Tv-kok choqueert kinderen

Tot ontzetting van de in de studio aanwezige kinderen heeft de Duitse tv-kok Sarah Wiener daar een konijn geslacht. "Zo leren ze tenminste waar vlees vandaan komt".

De kok gaf het dier eerst een elektrische schok. Daarna werd het konijn gevild en geslacht. De kinderen in de studio keken geschokt toe. Volgens de Hamburger Morgenpost begonnen sommige kinderen te huilen.

Eén van de kinderen die getuige was van het voorval, de 14-jarige Simon, vond het afschuwelijk. "Het konijn was nog warm terwijl zijn mooie knuffelige vacht eraf ging. Ik zag de ingewanden de prullenbak ingaan. Het meest erge vond ik wel dat het aan een haak werd opgehangen als een paar sokken aan een waslijn." De 15-jarige Sydney zei vooral geschokt te zijn door het opensnijden van de keel van het konijn. "Er kwam echt veel bloed uit."
 
Wiener ziet zelf geen enkel probleem. "Het is de realiteit. Mensen horen te weten wat ze eten. We zien niet wat in de slachthuizen gebeurt waardoor we een vertekend beeld hebben van de voedingsmiddelen die we tot ons nemen." Ze heeft dan ook geen verontschuldigingen aangeboden aan de kinderen, die volgens haar niet gedwongen waren te kijken. Een dag later hebben de kinderen overigens wel van het geroosterde konijn gegeten.

De betreffende uitzending zal 14 april op tv komen. De serie heet 'Sarah Wiener und die Küchenkinder' en wordt uitgezonden via de tv-zender Arte.

Met dank aan Pietverdriet die over dit bericht een topic opende in het subforum Culinesse à Gogo.