Hamilton liet Trulli voorbij

Peterselieman
Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij Jarno Trulli voorbij heeft gelaten tijdens de laatste Safety Carperiode. Trulli ging door het gras, waarna de McLaren-coureur de Italiaan voorbij ging. Doordat Trulli de Brit weer inhaalde, werd de Toyota-rijder bestraft met 25 seconden, wat hem de derde plaats kostte.

"Tijdens de Safety Car zat ik achter Trulli. Uiteraard mag je dan niet inhalen, maar hij ging in de een-na-laatste bocht het gras op. Ik kon niets anders dan hem passeren en ik remde ook zoveel mogelijk af. Het team zei me daarna dat ik hem weer voorbij moest laten, maar ik weet eigenlijk niet of de reglementen dat ook zeggen. Als dat niet zo is, moet de derde plek voor mij zijn," aldus Hamilton op SpeedTV.

Na afloop van de race werd Trulli bestraft voor het incident en door de tijdstraf teruggezet naar plek twaalf. Toyota ging in beroep tegen de straf, maar zal waarschijnlijk bot vangen. De reglementen schrijven voor dat er niet tegen een tijdstraf in beroep kan worden gegaan. Hierdoor zal Hamilton waarschijnlijk zijn derde plaats mogen behouden.