FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 31 maart 2009

Regering Netanyahu beŽdigd

Vanavond is de nieuwe regering van Israël beëdigd. Benjamin Netanyahu is na bijna tien jaar weer terug als premier. Hij heeft verklaard zich in te blijven zetten voor vrede.

Netanyahu sprak over een 'duurzaam akkoord' met de Palestijnen, maar zei daarbij niets over een onafhankelijk Palestina. "Wij willen niet over een ander volk regeren. We willen niet over de Palestijnen regeren", sprak hij in een toespraak aan het Israëlische parlement, de Knesset.

De nieuwe coalitie bestaat naast de rechtse Likudpartij van Netanyahu uit de nationalistische partij Yisrael Beiteinu, de orthodoxe Shaspartij en de Arbeidspartij. Het aantal ministersposten moest worden uitgebreid om al deze partijen zover te krijgen samen een regering te vormen. Uiteindelijk bestaat de regering uit 28 bewindslieden. De kabinetstafel is speciaal hiervoor aangepast.

Netanyahu heeft zich de laatste weken gematigd in zijn toon ten aanzien van de Palestijnse kwestie. Dit was nodig om de Arbeidspartij zover te krijgen dat ze deelneemt aan de regering. Ook is dit van groot belang voor de internationale geloofwaardigheid van Israël. De Verenigde Staten hechten immers een groot belang aan een diplomatieke oplossing voor de Palestijnse kwestie.

Kenners van de Israëlische politiek twijfelen of de coalitie lang zal voortbestaan. De partijen in het kabinet verschillen immers sterk van elkaar. Men denkt dat het niet mee zal vallen de partijen bij elkaar te houden.

 Benjamin Netanyahu

Premier Benjamin Netanyahu

 

Kijk voor meer politieke kwesties ook eens in Politiek , op het FOK!forum .

Uitslag Nederland B - Jong ItaliŽ

Johan Neeskens is er met Nederland B niet in geslaagd om het oefenduel tegen ItaliŽ om te zetten in een zege. In Kerkrade bleef het bij een rechtvaardig 1-1 gelijkspel. Siem de Jong scoorde in de eerste helft het doelpunt voor Nederland B. Sebastian Giovinco was namens ItaliŽ trefzeker.

In het eerste gedeelte van de eerste helft voetbalden de beide landen aarzelend. Echte kansen vielen er niet te noteren en de gehele wedstrijd was weinig enerverend. Eerst werd een kans van De Jong op tijd verijdeld, maar halverwege het eerste bedrijf knikte de Ajacied wel raak. Een goede voorzet van Gianni Zuiverloon belandde bij De Jong, die van een aardige afstand de doelman van ItaliŽ passeerde.

Roy Beerens had zeven minuten later de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. Urby Emanuelson wist de Heerenveen-speler met een mooie steekpass te bedienen, waarna de aanname van Beerens niet goed was. Ook kort daarna had hij zijn vizier na balverlies niet op scherp. Een rappe tegenaanval werd door Beerens om zeep geholpen met een belabberd schot.

Giovinco wist kort voor rust te profiteren van een onachtzaamheidje in de defensie van Nederland B. Peter Wisgerhof kreeg de bal tegen zijn heup, waarna Giovinco Piet Velthuizen met een stuiterballetje wist te verschalken.

Het spel van beide teams in de tweede helft was slecht. Ricky van Wolfswinkel had de beste mogelijkheid. De jonge spits van Vitesse zag zijn inzet van dichtbij, op aangeven van Nordin Amrabat, gekeerd worden. Diego Biseswar kon de overwinning ook binnenslepen namens Nederland B. Zijn schot dwarrelde maar net over: 1-1.

150 boetes op afgesloten deel A4

Automobilisten die vandaag toch over de afgesloten rijstrook van de A4 reden, hebben de staatskas 22.500 euro opgeleverd. 150 automobilisten negeerden de rode kruistekens die boven de afgesloten weghelft te zien waren, en reden toch over de afgesloten rijstrook. Zij kunnen hiervoor een boete van 150 euro thuis verwachten.

De politie had de rijstroken tijdens de ochtend- en avondspits afgesloten voor het normale wegverkeer om de deelnemers aan de Afghanistantop gemakkelijk van en naar Schiphol te vervoeren. Hierdoor stond er tijdens de ochtendspits een file van twaalf kilometer, de avondspits was goed voor veertien kilometer file.

Enkele tientallen automobilisten beklaagden zich bij de politie over het asociale rijgedrag van anderen. Rijkswaterstaat en de politie zijn tevreden over het verloop van de dag.

Pour la Patrie

WFJansen stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het beste wat Nederland kan overkomen is dat Wilders president wordt. Want wat hebben we nu helemaal aan dat koningshuis? De Koninginnedag vrijmarkt, dat is het enige wat van mij mag overblijven, dat levert me nog wat op als handelaar zijnde. We gaan ze niet onthoofden, dat is teveel werk; we deporteren ze naar hun vaderland, Duitsland, of naar hun exotische buitenlandse verblijven. Maar wel zelf je geld verdienen voor het onderhoud.

Zuiniger autorijden met Boot

Ir. Michael Boot van de vakgroep Verbrandingstechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een systeem bedacht dat sportiever en toch zuiniger rijden mogelijk maakt. Het systeem is voor het eerst te zien op de AutoRAI in Amsterdam.

De vinding heeft de naam Waste Energy Driven Airconditioning System (WEDACS) meegekregen. Volgens laboratoriumproeven stelt het systeem auto's in staat om gemiddeld 15 procent te besparen op brandstofverbruik, terwijl tegelijkertijd sportiever gereden kan worden.

Een taxibedrijf in Eindhoven zal het systeem in de praktijk gaan testen. Als de praktijkresultaten net zo veelbelovend zijn als de uitkomsten van de laboratoriumtests, zal het bedrijf Progression Industry het systeem op de markt gaan brengen. Het systeem is eenvoudig in te bouwen in bestaande en nieuwe benzineauto's.

Het principe van de vinding berust op het terugwinnen van energie die nu nog verloren gaat in benzineauto's. Een kleine turbine vervangt een klep in de luchtinlaat. De energie die normaal verloren zou gaan, kan op deze manier opgeslagen worden in de accu. Er wordt dus brandstof bespaard doordat de motor geen energie meer hoeft te leveren aan de dynamo. Ook kan het systeem de airco koelen of de auto zuiniger laten rijden. In het laatste geval gaat koele lucht meteen naar de cilinders. Hierdoor is de verbranding efficiënter en rijdt de auto een stuk sportiever.

De TU/e biedt geïnteresseerde bezoekers op de AutoRAI de mogelijkheid te berekenen hoeveel besparing ze met hun eigen auto kunnen bereiken als ze WEDACS installeren. Daarnaast laat de TU/e ook de raceauto zien die gemaakt is door studenten van University Racing Eindhoven. Ook geeft de TU/e informatie over de diverse opleidings- en onderzoeksmogelijkheden die zij biedt in de richting automotive.

 Meer over auto's en mobiliteit lees je in Planes, Trains & Automobiles op het FOK!forum.

Call of Duty: World at War weer meest gespeeld op XBL

Ook deze weer een lijstje van de tien spellen die het meest gespeeld zijn op de Xbox 360. De top drie ziet er hetzelfde uit als vorige week, met twee Call of Duty's en Halo 3. Gears of War 2 heeft met Resident Evil 5 van plaats gewisseld en dankzij de nieuwe downloadable content van Fallout 3 staat ook deze game weer in het lijstje.

Op Arcade-gebied zijn er veel liefhebbers van oude games met wat opgepoetste functies, zo getuige de eerste plaats van Uno Rush. Opvallend is dat het originele Uno ook nog in de top tien staat. Je kunt de complete lijstjes hieronder vinden.

Xbox 360 Top Live-games
1 Call of Duty: WaW
2 Halo 3
3 Call of Duty 4
4 Gears of War 2
5 RESIDENT EVIL 5
6 GTA IV
7 FIFA 09
8 Left 4 Dead
9 Halo Wars
10 Fallout 3

Top Arcade games (volledige versies)
1 UNO RUSH
2 Peggle
3 Castle Crashers
4 Worms
5 UNO
6 CRYSTAL DEFENDERS
7 Teenage Mutant Ninja Turtles
8 3 on 3 NHL Arcade
9 A Kingdom for Keflings
10 Ultimate Mortal Kombat 3

Original Xbox Top Live Games

1 Halo 2
2 Star Wars: Battlfrnt 2
3 Fable
4 Counter-Strike
5 Splinter Cell Chaos
6 Conker: Live Reloaded
7 Doom 3
8 Star Wars: Battlefront
9 Call of Duty 3
10 SW: Republic Commando

Zware crisisdag treft gerenommeerde bedrijven

De financiële crisis heeft vandaag hard toegeslagen. Op één dag gaven drie gerenommeerde bedrijven aan in zware problemen te zijn geraakt door de huidige financiële malaise.

Zo vroeg de internationale hotelketen Golden Tulip vandaag uitstel van betaling aan. De keten is als gevolg van de recessie in 'acute liquiditeitsproblemen' beland, meldt een woordvoerder. Golden Tulip hoopt zo snel mogelijk een doorstart te kunnen maken en is daar nu over in gesprek met het opkoopfonds H2 Equity Partners en de hotelketen Apollo

In Nederland opereren zeventig hotels onder de vlag Golden Tulip. De meeste daarvan worden uitgebaat door franchisenemers, en vallen dus niet onder de surseance. Van de 250 Golden Tulip-hotels in Nederland, België en Duitsland, zijn er ongeveer dertig eigendom van Golden Tulip zelf.

Ook de kledingbranche werd vandaag getroffen door de crisis. De vermaarde kinder- en damesmodefabrikant Oilily kampt met financiële problemen. Dit meldt de Telegraaf. Het bedrijf vroeg dinsdag in verband met deze problemen surseance van betaling aan. Hierdoor zou Oilily iets meer lucht en tijd krijgen om orde op zaken te stellen.

Bij Oilily werken 625 mensen, waarvan 175 mensen in Nederland en het bedrijf heeft zo'n 80 winkels verspreid over de hele wereld. Het nieuws is opmerkelijk aangezien Oilily eind vorig jaar nog van eigenaar wisselde en de indruk wekte een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Als laatste kondigde autobedrijf Kroymans en drie dochters vandaag een faillissement aan. Kroymans is importeur van onder meer Saab, Alfa Romeo en Hummer.

Tientallen dealers, leasebedrijven en schadebedrijven van Kroymans zijn niet failliet, maar wel in geldnood. Klanten die een auto hebben besteld lopen nu het risico hun geld kwijt te zijn, zo stelt de NOS. Kroymans noemt de dalende autoverkopen als voornaamste oorzaak van het faillissement. De bonden vrezen dat zo’n 1000 mensen op straat komen te staan. De verwachting is wel dat veel onderdelen van Kroymans uiteindelijk een doorstart zullen maken.

Zware crisisdag treft gerenommeerde bedrijven  (foto: DAG)

Microsoft niet onder de indruk van prijsverlaging van PS2

Over het algemeen mag je verwachten dat er iets groots te wachten staat als zelfs de aankondiging van iets een aankondiging heeft. De grote aankondiging van Sony betrof de prijsverlaging van de Playstation 2. De reacties op dit 'grote nieuws' lopen sterk uiteen. Uiteraard informeerde de pers ook naar de reactie van aartsrivaal Microsoft, die blijkbaar niet bepaald onder de indruk is.

Microsofts vice president van 'Interactive Entertainment Business' Chris Lewis rolde met zijn ogen na het horen van het nieuws. Volgens hem kun je beter aandacht steken in de huidige generatie. Ook verzekert Lewis dat de Xbox 360 zijn prominente positie is de huidige generatie zal houden:

"This move from Sony at the end of the PS2's life cycle is not unexpected. We believe, however, that the future lies in the growth of current generation consoles and Xbox 360, as the fastest growing games console last year, with sales up over 80 per cent, will continue to drive the market."

Het moddergooien gaat dus ook na het grote nieuws van Sony nog rustig verder.

Extra concerten Night of the Proms

Maar liefst vier extra concerten worden er toegevoegd aan het programma van 'Night of the Proms'. Organisator Mojo maakte dat vandaag bekend. Het gaat om shows in Rotterdam, Arnhem en Antwerpen.

Artiesten die optreden tijdens de komende editie zijn onder anderen jazzmuzikant Toots Thielemans, gitaarvirtuozen Peter en Zoltan Katona en zangeres Sharon den Adel van Within Temptation. Naar eigen zeggen komt de organisator begin mei met een andere grote naam.

De extra concerten zijn op 25 en 28 oktober (Sportpaleis, Antwerpen), 14 november (Gelredome, Arnhem) en 22 november (Ahoy, Rotterdam). In Nederland zijn er in totaal zeven shows, in Antwerpen komen er elf.

Wťťr seksschandaal school Oprah Winfrey

Opnieuw een pijnlijk moment voor talkshowgigant Oprah Winfrey. Voor de tweede keer in twee jaar is haar meisjesschool in Zuid-Afrika het middelpunt van een seksschandaal. Zeven leerlingen zijn van school gestuurd wegens aanranding, zo schrijft The Daily Telegraph op basis van lokale berichtgeving.

Een 15-jarig meisje zou een andere leerlinge hebben belaagd. Ook zou zij ooggetuigen hebben gedwongen hun mond te houden. Zes andere meisjes zijn weggestuurd omdat ze elkaar en anderen onzedelijk zouden hebben betast. De ouders van de meisjes hebben inmiddels een brief ontvangen waarin staat dat hun dochters "schuldig zijn bevonden aan seksueel contact, aanranding en intimidatie."

Een woordvoerder van de school heeft de incidenten bevestigd, al wilde ze niet op details ingaan.

The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in Johannesburg werd in 2007 geopend. De school moest hoogwaardig onderwijs bieden aan 152 kansarme meisjes. Kosten voor Winfrey: dertig miljoen euro. Al snel ging het mis. Een personeelslid werd aangeklaagd wegens mishandeling en seksueel misbruik. Oprah Winfrey was ontroostbaar na het horen van dit nieuws. "Ik heb jullie teleurgesteld. Het spijt me. Het spijt me", zei Oprah tegen de ouders van de kinderen.

Wéér seksschandaal school Oprah Winfrey  (foto: DAG)

Rosberg klaagt over late starts

Nico Rosberg heeft zich beklaagd over de late starttijd van de Grand Prix van van AustraliŽ afgelopen zondag. Die begon pas om vijf uur 's middags en eindigde daardoor in de schemering.

De reden voor het late tijdstip is om wereldwijd meer kijkers te kunnen trekken. "Ik denk dat we niet die kant op moeten gaan", zei Rosberg dinsdag in The Guardian. "In Melbourne zorgde de schemering voor meer gevaar. Je kon de rand van de baan in sommige bochten niet eens zien. Eťn uur vervroegen zou al heel veel schelen", vervolgde de Williams-coureur.

Ook komende zondag in MaleisiŽ begint de race pas laat. Daar dreigen bovendien meer moeilijkheden. De schemering gaat wellicht gepaard met de monsoon, de seizoensgebonden wind die zware regenval brengt.

Top ten einde.'Wereld steunt Afghanistan'

De wereld laat Afghanistan niet zakken. Die boodschap gaven de 72 aanwezige landen op de Afghanistan-top in Den Haag vandaag af.

Een lange reeks (onder)ministers van Buitenlandse Zaken en VN-topman Ban ki-Moon zegden steun toe aan het Aziatische land, dat al drie decennia het toneel is van oorlogsgeweld. Het ging vooral om plechtige beloften tot meer samenwerking en civiele en militaire hulp op korte en lange termijn. Gezien het grote aantal deelnemende landen en de aanwezigheid van belangrijke buurlanden als Pakistan en vooral Iran hadden topdiplomaten de eendaagse top op voorhand al omschreven als een succes.

Mahdi Akhounzadeh, de Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken, zei dat zijn land "ten volle bereid” is om mee te werken aan de ontwikkeling en wederopbouw van Afghanistan. Datzelfde geldt voor de strijd tegen de handel in en de productie van drugs.

Akhounzadeh voerde in de marge van de conferentie een kort gesprek met Richard Holbrooke, de gezant van de Verenigde Staten voor Afghanistan en Pakistan. De ontmoeting had volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton spontaan plaats. De sfeer zou "hartelijk” zijn geweest. Ten tijde van de regering van de vorige Amerikaanse president George Bush gold Iran nog als een internationale pariastaat. De Verenigde Staten hadden het land opgenomen in de zogenoemde ‘As van het kwaad’.

De laatste tijd is sprake van dooi in de diplomatieke verhoudingen tussen de landen. Akhounzadeh was vrijdag ook al aanwezig op de top over Afghanistan in de Russische hoofdstad Moskou. De Iraanse politicus wordt in diplomatieke kringen gezien als een goede gesprekspartner.

Tijdens de bijeenkomst kreeg Nederland veel complimenten voor de organisatie van de top én voor de hulp aan Afghanistan. Onder anderen Ban ki-Moon en Hamid Karzai, de president van Afghanistan spraken warme woorden. Hillary Clinton beschreef de topontmoeting als een belangrijke dag voor Afghanistan. "We hebben bereikt wat we konden bereiken. Ik hoop dat dit een nieuw begin betekent voor de burgers in Afghanistan.”

Karzai en Ban ki-Moon grepen de top aan om te werken aan hun imago. Karzai wordt de laatste tijd hevig bekritiseerd vanwege zijn gebrek aan daadkracht bij onder meer de bestrijding van corruptie. Het optreden van de Verenigde Naties in Afghanistan staat eveneens ter discussie.

"Ik ben trots op wat we al bereikt hebben", benadrukte Karzai in zijn toespraak. "We hebben tegenslag gehad, hebben niet al onze doelen kunnen bereiken", erkende hij tegelijkertijd. Karzai hoopt in augustus te worden herkozen als president. De laatste tijd gaan er steeds meer stemmen op om de macht van de president in te perken. Een nog aan te stellen premier zou een aantal taken van Karzai of diens opvolger kunnen overnemen.

Keiharde toezeggingen voor grootschalige extra financiële hulp aan Afghanistan werden niet gedaan tijdens de top. NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer had de deelnemende landen eerder deze week opgeroepen om tot 2015 jaarlijks 1,6 miljard euro te stoppen in een speciaal Afghanistan-fonds. Hiermee zou onder meer de opbouw en training van de Afghaanse militairen gefinancierd kunnen worden. De NAVO-topman moest in de namiddag erkennen dat de top op dit vlak geen concreet resultaat heeft opgeleverd.

Mogelijk komt de internationale gemeenschap volgende maand wel over de brug. Half april staat in de Japanse hoofdstad Tokio de volgende Afghanistan-top op het programma.

Top ten einde.'Wereld steunt Afghanistan'  (foto: DAG)

Efteling kijkt naar uitbreiding

De directie van de Efteling denkt er over na om een tweede park te openen. Niet in Nederland, maar ergens in het buitenland. Dat heeft directievoorzitter Bart de Boer gisteren in een gesprek met het Financieele Dagblad bekend gemaakt. Hij zei: "We zijn voorzichtig aan het rondkijken.

Het nieuwe park zou gebaseerd zijn op het bestaande concept: "Daar zijn we goed in en daarmee hebben we weinig concurrentie." Hij ziet, mede door de recessie, kansen in het buitenland: "Er worden momenteel buitenlandse parken aangeboden. Die zijn met veel risicokapitaal gefinancierd en de aandeelhouders zoeken in deze tijd van recessie een koper."

Nog een park in Nederland is niet haalbaar volgens De Boer. Daarnaast is het volgens hem goed om in een tweede park in het buitenland te investeren: "Het maakt onze positie sterker als je niet van één park afhankelijk bent. In Nederland wordt door de files de cirkel waar onze bezoekers vandaan komen steeds kleiner."

Het park in Kaatsheuvel zal niet onder de plannen lijden: met een eigen vermogen van meer dan zeventig procent van het balanstotaal is de Efteling prima in staat om een overname van een buitenlands park te financieren. Ook wordt de parel in Kaatsheuvel niet vergeten: dit jaar is er een investering van 52 miljoen euro in Efteling Bosrijk, een nieuw vakantiepark. Ook zijn er enkele tientallen miljoenen geïnvesteerd in andere uitbreidingsprojecten. 

Met dank aan Broer_Banaan voor de submit. 

Er is ook een Eftelingtopic op het forum! 

Kingdom Hearts: 358/2 Days toont zijn DSi case

Een paar week geleden postten we dat er in Japan een limited edition Kingdom Hearts: 358/2 Days DSi komt in Japan. Maar wat doe je als je deze , of een gewone, DSi net wat meer het Kingdom Hearts gevoel wil geven? Simpel, je koopt een beschermende case voor je DSi, compleet in Kingdom Hearts: 358/2 Days-thema! Wil jij deze case ook bezitten? Dan moet je Kingdom Hearts: 358/2 Days via Amazan de Japanse versie van het spel preorderen!Kingdom Hearts: 358/2 Days is een spin-off van de Kingdom Hearts serie en vertelt het verhaal van Roxas en zijn tijd in The Organization. Het spel speelt zich af in de tijd tussen Chains of Memories en Kingdom Hearts II en bevat onder andere multi-player met maximaal vier spelers.

Salaris Andruw Jones zakt ruim 20 miljoen dollar

Andruw Jones zijn carriťre zit in een diep dal. Het is nog niet eens zeker of de honkballer komend seizoen in de Major League uitkomt, en ook zijn droomsalaris verdwijnt.

Een half miljoen dollar, dat verdiende Jones in 2008 in acht dagen, nu zal dat zijn jaarsalaris worden. Jones zal daarmee ook zijn leidende positie als best verdienende Nederlandse sporter verliezen. Vorig seizoen, toen Jones net een megacontract met de Los Angeles Dodgers had getekend, bedroeg zijn salaris alleen al 21,2 miljoen dollar.

Als de situatie niet verandert zal hij met zijn Minor League-contract ter waarde van 500.000 dollar, zijn oprotpremie ter waarde van 3,6 miljoen dollar en sponsorinkomsten rond de 5 miljoen euro uitkomen.

Slechts 12 spelers online in The Conduit?

In een eerder persbericht had High Voltage bekend gemaakt dat The Conduit online zou kunnen gaan tot en met 16 man. Helaas moeten we melden dat dit misschien niet meer het geval is. In het Nintendo-kanaal, een kanaal waarin je informatie over spellen op de Wii of DS kunt opzoeken, is namelijk bekendgemaakt dat The Conduit slechts 12 players online kunnen. Aangezien dit nog niet bevestigd is door High Voltage gaan wij ervan uit dat dit een typefoutje is.The Conduit is een futuristische shooter waarin je het opneemt tegen een buitenaards insectachtig ras. De game speelt zich af in Washington DC, een stad dat wordt aangevallen door buitenaardse wezens. De speler kruipt in de huid van Mr. Ford die door een geheim bedrijf genaamd Trust gezonden wordt om de aliens tegen te houden. The Conduit zal online multiplayer en voice chat via Wii Speak bevatten.

Terpstra nieuwe voorzitter KNSB

Doekle Terpstra wordt de nieuwe voorzitter van de schaatsbond KNSB. De voormalige vakbondsleider is unaniem voorgedragen door het bondsbestuur.

Terpstra, tegenwoordig voorzitter van de HBO-raad, moet bij de KNSB zorgen voor een professionelere organisatie. Na het opstappen van Terpstra's voorganger Carel Paauwe in augustus 2008 liepen verschillende pogingen tot vernieuwing op niets uit. Dit leidde tot het vertrek van Directeur Topsport Hans Gootjes. De KNSB vroeg daarop Ard Schenk een plan te maken voor het verbeteren van de structuur.

De oud-schaatser kwam vorige week met zijn rapport, waarin hij pleitte voor twee aparte divisies binnen de bond: een divisie topsport en een divisie breedtesport. Terpstra moet in juni tijdens de algemene ledenvergadering formeel nog wel worden gekozen.

Monopolie van TNT morgen voorbij

Steeds vaker zal er op verschillende momenten van de dag een stapeltje post op de mat ploffen. Dat is wat consumenten op korte termijn merken van de liberalisering van de postmarkt die morgen ingaat.

"Mensen krijgen af en toe al op verschillende momenten van de dag post en dat zal vaker gebeuren", zegt een woordvoerder van postbedrijf Sandd, een van de concurrenten van TNT Post.

Tot en met vandaag mogen de concurrenten van TNT, behalve Sandd ook SelektMail, alleen geadresseerd drukwerk boven de 50 gram zoals tijdschriften en catalogi rondbrengen. "Vanaf 1 april mogen we ook bijvoorbeeld bankafschriften en rekeningen bezorgen." Het bedrijf zegt al verschillende contacten en contracten te hebben met bedrijven.

TNT rekent op merktrouw
Oud-monopolist TNT rekent intussen op de merktrouw van de Nederlandse brievenbusbezitter. In een nieuwe reclamecampagne verwelkomt het bedrijf de nieuwkomers op de markt, maar tegelijkertijd start een nieuwe actie: de oranje TNT brievenbus. Deze vervanger van de huidige standaard brievenbus heeft een klepje, dat gemotoriseerd opent als een TNT-bezorger, uitgerust met een speciale RFID-chip, in de buurt is. Voor de concurrentie blijft de klep dicht.

In een persbericht geeft het postbedrijf aan in te spelen op de sympathie die Nederland voor de ouderwetse TNT postbode heeft. "Wij verwachten dat veel consumenten voor deze nieuwe brievenbus zullen kiezen. Serieuze en leuke post wordt immers al 200 jaar door onze postbode zes dagen in de week door weer en wind bezorgd," zo beweert het bedrijf op de dag voordat de aprilgrappen losbarsten.

Dure thee als gevolg van droogte

De grote theeproducerende landen hebben te kampen met ernstige droogte. Hierdoor stijgt de prijs van thee. Dit meldt de Financial Times vandaag.

De landbouworganisatie FAO van de Verenigde Naties verwacht dat de productie in Sri Lanka naar het laagste punt in zeven jaar zal dalen. Sri Lanka is een van de grootste thee-exporteurs ter wereld. Door de economische crisis gebruiken de boeren ook minder dure meststoffen. Dat hierdoor de oogst kleiner wordt is nog een reden voor de dalende productie.

Niet alleen Sri Lanka, ook Kenia had veel last van droogte. In 2008 waren de prijzen met 11 procent gestegen ten opzichte van 2007. Ook in de eerste maanden van dit jaar zullen de prijzen verder stijgen.

In 2008 daalde de productie van thee al met 1,2 procent. De consumptie van thee steeg juist met bijna 5 procent.

 

Thee steeds duurder; dan maar koffie?

 

Koningin ontvangt president Karzai

Koningin Beatrix heeft vanmiddag de Afghaanse president Hamid Karzai ontvangen op paleis Huis ten Bosch. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. Waarover de twee hebben gebabbeld, is niet bekend gemaakt.

Karzai is in Nederland voor de Afghanistan-top in Den Haag, die rond zes uur werd afgerond. De wereldleiders haasten zich na de conferentie naar Londen, waar morgen en overmorgen de G20-top plaatsheeft.

Hamid en Bea  (foto: ANP)

Aanvallers blijven zorgenkindje bij Engeland

De bondscoach van Engeland, Fabio Capello, heeft momenteel behoorlijk wat te stellen met zijn aanvallers. De Italiaan kan morgen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen OekraÔne mogelijk geen gebruik maken van Darren Bent.

Bent verliet vandaag al na vijf minuten de training van het Engelse elftal met een blessure. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur is en of zijn meespelen tegen OekraÔne in gevaar komt.

De aanvaller van Tottenham Hotspur was opgeroepen als vervanger van Emile Heskey, die in een eerder stadium afhaakte met een blessure opgelopen in de oefenwedstrijd tegen Slowakije afgelopen zaterdag. Carlton Cole, die Heskey afgelopen weekend verving, kan niet spelen vanwege een dijbeenblessure.

Wayne Rooney en Peter Crouch zijn momenteel de enige fitte aanvallers in de selectie van Capello. Shaun Wright-Phillips is vanwege enkelproblemen een twijfelgeval.

Kubica verwacht interessant weekend

Robert Kubica verwacht een interssant weekend in MaleisiŽ. De coureur van BMW Sauber refereert hiermee naar de staat van het circuit en de slechte weervoorspellingen. In 2008 reikte de Pool nog tot de tweede plaats.

"Vorig jaar had ik een extreem goede race in MaleisiŽ en natuurlijk hoop ik dit jaar opnieuw een goed resultaat te kunnen scoren," blikte Kubica op het vorige seizoen terug. "Ik kijk erg uit naar deze Grand Prix, want Sepang is een uniek circuit, door de grote variatie in bochten. Sommige bochten zijn serieus snel, terwijl anderen juist erg langzaam zijn. De laatste sector is ook weer heel anders dan de eerste twee, door de twee rechte stukken."

De Pool van BMW Sauber besloot met de woorden: "Het circuit heeft van alles te bieden en is daardoor erg veeleisend voor de auto. De latere starttijd betekent bovendien dat er een grote kans is op regen. Het wordt ongetwijfeld een extreem interessant weekend."

Debuut Albers in 24 uur Le Mans

Christijan Albers doet dit jaar mee aan de legendarische 24 uur van Le Mans. Dit maakte de 29-jarige autocoureur dinsdag bekend. Onze landgenoot zal voor Team Kolles in een Audi R10 TDI deelnemen. De 24 uur van Le Mans vindt plaats op 13 en 14 juni.

Albers zal voor Team Kolles ook deelnemen aan de Le Mans Series. Dit zijn vijf races van elk 1000 kilometer lang. De Deense DTM-coureur Christian Bakkerud en de Indische coureur Narain Karthikeyan, die net als Albers ook een Formule 1 verleden heeft, maken ook deel uit van Team Kolles. De Le Mans Series zullen worden gereden op de circuits van Barcelona, Spa, Portimao, NŁrburgring en Silverstone.

Van 2005 tot 2007 reed Albers drie jaar lang in de Formule 1 voor de teams Minardi en Spyker F1. Vorig jaar kwam onze landgenoot uit in het DTM-kampioenschap. In deze raceklasse schitterde hij in 2003 met vier zeges en eindigde hij in het eindklassement als tweede achter de Duitser Bernd Schneider.

Met dank aan T007 voor de submit.

Toestemming Kroes voor overheidsgaranties ING

De Nederlandse overheid heeft van Europees commissaris Neelie Kroes (Mededinging) tijdelijk toestemming gekregen om garant te staan voor de waarde van bepaalde problematische beleggingen van bankverzekeraar ING. Dat maakte de Europese Commissie vandaag bekend.

Volgens Kroes is er sprake van staatssteun, maar lijkt die in lijn met de richtlijnen die Brussel heeft gegeven voor steun aan financiële instellingen die door slechte beleggingen in moeilijkheden zijn geraakt. Daarom is voor een periode van zes maanden goedkeuring verleend. In die periode onderzoekt de Europese Commissie de zaak nader.

Amerika 'babbelt' wat met Iran

Richard Holbrooke, de gezant van de Verenigde Staten voor Afghanistan en Pakistan, heeft vandaag een informeel gesprek gevoerd met Mahdi Akhounzadeh, onderminister van Buitenlandse Zaken van Iran. Dat maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton bekend tijdens een persconferentie op de Afghanistantop in Den Haag. Volgens Clinton verliep het gesprek 'hartelijk'.

Clinton benadrukte desgevraagd dat ze zelf niet heeft gesproken met de Iraanse politicus. Ze zei verder dat leden van haar delegatie een brief hebben overhandigd aan de Iraniërs, waarin de Amerikaanse regering aandringt op de vrijlating van enkele landgenoten die vastzitten in Iran. Ze was positief over de aanwezigheid van Iran en de inbreng van het land tijdens de top. Clinton noemde dit "een veelbelovend signaal".

De toenadering tussen beide landen is opmerkelijk. Ten tijde van de regering van de vorige Amerikaanse president George Bush gold Iran nog als een internationale pariastaat. De Verenigde Staten hadden het land opgenomen in hun zogenoemde ‘as van het kwaad’. Akhounzadeh was vrijdag ook al aanwezig op de top over Afghanistan in de Russische hoofdstad Moskou. De onderminister wordt in diplomatieke kringen gezien als een goede gesprekspartner.


Amerika 'babbelt' wat met Iran  (foto: DAG)

Van Persie twijfelt aan Arsenal

Het is nog even onduidelijk of Robin van Persie bij gaat tekenen bij Arsenal. De speler van de Londenaren lijkt ongelukkig te zijn door het feit dat de club slechts ťťn prijs wist te winnen tijdens het verblijf van Van Persie.

"In de afgelopen vier jaar heb ik met Arsenal alleen de FA Cup gewonnen", begon de aanvaller. "Dat is te weinig. Ik wil nu doorzetten om meer te bereiken", ging de 25-jarige Van Persie verder in het magazine van de Champions League. "Dat gevoel heb ik in mijn lichaam en geest. Ik denk dat ik een belangrijke rol kan spelen om Arsenal naar een hoger niveau te tillen."

Voor de international zou er een contract voor drie jaar klaarliggen in Londen. "De besprekingen verlopen heel positief. Financieel gezien is de aanbieding van Arsenal ook prima. Maar dat is niet alles voor mij. Het gaat ook om mijn ambities en hoe we die kunnen waarmaken."

"De club en ik willen hetzelfde. Het is ook onze intentie om onze sportieve doelen te halen. Want aan alle andere voorwaarden is bij Arsenal voldaan: we hebben een fantastisch stadion, geweldige supporters en geld op de bank. Nu moeten we nog de laatste push maken", aldus Van Persie.

ArmeniŽ ontslaat bondscoach

ArmeniŽ heeft bondscoach Jan Poulsen zijn congť gegeven. De Deen moet het veld ruimen vanwege de slechte resultaten van het land in groep 5 van de WK-kwalificatiereeks.

ArmeniŽ staat halverwege de reeks wedstrijden van groep 5 op de laatste plaats met slechts ťťn punt uit vijf wedstrijden. Dat ene punt werd afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Estland veroverd: 2-2.

Poulsen, die sinds januari 2008 aan het roer stond bij ArmeniŽ, wordt opgevolgd door zijn assistent Vardan Minasjan. Laatstgenoemde zal morgen op de bank zitten tijdens het uitduel met Estland.

Pozzato slaat slag in Driedaagse De Panne

Fillipo Pozzato heeft de eerste etappe van de Driedaagse De Panne op zijn naam geschreven. De renner van Team Katyusha was in de etappe tussen Middelkerke en Zottegem de snelste. Frederik Willems en Greg van Avermaet werden respectievelijk tweede en derde.

De Driedaagse kende een snelle start van het peloton. In het eerste uur koerste men met een snelheid van 50 kilometer per uur. Na 70 kilometer sprong er een groepje weg, waar ook Roy Curvers van Skil-Shimano toe behoorde.

Het peloton ontplofte aan het begin van de kasseistrook Haaghoek en de Leberg. Silence-Lotto en Pozzato wisten het initiatief te pakken, waarna er uiteindelijk een kopgroep van 30 man ontstond. Zij hadden de vroege vluchters toen al ingegerekend. Tot de leiders behoorden ook oost Posthuma en Tom Leezer (Rabobank), Martijn Maaskant (Garmin) en Lieuwe Westra (Vacansoleil).

Quick-Step miste de slag echter, waarna Tom Boonen uit alle macht probeerde terug te komen. Met de hulp van Kevin van Impe en de motoren wist de Belg de achterstand tot zeven seconden terug te brengen. Silence-Lotto zorgde er echter voor dat hij niet meer kon inlopen.

Toch was het opnieuw Pozzato die op de Berendries aan de boom begon te schudden en de kopgroep uit elkaar trok. Willems ging uiteindelijk alleen op avontuur en wist een voorsprong van 25 seconden te pakken. Toch wist de Italiaan deze renner in te rekenen, waarna het duo de voorsprong naar bijna een minuut uitbouwde.

De achtervolgers kregen het niet voor elkaar om de achterstand te verkleinen. Op vijf kilometer van de finish was de voorsprong van Pozzato en Willems opgelopen naar ťťn minuut en tien seconden. Uiteindelijk liep de voorsprong nog wel wat terug, maar Pozzato kwam als eerste over de finish. Willems was vier seconden later binnen.

Lampard mist toewijding bij jeugdspelers

Chelsea-middenvelder Frank Lampard vindt dat de jonge voetballers van tegenwoordig veel te makkelijk over het profbestaan denken. Lampard stoort zich bij zijn club geregeld aan deze mentaliteit.

"Er zijn er te weinig die echt toegewijd zijn. Als ik met jongens van zestien jaar praat, krijg ik het idee dat ze vergeten dat ze hard moeten werken en dat ze er nog lang niet zijn", betoogt de middenvelder.

Engeland stond altijd bekend om zijn traditionele voetbalopleidingen. Een onderdeel hiervan was het poetsen van de schoenen van de grote spelers. Lampard: "Tegenwoordig poetsen ze geen schoenen meer. John Terry en ik klagen altijd dat ze dat wel moeten doen. Voor mij was het een goed leermoment dat ik op mijn donder kreeg van Julian Dicks", waarmee hij verwijst naar een oud-verdediger van West Ham United ten tijde van de jeugdjaren van Lampard.

Voedselbank weigert ongesneden brood

Wie van plan is voor de paasdagen wat aan de Voedselbank te doneren, zo wordt er momenteel gebedeld om eieren, moet weten dat de Voedselbank nogal kieskeurig is. De bakker waar FOK!ker Detecheda werkt ondervond dit gisteren.

De bakkerij had twee pallets meergranenbrood gedoneerd aan de Voedselbank, een landelijk initiatief waar bijstandsgezinnen wat extra's aan eten kunnen halen. Zondagochtend zat de bakker met een overschot aan dit dure brood en weggooien is ook zonde, zo redeneerde de eigenaar. Het personeel stond dan ook raar te kijken dat de pallets de volgende middag weer in de bakkerij stonden met een grote retoursticker.

Uit navraag bleek dat de Voedselbank de broden had geweigerd omdat ze ongesneden waren. De eigenaar van de bakkerij, die verder niet in de publiciteit wil, heeft laten weten aan zijn personeel dat dit de eerste en laatste donatie was aan de Voedselbank. Vorig jaar weigerde de Voedselbank ook al huismerken. Lees hier het hele verhaal.

Stem ook op de poll!

Negen spelers nog in onzekerheid bij FC Zwolle

FC Zwolle heeft vooralsnog besloten de aflopende contracten van negen spelers niet te verlengen. Het gaat hier om een formele kwestie, waardoor de spelers in een later stadium alsnog kunnen bijtekenen.

De Stentor meldt dat de opties in de contracten van Roel de Graaff, Johan Plat, Javier Guarino en Dave Huymans niet worden gelicht. Laatstgenoemde zal volgend seizoen voor sc Cambuur Leeuwarden gaan spelen. Ook de toekomst van Dolf Kerklaan, Rob van der Sluijs, Derk Boerrigter, Bram van Polen en Marcel Kleizen (verhuurd aan Emmen) bij Zwolle is nog onzeker.

Waardecreatiebonus voor ex-Fortis-ceo

Jean-Paul Votron, de gewezen topman van Fortis en de man die Fortis in de afgrond stortte, streek in 2008 in totaal 6,3 miljoen euro op. Frappant is dat hij ook 1,9 miljoen kreeg voor de waardecreatie die hij zou hebben bereikt.

Voor de overname van ABN Amro door Fortis kreeg Votron een vertrekpremie van één jaarsalaris ter waarde van 1,3 miljoen euro. Daar bovenop kreeg Votron nog eens 1,9 miljoen voor de waarde die hij zou hebben gecreëerd in de vier jaar dat hij ceo was bij Fortis.

Een voormalig collega van Votron, financieel directeur Gilbert Mittler, kreeg 4 miljoen euro. Hij vraagt echter om 900.000 euro meer, want hij wil een hoger pensioen. Fortis heeft zich volkomen vertild aan de overname van delen van ABN Amro. De financiering van het overnamebedrag was ook niet goed geregeld. Daardoor moest Fortis Nederland en ABN Amro gered worden door de Nederlandse en Belgische overheid.

Jean-Paul Votron kreeg bonus voor waardecreatie bij Fortis

Gameverslaafde kan naar kliniek

Professionele hulpverleners  zijn steeds beter ingesteld op gameverslaafden. Maar er zijn nog niet veel klinieken die ook daadwerkelijk een speciale methode hebben ontwikkeld om overmatige gamers te behandelen. Dat staat in een rapport van onderzoeksbureau IVO dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Een verslaafde die te veel gamet, kan een training in een andere leefstijl krijgen of een gedragstherapie. De doelgroep is niet erg groot: uit de enquête blijkt dat het slechts gaat om 1 procent van de ondervraagden. Er zijn ook privéklinieken die speciale therapie aanbieden voor gameverslaafden, zoals  Smith and Jones van ex-junk Keith Bakker.

Het IVO was voor Klink op zoek naar nieuwe vormen van verslaving. Naast gameverslaving was dat het narcosemiddel GHB, zo bleek uit een rondgang in de verslavingssector.

Voor meer gamenieuws kijk je uiteraard op FOK!games.


Gameverslaafde kan naar kliniek  (foto: DAG)

O'Grady rijdt liever Vlaanderen dan Tour

"Ik rijd liever nog ťťn keer in de Ronde van Vlaanderen, dan vijf etappes in de Tour de France," aldus wielrenner Stuart O'Grady.

De Australische renner van Team Saxo Bank is komende zondag niet van de partij tijdens 'Vlaanderens Mooiste' en ook de resterende voorjaarsklassiekers zal hij aan zich voorbij moeten laten gaan.

O’Grady hield een gebroken rib en een gebroken sleutelbeen over aan Milaan - San Remo. Er werd ook vocht ontdekt tussen zijn longen en ribben, waardoor hij onder het mes moest. Het is overigens niet voor het eerst dat O'Grady een blessure heeft. In zijn loopbaan als prof heeft hij inmiddels 24 botbreuken opgelopen.

Olsen mag klus afmaken met Noorwegen

Interim-bondscoach van Noorwegen Egil Olsen mag de huidige WK-kwalificatiereeks afmaken, zo maakte de Noorse bond vandaag bekend. Mocht Noorwegen zich plaatsen voor het WK van 2010, dan mag Olsen ook het eindtoernooi voor zijn rekening nemen.

De Noren zijn bij Nederland ingedeeld in groep 9 van de Europese WK-kwalificatiezone. Met twee punten uit drie duels is het Scandinavische land momenteel hekkensluiter.

De 66-jarige Olsen was in de jaren negentig al eens de keuzeheer van de nationale ploeg van Noorwegen. Sinds zijn aantreden wonen de Noren met 1-0 een oefeninterland van Duitsland en verloren de ScandinaviŽrs met 1-2 van Zuid-Afrika. Morgen oefent Noorwegen tegen Finland.

Sire vs. Supernanny

Ik ben dol op Supernanny. Ik ben gek op haar voorkomen als dikke knuffelbare zeekoe in paars mantelpakje, waarin veel te dikke tieten zijn geperst om moederlijke gevoelens op te kunnen wekken. Ik ben dol op haar tuttige schoentjes en de grote rechthoekige bril waar ze streng doch rechtvaardig overheen kan turen. En ik ben absoluut overweldigd door haar zwarte paraplu, waarmee ze als Mary Poppins door het hele land kan reizen. Maar bovenal houd ik van haar positieve benadering van vervelende etters.

Bos ontkent forse bezuinigingen in onderwijs

Minister Wouter Bos (Financiën) ontkent dat er plannen zijn om 1,7 miljard euro te bezuinigen op onderwijs. Hij stelde dat vandaag in de Tweede Kamer in reactie op een brandbrief van werkgeversorganisaties in het onderwijs.

Volgens de bewindsman staat daarin "het ene onzinargument na het andere". De conclusies die de organisaties trekken, "kloppen van geen kanten" en minister Ronald Plasterk (Onderwijs) zal dat volgens Bos snel in een reactie duidelijk maken.

De HBO-raad, PO-Raad, VO-raad en MBO Raad voorzien dat de crisisplannen van het kabinet leiden tot bezuinigingen in het onderwijs die kunnen oplopen tot 1,7 miljard euro in 2011. De vier organisaties vragen zich af wat er schuilgaat achter de crisismaatregelen. "Bezuinigingen die zorgen voor grotere in plaats van kleinere klassen. Bezuinigingen die recente maatregelen gericht op het vergroten van de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep teniet doen." De raden willen overleg met het kabinet over de maatregelen.

De Tweede Kamer houdt binnenkort op initiatief van GroenLinks een hoorzitting met het onderwijsveld. Daarna volgt mogelijk een debat over de kwestie. Diverse fracties willen dat het kabinet ook in een brief reageert op de bezuinigingen in het onderwijs. Een bedrag van 1,7 miljard euro is "echt van de pot gerukt", zei Jasper van Dijk van de SP.

Toch geen firmware update voor PS3

Er ging de laatste tijd het gerucht de ronde dat Sony met een firmware-update zou komen voor de PS3. Volgens het gerucht zou versie 2.70 aanstaande donderdag uitkomen. Een officiŽle bron bij Sony heeft echter ontkend dat er binnenkort een update aan komt:

"We haven't announced new firmware therefore this is speculation and we don't comment on speculation."

Het blijft dit keer waarschijnlijk dus bij een gerucht.FOK!: Francescoli Zuid-Amerika's beste

Enzo Francescoli is door de FOK!users verkozen tot de beste speler van Zuid-Amerika. Erbij moet wel vermeld worden dat Argentijnen en Brazilianen niet mee mochten doen.

Francescoli begon zijn carriŤre in de hoofdstad van zijn geboorteland Uruguay, in Montevideo. Bij de Wanderers bleef hij slechts twee jaar alvorens hij naar River Plate in ArgentiniŽ verkaste. Later zou hij hier nog terugkeren en in totaal vijf titels en een Copa Libertadores winnen. In de tussentijd had hij een Europees avontuur bij RC Paris, Olympique de Marseille, Cagliari en Torino. Deze clubs waren minder succesvol, maar toch wist hij Marseille naar een landstitel te leiden.

Francescoli versloeg op weg naar de finale achtereenvolgens Josť Andrade, ”scar Cůrdoba, Nelson VŠldez, Ńlvaro Recoba, Josť Luis Chilavert, Carlos Valderrama en Teůfilo Cubillas. In de finale zelf was IvŠn Zamorano zijn tegenstander, maar de Chileen bleek geen partij en verloor met ruime cijfers: 21-3. Zamorano bereikte de finale door achtereenvolgens Romerito, Mark GonzŠlez, Walter Pandiani, Claudio Pizarro, Marcelo Salas, Carlos Valderrama en Teůfilo Cubillas te verslaan.

Dit toernooi was onderdeel van een groter geheel, waarin we op zoek gaan naar de beste voetballer ooit. Eerder al waren George Weah, Diego Maradona, Cha Bum-Kun, Pelť, Gerd MŁller, Sir Bobby Charlton, Zinedine Zidane, Franco Baresi, Johan Cruijff, Ferenc PuskŠs en Alfredo di Stťfano respectievelijk de beste van Afrika, ArgentiniŽ, AziŽ/OceaniŽ, BraziliŽ, Duitsland, Engeland, Frankrijk, ItaliŽ, Nederland, Oost-Europa en Spanje. Vanavond start een nieuw toernooi, waarin we op zoek gaan naar de beste Noord-Europeaan. Meestemmen? Hou dan FOK! VBL in de gaten.

Politierechter raakt dossiers kwijt

Opschudding in rechterlijk Den Haag. Mr. B., een vrouwelijke politierechter raakte vijf zeer vertrouwelijke dossiers kwijt, maar verzuimde de betrokken personen en hun raadsheren op de hoogte te stellen. Wel heeft ze de onder meer de politie en het Openbaar Ministerie ingelicht toen ze erachter kwam. 

Toen B. onverwachts naar huis werd geroepen, bond ze de dossiers in een plastic tas onder de snelbinders van haar fiets. Een woordvoerster van de Haagse rechtbank verklaarde: “Eenmaal bij haar woning ontdekte ze dat de zak weg was. Ze is onmiddellijk de route teruggefietst, maar dat leverde niets op. Hierop heeft ze de sectievoorzitter, de politie en het openbaar ministerie op de hoogte gebracht."

Strafpleiter Ad Westendorp is verontwaardigd omdat de rechtbank vorige week de betrokkenen niet op de hoogte gesteld heeft. Pas nadat iemand de tas vond en afleverde bij Peter R. de Vries werd er een excuusbrief verstuurd. De rechtbank zegt in een reactie: "We hebben tijdens enkele zittingen de mensen niet op de hoogte gesteld, maar hadden dat inderdaad beter wel kunnen doen. De rechtbank is zich er zeker van bewust dat dit een fout is geweest."

Westendorp is woedend over de gang van zaken. De rechter heeft de zaken behandeld op basis van kopieën van de originele stukken. Dit valt te lezen in de brief die is verstuurd. Westendorp: "Dit is zeer kwalijk. Vooral in de zaak van mijn cliënt was het absoluut van belang dat er kleurenfoto's te zien waren en in plaats van zwart-witte kopieën.

Hij foetert door: "Het ging om iemand die is opgepakt omdat zijn auto vol lag met speelgoedpistooltjes die zijn zoontje op allerlei kermissen had gewonnen. Op originele foto's is door de kleuren juist overduidelijk te zien dat alles nep is, maar nu dus niet meer. Daarbij heeft het openbaar ministerie de pistooltjes ook al laten vernietigen, dus wij staan met onze rug tegen de muur. Nu is mijn cliënt veroordeeld. Zonder straf, maar er dreigt wel een strafblad, waardoor hij sommige landen niet meer in kan.

Volgens Westendorp is juist deze zaak extra pijnlijk. Zijn cliënt verkeert volgens hem in een kwetsbare positie: "En dankzij de rechtbank liggen nu al zijn gegevens gewoon voor het oprapen." Hij heeft al aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. 

Utrecht houdt van buschauffeurs

Ook buschauffeurs hebben fans. In Utrecht is de liefdevolle campagne Bus = Lief begonnen, als reactie op het aanhoudende geweld tegen bestuurders in het openbaar vervoer.

Als reactie op het aanhoudende geweld tegen busbestuurders zijn op verscheidene stations en bushaltes rode harten geplakt met de tekst 'bus = lief'. En iedereen die buschauffeurs een warm hart toedraagt kan zijn steun betuigen op de site www.busislief.nl. Vanmiddag hadden bijna tienduizend mensen de site getekend.

De initiatiefnemer van de actie is Reinder de Vries. Hij is geschrokken van berichten die hij in de media zag over geweld tegen busbestuurders. "Ik reis elke dag met de bus en weet als geen ander hoe belangrijk het is dat de chauffeurs je naar je bestemming brengen", aldus De Vries tegen het ANP.

Hij krijgt enthousiaste reacties op zijn actie. "De buschauffeurs die ik spreek vinden het een ontzettend lieve actie."


Utrecht houdt van buschauffeurs  (foto: DAG)

Van Middelkoop woest om bloederig SP-spotje

De Socialistische Partij grijpt de Afghanistantop aan om nog maar eens haar onvrede kenbaar te maken over de inzet van Nederlandse militairen in Afghanistan. De socialisten zenden deze week een spotje uit met spattende bloeddruppels, begeleid door geluiden van schietende militairen. Aan het einde van het filmpje verschijnt de tekst: 'Opbouwmissie? Hoe lang laten we ons nog voor de gek houden?'

Minister Eimert van Middelkoop (defensie) heeft woest gereageerd op de 'schaamteloze' spot. "Dit is een vorm van propaganda die zelfs de SP onwaardig is. Ik aanvaard niet dat op deze manier de professionele inzet van onze militairen wordt gediskwalificeerd."

Maar volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel is juist nu, met de Afghanistan-top in Den Haag, het moment om met een confronterend standpunt te komen. "De dagen ervoor en erna is er veel aandacht voor de situatie in Afghanistan en de Amerikaanse agenda voor dat land. Een tegengeluid mag dan niet ontbreken", aldus Van Bommel.

DLC Gears of War 2 downloadbaar

Het is vanaf nu mogelijk om via Xbox Live een nieuwe mappack voor Gears of War 2 te downloaden. Het pakket heet ' Snowblind' en bevat vier nieuwe levels, speelbaar in alle game modi. Ook zijn er 250 nieuwe Achievement punten toegevoegd. Voor 800 Microsoft points is het pakket voor jou.

Hier het officiŽle stukje tekst:

* Grindyard is a massive industrial complex located in a junk-processing plant from the days of Sera's industrial excess. The office, now gutted, serves as a perfect place to fortify, but if you're not careful, you'll end up trapped inside the office with no hope of escape.
* Under Hill takes players through snowbound tunnels that were once billed as a feat of Seran engineering. Head for high ground on the bridge and you'll be rewarded with massive firepower, but be prepared to defend your position and try to escape being cornered.
* Courtyard is a wide-open battle royale containing explosive weapons that once formed the heart of Ephyra's fashionable Civic Center. Lines of sight are far and clear here, and battles tend to focus around the elevated sniper nest. Watch your back and keep a fresh clip.
* Fuel Depot, back by popular demand, Fuel Depot is a "Gears of War 2" remake of the fan-favorite "Gears of War" map, but winter has set in and the depot is now covered in a blanket of snow. Open and unforgiving, it takes a well-coordinated team to cover all the angles here.Starbreeze bezig met Syndicate?

Starbreeze werd in ťťn klap bekend met de game Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay. Later maakten ze ook nog The Darkness en momenteel zijn ze druk bezig met een remake en opvolger van Chronicles of Riddick getiteld Assault on Dark Athena. Het lijkt er echter op dat de Zweedse studio voorlopig niet op vakantie gaat, want volgens geruchten werken ze in opdracht van Electronic Arts aan een opvolger voor een game die de 486-generatie zich nog wel kan herinneren.

Met de overname van Bullfrog kreeg Electronic Arts een hele stapel IPs in handen en het lijkt er op dat ze daar nu eens wat mee gaan doen. EA en Starbreeze schijnen namelijk aan een nieuwe Syndicate-game te werken. De game heeft als werktitel Project Redlime en wordt ontwikkeld voor de PC, PS3 en X360. Als dit gerucht waarheid blijkt te zijn, zullen we nog wel even moeten wachten. Starbreeze werkt namelijk momenteel, ook samen met EA, aan een game gebaseerd op de Bourne-boeken van Robert Ludlum.

Autist bouwt megaknikkerbaan

In avonturenpark Hellendoorn opent zaterdag een knikkerbaan van 1000 meter lang. Het is de grootste knikkerbaan ter wereld. Het gevaarte is gebouwd door Jelle Bakker, een 25-jarige autist.

Bakker bouwde drie maanden aan zijn 'GigaGroteKnikkerbaan'. Op zijn website heeft hij zijn vorderingen tot in detail bijgehouden en zijn foto’s te zien van de bouwwerkzaamheden.  Bakker bouwt al sinds zijn vierde knikkerbanen en kreeg deze opdracht van avonturenpark Hellendoorn ter gelegenheid van het evenement Spellenfestijn.

Zaterdag is het park exclusief open voor autistische kinderen en hun ouders op de zogeheten Auti-Doe-Dag. Normaal gesproken is een dagje pretpark voor autisten bijna ondoenlijk vanwege de overvloed aan prikkels, maar op deze dag zijn er bijzondere voorbereidingen getroffen.

Zo zijn er extra informatiepunten en vrijwilligers aanwezig in het park, is het aantal beschikbare kaarten beperkt om drukte te voorkomen en kunnen bezoekers op www.autisme.nl een voorbereidingskit downloaden.

De megaknikkerbaan zal voor gewone bezoekers tot 1 juni te zien zijn in het park.


Autist bouwt megaknikkerbaan  (foto: DAG)

'Gamesindustrie te duur'

De gamesindustrie is een van de snelst, zo niet de snelst, groeiende industrieën in de wereld. Met een omzetstijging van bijna 20% in 2008 is het duidelijk dat games zeker niet zomaar uit ons wereldbeeld zullen verdwijnen. Toch is het huidige model van de industrie één die het niet lang meer vol kan houden volgens Mike McGarvey, voormalig CEO van Eidos en nu manager bij OnLive. Hij ziet dat de huidige prijzen voor games te hoog liggen in vergelijking met online games en dat er gewoon te veel keuze is. Dat is niet goed voor de consument en ook niet voor de industrie.

Dat er een enorme groei is wil ook niet zeggen dat het goed gaat met de gamesindustrie. Veel grote publishers zoals Electronic Arts, THQ en Take Two hebben de laatste tijd rode cijfers laten zien, en de groei van webbased games en kleine arcadetitels zal zorgen dat dat nog veel erger gaat worden als die bedrijven zich niet aanpassen. Dat zegt ook Jeff Brown, woordvoerder voor EA. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van vier miljard dollar, maar liet ook een verlies noteren van honderden miljoenen. Hij denkt dat de goede bedrijven al aan het kijken zijn naar hoe de industrie zal gaan veranderen in de komende jaren.

Het huidige probleem met de markt is met name dat het voor ontwikkelaars bijna onmogelijk is om nog langer winst te maken op hun producten. Net als met Hollywood moeten de meeste ontwikkelaars hopen op een blockbuster om nog uit de kosten te komen. Dat komt met name door de extreem gestegen kosten met de nieuwe generatie consoles. Waar een game ontwikkelen voor de Xbox, PS2 of GameCube nog zo'n $10 miljoen kostte, exclusief marketing, moet een ontwikkelaar al snel $25 miljoen investeren voor de Xbox 360 of PS3. Met een verkoopprijs van $60 per game komen de meeste ontwikkelaars er niet aan om genoeg te verkopen om de kosten van ook marketing en licentieregeling te dekken.

Het zou goed gaan met de industrie als elke titel minimaal een miljoen keer over de toonbank gaat, maar volgens analisten is het gemiddeld aantal verkochte exemplaren van een game slechts 150.000. Dat klopt met wat Nintendobaas Reggie Fils-Aime vertelt over de Wii. Een game voor dat platform moet een miljoen keer over de toonbank gaan voor er winst gemaakt kan worden en dan liggen de prijzen daar gemiddeld lager dan bij de concurrentie, waar dat aantal nog hoger ligt. Van de bijna 500 games die verkrijgbaar zijn op de Wii wisten maar zestien dat magische aantal te halen, negen daarvan zijn nog van Nintendo zelf ook.

Volgens analisten is de enige oplossing op dit moment het verlagen van de prijs voor de consoles zelf. Als er meer exemplaren verkocht worden is er een grote basis om op te bouwen. Er zijn op dit moment ongeveer 20 miljoen PS3s en Xbox 360s in de wereld verkocht en zo'n 50 miljoen Wiis. Met name voor de high-def consoles is het dan ook lastig om genoeg exemplaren te verkopen. Daar komt dan nog bij dat consumenten voor de iPhone veel goedkoper kunnen gamen, vaak niet meer dan zes dollar per spelletje.

De gamesindustrie was jarenlang de industrie die omzet wegsnoepte bij Hollywood en de muziekindustrie, maar nu lijkt er intern ook een worsteling te zijn tussen verschillende modellen. Het ene bedrijf kiest voor games die met name op licenties rusten, zoals Disney en Activision, andere denken dat de toekomst zit in ingame advertising. Dave Williams, senior vice president voor het Nickelodeon Kids en Family Games netwerk, ziet games ook meer als een tv-programma dat je consumeert dan een product dat je koopt.

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games

Honderden Afrikaanse bootvluchtelingen verdronken

 

Ruim driehonderd vluchtelingen worden nog steeds vermist voor de kust van Libië nadat drie boten daar zijn gekapseisd. De precieze oorzaak van de ramp blijft onduidelijk. De vluchtelingen probeerden het Italiaanse eiland Lampedusa te bereiken.

De boten zouden gisteren en vandaag al zijn gezonken, zo meldt de Internationale Organisatie voor Migratie in Genève.Volgens IOM-medewerker Laurence Hart zaten op één boot in totaal 365 vluchtelingen. Hoeveel mensen op de andere schepen zaten, is nog onduidelijk. Een vierde boot wist met hulp van een ander schip de Libische kust te bereiken, aldus Hart.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat al 21 lichamen zijn geborgen. Er zouden 23 overlevenden zijn. Volgens ANSA zaten op een tweede boot 253 mensen. Het persbureau maakt geen melding van een derde schip. Beide schepen vertrokken uit Libische havens, waaronder Sidi Bilal ten westen van de hoofdstad Tripoli.

De precieze oorzaak van de ramp is nog altijd onduidelijk. Sommige bronnen spreken van een harde wind waardoor de boten omsloegen, terwijl anderen zeggen dat de boten veel te zwaar waren beladen. De boten probeerden Europa te bereiken. Tienduizenden migranten proberen elk jaar via de Middellandse Zee naar Europa te komen.

Veel van hen komen in gammele, overvolle boten aan op het Italiaanse eiland Lampedusa. vandaag nog wisten vierhonderd vluchtelingen Zuid-Italië te bereiken. Vorig jaar kwamen in Italië in totaal 36.500 bootvluchtelingen aan.


Honderden Afrikaanse bootvluchtelingen verdronken  (foto: DAG)

'Kabinet vindt premieverhoging ABP maar niks'

De overheid heeft als werkgever in het bestuur van pensioenfonds ABP negatief geadviseerd over verhoging van de premies voor ambtenaren en onderwijspersoneel. Dat zei minister Wouter Bos (Financiën) vandaag in de Tweede Kamer na vragen van GroenLinks-Kamerlid Jolande Sap.

In tegenstelling tot het kabinet hebben de vakbonden volgens Bos wel ingestemd met een extra bijdrage van ambtenaren en leraren om de pensioenuitkeringen zeker te stellen. Volgens de minister kan de premieverhoging bij het ABP leiden tot een tegenvaller van maximaal 600 miljoen euro voor de overheid.

FC Limburg weer dichterbij

Een fusie tussen de twee Limburgse clubs Roda JC en Fortuna Sittard lijkt een stuk dichterbij te zijn gekomen nu de Stichting Roda JC akkoord is gegaan met de huidige plannen. Fortuna Sittard was reeds akkoord gegaan.

Een van de problemen die nog opgelost dient te worden door de Stuurgroep Topvoetbal in Zuid-Limburg is de schuldsanering van Fortuna Sittard. Vanavond komt de stuurgroep bijeen om over dit punt te vergaderen, en om een definitief standpunt te bepalen. Dit standpunt zal dan morgen bekend worden gemaakt op een persconferentie.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[upd] 'Geert Wilders nieuwe burgervader Den Helder'

De meest waarschijnlijke opvolger van burgemeester Stefan Hulsman van Den Helder (VVD) is PVV-leider Geert Wilders. Bronnen rond het kabinet bevestigen dat premier Balkenende druk uitoefent op de gemeenteraad van Den Helder om de PVV-leider voor te dragen. "Wilders is er geknipt voor om eindelijk schoon schip te maken."

Geert Wilders zou op zoek zijn naar een relatief rustige publieke functie. Hij zou de beveiliging waarmee hij moet leven beu zijn. Er wordt al gesproken van een 'herenakkoord' tussen Wilders en kabinet, aangezien Den Haag af wil van de PVV-leider die 'gevaarlijk veel' stemmen zou trekken.

Een maand geleden vertrok burgemeester Hulsman van Den Helder na een fraude-affaire. Sindsdien wordt een opvolger gezocht, die korte metten kan maken met de problemen die de stad heeft. De havenstad ondervindt veel overlast van een groep Antillianen die aanhoudend problemen veroorzaakt. Gezien de harde lijn in de aanpak van de corruptie op de Antillen  die de PVV aandurft, wordt Wilders als een geschikte kandidaat voor de burgemeesterspost gezien. "We hebben iemand nodig die in klare taal de belangen van de autochtone meerderheid durft te verdedigen. Het is tijd om schoon schip te maken. Wilders, wat je verder ook van hem mag denken, is daar geknipt voor", zegt een CDA-raadslid dat niet bij naam genoemd wil worden.

Geert Wilders

Geert Wilders als burgemeester in Den Helder?

De kandidatuur van het PVV-kopstuk zou ook een straf zijn voor de VVD, die frauderend lid Hulsman te lang de hand boven het hoofd heeft gehouden. De PVV-leider verliet de VVD immers met knallende ruzie. Pas na het ontslag van Hulsman nam VVD-voorzitter Ivo Opstelten afstand van de ex-burgemeester. Het eerder genoemde CDA-raadslid geeft aan dat "je meer anti-VVD dan Wilders niet hebt in Nederland".

Balkenendes druk lijkt effect te hebben. Er zijn namelijk meer raadsleden in Den Helder die de komst van Wilders wel zien zitten. Het is opvallend dat ook de PVV-voorman zelf interesse in de functie heeft. Een vertrek uit Den Haag zou immers een einde kunnen betekenen voor de opmars van de PVV in de peilingen.

De PVV meldt echter dat Wilders zijn leven onder voortdurende bescherming van beveiligers zat is. Hij zou bang zijn voor "Fortuyn-achtige toestanden, inclusief de bekende fatale afloop".

Den Helder, met haar gevarieerd samengestelde gemeenteraad, past bij de wensen van Wilders. Mochten er problemen rond zijn beveiliging ontstaan, kan hij altijd uitwijken naar de goed afgesloten marinehavens in de stad. Daarnaast is het volgens bronnen binnen de PVV tijd dat Wilders een echt bestuurlijke baan krijgt. "Geert blinkt uit in krachtige meningen, maar heeft weinig ervaring met het omzetten van zijn politieke ideeën in beleid. Hij denkt dat het de geloofwaardigheid van de PVV zou vergroten als het boegbeeld bewijst ook bestuurlijk uit de voeten te kunnen."

Dezelfde bronnen binnen de partij denken dat Wilders inmiddels niet meer onvervangbaar is. Fleur Agema en Hero Brinkman zouden voldoende capabel zijn om Wilders op te volgen.

Met dank aan Longmen en Disastermanager voor de submit. Zie ook het topic hierover in het subforum Politiek .

Update 15:15 uur

Inmiddels bevestigen diverse media dat het hier om een vroege 1-aprilgrap zou gaan. Wilders zou tegenover Elsevier hebben verklaard dat het hier om een flauwe grap gaat. "Laat Balkenende maar burgemeester van Den Helder worden, dan word ik premier." Ook Den Helder Actueel en De Telegraaf melden dat het bericht een vroegtijdige aprilgrap van De Pers is.

Guitar Hero-bands gezocht voor Bevrijdingsfestival

Het gameblad Power Unlimited zoekt mensen die zó goed zijn in de computergame Guitar Hero dat ze live willen spelen op het bevrijdingsfestival in Haarlem. Dat maakte het blad vandaag bekend. Ongeveer 150.000 mensen bezoeken het festival.

Enthousiaste gamers kunnen (in hun eentje of met een hele band) een filmpje van hun kunsten insturen naar de redactie van het blad. Of je 5 mei mag optreden wordt bepaald door een deskundige jury. Het blad heeft bekendgemaakt dat de winnaars op het hoofdpodium zullen optreden.

Geen nood als je (over een poos) je filmpje nog niet in hebt kunnen sturen. Getalenteerde virtuele muzikanten krijgen namelijk ook op het festival zelf nog een kans zich te bewijzen. Op het Power Unlimited-minipodium wordt ook nog een wedstrijd gehouden, wie daar het meest succesvol is komt ook nog op het hoofdpodium.

Sporting Limburg weer dichterbij

Een fusie tussen de twee Limburgse clubs Roda JC en Fortuna Sittard lijkt een stuk dichterbij te zijn gekomen nu de Stichting Roda JC akkoord is gegaan met de huidige plannen. Fortuna Sittard was reeds akkoord gegaan.

Een van de problemen dat nog opgelost dient te worden door de Stuurgroep Topvoetbal in Zuid-Limburg is de schuldsanering van Fortuna Sittard. Vanavond komt de stuurgroep bijeen om over dit punt te vergaderen, en om een definitief standpunt te bepalen. Dit standpunt zal dan morgen bekend worden gemaakt op een persconferentie.

Abortusarts misbruikte patiŽnten

Een Britse arts is bij meerdere patiënten zijn boekje te buiten gegaan. Dr. Narendra Sharma (51) vergreep zich aan vrouwen die onder narcose waren. Maandag komt de zaak voor de rechtbank van Manchester voor.

De kliniek, waar het misbruik plaats vond, word gefinancierd door een organisatie die als doel heeft jonge moeders te beschermen tegen louche abortuspraktijken. Dr. Sharma, de anesthesist, gebruikte de handen van drie verschillende vrouwen om zichzelf te bevredigen. Hij werd tijdens het misbruik betrapt door een verpleegster. Dr. Sharma ontkent alles, en beweert het slachtoffer van een racistische vendetta te zijn.

NAVO wil meer geld voor Afghaans leger

NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer heeft zojuist op de top in Den Haag de deelnemende landen opgeroepen meer geld te stoppen in een speciaal fonds voor de Afghaanse troepen. Het geld is niet alleen bedoeld voor de opbouw en training van de Afghaanse militairen, maar ook voor de instandhouding op de langere termijn.

De NAVO-baas had eerder deze week al aangegeven dat hij streeft naar 1,6 miljard euro per jaar en dat zeker vijf jaar lang. Het fonds beschikt momenteel over 20 miljoen euro. De Hoop Scheffer zei dat 1,6 miljard euro veel geld lijkt maar dat het niet veel is als je het afzet tegen de 28 miljard euro die jaarlijks in Afghanistan wordt gestoken.

Volgens De Hoop Scheffer moet er meer en betere civiele inbreng in Afghanistan komen, omdat die net zo belangrijk is als de militaire inzet. Obama zei enkele dagen geleden in een toespraak over Afghanistan, dat het doel is, ruim 130.000 Afghaanse militairen te trainen, alsmede 80.000 politieagenten.

FC Twente accepteert schikking

FC Twente heeft het schikkingsvoorstel, een boete van 7500 euro, aanvaard. De club uit Enschede ontvangt de boete, omdat het begin maart niet over een bespeelbaar veld in de Grolsch Veste kon beschikken.

Hierdoor werd het duel tussen FC Twente en PSV (1-1) een dag uitgesteld. Deze verschuiving zorgde voor een aantal verhitte reacties van mensen uitde voetbalwereld. Volgens critici zouden De Tukkers sportief voordeel uit het uitstel willen halen.

Een aantal dagen voor het treffen met PSV speelde FC Twente namelijk een loodzware bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Uiteindelijk moest er een verlenging aan te pas komen om de doorslag te geven.

KNVB blokkeert wederom kaartjes

De KNVB heeft voor de wedstrijd tussen Nederland en Macedonië 200 tickets geblokkeerd. Het gaat om kaartjes die via de zwarte markt zijn verhandeld. Afgelopen weekend deed de KNVB hetzelfde met 850 tickets voor de interland tegen Schotland.

Het gaat om kaartjes die zijn doorverkocht door organisaties als M&M events, Budgetticket, Onelineticketshop, marktplaats.nl en Ticket Unlimited. De KNVB streeft ernaar dat de wedstrijden van het Nederlands elftal betaalbaar en bereikbaar blijven en pakt deze handel hard aan. De bond verzoekt gedupeerde fans zich te melden om de handelaren verder te kunnen aanpakken.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Glock: "Zware race in MaleisiŽ"

Timo Glock wil ook komend weekend, tijdens de Grand Prix van MaleisiŽ, weer punten pakken. De coureur van Toyota eindigde in het openingsweekend in Melbourne als vierde, nadat hij vanuit de pitstraat moest starten.

"Ik heb nog niet zoveel gereden in MaleisiŽ, doordat ik in 2008 al vroeg uit de race lag," liet Glock in een reactie weten. Hiermee refereerde de Duitser naar de botsing met Nico Rosberg, die vorig seizoen in de eerste ronde al plaats vond. "Maar van de trainingen en de kwalificatie weet ik nog dat de omstandigheden daar vrij extreem zijn. Het zal dus een zware race worden, ook voor de auto, maar gelukkig weet ik me vaak snel aan te passen aan dat soort omstandigheden."

"Voordat het seizoen begon, zei ik al dat onze auto er vrij goed uit zag," vervolgde Glock zijn verhaal. "Onze prestaties in AustraliŽ hebben nu bevestigd dat we een redelijk goede wagen hebben. Het is geweldig om vast wat punten achter mijn naam te hebben en mijn doel voor komend weekend is natuurlijk om daar nog wat punten aan toe te voegen. En volgens mij hebben we alle reden om optimistisch te zijn."

Scuderia Toro Rosso blij met Buemi

Scuderia Toro Rosso is erg blij met de komst van Sebastien Buemi. De Zwiter pakte afgelopen weekend, tijdens zijn debuut in de Formule 1, direct een punt voor het team. Hiermee trad de jongeling in de voetsporen van Sebastian Vettel, die tijdens zijn debuut hetzelfde deed.

"Dit is een goed begin van zijn loopbaan," liet een opgetogen Franz Trost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, weten. "Het scoren van punten in je debuutrace getuigt van talent. Hij lag tiende na de eerste ronde en reed een foutloze race. Hij wist zijn positie goed te verdedigen en had een interessant gevecht met Rosberg. Sebastien is erg goed bezig en ik denk dat we met hem een zeer goede coureur hebben. We zijn Red Bull dankbaar dat hij voor ons rijdt."

Buemi was vorig seizoen nog test- en reservecoureur voor Red Bull Racing, wat het zusterteam van Scuderia Toro Rosso is. Voor de tijd nam de Zwitser deel aan het talentenprogramma van Red Bull.

KNVB blokkeert wederom kaartjes

De KNVB heeft voor de wedstrijd tussen Nederland en MacedoniŽ 200 tickets geblokkeerd. Het gaat om kaartjes die via de zwarte markt zijn verhandeld. Afgelopen weekend deed de KNVB hetzelfde met 850 tickets voor de interland tegen Schotland.

Het gaat om kaartjes die zijn doorverkocht door organisaties als M&M events, Budgetticket, Onelineticketshop, marktplaats.nl en Ticket Unlimited. De KNVB streeft ernaar dat de wedstrijden van het Nederlands elftal betaalbaar en bereikbaar blijven en pakt deze handel hard aan. De bond verzoekt gedupeerde fans zich te melden om de handelaren verder te kunnen aanpakken.

Brütal Legend naar de Wii?

Een kleine maand geleden heeft er op de site GoNintendo.com een lijst met geruchten gestaan, die vervolgens weer snel offline werd gehaald. Eťn van de geruchten was dat de heavy metal game BrŁtal Legend van Double Fine Productions ook naar de Wii zal komen.

In een interview met Tim Schafer, eigenaar van Double Fine Productions, werd gevraagd naar dit gerucht. Voordat Schafer een antwoord gaf op de vraag of BrŁtal Legend naar de Wii komt, informeerde Schafer bij een pr-medewerker hoe hij op deze vraag moest reageren. De pr-medewerker leek vervolgens aan te geven dat het gerucht wel waar zou kunnen zijn, maar het officiŽle antwoord dat Schafer uiteindelijk gaf luidde "We are making an Xbox 360 and a PS3 version of BrŁtal Legend.". Meer niet.

Het zou best logisch zijn voor EA om BrŁtal Legend naar de Wii te brengen, vooral nadat ze hebben aangegeven dat ze aan het uitbrengen van spellen op de Wii meer aandacht gaan schenken.Robben op tijd fit voor Oranje

Arjen Robben lijkt op tijd fit te zijn voor de thuiswedstrijd van het Nederland elftal tegen MacedoniŽ. De buitenspeler kampte sinds de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Schotland met een gekneusde teen.

Dinsdag sloot Robben zich weer aan bij de groepstraining van Oranje. Hij oefende volledig mee met de groep. Robin van Persie trainde niet mee met het Nederlands elftal. Er is een grote kans dat Wesley Sneijder de plek van Van Persie in de basiself inneemt.

Nederland staat fier aan kop in de kwalificatiepoule voor het WK in Zuid-Afrika. MacedoniŽ heeft zes verliespunten meer dan Oranje en is daarmee op dit moment de grootste concurrent van de formatie van Bert van Marwijk.

Oplage dagbladen daalt verder

De totale oplage van de Nederlandse dagbladen is ook in het vierde kwartaal van 2008 gedaald. Ten opzichte van dezelfde periode in 2007 kwam het totaal aantal gedrukte kranten 5,5 procent lager uit. Dat bleek vandaag uit de meest recente HOI-cijfers van het Instituut voor Media Auditing. In totaal werden in het laatste kwartaal van vorig jaar 4.904.029 dagbladen verspreid. Daarvan waren 3.606.701 betaalde kranten en 1.297.328 gratis dagbladen.

Het aantal gratis dagbladen daalde in het vierde kwartaal van 2008 het hardst in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De totale oplage van De Pers, Metro en Sp!ts daalde met 12,4 procent. Die daling is vooral te wijten aan de oplage van De Pers, die afnam met 37,7 procent. De oplage van Metro bleef gelijk, die van Sp!ts daalde licht (0,2 procent).

Leekens kiest voor de oliedollars

George Leekens wordt de komende twee maanden de trainer van de Saoedi-Arabische club Al Hilal. De Belg is nu nog trainer van de Belgische eersteklasser Lokeren.

Leekens wordt bij Lokeren opgevolgd door Emilio Ferrero of Hugo Broos. De voorzitter van Lokeren, Roger Lambrecht, snapt de stap van Leekens naar Al Hilal: "We willen hem niets in de weg leggen. Het gaat om een mega-aanbieding, die je niet zomaar naast je neerlegt. Financieel kan Leekens een gouden slag slaan."

Naar verluidt tekent de oud-bondscoach van de Rode Duivels een gigantisch contract bij de Arabische club.

Kesler wil Nederland B langer behouden

Als het aan de directeur van de KNVB, Henk Kesler, ligt, speelt Nederland B ook na de oefeninterland van vanavond tegen Jong ItaliŽ nog wedstrijden.

Officieel gezien zou Nederland B komende dinsdag haar laatste duel spelen, maar Kesler overweeg een langer vervolg van het Nederlandse B elftal. Spelers uit dit elftal zijn in ieder geval erg enthousiast over het Nederland B-concept.

Eljero Elia, die afgelopen zaterdag twee doelpunten scoorde voor Nederland B, is ook enthousiast: "Dit team is waardevol voor spelers die niet in aanmerking komen voor het Nederlands elftal." De buitenspeler vervolgt: "Je doet hier toch ervaring op en een oproep is een signaal dat de bondscoach je volgt. Daarnaast is Dennis Bergkamp assistent-trainer. Als je van zo iemand tips krijgt, is dat toch geweldig?"

Nederland B werd in 2008 opnieuw opgericht. Dit elftal dient voor spelers die vanwege hun te hoge leeftijd niet meer in aanmerking komen voor Jong Oranje en die dankzij dit elftal alsnog internationaal hun eigen kunnen bewijzen.

Romario: "Ronaldo moet terug in de SeleÁao"

Als het aan oud-aanvaller Romario ligt, keert Corinthians-spits Ronaldo terug in de nationale ploeg van BraziliŽ. De oud-speler van onder meer PSV en Real Madrid speelde tijdens het WK van 2006 voor het laatst voor de SeleÁao.

Ronaldo (WK-topscorer aller tijden met 15 treffers) is momenteel bezig aan een succesvolle comeback bij Corinthians. De aanvaller was in vijf duels al vier keer trefzeker.

"Ronaldo kan nog altijd zeer belangrijk zijn voor BraziliŽ. Hij moet wel fysiek volledig hersteld zijn en in goede conditie verkeren", motiveert Romario zijn mening. "Bij Corinthians demonstreert Ronaldo dat hij ook weet hoe je moet scoren. In de laatste jaren van mijn loopbaan kwam ik ook in het veld om doelpunten te maken. Niet om goed te voetballen. Ik vermoed dat het met hem hetzelfde zal zijn."

Redding NL-financials kost 81,4 miljard euro

Door de hulp van de Nederlandse overheid aan de financiële sector is de nationale staatsschuld gestegen van 45 naar 58 procent van het bruto binnenlands product (BBP). De overname van Fortis Nederland en ABN Amro plus de kapitaalversterking van ING, SNS Reaal en Aegon kostte 37 miljard euro.

Daarbij leende de staat bijna 44 miljard aan Fortis Nederland. Met name hierdoor steeg de staatsschuld met 87,4 miljard euro tot 346,2 miljard. Zonder de overheidsinterventies zou de schuld met 6 miljard zijn toegenomen. De staatsschuld is hiermee een derde groter geworden.

Per inwoner komt dit neer op een stijging van de staatsschuld met 5.000 naar 21.000 euro in totaal. De 58 procent van het BBP als staatsschuld komt dicht bij de EU-norm van 60 procent. De afgelopen jaren was de schuld als percentage van het BBP juist enorm gedaald. Het is onbekend of de 81,4 miljard euro hulp genoeg is om de Nederlandse financiële sector weer helemaal gezond te maken.

Discussieer mee op het forum over financieel-economisch nieuws en de achtergronden bij het nieuws.

RvLaak bedankt voor de nieuwssubmit.


Sony: 'Maak reclame voor je spel!'

In een interview van GamesIndustry met Sony-man Chris Eden, zegt Eden dat de eerste generatie zelfgecreŽerde spellen voor het PlayStation Network dankzij slechte marketing een 'eenzame dood zijn gestorven'. Eden vertelt dat ontwikkelaars vaak onderschatten hoe belangrijk het is om op tijd te beginnen met reclame maken voor je nieuwe spel.

"Too many developers have got into the mentality of 'we'll finish the game, and then we'll start the marketing.' That is way too late. You really need to start your marketing efforts at the minimum of two months out from release." Aldus Eden.

Verder meldt Eden dat de officiŽle PlayStation Blog een goede plek is om naamsbekendheid te verkrijgen, aangezien er door zo'n 150 websites gelinkt wordt naar die site en er per week zo'n 1,3 miljoen pageviews worden gegenereerd. Ook zegt Eden dat de officiŽle site Playstation.com door ontwikkelaars vaker gebruikt moet worden om hun spellen te promoten.

Sony heeft aangegeven ontwikkelaars van spellen voor het PlayStation Network beter te steunen met de promotie van spellen. Daarnaast heeft Sony vorige week ook al aangegeven complete budgetten beschikbaar te stellen in ruil voor exclusiviteit.
CD: Hard Bass Volume 9

Vier teams, zestien dj's/acts, ťťn stadion, duizenden feestgangers: het simpele principe van het feest Hard Bass. Op Valentijnsdag werd het Arnhemse Gelredome op zijn kop gezet met onder andere The Prophet, Deepack, Donkey Rollers en Luna achter de decks. Een feest zonder compilatie-album kan natuurlijk niet, dus ligt Hard Bass Volume 9 in de winkels. Met maar liefst vier schijfjes vol hardstyle gemixed door vier toppers. Dat belooft wat!

Xbox 360 bereikt miljoen verkochte exemplaren in Japan

Microsoft heeft er flink voor moeten bikkelen in Japan, maar het is ze eindelijk gelukt om de grens van een miljoen verkochte exemplaren te bereiken in Japan. Vorige week wist Famitsu ons te melden dat Japanse Xbox-bezitters erg tevreden zijn met hun console, deze week meldt Famitsu dat op 29 maart de Xbox 360 in totaal 1.001.191 keer over de toonbank is gegaan in Japan sinds de release op 10 december 2005.

Verder wist Famitsu te melden dat de Playstation 3 sinds de release op 11 november 2006 ondertussen 3.008.395 keer over de toonbank is gegaan in Japan.


Slechtste sollicitatie ooit

Om goed voor de dag te komen bij een sollicitatie bereid je jezelf goed voor. De Britse James Kettle (21) maakte zich met zijn sollicitatie niet erg geliefd, hij solliciteerde bij een toeristische attractie in Wales. Zij hadden een vacature voor een hovenier, James gebruikte hiervoor zijn e-mailadres 'atleastimnotwelsh' (ik kom tenminste niet uit Wales).

Alsof dat nog niet genoeg olie op het vuur was, stuurde hij die e-mail ook nog eens naar het verkeerde adres. Hij stuurde deze naar de Aberglasney Gardens in plaats van de National Botanic Garden of Wales. Een manager van Aberglasney mailde hem laconiek terug met de boodschap dat hij beter zijn mailadres kon veranderen, als hij ooit een kans wilde maken in Wales te komen werken.

James Kettle schaamt zich diep, 'Ik voel me een idioot. Ik heb dit mailadres op school aangemaakt omdat ik een paar klasgenoten uit Wales had. Ik was vergeten dat ik het bij mijn sollicitatie had gebruikt. Ik bedoelde het niet als belediging.'

Gentile langer bij HFC Haarlem

HFC Haarlem heeft de optie gelicht in het contract van Marco Gentile. De assistent van Jan Zoutman is dus ook het volgende seizoen werkzaam voor de Haarlemse formatie. Gentile is bezig aan zijn eerste jaar bij de club, nadat hij een aantal jaren in dezelfde functie actief was bij ADO Den Haag.

"Het bevalt me goed bij Haarlem en ik werk hier met erg veel plezier", vertelt Gentile. "Er is een goede sfeer in de staf en ik krijg veel vertrouwen en vrijheid van Jan Zoutman, dat werkt prettig. Het voordeel is dat Jan voor het volgende seizoen ook al bijgetekend heeft en ik hoop dat we deze staf bij elkaar houden, dat is de basis waarop we kunnen werken. Dit jaar hebben we daar al de vruchten van mogen plukken en we willen nog een stap maken. Dat kan door creatief te zijn."

Gentile keek zelfs nog even vooruit op het volgende seizoen. "Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we de goede resultaten die we nu halen door kunnen zetten in het volgende seizoen"

Ghostbusters komt naar de iPhone

Sony Pictures Television heeft net wat titels bekend gemaakt die binnenkort op de iPhone (en iPod Touch) zullen verschijnen. Namen zijn onder andere Q*Bert, Angels & Demons, Voltron em Top Agent. De meest opmerkelijke titel is toch wel Ghostbusters, die iedereen natuurlijk nog van vroeger kent.

In het spel kunnen spelers spoken vangen en mensen redden terwijl je de stad doorkruist. Het spel zal in juni uitkomen, ongeveer gelijk met de consoleversies.SC Cambuur contracteert Huymans

SC Cambuur heeft Dave Huymans weten te contracteren. De middenvelder is afkomstig van FC Zwolle en tekent een overeenkomst voor de duur van drie jaar.

Huymans speelde in het verleden ook al voor HFC Haarlem. Voor deze ploeg speelde hij 60 wedstrijden en trof in deze periode ťťn keer doen. De 23-jarige speler wordt na Robert van Boxel, Rence van der Wal en Oguzhan TŁrk de vierde nieuwe aankoop voor het nieuwe seizoen.

"Gamesindustrie is te duur en huidige model is stervend"

De gamesindustrie is een van de snelst, zo niet de snelste, groeiende industrieŽn in de wereld. Met een omzetstijging van bijna 20% in 2008 is het duidelijk dat games zeker niet zomaar uit ons wereldbeeld zullen verdwijnen. Toch is het huidige model van de industrie ťťn die het niet lang meer vol kan houden volgens Mike McGarvey, voormalig CEO van Eidos en nu manager bij OnLive. Hij ziet dat de huidige prijzen voor games te hoog liggen in vergelijking met online games en dat er gewoon te veel keuze is. Dat is niet goed voor de consument en ook niet voor de industrie.

Dat er een enorme groei is wil ook niet zeggen dat het goed gaat met de gamesindustrie. Veel grote publishers zoals Electronic Arts, THQ en Take Two hebben de laatste tijd rode cijfers laten zien, en de groei van webbased games en kleine arcadetitels zal zorgen dat dat nog veel erger gaat worden als die bedrijven zich niet aanpassen. Dat zegt ook Jeff Brown, woordvoerder voor EA. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van $4 miljard, maar liet ook een verlies noteren van honderden miljoenen. Hij denkt dat de goede bedrijven al aan het kijken zijn naar hoe de industrie zal gaan veranderen in de komende jaren.

Het huidige probleem met de markt is met name dat het voor ontwikkelaars bijna onmogelijk is om nog langer winst te maken op hun producten. Net als met Hollywood moeten de meeste ontwikkelaars hopen op een blockbuster om nog uit de kosten te komen. Dat komt met name door de extreem gestegen kosten met de nieuwe generatie consoles. Waar een game ontwikkelen voor de Xbox, PS2 of GameCube nog zo'n $10 miljoen kostte, exclusief marketing, moet een ontwikkelaar al snel $25 miljoen investeren voor de Xbox 360 of PS3. Met een verkoopprijs van $60 per game komen de meeste ontwikkelaars er niet aan om genoeg te verkopen om de kosten van ook marketing en licentieregeling te dekken.

Het zou goed gaan met de industrie als elke titel minimaal een miljoen keer over de toonbank gaat, maar volgens analisten is het gemiddeld aantal verkochte exemplaren van een game slechts 150.000. Dat klopt met wat Nintendobaas Reggie Fils-Aime vertelt over de Wii. Een game voor dat platform moet een miljoen keer over de toonbank gaan voor er winst gemaakt kan worden en dan liggen de prijzen daar gemiddeld lager dan bij de concurrentie, waar dat aantal nog hoger ligt. Van de bijna 500 games die verkrijgbaar zijn op de Wii wisten maar zestien dat magische aantal te halen, negen daarvan zijn nog van Nintendo zelf ook.

Volgens analisten is de enige oplossing op dit moment het verlagen van de prijs voor de consoles zelf. Als er meer exemplaren verkocht worden is er een grote basis om op te bouwen. Er zijn op dit moment ongeveer 20 miljoen PS3s en Xbox 360s in de wereld verkocht en zo'n 50 miljoen Wiis. Met name voor de high-def consoles is het dan ook lastig om genoeg exemplaren te verkopen. Daar komt dan nog bij dat consumenten voor de iPhone veel goedkoper kunnen gamen, vaak niet meer dan $6 per spelletje.

De gamesindustrie was jarenlang de industrie die omzet wegsnoepte bij Hollywood en de muziekindustrie, maar nu lijkt intern er ook een worsteling te zijn tussen verschillende modellen. Het ene bedrijf kiest voor games die met name op licenties rusten, zoals Disney en Activision, andere denken dat de toekomst zit in ingame advertising. Dave Williams, senior vice president voor het Nickelodeon Kids en Family Games netwerk, ziet games ook meer als een tv-programma dat je consumeert dan een product dat je koopt.

Verhagen flikt het weer

Waar Maxime Verhagen een aantal weken geleden de fout inging door een foto te 'twitteren' van de ministerraad in de Trêveszaal, publiceerde hij vandaag weer een foto op twitter. Ditmaal van premier Balkenende samen met twee militairen van de erewacht terwijl hij staat te wachten

Hij maakte de foto in de aankomsthal van World Forum die verder voor iedereen afgesloten is. De foto werd van veraf genomen. Over de foto van de ministerraad is destijds veel commotie geweest, die vergaderingen zijn strikt besloten en er mag niets van naar buiten gebracht worden.

Final Fantasy XIII gaat 100% van de PS3-kracht gebruiken

Bij elke consolelaunch is het weer de vraag wanneer het moment komt dat games vrijwel het onderste uit de kan met rekenkracht gaan halen. Meestel laten tegen de tijd dat er een nieuwe generatie op de markt komt ontwikkelaars zien waar de console toe in staat is, maar zelfs daarna blijft er ruimte voor verbetering. Zo liet een hobby-ontwikkelaar onlangs nog zien dat 3D-graphics en physics mogelijk waren op de GameBoy Advance.

In een interview zei Final Fantasy XIII-producer Yoshinori Kitase, dat de game 100% van de rekenkracht van de PlayStation 3 zal gaan gebruiken. Niet helemaal hetzelfde als het onderste uit de kan halen, maar de game zal dus echt laten zien waar de console toe in staat is. Voor de geÔnteresseerden, de demo van de game gebruikt slechts 50% van de console. Of het daaraan ligt is niet duidelijk, maar FFXIII zal je in ieder geval niet hoeven te installeren op je PS3.

Final Fantasy XIII is momenteel ook in ontwikkeling voor de Xbox 360. Beide versies zijn in de laatste fase van hun ontwikkeling, aldus Kitase, en er zal dus spoedig een definitieve datum komen.

'War on terror' verleden tijd

De term 'War on terror' (Oorlog tegen terrorisme) wordt niet langer gebruikt in Washington. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, zei maandag op weg naar de Afghanistan-top in Den Haag dat de regering van president Barack Obama de zinsnede niet langer bezigt. "En dat spreekt voor zichzelf," aldus Clinton.

De oorlog tegen het terrorisme was een cruciaal begrip in het beleid van de Republikeinse voorgangers van Obama. De regering van George Bush (2001-2009) rechtvaardigde met deze 'oorlog' revolutionaire wendingen waarmee oude rechten van de individuele burgers en het internationaal recht terzijde zijn geschoven. De 'oorlog' ontstond na de aanslagen in het noordoosten van de VS in september 2001.

Discussieer ook mee over dit onderwerp op ons forum!

George W. Bush

Bouw circuit Abu Dhabi op schema

In de Formule 1-wereld gaan er geruchten dat het circuit van Abu Dhabi door de verslechterde economische omstandigheden niet op tijd gereed zal zijn. De organisatie van het Yas Marina-circuit zegt dat de race gewoon op 1 november doorgang zal gaan vinden.

"De kaartverkoop is deze week van start gegaan en het Abu Dhabi Motorsports Management bevestigt dat de bouw van het circuit op schema is", aldus een persverklaring. "Er zijn geen zorgen met betrekking tot de deadline."

Inflatie eurozone naar laagterecord

De inflatie in de zestien landen van de eurozone is in maart gezakt tot het laagste niveau ooit gemeten. Dat blijkt dinsdag uit een raming van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in maart met 0,6 procent, het laagste niveau ooit sinds de metingen begonnen zijn in 1996.

Vorige maand bedroeg de inflatie op jaarbasis nog 1,2 procent. De inflatie van 0,6 procent is ruim binnen de target van 2 procent van de Europese Centrale Bank (ECB). De lage inflatie vergroot de kansen voor deflatie, steeds lager wordende consumentenprijzen, wel. Daarom biedt het ruimte voor verdere renteverlagingen. Donderdag neemt het ECB een nieuw rentebesluit. De rente staat momenteel op 1,5 procent.

Discussieer mee op het forum over financieel-economisch nieuws en de achtergronden bij het nieuws.

 'Nog geen Zimbabwe-toestanden in de eurozone'

Saints Row 2 krijgt driemaal DLC, eerste komt 16 april

De developers achter de zichzelf niet zo serieus nemende free-roaming actie/gangster-game Saints Row 2, Volition, brengt ons drie DLC-pakketten voor de game. De eerste DLC zal Ultor Exposed heten en zal als voornaamste toevoeging een in-game rol voor porno-ster Tera Patrick hebben.

Naast de lieftallige Tera Patrick als homie (wat inhoudt dat je haar dag en nacht kan bellen voor wat shotgun-actie op de bijrijdersstoel van je auto) bevat de DLC drie nieuwe missies, een competitieve co-op mode (waarbij er punten worden bijgehouden voor destructie en aantal kills), zes nieuwe voertuigen, twee nieuwe multiplayer-maps en een hele reeks aan nieuwe outfits en andere prullaria.

Ultor Exposed zal 16 april beschikbaar zijn op zowel Xbox Live als het PlayStation Network en zal 800 Microsoft punten of waarschijnlijk 8 euro kosten.

FOK! 10-jaarsmeet animocheck

Beste FOK!kers, dit jaar bestaat FOK! 10 jaar. Reden genoeg om een feestje te organiseren! Op 5 september willen we een terrein afhuren waar iedereen onbeperkt kan eten, drinken, feesten en lol hebben. Voor niets gaat de zon op, we hebben daarom een richtbedrag van 25 euro. Dat is een voorlopige prijs, het kan heel goed lager uitvallen.

Om een beetje een idee te krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten, hebben we een topic geopend op het forum waarin je kan aangeven wat jij ervan vindt! Dus heb jij zin om op 5 september je mede-FOK!kers te ontmoeten en een lekker feestje te bouwen? Dan horen we dat graag van je in het animotopic in het Feedbackforum, zodat we een beeld krijgen van de opkomst. Hopelijk tot de 5e van september!

[Indycar] Doornbos vindt nieuwe sponsor

Robert Doornbos heeft een nieuwe sponsor gevonden voor in de IndyCar Series. Het gaat om Jumbo Supermarkten die een logo op de race-overall van de Nederlander hebben verworven. Doornbos komt dit seizoen uit voor Newman/Haas/Lanigan Racing dat in het verleden vele successen heeft geboekt.

"Frits van Eerd en Jumbo Supermarkten waren mijn sponsor in 2007 en ik ben superblij dat ze weer terug zijn, nu ik een nieuwe kans heb gekregen in de IndyCars", zei een blije Doornbos. "Het geeft mij veel vertrouwen en ik ben zeer dankbaar voor deze steun. Het gaat mij zeker helpen om mijn successen uit 2007 minimaal te evenaren. Daar ga ik voor."

Het nieuwe IndyCar-seizoen start op 5 april met de race in St. Petersburg in de staat Florida.

Mannen met snorren in screenshots Battlefield: Bad Company 2

EA heeft vandaag twee screenshots van Battlefield: Bad Company 2 uitgegeven, screenshots die ons laten zien dat de game veel sneeuw zal kennen.

Heel veel meer informatie kunnen we helaas niet uit de screenshots lospeuteren, we zien tanks en helikopters, verwoeste huizen dankzij de Destruction 2.0 en natuurlijk mannen met snorren. Want zeg nou zelf, waar zou het leger zijn zonder snorren?

Wij weten het antwoord wel: helemaal nergens.


Battlefield: Bad Company wordt ooit eens verwacht op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Opstijgende traumaheli bekogeld in Amsterdam

Een opstijgende traumahelikopter in Amsterdam is gisterenmiddag bekogeld met een steen of een ander projectiel.

Rond 16.00 ’s middags werd de Amsterdamse traumahelikopter ingeroepen voor een calamiteit op de derde verdieping van een flat aan de Maassluisstraat in Slotervaart. Bij vertrek van de helikopter, terwijl de wieken al draaiden, heeft een buurbewoner geprobeerd het toestel te raken met een steen of een ander projectiel.

Dat is te zien op videobeelden die een medewerker van mediabedrijf Ilse Media maakte vanaf het dak van het kantoorpand. Op 20 seconden raapt de man in de lichtblauwe jas iets van de grond op en smijt dat naar de helikopter.

Die lijkt er vooralsnog geen last van te hebben, want hij stijgt zonder problemen op. Ambulancebroeders zijn de laatste jaren steeds vaker het slachtoffer van oververhitte buurtbewoners. Bekijk de beelden op Zie.nl van Ilse Media of in onze eigen videoplayer hieronder.

Wil je de beelden zien? Kijk dan even op ons forum!


Opstijgende traumaheli bekogeld in Amsterdam  (foto: DAG)

Altijd je mond houden!

Dat is ook vervelend! De 58 jarige James Brewer kreeg begin deze maand een beroerte. Hij dacht dat hij er zo slecht aan toe was, dat zijn laatste uurtje geslagen was.  Één ding moest hij nog kwijt voor dat hij dood zou gaan.
 
Toch maar even een agent er bij roepen om wat op te biechten, moet hij gedacht hebben. "Oom Agent, voordat ik dood ga moet ik U wat vertellen", begon hij; "Ik heb in '77 iemand vermoord!"
 
Hij was het kwijt en nu kon hij rustig sterven! Vervelende voor hem is echter, hij ging niet dood. En toen hij weer aan de betere hand was, kreeg hij weer een bezoekje van Oom Agent. Deze keer om hem te arresteren voor moord. Zijn straf? Mogelijk de doodstraf. Zou hij dan toch gelijk krijgen, en binnenkort dood gaan...?

Canada wil weer op F1-kalender

Canada wil in 2010 weer een Formule 1-race organiseren. Voor dit jaar is de race wegens financiŽle problemen geschrapt, maar de organisatie heeft er vertrouwen in dat het volgend jaar goed komt.

"We hebben met Bernie Ecclestone gesproken over een comback in 2010 of 2011," aldus de burgemeester van Montreal Gerald Tremblay in de Montreal Gazette. Er doen geruchten de ronde dat het circuit van Abu Dhabi door de economische crisis niet op tijd gereed is en dan Canada daarvoor terug op de kalender komt. De Grand Prix van BraziliŽ zal dan de laatste race van het seizoen worden.

Tremblay vindt het een goede optie, maar dan alleen als er ook een contract voor de toekomst ligt. ""Als we om welke reden dan ook gevraagd worden om een race te organiseren, willen we niet alleen een deal hebben voor 2009. We willen een langdurig verbond."

Beckham grootste verdiener in het voetbal

Volgens France Football heeft David Beckham het afgelopen jaar het meeste geld verdiend als voetballer. De speler kreeg ongeveer 32,4 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven.

Beckham bleef met het bedrag van 32,4 miljoen Lionel Messi en Ronaldinho voor. Beckham kreeg ‘slechts’ 4,9 miljoen binnen aan salaris, de rest kreeg uit uit premies en reclame-inkomsten. Vorig jaar stond hij ook al op de eerste plaats, Ronaldinho stond toen nog tweede.

Bij de trainers staat Luiz Felipe Scolari bovenaan, dit heeft hij met name te danken aan de oprotpremie die hij kreeg bij Chelsea na zijn ontslag. In totaal incasseerde Scolari 12,5 miljoen, hiermee blijft hij Josť Mourinho voor die het met 11 miljoen ook niet slecht doet.

Naam Club Geschat inkomen
David Beckham AC Milan 32,4 miljoen euro
Lionel Messi Barcelona 28,6 miljoen euro
Ronaldinho AC Milan 19,6 miljoen euro
Cristiano Ronaldo Manchester United 18,3 miljoen euro
Thierry Henry Barcelona 17 miljoen euro
KakŠ AC Milan 15,1 miljoen euro
Zlatan Ibrahimovic Internazionale 14 miljoen euro
Wayne Rooney Manchester United 13,5 miljoen euro
Frank Lampard Chelsea 13 miljoen euro
John Terry Chelsea 11,7 miljoen euro

-5: Bloempotbelasting Vlieland afgeschaft

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

Bloempotbelasting Vlieland afgeschaft

Goed nieuws voor de bewoners van Vlieland, de bloempotbelasting wordt waarschijnlijk afgeschaft. Bewoners van het eiland die een bloempot of bankje voor hun huis willen zetten moeten daar belasting voor betalen.

Het College van B&W wil de belasting gaan schrappen omdat de zes tot negen euro die mensen moeten betalen voor een bloempot of bankje waarschijnlijk niet eens de kosten dekken van de ambtenaar die de heffingen moet berekenen. De jaarlijkse opbrengst zou zo'n driehonderd euro zijn.

NEC trekt Fernandez niet aan

NEC zal Dani Fernandez niet definitief gaan aantrekken. De Nijmeegse club huurt de rechtsback momenteel van het OekraÔense Arsenal Kiev, maar kan de transfersom die voor de Spanjaard betaald moet worden niet ophoesten.

"We hebben er alles aan gedaan, maar er hangt een flink prijskaartje aan hem", zegt technisch directeur Carlos Aalbers in De Telegraaf. "Zowel de persoonlijke wensen van Dani als de transfersom passen niet in ons financiŽle plaatje."

De transferrechten van Fernandez zijn in handen van de OekraÔner Dmitri Selyuk, de voormalig vice-voorzitter van Metallurg Donestk. Feyenoord is zeer geÔnteresseerd in de rechtsback.

'Captein technisch directeur VVV'

Het Eindhovens Dagblad meldt dat algemeen directeur Mario Captein na dit seizoen zal vertrekken bij Helmond Sport. Volgens de krant zal VVV-Venlo dinsdag bekend maken dat Captein de nieuwe technisch directeur van de club wordt.

Captein flirtte in het verleden al eens met VVV. Eind vorig jaar voerde hij gesprekken met de Limburgse club, maar een overgang ketste op het laatste moment af. VVV zoekt sinds het vertrek van Mohammed Allach uit Venlo aan het begin van dit seizoen een nieuwe technisch directeur.

Zijn loopbaan bij Helmond Sport begon Captein in 2001 als technisch manager. Een jaar later werd hij technisch directeur bij de club. Tijdens de periode van Captein bij Helmond Sport plaatste de club zich vijf keer voor de nacompetitie/playoffs. In 2003 en 2005 was de club uit het oosten van Brabant dichtbij promotie naar de Eredivisie, maar ging het in het laatste duel mis.

Van Wolfswinkel voorstander Nederland B

Bondscoach van Nederland B Johan Neeskens zal na de oefeninterland tegen Jong ItaliŽ om de tafel gaan zitten met zijn collega van de A-ploeg Bert van Marwijk om te praten over de toekomst van het schaduwteam. Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel hoopt dat men doorgaat met Nederland B.

"Veel mensen zijn sceptisch over Nederland B, maar de jongens hebben hier allemaal hartstikke veel zin om voor dit team uit te komen. Anders hadden we tegen Duitsland ook niet zo’n goede prestatie neergezet", is de mening van de jonge aanvaller tegenover Sportweek.

Van Wolfswinkel ging verder met de woorden: "Je wint niet zomaar met 4-0 van Duitsers, hoor. Ik vind alle kritiek op Nederland B dan ook echt bullshit. Al die mensen die er belachelijk over doen; ze doen maar. Laat ze maar lekker lullen. Dat wij het als spelers lekker vinden om met elkaar een prestatie neer te zetten is het belangrijkste."

Van Wolfswinkel ziet in de trainingen en wedstrijden met Nederland B een toegevoegde waarde voor zijn loopbaan. "Van iemand als Dennis Bergkamp (assistent-coach, red.) kan ik heel veel leren. Hij let op mijn loopacties en ziet de kleinste dingen. Naar zo iemand als hij luister ik graag. Maar ook van de spelers om me heen leer ik hier."

Hij besloot met de woorden: "Door op een hoger niveau te trainen, wordt iedereen beter. En als je ergens last van hebt, laten ze je echt niet volle bak meetrainen. Er wordt hier goed voor je lichaam gezorgd. Dus clubs die zeggen dat we hier over de kling worden gejaagd, weten niet waarover ze praten. Wat mij betreft gaan we lekker door met Nederland B. Zeker weten. Ik ben er een groot voorstander van. En ik ben lŠng niet de enige, hoor."

Rentree Freire aanstaande

Oscar Freire keert volgende week terug in het peloton. Dit maakte de ploegleider van Rabobank, Erik Breukink, bekend. De renner was een aantal weken uitgeschakeld, nadat hij in de Ronde van CaliforniŽ ten val kwam en twee ribben brak.

Het is de bedoeling dat Freire zijn rentree in de Ronde van Baskenland zal maken. "Oscar heeft nog wel last van zijn ribben, maar het is de bedoeling dat hij maandag zijn rentree maakt," lichtte Breukink in een reactie toe.

Daarnaast hoopt Breukink dat Freire weer helemaal fit is, voordat de Amstel Gold Race begint. "Hij heeft nog wat problemen met ademhalen. Hopelijk komt hij goed door het Baskenland en kunnen we hem inzetten in de Amstel Gold Race. Hij moet dan wel 100 procent fit zijn."

Liever werkster dan nieuwe kleding

Vrouwen besparen op allerlei dingen tijdens de kredietcrisis, maar niet op de werkster. Eén op de zes gezinnen heeft hulp in de huishouding. Nederlanders die zelf die lastige klusjes doen zijn hier wekelijks twintig uur zoet mee. Volgens een onderzoek van Marktplaats.nl doet 49 procent het werk alleen. Eén derde ruimt samen de rotzooi op, meestal samen met hun partner.

Mensen die een werkster inhuren doen dit meestal omdat ze een drukke baan, lichamelijke gebreken, te weinig tijd of gewoon geen zin hebben. Het percentage van mensen die hulp in de huishouding nemen is het hoogst in het zuiden des lands en in de grote steden, met maar liefst 18 en 19 procent. In het westen is dit slechts in 11 procent van de huishoudens het geval.

Gemiddeld wordt voor vier uur per week hulp ingehuurd. Negen van de tien werkgevers zijn zeer tevreden over de hulp, de helft daarvan noemt haar zelfs een goede vriendin. Twee derde daarvan verwent hun interieurverzorgster graag met een cadeautje in de vorm van een bosje bloemen of extra geld.

Bosz: "Feyenoord presteert schandalig"

Peter Bosz werd eerder dit seizoen door Feyenoord ontslagen en keek in het programma Sport 1 United terug op zijn tijd in De Kuip. De voormalig technisch directeur van de Rotterdammers vindt in elk geval dat hij goed werk heeft verricht. Er zou alleen onvoldoende tijd zijn geweest.

"Ik vind nog steeds dat we met Feyenoord de goede weg ingeslagen zijn," begon Bosz het interview. "De selectie die er nu staat, biedt voldoende perspectief om verder te bouwen. Als je naar de kwaliteit van de selectie kijkt, dan staat Feyenoord veel te laag. Feyenoord presteert nu schandalig."

Daarnaast is Bosz van mening dat de visie van Feyenoord, het aantrekken van directe versterkingen en het stimuleren van de talenten om zich verder te ontwikkelen, kwam niet goed uit de verf. "Bij een grote club krijg je niet de tijd om verder te kijken. Om meteen te presteren zijn jongens als Van Bronckhorst en Makaay gehaald. Maar als je tiende of twaalfde staat, zijn de supporters ontevreden, dat is logisch."

Ondanks zijn vertrek, dat samenging met het ontslag van trainer Gert-Jan Verbeek, is Bosz tevreden over de resultaten die hij bij Feyenoord heeft geboekt. "De schuld van Feyenoord is enorm teruggebracht. Ook is er in de jeugdopleiding veel veranderd. Het aantal contractspelers is teruggebracht, waardoor nu veel jongens aan het eerste elftal proeven. Dit is niet alleen een zaak van blessures, maar ook van visie."

Cancellara start in Ronde van Vlaanderen

Fabian Cancellara zal aanstaande zondag toch aan de Ronde van Vlaanderen deelnemen. De Zwitser zag zijn voorbereidingen verstoord worden door ziekte en blessure. Hierdoor moest de renner van Team Saxo Bank Milaan - San Remo al aan zich voorbij laten gaan.

"Als Cancellara niet zelf super is, heeft hij er geen enkel probleem mee om zich ten dienste te stellen van een ploegmaat," liet Lars Michaelsen, ploegleider van Team Saxo Bank, in een reactie weten. "Fabian kan belangrijk zijn. Hij kent de koers, hij kent het parcours, hij kan spreken en een brok ervaring inbrengen."

Cancellara zal overigens niet als kopman van Team Saxo Bank gaan fungeren. "Hij kan in dienst rijden van Kroon. Matti Breschel heeft zijn beste vorm nog niet te pakken. En Kurt-Asle Arvesen zal vooral kilometers afmalen."

EU wil internetters beschermen tegen 'Big Brother'

De Europese Commissie gaat onderzoeken in hoeverre online bedrijven misbruik maken van de privacygevoelige informatie die zij ontvangen van hun gebruikers. Veel sociale netwerksites en online dienstverleners vragen de consument in gebruikersvoorwaarden om toestemming voor het gebruik en doorgeven van hun persoonlijke gegevens. Maar de meeste gebruikers lezen die voorwaarden niet.

Het Europees Parlement heeft in een resolutie gevraagd om betere wetgeving om de privacy van internetters te beschermen. Volgens eurocommissaris Meglena Kuneva (consumentenzaken) is er een zwarte lijst nodig van misleidende formuleringen, om het schenden van de privacy tegen te gaan.

"Persoonlijke gegevens in ruil voor gratis webdiensten is een steeds vaker voorkomend businessmodel", zei de woordvoerder van Kuneva tegen IDG Nieuws. "De eurocommissaris wil dat mensen zich bewust worden van deze gang van zaken zodat ze niet uitgelokt worden meer informatie te geven dan ze eigenlijk willen."

De netwerksite Facebook kwam onlangs in opspraak toen boven water kwam dat het bedrijf van plan was de gebruiksvoorwaarden te veranderen: Facebook wilde informatie over haar leden blijven gebruiken, ook als zij allang hun profiel hadden gewist.  Uiteindelijk zwichtte Facebook voor de storm van protest.


EU wil internetters beschermen tegen 'Big Brother'  (foto: DAG)
 
Kijk voor meer over computers en internet ook eens in de Digital corner op het FOK!forum.

Heracles Almelo wil Cziommer halen

Heracles Almelo heeft de pijlen op Simon Cziommer gericht. Nico Jan Hoogma, algemeen directeur van de club, heeft pas geleden een gesprek met de Duitser gehad. Hierin werden over een mogelijke transfer naar Almelo besproken.

Cziommer staat momenteel nog onder contract bij AZ, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Utrecht. De speler weet nog niet waar hij volgend seizoen zal spelen. Vooralsnog houdt hij in elk geval alle opties open.

De 28-jarige Duitser begon zijn actieve carriŤre als profvoetballer bij FC Twente en kwam via Schalke 04 en Roda JC bij AZ terecht. De Alkmaarse formatie verhuurde hem uiteindelijk aan FC Utrecht.

Kesler: "Einde oefening BeNe-liga"

De KNVB zal geen (onafhankelijk) onderzoek gaan opzetten naar de mogelijkheden voor een zogenaamde BeNe-liga. Het idee om de Belgische en Nederlandse competities in ťťn liga onder te brengen is hiermee definitief afgeschoten.

"Het is einde oefening wat betreft de BeNe-Liga", betoogt directeur betaald voetbal Henk Kesler in De Telegraaf. "Het besluit viel na overleg met de clubs, die niets in het initiatief zien."

UEFA-voorzitter Michel Platini gaf onlangs aan dat hij een samensmelting van de Belgische en Nederlandse competitie wel ziet zitten. Bovendien gooide bondsvoorzitter Michael van Praag olie op het vuur door zich een voorstander van een onderzoek naar de mogelijkheden van een BeNe-liga te tonen. Kesler: "Zij gaan er niet over, wij met de clubs wel en die Liga komt er dus niet."

Jarolim wil Hamburger SV trouw blijven

David Jarolim heeft laten weten zijn carriŤre bij Hamburger SV af te willen sluiten. De middenvelder zal naar verwachting in de loop van volgende week zijn krabbel onder een nieuwe overeenkomst zetten. Deze zal hem dan tot medio 2013 aan de Duitse formatie binden.

"En ik hoop daarna in Hamburg een punt achter mijn loopbaan te kunnen zetten," aldus Jarolim, die toegaf dat de verlenging van zijn contract zo goed als rond is. "k ga er vanuit dat ik volgende week mijn handtekening zet."

Jarolim kwam in 2003 over van 1. FC NŁrnberg. Sinds dit seizoen is de 29-jarige speler ťťn van de pijlers binnen de ploeg van trainer Martin Jol. "Ik ben ook best een beetje trots op onze prestaties dit seizoen. We doen nog op drie fronten mee. Maar aan complimenten hebben we niets, we moeten dit seizoen een prijs winnen. Een titel ontbreekt nog op mijn palmares."

Ook S. Williams door in Miami

Serena Williams is er in geslaagd om zich voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Miami te plaatsen. De Amerikaanse nam het in de achtste finales op tegen de Chinese Zheng Jie en had uiteindelijk drie sets nodig. De standen waren 7-5, 5-7 en 6-3.

Eerder wisten we al te melden dat ook Venus Williams zich bij de laatste acht van het WTA-toernooi wist te scharen. Bij de heren wist Andy Murray zich voor de volgende ronde te kwalificeren. De Brit was te sterk voor Nicolas Massu uit Chili. De standen in deze partij waren 6-4 en 6-4.

'Miljoen elektrische auto's in 2020'

In 2020 rijden er in Nederland 1 miljoen elektrische auto's. Dat is de kern van een plan dat premier Jan Peter Balkenende en minister Camiel Eurlings (Verkeer) vanavond tijdens de opening van de AutoRAI in ontvangst nemen.

Volgens het plan moet de overheid het rijden met elektrische auto's aantrekkelijk maken door onder meer belastingmaatregelen. Experimenten moeten uitwijzen waar oplaadpunten voor deze auto's moeten komen en welke accu's het best zijn. Het plan is opgesteld door de Stichting Natuur en Milieu en de drie technische universiteiten.

Naar verwachting zullen er volgend jaar in Nederland tweeduizend elektro-auto's rijden. Het plan, dat de steun heeft van de ANWB, Prorail, ENECO en de Rabobank, voorziet in een stapsgewijze toename tot 1 miljoen. In het plan wordt de overheid gevraagd een Formule E-team voor elektrisch rijden in te stellen. In een dergelijk team moeten wetenschappers, bedrijfsleven, politici en milieuorganisaties gaan samenwerken.

De huidige auto's zorgen voor een grote uitstoot aan CO2. Een keuze voor elektrische auto's bestrijdt de luchtverontreiniging en maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Het plan vormt een eerste aanzet voor een grootschalige introductie van elektrische auto's in Nederland. "Elektrische auto's die rijden op windenergie verminderen de CO2-uitstoot met 90 procent. Dat is toch geweldig", zegt Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Natuur en Milieu. "En het is voor mensen uiteindelijk nog goedkoper ook."

"Ja hoor, gooi hem maar vol" (foto: ANP)

Noord-Korea vervolgt journalisten VS

Twee Amerikaanse journalisten, Laura Ling en Euna Lee, moeten in Noord-Korea terechtstaan wegens vijandige daden en illegale grensoverschrijding. Dit hebben de autoriteiten in Pyongyang dinsdag laten weten via het staatspersbureau KCNA.

De twee vrouwen, die voor het Amerikaanse medium Current TV werken, werden twee weken geleden gearresteerd in de buurt van een rivier die de grens met China vormt, de Tumen.

Het incident doet zich voor terwijl Noord-Korea een satelliet wil lanceren met de raket Taepodong 2, tussen 3 en 8 april. Dat is vlak voor de opening van het Hoge Volkscongres. Dat stemt zoals gewoonlijk in met het beleid van het schrikbewind van Kim Jong-il (67).

Eyeworks slaat slag op mediabeurs

Het productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft op de internationale mediabeurs in Cannes de quiz Heads Or Tails verkocht aan twee grote tv-zenders. Dat meldde Oerlemans woensdag. Het spelprogramma zal bij een Australische en Amerikaanse zender worden uitgezonden.

Eyeworks heeft de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze nieuwe gameshow, die in het Nederlands simpelweg Kop Of Munt zou moeten heten. "We hebben veel tijd genomen om dit tv-format te laten rijpen", schetst Oerlemans. "Van dichtbij heb ik in Los Angeles het hele proces meegemaakt en we hebben besloten dat we er nu klaar voor zijn om de wereld het programma te tonen. Ik moet zeggen, de timing kan niet beter. Het gebeurt zeer zelden dat een gameshow zonder dat er eerst een proefaflevering is gemaakt, al meteen als dagelijkse uitzending opgepikt wordt door een grote zender."

Fortis Holding boekt verlies van 28 miljard euro

Het beursgenoteerde Fortis heeft in 2008 een megaverlies geleden van 28 miljard euro. Dit maakte de financiële holding vandaag bekend.

De voormalige bankverzekeraar is vorig jaar flink uitgekleed door de verkoop van delen van het bedrijf aan onder meer de Nederlandse staat. Nu bestaat Fortis alleen nog uit verzekeringsactiviteiten in België en een groot aantal andere landen. Het verlies is groter dan Fortis eerder deze maand had laten weten. Toen zei de holding nog te rekenen op een verlies van 22,5 miljard euro.

Fortis moest door de verkoop van Fortis Bank aan Nederland en België een verliespost incasseren van 29,4 miljard euro. Op de verkoop van de Nederlandse verzekeringstak boekte de holding een winst van 2 miljard euro.

De verzekeringsactiviteiten bleven in 2008 wel in de zwarte cijfers. In België bedroeg de nettowinst 6 miljoen euro. De internationale activiteiten draaiden break-even.

(foto: ANP)

Gerets staat open voor Sevilla

Eric Gerets heeft wel oren naar een functie als trainer bij Sevilla. De krant El Mundo Deportivo meldde afgelopen weekend dat het bestuur van de huidige nummer drie van Spanje aan het einde van het seizoen de huidge trainer Manolo Jimťnez wil vervangen.

Een van de kandidaten om Jimťnez op te volgen is Eric Gerets, de huidige coach van Olympique Marseille. Op dit moment is Gerets met Marseille in onderhandeling over contractverlenging, maar liet desondanks weten: "Ik ben een avonturier die steeds nieuwe horizonten wil verkennen. Sevilla is een mooie, zonovergoten stad met een grote club. Ik bekijk iedere dag mijn mails in de hoop op een uitnodiging."

Cambuur-spelers niet geschorst

Koen Brack en Ruud ter Heide zullen niet geschorst worden naar aanleiding van de rode kaarten die ze vrijdag in de wedstrijd met Excelsior kregen.

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer stuurde beide spelers vrijdag met direct rood van het veld. Brack mocht kort na rust gaan nadat hij Guyon Fernandez tegen de grond werkte, Ter Heide kreeg rood omdat de scheidsrechter een elleboogstoot gezien had die hij uitdeelde aan Jeffrey Altheer.

De KNVB besloot maandag beide kaarten te seponeren wegens een gebrek aan bewijs.

Verkeersdrukte valt nog mee

Op een file van 12 kilometer op de A4 na, valt de verkeersdrukte vanochtend vroeg op wegen van en naar Den Haag in verband met de Afghanistan-top mee, zei een woordvoerder van de verkeersdienst van de ANWB.

De file voor Leidschendam op de A4 komt door het afzetten van de linkerbaan van de A4 tussen Schiphol en Leidschendam voor de aanvoer van delegaties naar de conferentie. Op andere grote wegen richting Den Haag, zoals de A12 en de A13, doen zich vooralsnog geen grote opstoppingen voor.

Schoonmakers Schiphol staken

Schoonmakers op de luchthaven Schiphol zijn vanochtend begonnen met een staking die tenminste een etmaal zal duren. De stakers eisen onder meer een betere reiskostenvergoeding.

De vakbond FNV Bondgenoten verwacht dat vijfhonderd schoonmakers aan de staking zullen meedoen. Op de luchthaven werken in totaal zo'n duizend schoonmakers.

Zes schoonmaakbedrijven probeerden tevergeefs de staking door de rechter te laten verbieden. Nadat partijen er niet in waren geslaagd alsnog tot een vergelijk te komen, gaf de voorzieningenrechter maandagmiddag toestemming voor de staking.

Ramen vandaag vol vette kinderhandjes  (foto: ANP)

Holla kan verlengen bij Groningen

Danny Holla en FC Groningen hebben beide de intentie om het tot 2010 lopende contract van de speler te verlengen.

De onderhandelingen over het contract van Danny Holla met FC Groningen zijn al in een vergevorderd stadium aangeland. De 21-jarige middenvelder wordt op deze manier beloond voor zijn uitstekende spel van de afgelopen tijd.

”Ik weet dat ze heel tevreden over mij zijn”, aldus de speler tegenover Voetbal International. ”En dat geeft me een goed gevoel. Andersom ben ik ook blij met de club, dus ben ik er eigenlijk wel voor honderd procent van overtuigd dat we eruit gaan komen. Ik ben hier nog niet uitgeleerd en de club is erg ambitieus.”

Groningen ziet de speler als ťťn van de hoofdrolspelers van het team in de toekomst. Ze hopen hem dan ook minimaal tot 2013 in de Euroborg te kunnen houden.Technisch manager Henk Veldmate prijst de vooruitgang van Holla. ”In no-time heeft hij zich tot een belangrijke speler ontwikkeld, hij houdt zich uitstekend stand. Zo'n jongen binden we graag langer.”

TV: Time Warp

Populair wetenschappelijke programma's zijn met de komst van Discovery Channel steeds populairder geworden. Sinds enige tijd is in dit genre een nieuwe show te zien: Time Warp. Een programma waarbij alles draait om beweging, het vastleggen van die beweging om het vervolgens vertraagd af te spelen. Hoe ziet een ballon eruit als hij knapt? Wat is de impact van een kaakslag? Vragen waar we allemaal wel een antwoord op willen hebben. Biedt Time Warp uitkomst?

LittleBigPlanet was bijna gemaakt door Lionhead

LittleBigPlanet is een van de grootste releases geweest voor de Playstation 3. De game heeft behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept en kan zeker revolutionair genoemd worden in het opzicht van Gameplay. Wat blijkt? LittleBigPlanet was bijna gemaakt door Lionhead, in plaats van door de nieuwkomer Media Molecule.

Bij het "Lionhead Experiment Revealed" panel vertelde Peter Molyneux over een aantal experimenten die te pas kwamen bij het ontwikkelen van games. Voorbeeld: een hond die voor je uit zou rennen in Fable, of een aging-systeem in textures. Maar ook vertelde Molyneux over geheel nieuwe spelconcepten die het nooit gehaald hebben.

Het schijnt dus dat LittleBigPlanet ooit begon als een techdemo bij Lionhead. Drie van de vier oprichters van Media Molecule werkten toen nog bij dat bedrijf.

"But the most interesting thing was a "tech demo" called "The Room" — made with love by Alex, Mark and Dave. As in Mark Healey, Alex Evans, Dave Smith — three out of the four guys that formed Media Molecule which went on to make LittleBigPlanet."

Deze techdemo, The Room, kwam op veel manieren overeen met Littlebig planet. Het zou een spel worden waarbij User Generated Content een belangrijke rol zou krijgen. Ook leek de vormgeving en opzet sterk op die van LBP. Toch glipte deze kans uit de vingers van Lionhead:

"This is one that didn't work terribly well," said Molyneux. "They worked on this for quite some time... and they had some really, really cool ideas. All of this was enormously, massively exciting... Each time we looked at it, our jaws dropped every single time. But – at the end of the day, even though this looks really cool and inspired us massively, it wasn't an experiment that really went anywhere."

Feitelijk laat Lionhead dus de game lopen die winnaar is van vier Game Developers Choice awards, een BAFTA award en een behoorlijke lading Game of the Year nominaties. Misschien moet Lionhead toch nog maar eens de mislukte experimenten doornemen?

China ontkent spionage

China heeft gisteren ontkend betrokken te zijn bij spionage via een wereldwijd computernetwerk. Zondag bleek dat zo'n 1300 computers in maar liefst 103 landen bespioneerden. De meeste van die pc's staan in China.

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto ontdekten het netwerk, maar haastten zich te zeggen dat niet duidelijk is of Peking bij de spionage betrokken is. De Chinese overheid lijkt soms wel door GhostNet, zoals het netwerk genoemd wordt, vergaarde informatie in handen te krijgen.

Een woordvoerder van de Chinese ambassade in Londen liet weten dat het netwerk volgens Peking onderdeel uitmaakt van een "propaganda campagne" van de Tibetaanse overheid in ballingschap. Dat meldde de BBC gisteren.

GhostNet kwam aan het licht toen medewerkers van de dalai lama nattigheid voelden. De onderzoekers ontdekten dat de e-mailserver van de organisatie van de geestelijk leider van de Tibetanen was geïnfecteerd. Doelwit van de spionageoperatie waren kantoren van de dalai lama in India, België, Engeland en de Verenigde Staten.

Veel vluchtelingen verzwolgen

Voor de Libische kust zijn twee boten gezonken die in totaal mogelijk vijfhonderd mensen aan boord hadden die in Europa een bestaan hoopten op te bouwen. De Libische autoriteiten meldden vandaag dat meer dan twintig opvarenden zijn gered en meer dan twintig verdronken.

Over het lot van de overigen is nog niets bekend. Een schip vertrok met circa 250 mensen uit het Libische Sidi Bilal en is naar verluidt dertig kilomter van de kust ten onder gegaan. Een andere schip met veel meer illegale migranten aan boord zou ook voor de Libische kust gezonken zijn. Veel opvarenden waren Egyptenaren die naar Italië wilden.

[Gerucht] Pepsi trakteert op 1.000.000 Rockband tracks

Het lijkt er op dat Pepsi en Rockband het op een akkoordje gaan gooien (akkoordje, Rockband -> woordspeling!). Er gaat een gerucht rond dat Pepsi en Rockband samen campagne gaan voeren, en dat Pepsi daarvoor maar liefst 1.000.000 gratis downloadbare tracks weggeeft aan de Pepsi-drinkende rockende gamers.

Volgens Kotaku zal vanaf juni de campagne van start gaan. Dagelijks zullen er 10.000 nummers weg gegeven worden. Om zo'n gratis track te winnen moet je wel de dop in de gaten houden; daarin zal een afbeelding van een instrument te vinden zijn, of een bericht waarin vermeld wordt dat je niets gewonnen hebt.

Maar er is meer! Ook is er een prijs voor de groep die de leukste Rockband/Pepsi video uploadt. Misschien zie je zelfs jouw band later terug op tv.

Dit is niet de eerste keer dat Pepsi en Rockband samen werken. Pepsi was bijvoorbeeld ook al co-sponsor van de 'Rock Band Live Tour'.


Pepsi <3 Rockband

DVD: Mamma Mia! The Movie

Mamma Mia! The Movie is de filmversie van de musicalhit die de wereld over reist. De muziek is uiteraard door de beide ABBA heren geschreven en gecomponeerd en zij spelen ook zelf een zeer bescheiden rol in de film. De jonge Sophie staat op het punt te gaan trouwen en wil graag weten welke man haar moet weggeven bij haar huwelijk. Er zijn drie kandidaten voor de 'job' als vader en zij heeft ze alle drie uitgenodigd voor de bruiloft. De drie moeten eigenlijk verborgen blijven voor moeder Donna en dit zorgt voor veel hilarische taferelen!Mini RC cars van Midnight Club: Los Angeles

Rockstar heeft vaak toffe goodies bij hun games, denk aan de sleutel van de stad of de honkbalknuppel van Grand Theft Auto IV. Om de nieuwe South Central-uitbreiding van Midnight Club: Los Angeles te vieren hebben ze een stel afstandbestuurbare autootjes gemaakt. Kotaku ontving er eentje en kon zich inhouden om niet meteen de verpakking open te scheuren en weg te racen, hieronder de foto's.Het uur U

Nadat ik in een handomdraai alle uurwerken in huis een uurtje vooruit had gezet, bleek mijn eigen klokje het te vertikken om zijn mechanische soortgenoten te volgen. Is er een keertje iets biologisch dat niet onbetaalbaar is, blijkt het hopeloos achterhaald. Met als gevolg dat ik met mijn winterlijf de zomertijd het hoofd moest bieden. En dat is geen sinecure. Sterker nog, het is levensgevaarlijk volgens de Groningse chronobioloog Domien Beersma.

HOLY INVASION OF PRIVACY, BADMAN!

De woorden in de titel is niet zomaar willekeurig gebrabbel, maar is wat Sony getrademarked heeft. Waarom? Wie zal het zeggen. Misschien gaan ze de zin gebruiken voor een toekomstige marketingscampagne, of misschien was iemand bij Sony gewoon high.

HOLY INVASION OF PRIVACY, BADMAN!

Waartegen zijn deze woorden beschermd? Nou, het onderstaande:

International Class: 009
Class Status: Active
Video game software; Software for computer games; Optical disc recorded video game software; Optical disc recorded computer game software; Optical disc recorded game programs for hand-held typed electronic games with liquid crystal display

Volkomen logisch dus.

Benoeming nieuwe NAVO-baas onzeker

De geplande benoeming van een opvolger voor NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer bij de komende NAVO-top vrijdag en zaterdag is onzeker geworden. "Ik weet niet hoeveel tijd er nodig is", stelde De Hoop Scheffer maandag tegen journalisten in Brussel.

De Deense premier Anders Fogh Rasmussen is de gedoodverfde opvolger van De Hoop Scheffer die op 31 juli vertrekt. Maar zijn benoeming stuit op grote bezwaren van Turkije, een van de oudste NAVO-lidstaten.

De Turkse premier Tayyip Erdogan herinnert zich dat Rasmussen de omstreden Deense spotprenten van Mohammed steeds heeft verdedigd. Volgens de Turkse premier hebben moslimlanden hem gevraagd de benoeming van Rasmussen te dwarsbomen.

Een Amerikaanse diplomaat binnen de NAVO zei dat er nog geen consensus is over Rasmussen. Volgens hem vragen sommigen zch af of hij wel de beste kandidaat is in een periode dat het militaire bondgenootschap zijn best doet de banden aan te halen met islamitische landen. De VS hebben wel hun uitdrukkelijke steun voor Rasmussen uitgesproken. De NAVO kan ook bij latere bijeenkomsten nog beslissen over de benoeming.

Clinton hoopt op hulp Iran

De Verenigde Staten hopen dat Iran hulp toezegt op het gebied van grensbeveiliging en bestrijding van drugshandel tijdens de Afghanistan-top. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton tegen verslaggevers onderweg naar Den Haag.

Clinton stelde daarnaast de verwachting naar beneden bij wat betreft het eerste contact met de Iraanse delegatie tijdens de top dinsdag. "Ik heb geen plannen om apart met de Iraanse afvaardiging te spreken." De bewindsvrouw hoopt verder dat iedereen "een constructieve rol speelt".

Maandagavond omstreeks 22.45 uur is Clinton aangekomen op Schiphol. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is in Nederland om de Afghanistan-top bij te wonen. Dinsdagochtend wordt Clinton ontvangen door premier Jan Peter Balkenende. 

Company of Heroes aangepakt met monsterpatch

Company of Heroes en zijn uitbreiding Opposing Fronts hebben vandaag een monsterpatch ontvangen waarbij voornamelijk aan de multiplayer-kant van het spel gesleuteld is.

Dit is op veel niveau's gedaan, van verbeterde netwerkcode en het oplossen van bugs tot verbeterde AI en een enorme waslijst aan aanpassingen aan de balans. De changelog is zo gigantisch dat deze niet hier te posten is, vandaar het linkje naar de volledige lijst.

De patch wordt automatisch gedownload via Steam of Relic Online en gaat samen met een gedeeltelijkeherstart van de leaderboards. De patch is trouwens iets onder de 100 MB en is eventueel ook via deze link of deze torrent binnen te halen.

Left 4 Dead verkoopt 2,5 miljoen retail-exemplaren

Left 4 Dead doet het goed in de winkels. Dit blijkt uit cijfers die Valve bekend heeft gemaakt van de retail-verkopen van de zombieshooter.

In totaal zijn er 2,5 miljoen exemplaren van de game over de toonbank gegaan. Dit gaat dan over de gecombineerde verkopen van de PC en Xbox 360-versie van de game. Over de virtuele toonbank via Valves eigen Steam zijn geen gegevens bekend, behalve dat de game daar al sinds release in de top tien best verkopende games van die week staat, en dat de game met een prijsverlaging 3000% meer verkopen wist te regelen dan daarvoor.


Omsingeld worden door zombies, daar betalen mensen voor!

Button: "We kunnen nog sneller"

Brawn GP heeft in AustraliŽ voor een verrassing gezorgd door bij het debuut meteen eerste en tweede te worden in de race. Coureur Jenson Butten denkt dat de Formule 1-auto's van de nieuwe Britse renstal nog sneller kunnen dan wat ze in Melbourne hebben laten zien.

Button zei ondanks zijn overwinning op Albert Park het niet eenvoudig te hebben gehad. "Ik mag dan de race gewonnen hebben, maar bij de pitstops verloor ik bijvoorbeeld zes seconden. Dus er zijn een aantal zaken waar we zwak zijn. Dat blijft ook zo, omdat we bijna niet getest hebben. Het zal dus heel moeilijk worden om die perfectie te bereiken."

"We weten niet wie er snel gaat zijn in Sepang, omdat het circuit zo anders is," aldus Button die in MaleisiŽ en bij de latere races rekening met alles houdt. "Ik denk dat we competitief zijn, maar de vraag is wie ons gaat uitdagen. Anderen zullen flinke stappen voorwaarts maken, misschien al bij de verre races, anders wel bij de Grand Prix in Barcelona waar iedereen met nieuwe aerodynamische pakketten komt."

De Brit die in AustraliŽ pas de tweede race in zijn carriŤre won, wil dat Brawn GP zich blijft verbeteren gedurende het seizoen. "We hebben nog niet alles eruit gehaald wat erin in. Maar het is goed om te zien dat we in een niet perfect weekend toch wegkomen met een pole-position en een zege."

Penisloze man krijgt geen vergoeding

Een 42-jarige Deen heeft in 2006 zijn penis laten amputeren nadat artsen kanker hadden vastgesteld. "Een vreselijke keus. Niemand wil zijn penis laten amputeren, maar als je aan je familie en kinderen denkt, dan wil je gewoon overleven", zegt hij tegen het Deense televisiestation TV2.

Een jaar geleden ging hij naar het ziekenhuis voor controle, de artsen begonnen te twijfelen aan hun oorspronkelijke diagnose. Nadat het weefsel van zijn verwijderde penis door andere ziekenhuizen opnieuw werd onderzocht, bleek het niet om kanker maar om een zeldzaam virus te gaan.

De man heeft bij zijn verzekering een claim van 26.000 euro ingediend, maar de verzekering weigert ook maar een cent te betalen. "Het medisch personeel heeft gehandeld naar vermogen", zo luidt het verweer.

Gudde: "Alleen spelers kopen met extern geld"

Algemeen directeur Eric Gudde bevestigt nog maar eens dat Feyenoord momenteel geen cent te makken heeft. De Rotterdamse club heeft geen geld om komende zomer aan transfers te besteden.

"Als we de ploeg willen versterken, zal dat met extern geld moeten gebeuren," vertelt Gudde tegenover Radio Rijnmond. "Als je nu transfers doet, is dat om je financiŽle positie te verbeteren door schulden af te lossen. Je kunt een deel ook gebruiken om te investeren, maar dan moet het om forse bedragen gaan."

Gudde liet ook weten dat Leon Vlemmings (assistent-trainer) en Patrick Lodewijks (keeperstrainer) vrijwel zeker de technische staf van Mario Been zullen vormen.

Trim je bonsai boom in Bonsai Barber

Houd jij van bonsai boompjes? Pratende bonsai boompjes welteverstaan? Houd jij van het verzorgen van bonsai boompjes of heb je gewoon behoefte aan iets anders? Geen nood, WiiWare is binnenkort namelijk een game rijker; Bonsai Barber. In deze game voorzie jij verschillende bonsai bomen en andere planten van een nieuw kapsel. Dit doe je met verschillende middelen als een schaar en een tondeuse. Hieronder alvast een trailer van de game, wanneer Bonsai Barber verschijnt is nog niet bekend.

Nadal en Murray winnen in Miami

Rafael Nadal heeft achtste finales van het ATP-toernooi in Miami bereikt. De Spaanse nummer een van de wereld was met 7-5 en 6-3 te sterk voor de Portugees Frederico Gil die Nadal goed partij gaf. Op de momenten dat de Spanjaard even aanzette, was hij duidelijk de betere in de partij.

Ook Andy Murray schaarde zich bij de laatste zestien in de Verenigde Staten. De Schot kende een stroeve start tegen de Fransman NicolŠs Massķ en kwam in de eerste set met 3-0 achter. In het vervolg van de partij toonde Murray zijn klasse en hij won dan uiteindelijk ook met 6-4 en 6-4.

Max Payne 1 & 2 naar de 360

De ESRB heeft ratings gegeven aan Max Payne 1 & 2. De games komen naar de 360, volgens het cijferuitdeelorgaan. De PS3 wordt niet aangegeven als platform, dus de kans bestaat dat Microsoft een exclusive gescoord heeft.

Rockstar heeft natuurlijk goede redenen om dit te doen: Max Payne 3 is recentelijk aangekondigd en er is vast een grote groep mensen die niet bekend is met Max Payne. Er is geen datum gegeven, maar een release is in ieder geval te verwachten voor kerst, wanneer MP3 moet uitkomen.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.