[NHL] Blues op dreef

Denny (nyny83)
De St. Louis Blues hebben een goede stap op weg naar de play-offs gezet. De Columbus Blue Jackets werden in een uitwedstrijd verslagen met 5-2. Matchwinner was Patrick Berglund met een goal en twee assists.

De Blues leken in januari nog af te gaan op een hoge draft pick (vanwege hun lage klassering) en het spelen van golf in plaats van ijshockey in april, maar op dit moment staan ze op de achtste plaats in de Western Conference, de laatste plaats die recht geeft op de play-offs. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen, en er werd minimaal een punt gescoord in zeven van de laatste acht wedstrijden.

"Het voelt goed om te staan waar we nu staan, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog een aantal wedstrijden te spelen, en onze concurrenten staan maar vlak achter ons," liet rookie T.J. Oshie, die een goal en een assist maakte, weten in een reactie. De concurrentie ligt inderdaad op de loer: Anaheim volgt op slechts één punt, Edmonton op twee en Minnesota op drie.

De goals van de Blues kwamen naast die van Berglund en Oshie op naam van David Perron, Brad Boyes en David Backes. Goalie Chris Mason maakte 26 reddingen. Aan de andere kant maakte Rick Nash een goal en een assist, en scoorde Fedor Tyutin. Steve Mason (geen familie van Chris Mason) maakte 22 reddingen.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Columbus Blue JacketsSt. Louis Blues2-5
Detroit Red WingsNashville Predators2-3
Tampa Bay LightningOttawa Senators0-3
Philadelphia FlyersBoston Bruins3-4
Chicago BlackhawksVancouver Canucks0-4
Edmonton OilersMinnesota Wild2-3
Anaheim DucksColorado Avalanche4-1