Meeuwis: "Niveau Nederland B hoger dan Roda JC"

Olga (Nuongirl)
Roda JC-middenvelder Marcel Meeuwis is blij dat hij momenteel tot de selectie van Nederland B behoort. Op deze manier ontloopt hij even de hectiek die in Kerkrade heerst en leert de middenvelder en passant veel bij van de coaches Johan Neeskens en Dennis Bergkamp.

"Ik word er een betere voetballer van", zegt Meeuwis over zijn uitverkiezing voor Nederland B tegenover Sportweek. "Mannen als Neeskens en Bergkamp hebben natuurlijk de nodige ervaring, daar kan ik zeker nog wat van leren. Maar ik leer ook van andere spelers."

"Je speelt en traint hier toch met jongens die tot de grootste talenten van Nederland behoren. Iemand als Eljero Elia kan je bijvoorbeeld links én rechts passeren. Daardoor leer je extra scherp te zijn. Maar ook de andere jongens hier hebben iets extra's, waardoor het trainingsniveau vrij hoog is. In alle eerlijkheid: hoger dan bij Roda."

Op de vraag of Roda JC gevrijwaard zal blijven van de promotie/degradatie-playoffs zegt Meeuwis het volgende: "We krijgen Ajax nog thuis, moeten nog naar FC Twente en spelen daarna met FC Volendam nog tegen een directe concurrent. En van Volendam win je als Roda écht niet zomaar. We zullen echt álles moeten geven. Ik denk dat we vorige week een goede stap hebben gemaakt door van ADO Den Haag te winnen, door veel strijd te leveren. Als we die wedstrijd hadden verloren, was het voor ons misschien allang gebeurd. Nu hebben we weer wat meer vertrouwen. Ik hoop nu maar dat het nog goed komt."

Afgelopen vrijdag won Nederland B een oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland met 0-4.