Interne machtsstrijd bij PSV

Fred Rutten en Co Adriaanse zijn beide kandidaat om interim-trainer Dwight Lodeweges bij PSV op te volgen. Deze twee heren zorgen echter ook voor een interne machtsstrijd bij de aftredend landskampioen.

Algemeen directeur Jan Reker heeft Rutten als eerste keus naar voren geschoven. Adriaanse is door de Raad van Commissarrissen (RvC), die onder leiding van Frits Schuitema staat, aangewezen als de nieuwe trainer van de Eindhovense formatie.

De supportersvereniging van PSV heeft een lichte voorkeur voor Rutten. "Als je niets ontziend te werk wilt gaan, stel je Adriaanse aan," aldus voorzitter Ger van Os. "Maar of dat bij PSV werkt kun je je afvragen. Rutten daarentegen kent de cultuur en de structuur van de club, maar ook hij zal de nodige voorwaarden stellen. Misschien wel juist omdát hij PSV zo goed kent."

Daarnaast is Van Os van mening dat de RvC ook eens opgeschoond moet worden. "Die heren hebben een beslissende stem, óók in het aankoopbeleid. Maar terwijl Philips zich langzaam aan het terugtrekken is als sponsor, zitten er nog wel twee Philips-mensen in de raad van commissarissen. Dan vraag ik me af: zit daar nog wel genoeg ambitie in? Juist omdat ze zichzelf benoemen, is het een beetje ondoorzichtig allemaal. Eén ding is zeker, binnen de huidige raad van commissarissen ontbreekt de nodige voetbal know-how."