Zelfgemaakte draaimolen gejat in Zweden

Redactie
In Zweden hebben onverlaten een complete draaimolen gestolen. Het twee ton zware gevaarte was van de Zweed Andrea Tynong die in het Zweedse dagblad Svenska Dagbladet onthutst reageert op de diefstal. 'Wie doet er nou zoiets? Ik had de draaimolen eigenhandig gemaakt voor de allerkleinsten. Dat steel je toch niet?'

Met de voltooiing van zijn handgemaakte kinderspeeltuig ging er voor Tynong naar eigen zeggen 'een kinderdroom in vervulling'. De molen was speciaal gemaakt voor de allerkleinsten en had een brandweerwagen, een helikopter, een olifant en een oldtimer-auto.

Tynong raakte de molen kwijt toen hij hem op een aanhangwagen vervoerde naar een lentemarkt in het stadje Näsviken. Op weg naar de markt raakte het achterste deel van de wagen vast in een greppel. Tynong koppelde de aanhanger los en reed zonder draaimolen naar de markt om hulp te gaan halen. Toen hij terug kwam op de plek des onheils was de molen verdwenen. 'Ik zou zeer blij zijn dat de politie zou getipt worden, indien iemand mijn draaimolen ergens zou zien', zei de Zweed.

Zelfgemaakte draaimolen gejat in Zweden  (foto: DAG)