Gamen is goed voor je ogen

Morthill
Stop met het eten van worteltjes en zet die console maar aan, volgens onderzoekers van de Universiteit van Rochester krijg je er geen vierkante ogen van, het zou zelfs goed zijn voor je zicht zijn. Je moet dan wel actiegames spelen zoals Call of Duty.

Het onderzoek was niet heel grootschalig; slechts bij 22 studenten werd het zicht onderzocht na langere periodes van gamen. De 22 mensen werden verdeeld in twee groepen, waarbij de ene groep Call of Duty 2 en Unreal Tournament 2004 speelde en de andere groep De Sims. Het resultaat voor de actiegroep was duidelijk, ze waren tussen de 43 en 58% beter in staat om verschillende tinten grijs te onderscheiden.

Het resultaat is opvallend volgens Daphne Bavelier. Het verhogen van contrast zou normaal namelijk alleen kunnen door een bril te kopen of een oogoperatie. Maar uit het onderzoek blijkt dat actiegames het brein stimuleren om sneller visuele informatie te verwerken en dat effect blijft nog maanden werken. De games eisen het uiterste van het menselijk brein en dat past zich er op aan.


Goed voor je ogen