaatste Ivanovic verloor van de Hongaarse Ágnes Szávay met 4-6, 6-4 en 1-6. Ivanovic worstelde met haar opslag en werd in totaal zeven keer gebroken door haar tegenstandster.

Mopperende Roddick door in Miami

Andy Roddick heeft zich bij het Masters-toernooi in Miami geplaatst voor de vierde ronde. De Amerikaan, als vijfde geplaatst, versloeg de Rus Dmitry Tursunov met 7-6 en 6-2.

Roddick had last van de door mist glad geworden baan. In niet mis te verstane woorden liet hij de umpire weten dat de partij moest worden stilgelegd. Roddick kreeg echter zijn zin niet. Na een moeilijke eerste set won hij alsnog de partij en bood de umpire vervolgens zijn excuses aan.

Het was voor Roddick zijn 25e zege dit jaar tegenover vier nederlagen.

[Gerucht] Playstation 2 krijgt prijsdaling, PS3 misschien ook

Het gerucht doet de ronde dat de Playstation 2 binnenkort een prijsdaling gaat krijgen. Vanaf 5 april zou de console te koop zijn voor slechts $99.99. De bron meldt ook dat het niet zou gaan om een sale, maar echt om een prijsdaling van de console die nu voor $129.99 in de winkels ligt.

Ook gaat het gerucht dat de PS3 binnenkort een prijsdaling zal krijgen, maar ook dit is slechts nog een gerucht.Uitslagen Zondaghoofdklasse

Gisteren werd er weer gespeeld in de Zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

VUC - DWV 2-0
' Ritchie Mensah 1-0
' El Houcin Hammach 2-0

FC Omniworld - Haaglandia/Sir Winston 1-1
' Mourad Mghizrat 0-1
' Jan Hessing 1-1

Elinkwijk - VVSB 1-3
' Mike Korssen 1-0
' Frans van Niel 1-1
' Geert van der Weijden 1-2
' Bastin Verweij 1-3 e.d.

Westlandia - HBS 1-3
' Paul Bekker 0-1
' Tjeerd Westdijk 0-2
' Tjeerd Westdijk 0-3
' Kees Starmans 1-3

ADO'20 - Hollandia 2-2
' Patrick Krop 1-0
' Giso Beemer 2-0
' Kees Stavenuiter 2-1
' Kees Stavenuiter 2-2

AFC - FC Hilversum 3-1
' Laurens Samsom 1-0
' Robert Gehring 2-0
' Laurens Samsom 4-0
' Mathijs v.d. Meulen 3-1

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia183535-21
2. Argon183334-21
3. FC Hilversum183333-30
4. Haaglandia183235-29
5. AFC173135-24
6. VVSB193030-21
7. ADO'20182431-29
8. FC Omniworld192332-29
9. HBS192324-38
10. Hollandia172223-22
11. VUC161618-29
12. Elinkwijk181622-35
13. DWV19109-33

Hoofdklasse B

Deurne - DESK 1-0
' Maarten Vos 1-0

UNA - LONGA 3-2
' Joep van de Velden 0-1
' Mark van Boekel 1-1
' Timmy Strijbosch 2-1
' Carlo Vorstenbosch 3-1
' Jasper Campfens 3-2

EVV - Gemert 0-0

OJC Rosmalen - JVC Cuijk 1-1
' Randy Hofmeijer 0-1
' Jeroen van Moorsel 1-1

SV Venray - SV Meerssen 3-0
' Bas Joosten 1-0
' Bob Crooij 2-0
' Freek Thoone 3-0

Dijkse Boys - Papendrecht 1-0
' Enis Genc 1-0

Baronie - Schijndel/Bol Accountants 0-2
' Bas Smulders 0-1
' Ronnie Hoevenaars 0-2

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie204033-22
2. Gemert193533-14
3. EVV193529-19
4. UNA193133-23
5. Dijkse Boys192929-22
6. sv Meerssen202732-39
7. Schijndel / Bol Accountants192624-20
8. JVC Cuijk202631-31
9. DESK202631-43
10. Papendrecht192425-27
11. sv Venray182334-35
12. sv Deurne182221-20
13. OJC Rosmalen202021-24
14. LONGA20621-58

Hoofdklasse C

SV Babberich - Quick '20 0-3
' Appie Altunbas 0-1
' Jordi Kamphuis 0-2
' Bas Damink 0-3

WKE - Alcides 3-2
' Berend Oosting 1-0
' Yume Ramos 1-1
' Erik Eleveld 2-1
' Wil Koops 3-1
' Yume Ramos 3-2

Sneek Wit-Zwart - Achilles '29 0-3
' Ivo Rigter 0-1
' Tim Verhoeven 0-2 (penalty)
' Ivo Rigter 0-3

Germania - Lienden 2-0
' Dennis Hubers 1-0
' Patrick van Leeuwe 2-0

Be Quick 1887 - WSV 2-2
' Stephan Metz 1-0
' Reza Ngarigota 1-1
' Raymond Bolt 2-1
' Reza Ngarigota 2-2

HSC '21/Carparc - SC Joure 3-1
' Robert Wilens 1-0
' Robert Wilens 2-0
' Oane Honstra 2-1
' Sibold Jellema 3-1 e.d.

De Treffers - De Bataven 4-1
' Michael Michels 1-0
' Rein Meekels 1-1
' Jasper Zuidwijk 2-1
' Jasper Zuidwijk 3-1
' Oucheme 4-1

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE203843-19
2. Quick '20173434-20
3. Achilles '29203434-23
4. FC Lienden193337-25
5. HSC'21193240-26
6. De Treffers193126-20
7. Be Quick 1887192625-23
8. Sneek Wit Zwart192320-25
9. WSV182027-35
10. Germania181917-26
11. Alcides191923-43
12. sc Joure181821-34
13. De Bataven191519-33
14. Babberich181223-37

CD: Ghinzu - Mirror Mirror

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie maakt er dit jaar de mooiste muziek van het land? Als je deze vraag in eigen land stelt zou Drive Like Maria wel eens hoge ogen kunnen gooien. Stel je de vraag bij onze zuiderburen, dan is één van de kanshebbers Ghinzu. Deze Belgische band bestaat alweer bijna tien jaar, maar van grote bekendheid hebben ze nog niet echt mogen genieten. In Wallonië zijn de vijf heren een stuk bekender dan bij onze Vlaamse vrienden en ook in Nederland verdienen ze beter.

Engelse clubs willen Cannavaro

Fabio Cannavaro zou volgend seizoen wel eens in de Engelse Premier League te bewonderen kunnen zijn. De centrale verdediger van Real Madrid staat in de belangstelling van Manchester City en Tottenham Hotspur. De aanvoerder van de huidige wereldkampioen is transfervrij deze zomer.

Op dit moment verdient Cannavaro bijna vijf miljoen euro per jaar. De salariseisen van de Italiaan hebben al verschillende clubs laten schrikken. Manchester City, op dit moment de rijkste club ter wereld, vindt dit geen enkel punt. De Spurs schrikken ook niet van dit bedrag. De club uit Londen heeft besloten aankomende zomer alleen transfervrije spelers binnen te halen om zo meer geld over te hebben voor salarissen.

Honda: "Zlatan, Romario en Ronaldo achterna"

De middenvelder van VVV-Venlo, Keisuke Honda, is de opvallende speler van dit seizoen. Het doel van de Japanner is om met Venlo kampioen te worden, daarna is het tijd voor een stap hogerop. De ultieme droom van de middenvelder is het spelen in Spanje.

"Ik wil in Europa slagen", zo begon de 22-jarige Japanner tegenover Voetbal Magazine. "Mijn droom is om in de Spaanse competitie te voetballen. Ik houd van een passing game. In mijn ogen spelen ze in Spanje het mooiste combinatievoetbal. Nederland leek me het ideale land om te starten. Zlatan Ibrahimovic, Romario en Ronaldo hebben zich allemaal in Nederland in de kijker van een Europese topclub gespeeld. Dat wil ik ook."

Honda wilde niks weten van een transfer in de winterstop. Het seizoen afmaken in Venlo is de missie. "Ik ben nog nooit kampioen geworden. Een titel staat mooi op mijn CV. Die wil ik met VVV winnen. Door vermoeidheid en blessures hebben we de laatste weken wat punten verspeeld, maar we staan nog ver genoeg voor. Het kampioenschap moeten we binnen kunnen halen. Dat zou een mooi afscheid zijn."

Nakamura: "Japan moet nauwkeuriger spelen"

Shunsuke Nakamura is van mening dat Japan beter moet gaan spelen om een kans te maken op het WK in Zuid Afrika. Het land heeft nog één overwinning nodig om het felbegeerde ticket voor het WK te behalen.

Zaterdag werd een 1-0 overwinning behaald op Bahrein wat de Japanners op elf punten brengt. Ze worden gevolgd door Australië die tien punten hebben. Bahrein, Oezbekistan en Qatar staan op vier punten. Nakamura: "Ik denk niet dat we ons al hebben gekwalificeerd. We moeten nog veel dingen verbeteren", legde de middenvelder van Celtic uit. "We moeten nauwkeuriger spelen. Het was erg moeilijk om de drie punten binnen te slepen."

"Onder de vleugels van de vorige Braziliaanse trainer Zico hebben we vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen Argentinië en Duitsland. Ik hoop dat we in de toekomst tegenstanders van dat kaliber zullen tegenkomen", zei de 30-jarige international. Japan speelt zijn volgende wedstrijd op 6 juni in en tegen Oezbekistan.

Lager dodental bosbranden Australië

De verwoestende bosbranden in de Australische deelstaat Victoria hebben in februari 173 leven geëist. De autoriteiten maakten dit vandaag bekend nadat onderzoek had uitgewezen dat minder doden vielen dan aanvankelijk gevreesd. Het officiële dodental stond op 210.

Het onderzoek naar het lot van vermisten was erg moeilijk. Er moesten zeer schaarse stoffelijke resten worden geïdentificeerd die op volledig uitgebrande plaatsen waren gevonden. In sommige gevallen bleken resten van één persoon terwijl ze eerder van verscheidene personen leken. Ook zijn stoffelijke resten van dieren tot mogelijke slachtoffers gerekend, aldus plaatsvervangend commissaris van politie Kieran Walshe.

Zie ook het topic in het forum De Elementen.


Lager dodental bosbranden Australië  (foto: DAG)

Componist Maurice Jarre overleden

De Franse componist Maurice Jarre is zondag op 84-jarige leeftijd aan kanker overleden. Dat meldde de Britse omroep BBC vandaag. Jarre componeerde muziek voor meer dan 150 films en won drie Oscars voor zijn werk. Zijn muzikale bijdrage aan de film Lawrence of Arabia betekende in 1962 zijn grote doorbraak. Ook verzorgde hij de muziek voor films als Doctor Zhivago en A Passage to India.

Jarre schreef bovendien muziek voor theater, ballet en televisieprogramma’s. Hij woonde sinds de jaren zestig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten, waar hij gisteren in zijn woonplaats Los Angeles overleed. Hij is de vader van synthesizer-pionier en componist Jean Michel Jarre.


Vaak foute diagnose

Deze conclusie komt naar voren uit de statistieken van de Amerikaanse organisatie Best Doctors. Nederlandse artsen stellen vaak een verkeerde diagnose. Patiënten met gecompliceerde aandoeningen doen er verstandig aan in het buitenland een second opinion te vragen.

Sinds anderhalf jaar kunnen klanten van CZ gebruik maken van het Best doctors-programma. Bij zevenentwintig procent van de gevallen week de tweede diagnose af van de eerste, in acht procent was er zelfs een compleet andere diagnose. In zevenenvijftig procent van de gevallen leidde de tweede diagnose tot een verandering in het behandelplan, in twintig procent leidde het tot een volkomen andere aanpak.

De organisatie Best Doctors beklemtoont dat de Nederlandse cijfers vergelijkbaar zijn met de second opinions in andere Europese landen. De artsen van Best Doctors zitten verspreid over dertig landen en kiezen jaarlijks zelf wie mee mag doen aan het programma. Momenteel hebben twintig Nederlandse artsen zich hiervoor verkiesbaar gesteld.

Atlético Madrid wil Schuster

Bernd Schuster werd in december 2008 bij Real Madrid ontslagen. De coach kon met de huidige groep niet brengen wat er gevraagd werd. Hij werd vervangen door Juande Ramos. Op dit moment zijn de geruchten dat Schuster een andere coach in Madrid moet gaan vervangen, namelijk Abel Resino van Atlético Madrid.

Atlético Madrid moet bij de eerste vier eindigen in de Spaanse competitie om zo uitzicht te houden op deelname aan de Champions League. Indien dit niet gebeurt, zal Schuster hem komen vervangen. Atlético hoopt hier vooralsnog op om zo het geld te besparen van een nieuwe trainer. Schuster werd eerder dit jaar, na zijn ontslag bij Real, gelinkt aan zijn oude ploeg Getafe en aan Stuttgart.

Indien de Duitse trainer niet te halen valt is er nog een andere kandidaat, namelijk Frank Rijkaard. De Nederlandse coach is volgens de voorzitter van Los Colchoneros, Enrique Cerezo, al vorig jaar benaderd voor de positie als trainer.

[NBA] Cavs dominant in eigen huis

De Cleveland Cavaliers wonnen vrij gemakkelijk van de Dallas Mavericks. Het team uit Texas werd met 102-74 verslagen in een uitverkocht Quicken Loans Arena.

Al een paar weken wordt LeBron James gezien als de meest waardevolle speler van dit seizoen. James bewees gisteravond nogmaals zijn waarde. Hij scoorde 24 punten, pakte zes rebounds en gaf twaalf assists. Verder kwam hulp van Maurice Williams, die zelf 22 punten scoorde. Joe Smith pakte dertien rebounds en scoorde twaalf assists.

Bij de Mavs ging het niet soepel ondanks scores van Dirk Nowitzki. De Duitser was goed voor twintig punten en zeven rebounds. Jason Terry kon slechts tien punten scoren en zat hiermee ver onder zijn gemiddelde score. Jason Kidd speelde wederom een teleurstellende wedstrijd ondanks het feit dat hij bijna een triple double op zijn naam mocht zetten. Hij scoorde negen punten, gaf acht assists en pakte zeven rebounds.

Kompany fit voor tweede duel met Bosnië

Vincent Kompany is fit teruggekeerd in het kamp van de Belgische nationale ploeg. De verdediger miste de eerste wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (2-4 verlies) door een blessure.

Kompany heeft in Engeland, waar hij uitkomt voor Manchester City, gerevalideerd van een hamstringblessure. Zijn terugkeer komt voor bondscoach René Vandereycken goed uit, want Daniël van Buyten is woensdag afwezig. De vader van de Bayern-verdediger is ernstig ziek.

Igor de Camargo is eveneens niet wedstrijdfit. Zaterdag viel de geboren Braziliaan uit en hij is teruggegaan naar zijn club, Standard Luik.

België heeft woensdag in Zenica een zege nodig om kans te blijven houden op een WK-ticket. Tegenstander Bosnië heeft twee punten meer en Turkije één. Groepshoofd Spanje is met vijf zeges al zo goed als zeker groepswinnaar.

Trapattoni begrijpt opmerkelijke keuze Lippi

Heel Italië was verbaasd toen Marcello Lippi afgelopen week geen beroep deed op Antonio Cassano voor de interlands tegen Montenegro en Ierland. Giovanni Trapattoni, bondscoach bij de Ieren, kan Lippi's beslissing echter wel begrijpen.

Trapattoni, die tussen 2000 en 2004 bondscoach van Italië was, neemt het in de Italiaanse pers op voor zijn collega. "Een coach heeft de verantwoordelijkheid om een team te creëren en hij heeft daarbij zijn eigen ideeën," aldus de 69-jarige trainer tegenover Sportal.it. "In het voetbal heb je een sterke basis nodig en een goed systeem. Het is geen individuele sport en de balans in het team moet daarom altijd voorop staan."

Antonio Cassano heeft in het verleden bij onder andere AS Roma en Real Madrid voor veel problemen gezorgd, maar de laatste maanden gedraagt hij zich goed. Omdat de aanvaller ook veel scoort vinden veel Italianen het vreemd dat bondscoach Lippi hem negeert.

Ierland en Italië staan woensdagavond tegenover elkaar in Bari. In groep 8 van de WK-kwalificatie heeft Italië twee punten voorsprong op het team van Trapattoni.

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse

Er werd gisteren weer een volledig programma afgewerkt bij de mannen en vrouwen in de Rabo Hoofdklasse. Hieronder volgen de uitslagen.

Uitslagen dames:

Amsterdam – Den Bosch 2-1
9' Vorstenbosch 0-1
33' Groen 1-1
64' Drunen 2-1

HGC – Hurley 4-3
5' Van Bemmel 0-1
8' Gravestein 1-1
11' Van der Werf 2-1
31' Sharland 3-1
34' Van Bemmel 3-2
53' Sharland 4-2
66' Brands 4-3 (strafcorner)

Van Bemmel (Hurley)

Nijmegen – Kampong 0-1
49' Van der Pols 0-1

SCHC – HDM 1-1
15' Garcia 1-0
52' Rinne 1-1 (strafcorner)

Van Nieuwenhuyze-Leenders (coach HDM)

Laren – Rotterdam 3-1
10' Visser 0-1 (strafcorner)
45' Lammers 1-1
60' Lammers 2-1 (strafcorner)
69' Lammers 3-1

HCKZ - Pinoké 3-0
20' Van As 1-0
52' Danson 2-0
60' Danson 3-0


Stand dames:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Amsterdam184965-19
2Den Bosch174670-23
3Laren173842-20
4SCHC183238-32
5Kampong182827-22
6HCKZ172334-26
7HDM172323-31
8Nijmegen181726-39
9Rotterdam171535-42
10HGC181523-57
11Pinoké18713-45
12Hurley17620-60Uitslagen heren:

Amsterdam – Bloemendaal 2-3
12' O. Meijer 1-0 (strafcorner)
31' Prins 1-1
49' Kessing 1-2
56' Taekema 2-2 (strafcorner)
65' Dwyer 2-3

Pinoké – Den Bosch 1-0
62' Hofkamp 1-0

Tilburg – Laren 3-2
7' Doerner 0-1 (strafcorner)
14' Huber 0-2
22' Hermkens 1-2 (strafcorner)
40' Mac Cormik 2-2
52' Van der Loo 3-2

Kampong – HGC 5-5
9' Pere Castello 1-0
22' Caspers 2-0
26' Mantell 2-1
30' Jackson 2-2 (strafcorner)
34' Hofkamp 2-3
37' Van de Kamp 2-4
47' Looijen 3-4 (strafcorner)
61' Caspers 4-4
66' Kranstauber 4-5
67' Pere Castello 5-5

De Munck (HGC)

HCKZ - SCHC 4-5
10' Westerhout 0-1
17' Van de Peppel 0-2
18' W. Brasem 1-2
25' Kruize 2-2
31' Weusthof 2-3 (strafcorner)
50' Weusthof 2-4 (strafcorner)
55' W. Brasem 3-4
58' W. Brasem 4-4
65' Weusthof 4-5

Sala, Paredes (SCHC)

Rotterdam - Oranje Zwart 4-3
10' Abbas 1-0 (strafcorner)
17' Reckers 1-1 (strafcorner)
29' J. Hertzberger 2-1
34' Van der Schoot 2-2
53' Abbas 3-2
60' W. Hertzberger 4-2
66' De Voogd 4-3

Van der Vliert (SCHC)

Stand heren:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Bloemendaal174374-31
2Oranje Zwart173848-26
3Amsterdam173659-35
4Rotterdam173360-48
5SCHC162249-51
6Kampong172246-51
7HGC171962-57
8Tilburg171645-64
9Laren171646-48
10HCKZ171334-59
11Pinoké171236-61
12Den Bosch161238-66

Zeker 22 doden bij WK-duel in Ivoorkust

Bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Ivoorkust en Malawi zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen. Zeker 132 mensen raakten gewond.

De supporters kwamen in het gedrang in de enorme mensenmassa toen aan het begin van de wedstrijd een muur instortte. Volgens schattingen waren er ruim 50.000 mensen aanwezig, terwijl het stadion officieel een capaciteit heeft van 35.000 toeschouwers.

De wedstrijd ging gewoon door. Malawi bleek in Abidjan geen partij te zijn voor de Ivorianen. Dankzij goals van onder andere Didier Drogba (2), Salomon Kalou en Arouna Koné won Ivoorkust met 5-0.

Dode man gevonden in Amsterdam

Gisteren is rond vijf uur een dode man gevonden in de Lutmastraat in Amsterdam. Hij werd gevonden door de politie na een melding dat er 'iets mis' was in de woning in het stadsdeel Oud-Zuid. Volgens een woordvoerder is er mogelijk sprake van een misdrijf. 

De dode man is de bewoner van het pand waar hij werd gevonden. De politie heeft sporenonderzoek verricht op de plaats delict. Over de precieze doodsoorzaak verwacht de politie vandaag meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. 

Nederland in vol huis tegen Macedonië

Het Nederlands Elftal werkt aanstaande woensdag hoogstwaarschijnlijk in een vol stadion het WK-kwalificatieduel met Macedonië af. De KNVB meldt dat er een run is ontstaan op de beschikbare toegangskaarten.

Zaterdag waren al 41.000 van de 50.000 beschikbare kaarten verkocht. Het duel in de Amsterdam ArenA begint woensdag om 20:45 uur.

"Tot woensdag 18.00 uur kunnen toegangsbewijzen worden besteld via www.knvb.nl en de verkooppunten van Ticketbox," aldus een woordvoerster van de Nederlandse voetbalbond. "Als er dan nog kaarten over zijn, gaan de kassa’s van de ArenA woensdag vanaf 17:00 uur open."

Bij winst op Macedonië is er een kans dat Nederland zich al plaatst voor het WK in Zuid-Afrika. Voorwaarde is wel dat Schotland en IJsland in een onderling duel gelijkspelen.

Van der Wiel tevreden

Gregory van der Wiel startte zaterdagavond tegen Schotland (3-0) voor het eerst in de basis van Oranje. De Ajacied is tevreden met het spel, maar ziet ook verbeterpunten.

"In het begin kijk je de boel een beetje aan," vertelt de jonge verdediger op de website van de KNVB. "Als het lekker gaat, doe je al snel meer. En voel je de reactie van het publiek ook. Op een gegeven moment groei je meer in de wedstrijd en krijg je meer zelfvertrouwen. Ook met je medespelers."

De 21-jarige Amsterdammer vindt dat hij nog meer rendement uit zijn acties moet halen. "Mijn voorzet moet nog beter. En soms als ik de achterlijn haal, doe ik nog de verkeerde dingen. Bij Ajax laatst ook weer. Dan is er nog te weinig rendement."

Toch liet Van der Wiel tegen Schotland zien dat hij op de rechtsbackpositie goed uit de voeten kan. "Ik wil proberen om dit vast te houden en te laten zien dat ik elke wedstrijd graag wil spelen. De rechtsbackpositie heeft al een tijdje geen vaste invulling gehad, dus dat is wel goed. Ik ga mijn best ervoor doen."

Baldadige jeugd laat tram ontsporen

Zaterdagavond rond half elf hebben vier baldadige jongeren een tram laten ontsporen op de Stadhoudersweg in Rotterdam. Door stenen in de rails van het voertuig te leggen kon het gevaarte uit de rails loskomen. Bij de ontsporing raakte niemand gewond, maar liepen de tram, rails en de weg wel schade op. De daders, in de leeftijd van vijftien tot zeventien jaar, konden dankzij getuigenverklaringen later in de nacht gearresteerd worden in hun woningen. 

De schade die de RET heeft opgelopen wordt, indien mogelijk, verhaald op de daders. Een woordvoerder van de RET verklaarde: "Hoe groot die schade is, kunnen we nog niet inschatten, maar we gaan zeker proberen de daders te laten betalen. Los van de ernst van zo’n incident komt er veel financieel ongemak bij kijken. We moeten de tram laten takelen, mogelijk dat de wielen beschadigd zijn en we hebben alternatief vervoer moeten inzetten." Om de laatste rit van de ontspoorde tram af te maken werd een bus ingezet door de RET. 

RET Tram
Rotterdamse tram

 

Beroepsroddelaar Hilton gehuldigd door sterren

Beroepsroddelaar Perez Hilton blijkt het erg goed te kunnen vinden met zijn potentiële 'slachtoffers'. Hilton, die op zijn razendpopulaire weblog regelmatig de spot drijft met beroemdheden, mocht een niet gering aantal sterren verwelkomen op zijn extravagante verjaardagsfeestje, meldden Amerikaanse media vandaag.

Zo stonden Christina Aguilera, the Jonas Brothers, Paris Hilton and Kim Kardashian in de rij om Perez, wiens echte naam Mario Armando Lavandeira luidt, te feliciteren met zijn verjaardag. Voor veel internetters heeft de blogger tradionele media vervangen als voornaamste bron van informatie over de uitspattingen van beroemde Amerikanen.

Er is de sterren dan ook alles aan gelegen om de invloedrijke celebrity-blogger te paaien. Perez heeft dagelijks miljoenen bezoekers op zijn site en is in tegenstelling tot veel Amerikaanse roddelbladen niet schatplichtig aan adverteerders en publicisten. Beroemdheden die bij hem in ongenade vallen worden voor een miljoenenpubliek vernietigend afgekraakt.

Voor meer shownieuws kijk je natuurlijk even op het Forum!


Beroepsroddelaar Hilton gehuldigd door sterren  (foto: ANP)

Hema-medewerkers leggen werk neer

Werknemers van het Hema-distributiecentrum bij Utrecht hebben vandaag het werk neergelegd. De actievoerders zijn verwikkeld in een loonconflict met het winkelbedrijf. FNV Bondgenoten eist een loonsverhoging van 3,5 procent. Hema biedt 2 procent en een eenmalige uitkering van 0,5 procent.

De staking duurt de hele dag. Naar verwachting neemt het grootste deel van de medewerkers van het distributiecentrum deel aan de actie. Bij aanvang van de staking om 05.00 uur was de opkomst "naar verwachting", aldus een FNV-woordvoerder. "Er staan nu dertig man voor de poort, maar het is nog te vroeg om in te schatten of de actie een succes gaat worden".

Na vandaag volgen estafetteacties, die diverse vormen kunnen hebben. Daarbij kunnen ook bakkerijen en winkels worden betrokken. Het publiek merkt maandag nog niets van de actie.

Hema-medewerkers leggen werk neer  (foto: ANP)

Rechtszaak om schetende iPhone

Er zijn ondertussen vele Applicaties verschenen voor de iPhone. Veel van deze 'apps' zijn idioot of nutteloos. Maar soms verschijnt er iets geniaals, zoals de Pull my finger scheten-simulator.

Wat maakt deze app nu zo geweldig dat het een lange tijd #2 best-verkopende app was? Er is een breed aanbod van scheetgeluiden, en mocht het niet genoeg zijn dan kun je ook je eigen scheten opnemen. Tevens kan het met de motion-sensor ook fungeren als scheetkussen. De app is voor $0,99 te downloaden.

Maar, de Air- O- Matic, een rivaal van de Pull my finger app, overweegt een rechtszaak te beginnen wegens 'schending van intellectueel eigendom'. Ook zou de naam Pull my finger vastgelegd zijn in een trademark.

Of de rechtszaak ook daadwerkelijk zal komen is nog niet duidelijk. De co-bezitter van Air- O- Matic, Sam Magdalein, voelt weinig voor een rechtszaak. Sam houdt helemaal niet van onderbroekenlol, en volgens hem is dit alles een uit de hand gelopen grap:

"Believe it or not, I'm really uncomfortable with bathroom humor, my partner is more into that kind of humor, and he pushed me a little bit into doing this as a joke. It would be pretty ridiculous to have this end up in court."


"Pull my iPhone"

'Baas General Motors vertrekt'

De chef van het Amerikaanse autobedrijf General Motors (GM), Rick Wagoner, vertrekt naar het zich laat aanzien op verzoek van het Witte Huis. Dit berichtten Amerikaanse media op gezag van betrokkenen in Detroit, de hoofdstad van de noodlijdende Amerikaanse autoindustrie.

De onderneming GM blonk de laatste jaren vooral uit door het maken van opzienbarende verliezen. GM maakte meer dan 65 miljard euro verlies sinds 2005.

Het bedrijf kreeg begin dit jaar van de federale overheid een lening van 10,6 miljard euro om het hoofd boven water te houden. Het bedrijf stelt nu in april bijna 14 euro miljard meer aan krediet nodig te hebben om overeind te blijven.

Verwacht wordt dat de Amerikaanse president Barack Obama vandaag meer krediet beschikbaar stelt, ondanks bedenkingen in Washington dat GM en de kleinere onderneming uit Detroit, Chrysler, onvoldoende hebben gedaan om beter op de automarkt te kunnen concurreren.

Q-koorts vastgesteld bij Limburgs geitenbedrijf

Bij een geitenbedrijf in Zuid-Limburg is Q-koorts uitgebroken. Het gaat om een bedrijf met duizend geiten, liet een woordvoerster van de Voedsel en Waren Autoriteit VWA gisteren weten.

Zij wil niet zeggen om welk bedrijf het gaat. Het bedrijf mag negentig dagen lang geen mest uitrijden. Voor die periode geldt ook een vervoersverbod voor het bedrijf. Het gaat om het tweede bedrijf in Nederland waar dit jaar een besmetting is vastgesteld. De afgelopen twee jaar brak de Q-koorts op meerdere plaatsen uit en werd ook een onbekend aantal mensen daar ziek van.

Bullshitregering en regeringsbullshit

De grond- en huizenprijzen zijn ridicuul, 'het land vol', de miljarden gekost hebbende Deltawerken blijken achteraf helemaal niet beter te zijn voor de natuur, de HSL is nóg niet af, de JSF met de dag duurder, de Betuwelijn een flop, de Noord-Zuid een ramp, Flevoland impopulair, de bouwfraude stilgezwegen, de gulden kapotgemaakt, oorlogen goedgepraat, belastingverhogingen doorgedrukt, de EU opgelegd, het onderwijs ten gronde gericht, de zorg aan de farmaceutische industrie overgeleverd, de ontwikkelingshulp een bodemloze put, de privacy de databases in en de pensioenen niet langer gegarandeerd. En al die mensen maar weer trouw CDA en PvdA stemmen in 2011. Het is wat.

Obama heeft geen grondtroepen in Pakistan nodig

De Verenigde Staten hebben geen grondtroepen in Pakistan nodig voor het bestrijden van het terreurnetwerk al-Qaeda en andere militante groepen. Dat heeft president Barack Obama gisteren gezegd in een interview met de Amerikaanse zender CBS.

De president maakte duidelijk dat hij bij de jacht op militanten niet de soevereiniteit van Pakistan zal schenden. Obama zei dat de Amerikanen via de Pakistanen al-Qaeda moeten aanpakken. Hij voegde eraan toe dat Amerikaanse militairen alleen na overleg met Islamabad belangrijke doelwitten op Pakistaans grondgebied zullen najagen.

Europese Unie is archipel rijker

De Europese Unie is een groepje eilanden in de Indische Oceaan rijker. De grotendeels islamitische bevolking van de archipel Mayotte koos gisteren tijdens een referendum met overgrote meerderheid voor een volledige integratie in de Franse staat.

Frankrijk krijgt daarmee een vijfde overzeese departement en het 101e departement in totaal. Mayotte, circa 9000 kilometer van Parijs en 400 kilometer van de kust van Mozambique verwijderd, maakte zich vorige eeuw los van de voormalige Franse kolonie Comoren en bleef Frans met een speciale status. De komende integratie van Mayotte zal onder meer een einde maken aan polygamie en islamitische rechtspraak.

Veel Fransen verdenken de bewoners van Mayotte ervan dat ze bij Frankrijk willen om aanspraak te kunnen maken op het Franse minimumloon. Parijs pompt al ieder jaar 635 miljoen euro naar Mayotte.

Tegenslag voor Turkse regeringspartij

De Turkse regeringspartij AKP is gisteren bij de provinciale en lokale verkiezingen weliswaar als grootste uit de bus gekomen, maar het resultaat bleef duidelijk achter bij de 47 procent die de AKP in 2007 bij de parlementsverkiezingen behaalde.

Premier Tayyip Erdogan had vrijdag nog verklaard dat hij het als mislukking zou beschouwen als zijn partij bij de verkiezingen in de provincies minder dan 47 procent zou halen. Volgens onofficiële uitslagen zondagavond, met de helft van de stemmen geteld, stond de AKP op 39 procent.

De verkiezingen worden beschouwd als test voor de regering, die volgens de seculiere oppositie de grondwettelijke scheiding tussen staat en islam wil opheffen.

Tegenslag Turkse regeringspartij.  (foto: ANP)

PSA Peugeot Citroën ontslaat topman

Topman Christian Streiff van PSA Peugeot Citroën is gisteren ontslagen door de raad van toezicht van het concern. Deze beslissing werd unaniem genomen. Voorzitter Thierry Peugeot van de raad van toezicht noemt "de uitzonderlijke moeilijkheden in de autosector, waardoor een wissel van het management noodzakelijk werd geacht" als aanleiding voor het ontslag.

Tot 1 juni zullen de taken van Streiff worden waargenomen door directielid Roland Vardanega. Op 1 juni komt Philippe Varin, nu nog CEO van Corus, aan het hoofd van de Franse autoconstructeur.

Het afgelopen jaar leed PSA Peugeot Citroën 343 miljoen euro verlies. Ook dit jaar verwacht het bedrijf rode cijfers te schrijven.

Halo (all I play-oh), nu ook als musicvideo

Wat doe je als je teveel vrije tijd hebt en je wil een eerbetoon maken aan een van de meest gespeelde games op Xbox Live? Dan pak je uiteraard een nummer van de Red Hot Chili Peppers, in dit geval Hey-Oh, je schrijft wat nieuwe lyrics bij de muziek en je zingt het in. Leuk natuurlijk, maar dankzij Youtube-gebruiker usethefork kunnen we nu ook genieten van een heuse musicvideo. Een knappe prestatie, aangezien hij niet beschikte over video-output op zjin televisie.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1057
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
review
Mortal Kombat 1
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
©FOK.nl e.a.