Trapattoni begrijpt opmerkelijke keuze Lippi

Olga (Nuongirl)
Heel Italië was verbaasd toen Marcello Lippi afgelopen week geen beroep deed op Antonio Cassano voor de interlands tegen Montenegro en Ierland. Giovanni Trapattoni, bondscoach bij de Ieren, kan Lippi's beslissing echter wel begrijpen.

Trapattoni, die tussen 2000 en 2004 bondscoach van Italië was, neemt het in de Italiaanse pers op voor zijn collega. "Een coach heeft de verantwoordelijkheid om een team te creëren en hij heeft daarbij zijn eigen ideeën," aldus de 69-jarige trainer tegenover Sportal.it. "In het voetbal heb je een sterke basis nodig en een goed systeem. Het is geen individuele sport en de balans in het team moet daarom altijd voorop staan."

Antonio Cassano heeft in het verleden bij onder andere AS Roma en Real Madrid voor veel problemen gezorgd, maar de laatste maanden gedraagt hij zich goed. Omdat de aanvaller ook veel scoort vinden veel Italianen het vreemd dat bondscoach Lippi hem negeert.

Ierland en Italië staan woensdagavond tegenover elkaar in Bari. In groep 8 van de WK-kwalificatie heeft Italië twee punten voorsprong op het team van Trapattoni.