Sneijder: "Ik blijf toch een baasje"

Wesley Sneijder liet afgelopen zaterdag duidelijk blijken dat hij niet tevreden was met het feit dat hij tijdens de interland tussen Nederland en Schotland (3-0) slechts bankzitter was.

"Het lijkt me duidelijk dat ik niet even uitgebreid de polonaise ben gaan lopen", zei Sneijder maandag. De middenvelder van Real Madrid spoedde zich na de wedstrijd direct naar de kleedkamer. "Of een dergelijke reactie verstandig is? Ach, ik blijf toch een baasje. En ik was inderdaad boos en teleurgesteld."

Sneijder is nog steeds niet blij met de beslissing van Van Marwijk om hem buiten de basisploeg te laten. "Het lijkt me duidelijk dat ik wil spelen. Ik begrijp echt wel dat er bij het Nederlands elftal heel veel goede voetballers in aanmerking komen voor de drie posities achter de spits. Maar dat betekent niet dat ik het leuk vind om in een volle ArenA op de bank te zitten. Dat zou ook niet goed zijn, denk ik. Ik wil altijd beginnen. Vijfentwintig minuten tegen Schotland is voor mij niet genoeg. Ik wil meer laten zien. Daarom was ik kwaad."