Honda: "Zlatan, Romario en Ronaldo achterna"

De middenvelder van VVV-Venlo, Keisuke Honda, is de opvallende speler van dit seizoen. Het doel van de Japanner is om met Venlo kampioen te worden, daarna is het tijd voor een stap hogerop. De ultieme droom van de middenvelder is het spelen in Spanje.

"Ik wil in Europa slagen", zo begon de 22-jarige Japanner tegenover Voetbal Magazine. "Mijn droom is om in de Spaanse competitie te voetballen. Ik houd van een passing game. In mijn ogen spelen ze in Spanje het mooiste combinatievoetbal. Nederland leek me het ideale land om te starten. Zlatan Ibrahimovic, Romario en Ronaldo hebben zich allemaal in Nederland in de kijker van een Europese topclub gespeeld. Dat wil ik ook."

Honda wilde niks weten van een transfer in de winterstop. Het seizoen afmaken in Venlo is de missie. "Ik ben nog nooit kampioen geworden. Een titel staat mooi op mijn CV. Die wil ik met VVV winnen. Door vermoeidheid en blessures hebben we de laatste weken wat punten verspeeld, maar we staan nog ver genoeg voor. Het kampioenschap moeten we binnen kunnen halen. Dat zou een mooi afscheid zijn."