Whitmarsh: "Race in Maleisië wordt lastig"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt dat zijn team het in Maleisië komend weekend lastig gaat krijgen. Lewis Hamilton wist de Formule 1-auto van het Britse team in Australië naar een derde plaats te sturen, maar Whitmarsh denkt dat een herhaling van dit kunststukje in Sepang uitgesloten is.

De Brit roemde zijn coureur om deze prestatie. "Lewis heeft enorme discipline en een aantal fantastische inhaalacties laten zien. Hij is het niet gewend om achteraan te rijden, maar over het algemeen heeft hij laten zien een echte kampioen te zijn."

"In Maleisië wordt het moeilijk. We gaan de auto wel verbeteren, maar het is een technisch, hogesnelheidscircuit en aangezien wij neerwaartse druk tekortkomen, krijgen we het lastig," aldus Whitmarsh die verwacht dat het lastig zal worden om in het Aziatische land punten te gaan behalen.

Toch wil de Brit de moed nog niet opgeven: "We hebben een agressieve ontwikkelingsstrategie ingezet, omdat de prestatie van de auto nu eenmaal omhoog moet. Bij alle komende races introduceren we nieuwe onderdelen en we blijven pushen totdat we echte punten scoren."