Grote tieten dankzij stamcelinjectie

Goed nieuws voor de mensen die gek zijn op grote, natuurlijke borsten, maar walgen van siliconen. In Groot-Brittannië is men momenteel bezig met een onderzoek naar natuurlijke borstvergrotingen door middel van stamcelinjecties. Bijkomend voordeel voor de dames is dat de taille in omvang afneemt.

Het onderzoek bevindt zich momenteel nog in de testfase. Hierbij worden stamcellen uit de dijen of de maag gehaald, en in de borsten geprikt. Al na enkele maanden is te zien dat de boezem groeit.

Volgens de heren chirurgen voelen de borsten op deze manier veel natuurlijker aan dan siliconentieten. Helaas is op dit moment de maximale winst slechts een cupmaat, maar men gaat ervanuit dat dit gauw meer gaat worden als de techniek verder is ontwikkeld. De omvang van het bos hout voor de deur neemt door de stamcellen toe, maar de borsten blijven even stevig als voorheen.

Kefah Mokbel, een Londense professor, zal over een maand beginnen de tests uit te voeren op dertig proefkonijnen. Nog voor 2009 is afgelopen mag de techniek ook worden toegepast op iedereen die er oren naar heeft. Wie belang heeft bij een grotere, natuurlijke boezem, moet hiervoor wel zo'n zevenduizend euro neerleggen.

Volgens chirurg Eva Weiler-Mithoff uit Glasgow moeten de dames nu echter niet te vroeg gaan juichen. "Het is bewezen dat borstkankerpatiënten baat hebben bij de behandeling. Maar zij worden goed gevolgd wegens hun medische geschiedenis. Daardoor worden complicaties snel ontdekt. Gezonde vrouwen zullen veel minder geneigd zijn de resultaten te laten controleren door een arts", vindt zij.