FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 november 2008

Geen toilet voor 2,6 miljard mensen

Bijna 40 procent van de wereldbevolking beschikt niet over een fatsoenlijke toiletvoorziening. Het gaat om 2,6 miljard mensen, onder wie bijna een miljard kinderen.

Om deze situatie onder de aandacht te brengen, houdt de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) morgen een Wereldtoiletdag.

Ook de Wereld Toiletten Organisatie brengt op deze dag de gevaren van een gebrek aan hygiëne onder de aandacht. Mensen die niet beschikken over voldoende sanitaire voorzieningen lopen grote kans op allerlei ziekten, zoals diarree. Vooral arme mensen lijden onder een gebrek aan toiletvoorzieningen.

Volgens de WHO en de WTO moeten alle landen zich inspannen om de situatie te verbeteren. Dat kan tegen relatief kleine investeringen, die uiteindelijk veel opleveren. "Tegenover elke geïnvesteerde dollar of roepie staan inkomsten die gemiddeld negen keer zo hoog liggen", aldus directeur-generaal Margaret Chan van de WHO op de eigen website. "Kinderen, huishoudens en gemeenschappen in agrarische gebieden en in arme stedelijke gebieden profiteren het meest."

Sonja Bakker-dieet werkt maar even

Vrouwen die het dieet van Sonja Bakker volgen, vallen in de eerste weken veel af. Daarna komt het gewichtsverlies tot stilstand. Wie serieus wil afvallen, kan het best een programma met intensieve begeleiding en bewegingsoefeningen volgen.

Dat concluderen voedingswetenschappers van de Wageningen Universiteit, die 39 vrouwen veertig weken lang hebben gevolgd bij diverse pogingen om gewicht kwijt te raken. De vrouwen die het intensieve programma van Ladyline volgden, verloren ongeveer 12 procent van hun lichaamsgewicht. Vrouwen die de boeken van Sonja Bakker gebruikten, kwamen uit op 4 procent gewichtsafname.

Beter afvallen zonder Sonja  (foto: ANP)

PvdA wil opheldering over bezetting politie

De PvdA wil opheldering van partijgenote minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) over de onderbezetting van de politie, waar politiebond NPB vandaag over aan de bel heeft getrokken.

De politiebond wil dat de Tweede Kamer ingrijpt in het politiebeleid van het huidige kabinet. De bond schreef dit in een brandbrief aan de Kamer. Vanaf morgen wordt daar de begroting van Binnenlandse Zaken behandeld.

Volgens de bond zijn er nu "veel minder gekwalificeerde en ervaren politiemensen inzetbaar" dan de officiële cijfers over de politiesterkte suggereren. De begroting 2009 maakt geen andere conclusie mogelijk dan dat het kabinet geen oog heeft voor de onverantwoordelijke onderbezetting van de politiezorg in Nederland, aldus de NPB.

"De NPB heeft geconstateerd dat in sommige regio's 's avonds welgeteld twee politieauto's beschikbaar zijn om de veiligheid te waarborgen van 150.000 burgers in een gebied met twee keer de oppervlakte van Amsterdam", schrijft de bond aan de Kamerleden. "Ook overdag draait in veel politiedistricten in Nederland het blauw op straat zo langzamerhand op krepeersterkte."

PSV-target Toivonen: "Nog niks besloten"

Ola Toivonen, spits van de Zweedse formatie Malmö FF staat momenteel in de belangstelling van meerdere gerenommeerde Europese clubs. Vele scouts hebben hem de afgelopen weken aan het werk gezien, zo ook die van PSV.

"Ik weet dat er de afgelopen zes tot zeven wedstrijden vele scouts van diverse topclubs op de tribune hebben gezeten. Dat zal morgen (als Zweden onder 21 speelt tegen Nederland, red.) ook zo zijn. Hopelijk kan ik opnieuw een goede prestatie neerzetten," zei de aanvaller, die al veel over de Nederlandse competitie weet, tegenover ELF.

"Ik heb ook informatie ingewonnen bij diverse mensen. Marcus Berg ken ik goed en ook Ricky Kruys heb ik daarover gesproken. Met hem speel ik samen bij Malmö. Hij vertelde me veel over de competitie. Dat die ideaal is voor jonge spelers. Hij meldde niets speciaals over een club."

Maar de keuze voor Nederland ligt niet zozeer voor de hand, want er is nog niks besloten. "Zelf weet ik uiteraard ook dat jonge spelers in de Eredivisie veel meer kans krijgen dan in andere landen. Maar of het Nederland wordt? Ik vind het een leuk land."

Manchester United benadert Standard voor Witsel

Manchester United heeft serieuze interesse in Standard Luik-speler Axel Witsel. De Engelse grootmacht heeft zich inmiddels officieel gemeld voor het grote talent. Zo meldt het Belgische medium Het Laatste Nieuws.

De 19-jarige Witsel, die al twee seizoenen in de clubkleuren van Standard heeft geacteerd, is bezig aan zijn derde jaar in het eerste elftal van de regerend Belgisch kampioen.

Onlangs zou United dus geïnformeerd hebben naar de vraagprijs van Witsel. De Mancunians zouden liefst 24 miljoen euro neer willen tellen voor de groeibriljant. Naar verluidt gaat zijn huidige werkgever niet in op de aanlokkelijke geldbedragen, aangezien zij hem in de winterstop niet willen zien vertrekken.

ING gaat concurrentie aan met Google

Banken kunnen steeds minder winst halen uit traditionele activiteiten en moeten daarom ook op andere manieren geld verdienen. ING wil nu de concurrentie aangaan met partijen als Google, maar dan op de mobiele telefoon. Dat zei marketingdirecteur Diederick van Thiel van ING vandaag bij een congres over bankieren en IT.

"Degene die de meeste klantinformatie heeft, heeft de meeste macht", aldus Van Thiel. Hij legt uit dat Google een schat aan informatie verzamelt over het zoekgedrag van mensen op internet. Deze informatie kan worden ingezet bij het leveren van persoonlijke diensten aan gebruikers.

Het aantal contactmomenten tussen de klant en de bank is volgens de ING-er de afgelopen jaren dankzij internet vervijfvoudigd. "Dat levert een schat aan informatie op." Het bankconcern wil deze informatie inzetten om klanten persoonlijker te gaan benaderen.

Op internet kan ING het volgens Van Thiel niet meer winnen van de Googles en de Microsofts, maar de mobiele telefoon is volgens hem nog onontgonnen terrein. "Wij willen hier een wereldspeler in worden."

ING wil nieuwe markt aanboren  (foto: ANP)

[Fotoverslag] Jägermeister Fridge Riderz

Afgelopen weekend vond in SnowWorld Zoetermeer - na een sucesvolle eerste editie - opnieuw de Jägermeister Fridge Riderz plaats. Deze contest is uitsluitend voor genodigde snowboarders en freeskiërs, en er werden clinics gehouden voor belangstellenden. Daaronder waren ook de prijswinnaars van de FOK!prijsvraag. Hier een fotoverslag van Sally.

Klik hier om het verslag te lezen!

Lerarenstaking gaat morgen door

De lerarenstaking van morgen gaat gewoon door. De cao-onderhandelingen tussen de leraren en de bonden liepen weer stuk. De leraren staken voor minder werkdruk en voor meer salaris.

Het doel van de leraren is om minder uren voor de klas te staan, ze vinden de werkdruk te hoog. De onderhandelaars van de bonden en de VO-raad, een Nederlandse belangenorganisatie van schoolbesturen en scholen, hadden afspraken over de werktijden gemaakt, maar volgens de VO-raad kost dat te veel geld. De werkgevers zeggen te willen streven naar een overeenkomst die betaalbaar is voor werkgevers en aantrekkelijk voor werknemers.

De vakbond CNV verwacht morgen duizenden leraren in de Veemarkthallen in Utrecht. Een paar weken geleden hielden de leraren ook al een staking, omdat een cao-akkoord uitblijft.

Bos in top 5 van Europese ministers van Financiën

Wouter Bos is volgens de Britse zakenkrant Financial Times de op vier na beste minister van Financiën van Europa. De krant rangschikte Bos en zijn ambtsgenoten op basis van de gezondheid van de overheidsfinanciën, de stabiliteit van de economie en hun politieke prestaties en maakte de lijst vandaag bekend.

De krant roemt het crisismanagement van Bos en voegt eraan toe dat de Nederlandse economie er "ook niet al te slecht voorstaat". Vorig jaar werd Bos overigens nog vierde in het algemeen klassement. Zijn voorganger Gerrit Zalm schopte het zelfs tot plaats twee.

Finland heeft de beste minister van Financiën. De 37-jarige Jyrki Katainen bleef volgens de krant als enige van zijn Europese collega's op alle vlakken overeind. Bos moet ook de Duitser Peer Steinbrück, de Zweed Anders Borg en Jean-Claude Juncker uit Luxemburg voor zich dulden.

Bos een 'topminister'  (foto: ANP)

Klink houdt vast aan strenge aanpak rookverbod

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) en Koninklijke Horeca Nederland staan lijnrecht tegenover elkaar over de gevolgen van de invoering van het rookverbod in de horeca. Klink kondigde vandaag hardere maatregelen aan tegen overtreders van het rookverbod.

Ook blijft hij erbij dat hij kleine kroegen niet kan compenseren voor omzetverlies. Dat zei de minister vandaag na afloop van een overleg met brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Compensatie is buitengewoon lastig'', zei Klink. De overheid kan pomphouders in grensstreken ook niet gaan compenseren voor omzetverlies als de benzineaccijnzen omhoog gaan. Hetzelfde geldt voor paddohandelaren die getroffen worden door het verbod op de paddenstoelen.

Kleine ondernemingen
KHN vindt echter dat de minister de kleine ondernemers volledig in de kou laat staan. Volgens directeur Van der Grinten dreigen tussen de 1500 en 3000 horecaondernemers door het rookverbod ten onder te gaan. "Een aantal weken geleden hebben we de minister duidelijk laten zien wat de omzetgevolgen zijn. Hij wil daar echter helemaal niets aan doen."

Klink is er echter niet van overtuigd dat het rookverbod tot een omzetdaling in de horeca heeft geleid. Hij ziet wel een daling, maar geen knik per 1 juli, toen het rookverbod inging. Voor ondernemers die wel klanten verliezen, hoopt hij dat dit tijdelijk is.

Van der Grinten noemt het een ernstige zaak dat de minister niet naar oplossingen wil kijken. Koninklijke Horeca Nederland wil dat gedupeerde ondernemers op compensatie kunnen rekenen. Ook wil de brancheorganisatie dat de minister de roker zelf strafbaar stelt en dat 'illegale zuipketen' worden aangepakt.

Klink beloofde de Tweede Kamer eerder wel te kijken naar nadelen die kleine kroegen mogelijk ondervinden omdat zij geen rookruimte kunnen inrichten. "Mijn denken staat niet stil. Ik ben altijd bereid naar nieuwe ontwikkelingen te kijken, maar ik zie nu geen reden om van mijn lijn af te wijken."

Strijdend ten onder
De tijd van ludieke actie is evenwel voorbij, vinden 1400 eigenaren van kleine kroegen in 32 plaatsen. De eigenaren, verenigd in het actiecomité Buigen of Barsten, probeerden naar eigen zeggen begrip te kweken bij de overheid voor de positie van het kleine café dat geen geld of ruimte heeft voor een rookruimte. De harde maatregelen die de minister heeft aangekondigd schieten dan ook in het verkeerde keelgat. "We gaan liever ten onder met de asbak op de bar dan dat we ons zo naar de slachtbank laten leiden", aldus de zegsman.

Het actiecomité overlegt woensdag met haar advocaten over een nieuwe strategie. Als het aan de kroegjesbazen ligt moet Koninklijke Horeca Nederland de minister tot uiterlijk 9 december de tijd geven om met een compensatieregeling te komen. Op die dag is er een ledenraadpleging bij de branchevereniging waar eventuele vervolgstappen aan de orde komen.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) liet weten wel tevreden te zijn met de vandaag aangekondigde hardere aanpak van rookcafés. De overheidsdienst denkt zo meer mogelijkheden te hebben om het wettelijk rookverbod in de Nederlandse horeca te handhaven. Minister Klink liet de Tweede Kamer vandaag weten dat overtreders van het rookverbod te maken krijgen met een lik-op-stukbeleid.

Italië legt beslag op miljard van 'kassier' maffia

De Italiaanse politie heeft vandaag beslag gelegd op tegoeden met een waarde van 1 miljard euro van een zakenman, die wordt verdacht van samenwerking met de Siciliaanse maffia. Dat heeft de politie laten weten.

De ondernemer Giuseppe Grigoli, die zijn geld onder meer verdiende met de bevoorrading van supermarkten, werd in december 2007 aangehouden. De politie verdenkt Grigoli ervan dat hij werkte als kassier voor de voortvluchtige maffiabaas Matteo Messina Denaro.

Kerk komt naar de kroeg

Als mensen liever naar de kroeg dan naar de kerk gaan, komt de kerk ook naar de kroeg. Met dat beeld voor ogen gaan pastoor John Dautzenberg en kapelaan Theo Miedema uit het Limburgse dorp Tegelen zeven bijeenkomsten houden in vier cafés.

De drankgelegenheden staan in Tegelen, Belfeld en Steyl, kerkdorpen van de gemeente Venlo. Miedema bevestigde vandaag een bericht daarover in dagblad De Limburger. "De mensen komen meestal alleen nog met uitvaarten, of met Pasen en Kerstmis in de kerk", zegt Miedema. "Daarbij kunnen wij, priesters, hen niet veel meegeven over het geloof. In het café kunnen we dat misschien wel."

Het idee is uit Engeland komen overwaaien. "Doel is dichter bij de mensen komen op neutraal gebied", zegt de kapelaan.

Topmodel blijkt navelloos te zijn

Ondanks dat Karolina Kurkova menig mannenhart sneller doet kloppen, zal zij nimmer met een nietje door haar navel verschijnen. Het topmodel, werkzaam voor het fameuze lingeriemerk Victoria's Secret, heeft namelijk geen navel.

Gelukkig heeft Photoshop de modewereld menigmaal de helpende hand geboden. "Karolina's lichaam is fantastisch, maar haar navel is nogal vreemd. Op foto's lijkt het ding zo goed als verdwenen, dus hebben we een collectie reservenavels in ons bestand om op haar lichaam aan te brengen", laat een bron uit de modewereld weten.

 


Zonder navel gelukkig ook geen last van navelpluis

Rebecca Loos opnieuw naakt op internet

Op internet zijn er opnieuw naaktfoto's opgedoken van Rebecca Loos. Op de foto's is te zien hoe zij zich halfnaakt vermaakt op het strand van Saint-Tropez.

Volgens Britse bronnen is de vrouw, die naast Rebecca ook op de foto's staat, de nieuwe vriendin van Rebecca. De ex-minnares van David Beckham heeft nooit ontkend ook op vrouwen te vallen.

Rebecca is het meest bekend om haar uitzonderlijke manieren om in de media te komen. Zo beweerde ze ooit eens seks te hebben gehad met voetballer David Beckham. In oktober 2004 veroorzaakte ze opschudding, door in het programma The Farm voor enkele misselijkmakende tv-momenten te zorgen. Daar hoorde onder andere het masturberen van een big bij.

De foto's zijn hier te bekijken.

Deurwaarder op de stoep voor 1 cent

Een blinde Amerikaanse vrouw loopt de kans uit haar huis te worden gegooid wegens wanbetaling. De 74-jarige vrouw uit Attleboro, Massachusetts staat namelijk nog voor één cent bij de waterleidingmaatschappij in het krijt.

Eileen Wilbur moet voor tien december met het enorme bedrag over de brug komen, anders wordt haar huis in beslag genomen. Daarnaast is zij ook nog eens 48 dollar boeterente verschuldigd. 

De gemeentelijke deurwaarder heeft bekend dat er tweeduizend van deze dreigbrieven zijn verstuurd. De brieven worden automatisch gedrukt en verstuurd, zonder dat een personeelslid deze onder ogen krijgt.

De arme vrouw heeft van alle stress hoge bloeddruk gekregen. Daarnaast vindt ze het een belachelijke zaak, aangezien de postzegel op de laatste aanmaning met 48 cent veel duurder is dan haar schuld. Toch zal ze niet onder de betaling uitkomen.

De waterschapsverkiezingen

Van 13 tot en met 25 november worden de waterschapsverkiezingen gehouden in heel Nederland. Stemmen gaat niet zoals bij andere verkiezingen in een stembureau, maar per post. Even was er sprake van de mogelijkheid om per internet te kunnen stemmen, maar het systeem hiervoor bleek te kwetsbaar voor hackers en aanvallen van buitenaf. Voor het eerst doen er landelijke partijen mee met een eigen lijst. Maar, waar stem je nu eigenlijk voor?

Bieden op een lunch met Doutzen Kroes

Voor het event Dance4Life, dat aandacht vraagt voor de verspreiding van HIV en aids, gaat model Doutzen Kroes waarschijnlijk veel geld in het laatje brengen. Je kunt in een veiling bieden op een lunch met Kroes samen met drie vrienden in het Amsterdamse Amstel Hotel.

De veiling vindt plaats op 29 november tijdens het Oranjebal, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Londen. RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde is de veilingmeester. De hoogste bieder en zijn (of haar) vrienden krijgen naast de lunch ook een gesigneerde foto van het blonde topmodel.

Naast een lunch met Kroes kun je ook nog bieden op een dj clinic van Armin van Buuren en een co-presentatie met radioman Giel Beelen in het nachtelijke radioprogramma Nachtegiel, dat iedere vrijdag- op zaterdagnacht wordt uitgezonden op 3FM en via Nederland 3.

Oostenrijkse vrouw vindt dode kikker in spinazie

Een Oostenrijkse vrouw had geen trek meer in haar avondeten nadat zij een dode kikker in haar bevroren spinazie had gevonden. Dat meldden lokale media vandaag.

De vrouw vond het vreemd dat er zoveel klonten in de spinazie zaten. Niet veel later ontdekte zij de bruine kikker. Het dier was nog vrijwel intact, maar miste wel een poot. "Mijn maag draaide zich om", aldus de vrouw.

De spinazie was van het huismerk van een lokale supermarktketen. Het bedrijf heeft beloofd de zaak te onderzoeken. De supermarktketen heeft de vrouw ondertussen alvast drie pakken koffie als schadevergoeding aangeboden.

Geen ouderwets eitje, maar een kikker bij je spinazie  (foto: ANP)

[Prijsvraag] Win een XBOX 360!

Wil je kans maken op vette prijzen waaronder LCD-televisies, laptops, een Fiat 500 of waardecheques? Maak dan gebruik van Microsoft's Lucky Search. Met Lucky Search gebruik je de handige zoekmachine Live Search en maak je ook nog eens kans op één van deze supertoffe prijzen.

Naast deze supergave prijzen geeft Microsoft via FOK! ook nog eens een drietal Xbox 360 Elite consoles weg met de games Kung Fu Panda en de LEGO-game omtrent Indiana Jones. Deze prijsvraag loopt op het forum, de frontpage en op de FOK!weblog. FOK! zou FOK! niet zijn als je dan ook niet drie keer mee zou mogen doen! Kijk dus hier hier en hier om mee te doen, succes!

Typetje 'Bruno' van tv-set gegooid

Sasha Baron Cohen, bekend van Ali G en Borat, is hardhandig van de set van de tv-serie Medium gegooid. Hij was binnengekomen als figurant en verstoorde een gevoelige scène in een rechtbank.

Baron Cohen verstoorde de set om opnames te maken voor zijn eigen speelfilm met de werktitel Bruno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt. Hij draait de film op dezelfde manier als Borat, door anoniem en totaal in karakter uitspraken bij nietsvermoedende mensen los te krijgen. Was Borat een journalist uit kazachtstan, Bruno is een Oostenrijkse homoseksuele modereporter.

Bruno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt gaat in volgend jaar draaien.Bruno bij de nazi's.

Menchov rijdt Giro en Tour in 2009

Denis Menchov zal ook in 2009 zowel de Giro d'Italia als de Tour de France rijden.

De Rabobank-kopman zal de Giro rijden als voorbereiding op de Tour. Menchov deed dit afgelopen seizoen ook en die combinatie is goed bevallen. [i]"Wie zijn wij dan om zijn programma te wijzigen? Ook wij hebben gezien dat de dubbel goed uitpakte. Daarom krijgt hij opnieuw de kans om de Giro in het teken van de Tour te rijden"[i], aldus ploegleider Erik Breukink.

Voetbalsters op EK tegen gastland

De Nederlandse voetbalsters moeten het volgend jaar op het EK onder meer opnemen tegen gastland Finland. Dat heeft de loting in Helsinki vandaag bepaald.

Verder neemt Nederland het in de poulefase op tegen Oekraïne en Denemarken. Nederland speelt op 23 augustus in Turku zijn eerste wedstrijd tegen tegen Oekraïne. Drie dagen later is in Helsinki Finland de tegenstander. De laatste groepswedstrijd is op 29 augustus in Lahti tegen Denemarken.

"Dit is een loting die perspectief biedt", aldus bondscoach Vera Pauw in een eerste reactie. "We hebben fysiek sterke tegenstanders maar zitten niet in de zwaarste groep. Fysieke kracht en fitheid zijn hiervoor nodig, daarop zal de voorbereiding gericht zijn. De jonge groep speelsters kan zo veel ervaring opdoen."

In poule B spelen Duitsland, IJsland, Noorwegen en Frankrijk. In groep C strijden Zweden, Engeland, Rusland en Italië om een plek in de volgende ronde. De eerste twee ploegen uit iedere poule kwalificeren zich voor de kwartfinales, net als de twee beste nummers drie. De finale is op 10 september in het olympisch stadion in Helsinki.

Ajax blijft beursgenoteerd

De Amsterdamse voetbalclub Ajax zal zichzelf vooralsnog niet van de beurs afhalen. Voor de Amsterdammers zou dit gezien de huidige beursnoteringen niet gunstig uitpakken.

De zogenoemde 'delisting' werd op verzoek van de commissie, die eerder dit jaar het rapport 'Ajax, de weg naar winst' presenteerde, onderzocht. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat het vooralsnog niet slim is om de beursnotering te schrappen.

Ajax stelde eerder deze week een nieuwe algemeen directeur aan. De tijdelijke directeur, Henri van der Aat, wordt opgevolgd door Rick van den Boog.

Testdag Barcelona 18-11-2008

Sebastian Vettel heeft de snele tijd gereden op het circuit de Catalunya. De Duitser die de overstapt maakt van Toro Rosso naar grote broer Red Bull was de enige coureur die onder de 1:20 gereden heeft. Giedo van der Garde kwam opnieuw in actie voor Renault hij eindigde de dag op de voorlaatste plaats.

Eerder op de dag werd Vettel nog geplaagd door remproblemen. De Duitser kwam de pitstraat binnen gereden terwijl de achterremmen in de brand stonden. Nadat het remsysteem vervangen werd kon Vettel weer verder met het testprogramma. De laatste plaats werd ingenomen door Pedro de la Rosa. De Spanjaard wisselde McLaren voor Force India in. De La Rosa zal ook morgen in actie komen voor de Indiase renstal.

Tijden Dinsdag 18-11-2008

Pos.RijderTeamTijdRonden
1S. VettelRed Bull01:19.75170
2T. SatoScuderia Toro Rosso01:20.01779
3S. BourdaisScuderia Toro Rosso01:20.03448
4S. BuemiScuderia Toro Rosso01:20.22399
5G. PaffettMcLaren01:21.34077
6R. KubicaBMW01:21.52176
7N. RosbergWilliams01:21.525113
8J. ButtonHonda01:21.770110
9A. SutilForce India F101:22.07359
10L. Di GrassiHonda01:22.283110
11N. Piquet jr.Renault01:22.34885
12L. BadoerFerrari01:22.425127
13M. GenéFerrari01:22.77231
14N. HeidfeldBMW01:22.94581
15G. van der GardeRenault01:23.25037
16P. de la RosaForce India F101:23.49986


Morgen zal er voor het laatst getest worden deze week in Barcelona.

Pedo had 'vrijwillige' seks met 10-jarige

In het Australische Perth staat een man terecht die seks heeft gehad met een 10-jarig meisje. Hij houdt vol onschuldig te zijn van seksueel misbruik, omdat het slachtoffertje zelf zou hebben ingestemd met de seksuele handelingen.

Volgens de beschuldigde, Brodie James Watson, kreeg hij voor het penetreren van het meisje toestemming van haar. Hij had meerdere malen seks met het kind. De rechter vindt de verdediging echter nonsens: "Het kan niet van twee kanten zijn gekomen als het meisje 10 jaar is." Watson zit nog 3 weken vast voor de rechter uitspraak doet.

Met dank aan hartje69 voor de submit

Emmen test voormalig Ajacied

Jamal Akachar krijgt van FC Emmen een week de tijd om een contract te verdienen. De voormalig Ajacied is op proef bij de club uit de Jupiler League.

Akachar speelde het afgelopen seizoen in Marokko voor MAT Tétouan, maar ontving al enkele tijd geen salaris van die club. Daarom zoekt de spits een andere werkgever.

De 25-jarige Brabander baarde in het seizoen 2002/03 opzien door uit het niets te debuteren in het eerste van Ajax. Akachar, die het spelen bij de zaterdagamateurs van Ajax enige tijd combineerde met een baan als taxichauffeur, kreeg van de Amsterdammers de kans om aan te sluiten bij het beloftenteam, dat personele problemen kende. Hij kreeg daarop een contract. Trainer Ronald Koeman deed vervolgens twee keer een beroep op de spits. Naast die twee duels in de eredivisie speelde de in Breda geboren aanvaller twee seizoenen voor SC Cambuur-Leeuwarden, waarin hij vijf keer scoorde in 29 optredens in de Jupiler League.

Drie duels schorsing voor Drogba

De Engelse voetbalbond heeft Didier Drogba voor drie duels geschorst omdat hij vorige week in het League Cup-duel van Chelsea tegen Burnley een munt had teruggegooid naar supporters van het bezoekende team.

Even daarvoor hadden aanhangers van Burnley Drogba met munten en andere voorwerpen bekogeld nadat hij de openingstreffer had gemaakt. Overigens verloor Chelsea het duel na het nemen van strafschoppen.

Britney verlangt terug naar cel

Voormalig 'Princess Of Pop' Britney Spears probeert haar oude lieve imago weer te restaureren, maar dat valt de zangeres niet gemakkelijk: "Mijn nieuwe leven is saaier dan in de cel zitten." Aldus La Spears.

"Er zit totaal geen uitdaging meer in mijn leven, geen passie. Ik heb goede dagen en slechte dagen. Als je in de gevangenis zit, weet je tenminste dat er een tijd komt dat je er weer uit mag, maar mijn situatie lijkt oneindig." Zo zegt Britney in een documentaire van zender Sky1.

De voogdijloze zangeres schoor vorig jaar haar hoofd kaal, belandde in het dieptepunt van haar leven en staat sindsdien onder strikt toezicht. Ze meent dat het toezicht haar kwaad doet: "Ik denk dat het te veel is. Als ik niet zo gebonden was, zou ik kunnen genieten van mijn nieuwe vrijheid."

Bauer en Weber weer platina koppel

Tijdens een TV-opname in Venetië heeft het duo Frans Bauer en Marianne Weber een platina plaat uitgereikt gekregen. Het album van de twee is nog maar een week uit en kwam gelijk binnen op positie 1 van de album top 100.

Nu er meer dan 60.000 exemplaren van de plaat verkocht zijn, is de cirkel weer rond: Tien jaar geleden behaalde het duo ook grote successen in de muziekwereld. De uitreiking van de plaat was voor het koppel een verrassing. Ze stonden nietsvermoedend in een winkeltje met Venetiaanse maskers toen de eigenaar hen de platina plaat overhandigde. Frans en Marianne waren erg ontroerd door de gebeurtenis.

ANTM-deelnemer krijgt ander geslacht

In het elfde seizoen van America's Next Top Model moest er natuurlijk wel voor wat opschudding gezorgd worden. Presentatrice Tyra Banks heeft gisteren deelnemer Isis King (geboren als Darrell Walls) in haar talkshow 'Tyra' een geslachtsverandering kado gedaan.

Isis gaat sinds 2007 als vrouw door het leven maar kon de operatie om van geslacht te veranderen niet betalen. In seizoen tien figureerde ze al als achtergrond in een shoot van het tv-programma, waarna het productieteam van Banks haar opspoorde en aanmoedigde om auditie te doen voor het elfde seizoen.

Isis vindt het geen pretje om in een verkeerd lichaam te zitten: "Het is moeilijk, ik probeer er niet over na te denken omdat ik er soms heel emotioneel van word. Ik ben echt geboren in het verkeerde lichaam en het is het enige waar ik me niet prettig bij voel."

Robben hervat training

Arjen Robben herstelt sneller dan verwacht van zijn spierblessure. Vandaag al hervatte de Nederlandse vleugelaanvaller van Real Madrid de training.

Aan het begin van de training liep hij in gezelschap van Christoph Metzelder, maar later trapte hij ook al weer voorzichtig een balletje in het bijzijn van de fysiotherapeut.

Begin deze maand raakte Robben geblesseerd aan een dijbeen tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Juventus in de Champions League. De verwachting was dat hij zes weken buitenspel zou staan, maar het lijkt er sterk op dat hij al weer eerder inzetbaar zal zijn.

Heidi Klum zegt voor vierde keer 'Ja'

Het 35-jarige topmodel Heidi Klum zegt komend voorjaar voor de vierde keer 'Ja' tegen haar man, de 45-jarige zanger Seal. Het stel maakt er een gewoonte van om elk jaar opnieuw de huwelijkse geloftes af te leggen.

"Heidi en ik zijn in mei 2005 getrouwd en het is een beetje de gewoonte geworden dat ieder jaar over te doen. Het is fantastisch om weer in de echt te worden verbonden. Dat je laat zien hoeveel je van elkaar houdt. En het is een goede reden voor een leuk feest," aldus Seal. Het koppel heeft al twee zoontjes en ook een dochtertje uit een eerdere relatie van Heidi.

Van Gaal: 'Seks voor de wedstrijd goed'

Trainer van AZ, Louis van Gaal is voorstander van seks voor de wedstrijd: "Daar heb ik helemaal geen bezwaar tegen" aldus de trainer. Hij vervolgt: "Dat standpunt heeft te maken met mijn persoonlijke ervaringen, dat het helemaal niet vermoeiend is. Sterker, het geeft je een roes."

Van Gaal kwam tot zijn opmerkelijke uitspraken na een aantal acties van doelman Sergio Romero, die een aantal keer verkeerd timede. "Hij is onlangs getrouwd" was de verklaring van de gehuwde Van Gaal. Bij seks voor de wedstrijd is er wel een beperking: "Het kan wel, want het duurt toch geen zes uur? En het ligt er natuurlijk ook aan, wat je doet."

'De rattenplaag van Hamelen'

Wereldberoemd door het sprookje over de rattenvanger van Hamelen, heeft het Duitse stadje grote problemen met ratten binnen de stadsgrenzen. Het aantal ratten is explosief gegroeid in een gebied aan de rand van de stad.

De rattenpopulatie in volkstuintjes groeit snel. Bestrijding van de plaag is moeilijk volgens een woordvoerder van de gemeente. Niet omdat de ratten slim zijn, maar omdat de gemeente moeite heeft om uit te vogelen wie eigenaar van welke stukken grond is.

Rattenvanger

Misschien dat de rattenvanger wederom de oplossing kan bieden?

Mogelijk te weinig schapen voor offerfeest

Door de uitbraak van het blauwtongvirus in Duitsland en Nederland, dreigt er in België een tekort aan schapen te ontstaan voor het offerfeest begin december. Voor het islamitische offerfeest worden normaal veel schapen op tijdelijke slachtplaatsen in België geslacht, maar door de uitbraak is dat nu niet mogelijk.

Binnen een straal van 50 kilometer rond een besmettingshaard mogen er geen dieren worden vervoerd en schapen buiten de besmette gebieden mogen alleen naar erkende slachthuizen worden afgevoerd. Veel Belgische boeren hebben hun schaapjes in Duitsland of Nederland staan en kunnen nu hun vee niet naar België transporteren voor de slacht.

King Of Pop voor de rechter

Dat het met Michael Jackson niet zo lekker loopt, is al langer bekend, maar nu mag hij zich gaan verantwoorden voor een Bahreinse rechter. Drie jaar geleden woonde Jackson een tijdje in Bahrein om te vluchten van alle drukte om de rechtszaak over kindermisbruik. Tijdens zijn verblijf heeft Jackson 6 miljoen euro gehad van de kroonprins van Bahrein.

Die laatste wil het geld nu terug, omdat het om een lening zou gaan. Jackson is echter van mening dat hij het geld gekregen heeft en niets verschuldigd is aan de prins. De King Of Pop is daarop aangeklaagd en mag voor de rechter in Bahrein verschijnen. Jackson zit momenteel nogal krap bij kas. Zo heeft hij afgelopen week zijn geliefde landgoed 'Neverland' van de hand moeten doen.

CoD: WaW knalt naar de eerste plaats in de UK Charts

De UK software verkopen zijn weer bekend gemaakt voor week 46. Call of Duty: World at War doet het zeer goed en laat de nieuwe expansion van World of Warcraft achter zich. Football Manager 2009 doet het ook verrassend goed en komt binnen op een derde plaats.

Ook is Gears of War 2 gezakt van de eerste naar de vierde plaats en LittleBigPlanet is ook gezakt van de vierde naar de negentiende plaats.

Mirror's Edge komt binnen op de twintigste plaats. Fable II is ook gezakt van de zestiende naar de zevenentwintigste plaats.

Klik HIER voor de complete lijst.


heb jij de nieuwe Call of Duty al gekocht?

Square Enix durft de Verenigde Staten aan

Square Enix gaat een nieuw ontwikkelingsstudio vestigen. Klinkt heel normaal, maar deze keer wordt de studio niet gevestigd in Japan, maar in Amerika. Momenteel zoekt deze ontwikkelingsstudio developers met ervaring met de Xbox 360. Ook worden er 'Wii-techneuten' gezocht.


Mocht je bijzonder veel interesse hebben en leef je in de Verenigde Staten, ga dan snel naar deze website. Tevens is bekend gemaakt dat Square Enix samen gaat werken met het bedrijf Gas Powered Games. Daar wordt aan Supreme Commander 2 gewerkt.

Ecclestone wil andere puntentelling

De president van Ferrari, Luca di Montezemolo, pleitte er al eerder voor, maar nu heeft ook Bernie Ecclestone gezegd dat wat hem betreft het puntensysteem in de Formule 1 op de schop gaat. Ecclestone zegt dat voortaan het aantal Grand Prixzeges moet bepalen wie de wereldkampioen is.

"Medailles in plaats van punten," aldus de 78-jarige Brit tegenover persbureau Reuters. Ecclestone wil de top drie per wedstrijd belonen met goud, zilver en brons. Wie aan het einde van het seizoen het meeste goud heeft, is wereldkampioen.

"Het idee krijgt brede steun", aldus Ecclestone, die het plan volgende maand aan de FIA wil presenteren. Het doel van het omgooien van de punten is dat de coureurs meer voor de winst gaan rijden in plaats van berekenend voor de punten te gaan.

"Absoluut geen Halo Wars voor de PC"

Graeme Devine, de lead developer van Halo Wars, heeft in een gesprek met de mannen van Videogamer.com laten weten dat er absoluut geen PC-versie van Halo Wars komt. Microsoft kan de PC-versie wel aankondigen, maar kan zeker niet rekenen op steun van Ensemble Studios.

"Zero. Never. I'm going to go on the record and say never ever! Microsoft may go and announce it, but I'll say never. The whole point of the game was to do it with the controller, it was never to think of, 'oh my gosh, in two years time let's do it on PC.' It was never ever that. Let's put the effort into Halo Wars 2, rather than making Halo Wars work on PC. Halo Wars is a console game, and it was designed to work on a console. So let's keep it on a console."

Halo Wars 2 zou zeker niet verkeerd zijn. Ook de reden om geen PC-versie van deze game te maken is zeer duidelijk.

Timmer op tijd fit

Henk Timmer is op tijd fit voor de oefeninterland morgenavond van het Nederlands elftal tegen Zweden. Vandaag trainde de keeper zonder problemen mee met Oranje.

In de rust van de wedstrijd tegen Zweden zal Timmer plaatsmaken voor Michel Vorm. "Dat hebben we zo afgesproken", aldus bondscoach Bert van Marwijk. "Timmer is door het wegvallen van Maarten Stekelenburg namelijk nu onze eerste doelman."

Afgelopen zondag, in de competitiewedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente, raakte Timmer geblesseerd aan zijn vinger.

Theorie-rijexamen wordt uitgebreid

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) breidt vanaf 1 maart 2009 het theorie-rijexamen uit met 25 vragen. Beginnende bestuurders veroorzaken relatief vaak ongevallen, daarom wil het CBR dat er meer aandacht wordt besteed aan het herkennen van gevaren in het verkeer.

Uit Engels onderzoek blijkt dat door dergelijke aanpassingen het aantal ongelukken afneemt. Een proef van het CBR met vierhonderd theoriekandidaten leverde ook goede resultaten op. Degenen die het theorie-examen goed hadden gemaakt, deden het vervolgens met het praktijkexamen, dat ook met de tijd meegaat, ook beter.

Sinds dit jaar krijgen mensen die afrijden een opdracht die moet worden volbracht met behulp van een navigatiesysteem of ze moeten bijvoorbeeld een stuk in de file rijden. Zelfstandig rijden en kijktechniek staan daarbij centraal.

Geen Jimi Hendrix DLC voor Guitar Hero Wii bezitters

Jimi Hendrix, wie kent hem wel niet. Helaas leeft hij niet meer. Zijn geweldige gitaarsolo's kent vrijwel iedere gitaarliefhebber. Ook bij Guitar Hero is hij een grote held, maar niet bij Guitar Hero: World Tour voor de Nintendo Wii. Zijn tracks komen namelijk niet naar de Nintendo Wii. Zie hieronder de verklaring:

"Due to technical or licensing restrictions, the DLC offerings will not be the same for every console platform. For example, certain artists prefer to keep the integrity of the track pack rather than releasing singles and the Wii’s infrastructure only allows us the ability to release single songs as DLC."

Hmm, sommige artiesten hebben dat liever. Maar Jimi Hendrix is toch allang dood? Beetje te letterlijk genomen, maar het staat er wel zo lullig bij. Enfin, helaas dus geen Jimi Hendrix voor Guitar Hero: World Tour voor de Nintendo Wii.

Contador met de schrik vrij

Bij een zware valpartij is Alberto Contador met de schrik vrij gekomen. Tijdens een criterium bij zijn woonplaats Madrid hield hij slechts kneuzingen en schaafwonden aan de linkerzijde van zijn lichaam aan de val over.

Ook zijn gezicht raakte geschonden, maar onderzoek wees uit dat Contador niets heeft gebroken. De geplande oefenstage met Astana, begin december op Tenerife, gaat dan ook gewoon door.

[Upd] Mols twee weken uitgeschakeld

Feyenoord kende in aanloop naar het duel tegen FC Twente, dat dit weekend werd gespeeld, personele problemen. Toch wisten de Rotterdammers uiteindelijk nog een punt in de wacht te slepen. Achteraf gezien heeft de ploeg echter verlies geleden.

Michael Mols raakte namelijk geblesseerd aan zijn hamstring, waarvan de ernst nog niet helemaal duidelijk is. De aanvaller is in elk geval een week uitgeschakeld. Gert-Jan Verbeek kon de speler overigens niet vervangen, aangezien hij al drie wissels had gebruikt. De Rotterdammers moesten het laatste deel van de wedstrijd dus met tien spelers volmaken.

Update
Medisch onderzoek heeft vandaag uitgewezen dat Michael Mols minimaal twee weken uit de roulatie is.

Kamer steunt hardere handhaving rookverbod

Harder optreden tegen overtreding van het rookverbod in de horeca kan rekenen op steun van de Tweede Kamer. De regeringspartijen staan vierkant achter sneller straffen en hogere boetes.

"Anders kun je een rookvrije horeca wel op je buik schrijven", zegt CDA-Kamerlid Cisca Joldersma. "Als blijkt dat de huidige aanpak niet werkt, moet je zwaarder geschut inzetten."

Haar PvdA-collega Lea Bouwmeester vindt dat horeca-ondernemers die roken weer toestaan, hun welwillende collega's in de wielen rijden. "Dat is een heel verkeerd signaal." Een harde aanpak juicht ze toe: "Wie niet horen wil moet maar voelen."

'Foei! Weg die sigaret!'  (foto: ANP)

Hoofdaanklager weg om kwijtraken dossier

De hoofdaanklager van het ressortsparket van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam stapt op omdat zijn team het dossier in de zaak-Jimmy Woo is kwijtgeraakt. De OM-afdeling die hoger-beroepszaken behandelt, liet vandaag weten dat hoofdadvocaat-generaal P. van Kesteren zijn "verantwoordelijkheid neemt" en het onderzoek naar het kwijtraken niet afwacht.

De twee hoofdverdachten van een gewapende overval op de Amsterdamse discotheek Jimmy Woo ontlopen hun straf doordat justitie het originele dossier van de strafzaak is kwijtgeraakt. Eind oktober werd dat bekend. In eerste aanleg veroordeelde de rechtbank de mannen tot vier en vijf jaar celstraf.

Er bestaan nog wel kopieën en een digitale versie van het strafdossier, maar volgens de wet moeten strafzaken aan de hand van het originele dossier worden gevoerd. Het OM deed daarom zelf bij de rechter het verzoek om niet-ontvankelijk te worden verklaard.

De resultaten van het onderzoek dat het OM momenteel naar de kwestie doet, worden waarschijnlijk volgende week aangeboden aan de top van het OM, het college van procureurs-generaal. Hoofdaanklager Van Kesteren, die het parket vier jaar leidde, zal elders bij het OM gaan werken, maar het is nog niet bekend wat hij gaat doen. Ook is nog niet duidelijk wie hem opvolgt.

Celstraf geëist wegens kinderporno

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Lelystad 1,5 jaar celstraf, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, geëist tegen R.K. (43) uit Ens. Hij had veel kinderporno op onder meer zijn pc staan: 11.605 foto's en 1.088 films.

De Spaanse politie kwam de verdachte aan de hand van het IP-adres van zijn computer op het spoor en schakelde de Nederlandse autoriteiten in. Vanaf het computeradres werd in 2005 en 2006 kinderporno gedownload en verspreid, aldus het OM. K. zei tegen de rechtbank dat hij uit nieuwsgierigheid op zoek ging naar kinderporno, maar dat hij de afbeeldingen niet met anderen deelde.

K. zei dat zijn seksuele voorkeur uitgaat naar jongens van 6 tot 16 jaar, maar hij had ook kinderporno van baby's en kleuters. Hij wist niet precies wat wettelijk wel en niet mocht op het gebied van seks met kinderen, verklaarde hij. De man is jaren geleden twee keer in aanraking geweest met justitie voor zedenzaken met jeugd. Daarvoor is hij in therapie geweest, maar kreeg hij geen straf. Het OM eiste naast de celstraf ook reclasseringstoezicht. Uitspraak is 2 december.

De Jong weer weken uitgeschakeld

Nigel de Jong kan weer enige weken niet in actie komen voor Hamburger SV. De middenvelder kampt met een knieblessure. De Jong was net weer hersteld na eerdere knieklachten die hem vijf weken aan de kant hielden.

Gisteren werd De Jong in het trainingskamp van het Nederlands elftal onderzocht. Uit een MRI-scan bleek dat de 23-jarige middenvelder opnieuw problemen heeft aan de binnenband. "Woensdag komt hij terug in Hamburg, dan gaan we verder kijken", aldus Martin Jol, de trainer van HSV. "Ik verwacht hem wel een paar weken kwijt te zijn".

Fotoverslag Jägermeister Fridge Riderz

Afgelopen weekend vond in SnowWorld Zoetermeer - na een sucesvolle eerste editie - opnieuw de Jägermeister Fridge Riderz plaats. Deze contest is uitsluitend voor genodigde snowboarders en freeskiërs, en er werden clinics gehouden voor belangstellenden. Daaronder waren ook de prijswinnaars van de FOK!prijsvraag. Hier een fotoverslag van Sally.

Een sombere dag maar de ingang was opgeluisterd met een grappig autootje, dat aan de andere zijde nog een uitermate goed advies bevatte, gezien de sponsor van het evenement, Jägermeister.

Goed advies...


Ook de verwarmende glühwein ontbrak niet, en het welbekende broodje worst was ook verkrijgbaar.


De clinics werden gegeven door een paar top-'riders' van Nederland, die op uitnodiging naar de Fridge Riderz waren gekomen. Zij wilden de grote groep FOK!kers en niet-FOK!kers wel wat leren. Er zat één iemand bij die als introducee mee was, maar nog niet zo bedreven was in het snowboarden. Een privéles van Dolf van der Wal was geen probleem.

De eerdere hulp heeft effect, de beginneling ging het nog leuk vinden ook


De gevorderdengroep stond aandachtig te luisteren en alvast de bewegingen te oefenen naar de uitleg van de piste tricks die even later zelf uitgevoerd moesten worden.


Dit was Ticootjes eerste box in haar leven, en het gaat haar goed af!


Nog een paar FOK!kers op de smalle en de brede box.


bigshadow kwam niet ongeschonden uit de strijd...


Tijd voor het grote werk: de grootste schans van het parcours, ook wel kicker genoemd. En MrAli kickte er lustig op los.


Aan het einde van de dag was het voor de beginner een beetje lachen als een boer met kiespijn: alles deed zeer na tig valpartijen...


Het echte werk kwam in de voorrondes van de wedstrijd, hier zie je de obstakels voor de gevorderden op de baan. De pro's mochten laten zien wat ze konden in de disciplines slopestyle en best trick.

Deze laatste vloog zowat mijn camera in, ik kon nog net op tijd wegspringen. Wel allemaal sneeuw op de camera en lens...


Er kon ook lekker gelounged worden op de zitzakken van Jägermeister, relaxed kijken naar de wedstrijd.


Al met al een leuke en gezellig dag, waar ook nog in de avond een buffet bij zat. De stevige kost ging er goed in. Maar wat was het fris (om niet te zeggen koud) in die hallen, de fotografe was blij met een pauze.

Van Beukering is al zeven kilo kwijt

Mario Been, de trainer van NEC, heeft Jhonny van Beukering teruggehaald bij de selectie van het eerste elftal. Afgelopen week trainde de spits hard om zijn zeven overtollige kilo's eraf te krijgen en met succes.

Voor de competitiewedstrijd tegen PSV werd Van Beukering door Been uit de selectie verwijderd, omdat de aanvaller te zwaar was. Een week later voldoet Van Beukering weer aan de eisen van Been.

"Ik ben ongelooflijk blij. Jhonny ziet er weer afgetraind uit. Hij heeft mijn volledige respect terug. Jhon is een van de beste spitsen van Nederland. Ik hoop dat hij ervan geleerd heeft. Een voetbalcarrière duurt te kort om dit soort fouten te maken," aldus Been.

Chaos rond Olympia's Tour

Er is verwarring ontstaan over Olympia's Tour nadat er twee persberichten zijn uitgegeven. Wim van Drunen, de organisator van de afgelopen edities, maakte aanvankelijk bekend dat de wedstrijd komend jaar niet doorgaat. Een aantal uur daarna ontkende Frank Boelé in een persbericht namens het bestuur de gang van zaken.

Boelé zegt dat de koers in 2009 gewoon zal worden verreden. Daarnaast zei hij dat van Drunen geen enkele zeggenschap meer over de wielerkoers heeft, nadat hij aftrad als voorzitter. Boelé benadrukte dat men al bezig is met voorbereidingen en dat er ook diverse ploegen hun komst al hebben bevestigd.

Duels Eredivisie eenmalig live via Discovery

In het weekeinde van 28, 29 en 30 november zijn drie competitiewedstrijden rechtstreeks te zien op Discovery Channel. Het betreft de duels FC Groningen - AZ, SC Heerenveen - PSV en Ajax - FC Utrecht.

Eredivisie Live zendt vanaf dit seizoen de diverse Eredivisiewedstrijden rechtstreeks uit. Door deze eenmalige actie hoopt de Eredivisie CV (ECV) het grote publiek 'lekker te maken'.

Ibrahimovic opnieuw de beste van Zweden

Voor de derde maal op rij is Zlatan Ibrahimovic verkozen tot voetballer van het jaar in Zweden. De 27-jarige aanvalsleider van Internazionale won ook de award voor de beste aanvaller en de publieksprijs. De publieksprijs kreeg hij van Pelé, die in 1958 in Zweden zijn eerste wereldtitel won.

Ibrahimovic, die morgen ontbreekt tegen Nederland omdat hij rust krijgt, is ook een van de kandidaten voor de Gouden Bal, die begin december zal worden uitgereikt.

Ooijer is nog niet klaar bij Oranje

Verdediger André Ooijer van Blackburn Rovers is wederom opgeroepen voor het Nederlands elftal. De mandekkers is inmiddels 34 jaar, maar denkt nog niet aan stoppen.

"Ik voel me nog steeds hartstikke goed en zo lang ik me zo voel, denk ik dat ik zeker van waarde kan zijn voor dit Oranje. Natuurlijk hoop ik in 2010 bij de definitieve selectie te zitten van het WK," aldus Ooijer tegenover OnsOranje.

Ooijer speelde 'pas' 44 interlands, mede vanwege diverse blessures. "Dat hadden er meer kunnen zijn, maar ik raakte geblesseerd en ik had grootheden als Michael Reiziger, Jaap Stam en onze huidige assistent-bondscoach Frank de Boer voor me."

De voormalig PSV'er staat bij Oranje meestal op rechts of centraal. "Bij Blackburn heb ik dit seizoen al op alle posities in de verdediging gespeeld. Ik heb deze week zelfs op links gestaan. Dat is minder fijn. Ik heb wel kenbaar gemaakt dat ik het liefst centraal speel, maar de keuze ligt bij de trainer."

In Nederland wordt vaak gezeurd over de matige verdediging van Oranje, iets waar Ooijer het niet mee eens is. "In tegenstelling tot wat iedereen beweert, vind ik dat we een goede verdediging hebben bij Oranje."

Polen grootste groep immigranten binnen EU

40 Procent van de drie miljoen immigranten die zich in 2006 in de EU vestigden, kwam uit een van de overige EU-lidstaten. De grootste groep immigranten, zo'n 230.000 mensen, kwam uit Polen.

Dat blijkt uit cijfers die het Europese bureau voor de statistiek vandaag heeft gepubliceerd. Naast de Polen vestigden zo'n 230.000 Roemenen, 140.000 Marokkanen, 100.000 Britten, eenzelfde aantal mensen uit China en de Oekraïne en 90.000 Duitsers zich in een van de EU-landen.

De meeste immigranten, 803.000, vestigden zich in Spanje. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn ook zeer populaire vestigingslanden.

Nederland ontving in 2006 67.000 nieuwe immigranten. Zo'n 47 procent van hen kwam uit een ander EU-land. De grootste groep bestond uit Duitsers, met 11 procent van het totaal, gevolgd door Polen en Britten, die respectievelijk goed waren voor 10 en 5 procent van het totaal.

De la Rosa test voor Force India

McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa rijdt de komende dagen in de testsessie voor Force India. Hiermee worden de geruchten aangewakkerd dat Giancarlo Fisichella of Adrian Sutil mogelijk toch het veld moeten ruimen.

Vorige week sloten McLaren en Force India een deal over de levering van een complete aandrijflijn, inclusief KERS, aan het team van Vijay Mallya. Ook werden de coureurs voor volgend seizoen bij het team toen bevestigd, maar Spaanse media suggeren dat De la Rosa al een contract voor volgend seizoen bij het Indiase team op zak heeft. Een McLaren-woordvoerder ontkent dit en stelt dat het alleen voor twee testdagen het geval is.

Alle Fatalities en Brutalities van Mortal Kombat vs DC Universe

Binnenkort gaan de helden en schurken van DC Comics het opnemen tegen de verdedigers van Earthrealm en de vechtjassen uit Outworld. Dat betekent dat onder meer Sub-Zero, Liu Kang, Shang Tsung en Raiden tegenover figuren als The Joker, Batman, Superman en The Flash komen te staan.
Mortal Kombat zou Mortal Kombat niet zijn als er geen finishing moves in de game zaten en gelukkig zijn die volop aanwezig. De Mortal Kombat-karakters en schurken van DC zullen de beschikking hebben over Fatalities, terwijl de brave rakkers van DC het bij Brutalities zullen houden. Ben je benieuwd welke moves elke fighter uit zal kunnen voeren en wil je alvast oefenen, klik dan hier voor een overzicht van alle finishing moves.

Guitar Hero: World Tour verkoopt niet als Guitar Hero III

Toen Guitar Hero III uitkwam in 2007 verkocht het 1.39 miljoen exemplaren in de eerste week in de US. Dat bracht 115 miljoen dollar in het laatje van Activision. Guitar Hero: World Tour verkocht 534.000 exemplaren in de eerste week in de US. Dit genereerde 'maar' 67 miljoen dollar voor Activision. Een kleine domper voor Activision dus. Natuurlijk kun je dit de schuld geven aan het feit dat een complete bundel van de game erg duur is, en dat is natuurlijk niet makkelijk te betalen in deze dure tijden. Maar je bent niet verplicht om de hele bundel te kopen. Ongelooflijk veel mensen hebben een Guitar Hero gitaar, voor hen is alleen een disc genoeg om de game te kunnen spelen. Misschien ligt het aan Rock Band?

Guitar Hero: World Tour verschijnt 21 november in de Nederlandse schappen voor de Xbox 360, PlayStation 2 en 3 en Wii.Federer: "Wil Wimbledon weer winnen"

Tennisser Roger Federer vindt dat het heroveren van de nummer één positie op de wereldranglijst volgend seizoen minder belangrijk is dan het pakken van de titel op Wimbledon. De Zwitser deed deze uitspraken in Kuala Lumpur, waar hij een demonstratie toernooi speelt.

Federer werd dit jaar door de Spanjaard Rafael Nadal onttroond als nummer één van de wereld en wist ook niet zijn zesde opeenvolgende titel op Wimbledon te winnen. Nadal stak ook hier een stokje voor. De US Open wist Federer dit jaar wel te winnen.

De Zwitser blikte alvast vooruit naar volgend seizoen: "Het winnen van grandslams en het veroveren van die eerste plek zal waarschijnlijk hand in hand gaan. Maar ik vind het winnen van Wimbledon belangrijker dan wat dan ook. Ik hou van Wimbledon. Het is geweldig om onderdeel te zijn van de traditie en historie daar."

Force India: vertraging door McLaren

Sloot Force India vorige week nog een prachtige deal met McLaren voor een complete aandrijflijn, daardoor komt de Indiase renstal nu in de problemen. Het team zal de hele winter nodig hebben om een wagen te maken die afgestemd is op de nieuwe motor.

Force India test deze week in Barcelona voor het laatst met de Ferrari-motor van afgelopen seizoen. Het kan volgens een woordvoerder nog wel even duren alvorens de nieuwe wagen gereed is: "De deal is zo laat rondgekomen dat we nu nog een volledig nieuwe auto moeten bouwen. We gaan een zeer zware winter tegemoet en we kunnen wellicht pas in februari weer testen."

Daarmee zal het team van de Indiase zakenman (en inmiddels zelf teambaas) Vijay Mallya het seizoen 2009 beginnen met een fikse achterstand. Want deze winter is toch cruciaal om veel te testen nu er zoveel technische regelwijzigingen doorgevoerd worden. Veel teams zijn al in een vergevorderd stadium met de voorbereidingen, maar Force India heeft blijkbaar pech omdat de deal zo laat beklonken was.

Als ze mee willen doen om de punten, zoals Mallya graag wil, dan zal wel een heel goed ontwerp op tafel moeten komen. En met een nieuw ontwerpteam na het ontslag van Colin Kolles en met name topontwerper Mike Gascoyne zal dat niet meevallen.

Draadloos toetsenbord voor PS3 krijgt prijs en datum

Sony heeft bekend gemaakt dat het draadloze toestenbord voor de PlayStation 3 in de UK uit zal komen op 28 november. Dit handige stukje hardware, welke aangekondigd werd op de Leipzig Game Convention, klik je in je Sixaxis of DualShock 3 controllers en lijkt een beetje op een Blackberry toetsenbord. Ook zal het een touchpad hebben dat lijkt op die van een laptop, dit om het gebruik van de browser eenvoudiger te maken. Er zullen ook verschillende sneltoetsen op het toetsenbord zitten om snel naar Communication en Message Box te gaan. Hoeveel Euro het toetsenbord gaat kosten is niet bekend, maar in de UK zal het voor GBP 24.95 over de toonbank gaan.Laatste overleg over leraren-cao

Vakbonden en werkgevers in het voortgezet onderwijs overleggen vandaag in een poging om tot een cao voor de leraren te komen. Het laatste overleg, vrijdag, leverde niets op.

Ondanks het gesprek bereiden de bonden een landelijke stakingsactie voor die morgen in Utrecht wordt gehouden. De bonden vinden vooral dat er maatregelen moeten worden genomen om de werkdruk voor leraren te verminderen.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) bezoekt vandaag ter voorbereiding zoveel mogelijk scholen. De AOb stelde vorige week al weinig vertrouwen in het overleg van vandaag te hebben. CNV Onderwijs zag meer in een laatste gesprek voor de actie.

Stadionverbod voor 'idiote' PSV-supporters

De PSV-supporters die afgelopen zondag de minuut stilte verstoorden voorafgaande aan Ajax - PSV hebben een stadionverbod opgelegd gekregen van de Eindhovense club.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat twee PSV-supporters een stadionverbod zullen krijgen. Voor de wedstrijd Ajax - PSV werd oud-materiaalman Sjakie Wolfs van de thuisclub herdacht. De schuldigen werden aangewezen door meegereisde stewards.

Nadat de PSV-supporters zich gingen roeren, kwamen de Ajax-fans in opstand wat leidde tot een beschamende minuut.

Zwinkels kan gewoon keepen in de Kuip

ADO Den Haag kan komende zondag, wanneer de ploeg van trainer André Wetzel op bezoek gaat bij Feyenoord, gewoon beschikken over doelman Robert Zwinkels. De 25-jarige goalie moest afgelopen weekend in het duel met Willem II het veld groggy verlaten.

Zwinkels kwam vlak voor tijd in botsing met Willem II-verdediger Danny Schenkel en hield hieraan een hoofdblessure over. De doelman moest met een brancard van het veld worden gedragen.

Veel last van de klap heeft Zwinkels echter niet meer. "Ik kwam mijn doel uit om de bal weg te stompen en vanaf dat moment ging het licht uit," beschrijft de sluitpost de botsing in Voetbal International. "Ik voelde me als een bokser die knock-out was geslagen en zag alleen maar zwart voor mijn ogen."

Tegen Feyenoord zal Zwinkels dus gewoon weer onder de lat staan bij ADO. "De eerste dagen heb ik wat lichte hoofdpijn gehad, maar dat inmiddels over. Tegen Feyenoord zal ik er weer staan, want ondanks dat we ons in een mindere periode bevinden, zit ik persoonlijk goed in mijn vel."

AZ heeft Lokeren-spits op het oog

Eerder dit jaar had AZ belangstelling voor spits Tom de Sutter (Cercle Brugge). Nu De Sutter in de winter naar Anderlecht zal vertrekken, hebben de Alkmaarders de aandacht verlegd naar een andere in de Eerste Klasse actief zijnde aanvaller.

Het zou gaan om Ouwo Moussa Maäzou, die momenteel het shirt van Lokeren draagt. De 20-jarige aanvaller uit Niger heeft na twaalf wedstrijden al negen keer gescoord in de Jupiler Pro League.

Afgelopen weekend zag AZ-scout John Bosman Maäzou aan het werk in de wedstrijd tegen Standard Luik. Naar eigen zeggen heeft de oud-spits een positief beeld van de Lokeren-aanvaller gekregen.

"Als hij aan zijn kwaliteiten als targetman werkt, kan hij een 'grote' worden," aldus Bosman in Het Laatste Nieuws. "Hij is groot en sterk en in de ruimte die hij tegen Standard kreeg, maakte hij met zijn snelheid wel indruk. Technisch is het wat minder."

Binnenvaartschip zinkt na aanvaring

In de Tweede Petroleumhaven in Rotterdam zinkt een binnenvaartschip na een aanvaring met een zeeschip. Bij de aanvaring rond 7 uur vanochtend zijn geen gewonden gevallen. Het is volgens de politie nog niet duidelijk wat precies de oorzaak van de botsing is.

Het schip, dat palmolie vervoerde, wordt zoveel mogelijk leeggehaald om te voorkomen dat het helemaal naar de bodem zinkt. Verder probeert de havenpolitie met twee sleepboten het schip drijvende te houden. Het scheepvaartverkeer ondervindt nauwelijks hinder van de aanvaring.

Boateng heeft spijt van keuze voor Oranje

Middenvelder George Boateng heeft onthuld dat hij graag voor Ghana had willen uitkomen. Boateng, tegenwoordig actief voor Hull City, is geboren in Ghana, maar koos op 15-jarige leeftijd voor de Nederlandse nationaliteit.

Destijds hoopte hij hierdoor meer speeltijd te krijgen bij zijn toenmalige club Feyenoord. "Daarom kan ik nu niet meer voor Ghana spelen. Soms wens ik dat het anders is, want ik heb niet veel wedstrijden voor het Nederlands elftal gespeeld," zei de middenvelder in een interview met het Franse persbureau AFP.

Na zijn periode bij Feyenoord vertrok de nu 33-jarige Boateng naar Engeland. Daar speelde hij voor de clubs Aston Villa, Middlesbrough en tegenwoordig Hull City.

Inparkeren een probleem in Utrechtse tippelzone

Er is een probleem in de tippelzone rond de Utrechtse Europalaan. De bezoekers van de afwerkplekken daar hebben de grootste moeite met inparkeren, zeggen de prostituees.

De afwerkplekken werden aangelegd in 1986 en zijn sindsdien vrijwel ongewijzigd gebleven. Daardoor is het knap lastig geworden voor de bezitters van moderne zakenauto's en SUV's om netjes in te parkeren. "Het lukt nog wel, maar het is passen en meten. En de vrouwen zitten er niet op te wachten dat hun klanten schade aan hun auto oplopen,’’ zegt onderzoekster Ingrid van Amelsfort van de GG&GD.

De GG&GD hield in Utrecht een enquête onder vijftig prostituees en daar kwamen de problemen uit naar voren. Of de klanten al daadwerkelijk veel schade hebben opgelopen aan hun auto's is niet bekend bij de GG&GD. Van Amelsfort vermoedt dat bezoekers niet snel zullen toegeven dat hun auto in de buurt van de tippelzone beschadigd raakte.

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Screenshots van Final Fantasy XIII, Versus XIII en Agito XIII

Square Enix werkt inmiddels al een flinke tijd aan hun drie Final Fantasy XIII games. De projecten Agito (voor PSP en GSM), Final Fantasy Versus XIII (voor de PS3) en Final Fantasy XIII (voor de PS3 en X360) hebben al een tijdje niets meer van zich laten zien, dus vond Square Enix het de hoogste tijd om maar weer eens te laten zien waar ze mee bezig zijn. Hieronder kun je direct-feed screenshots bekijken van alle drie de projecten.

Final Fantasy Agito XIII:

Final Fantasy Versus XIII:

Final Fantasy XIII:


Mickey Mouse is jarig

Mickey Mouse, wellicht de bekendste muis ter wereld, wordt vandaag tachtig jaar oud. Op 18 november 1928 maakte de muis zijn debuut in Stoomboot Willie. Dit was een van de eerste tekenfilms met geluid. De muis werd ontworpen door Ub Iwerks in opdracht van Walt Disney.

Mickey Mouse is vooral bekend door zijn grote oren. Het had alleen niet veel gescheeld of de vrolijke muis had helemaal geen oren gehad. In eerste instantie werd de muis 'oorloos' geboren, maar iemand tekende voor de grap grote oren bij de muis, omdat dit er grappig uit zou zien. Iwerks besloot de oren te houden. Ook de naam van de muis is niet origineel. In eerste instantie zou de muis Mortimer heten, maar omdat de vrouw van Disney deze naam veel te serieus vond, gaf ze hem een nieuwe naam: Mickey.

Mickey Mouse is door de jaren heen uitgegroeid tot een icoon voor The Walt Disney Company. Hij is inmiddels een van de meest herkenbare symbolen van de twintigste eeuw en speelde in talloze films en kwam ook in veel stripboeken voor. Ieder jaar worden er wereldwijd miljarden dollars aan Mickey Mouse producten verkocht en gaan er vele kinderen, maar ook volwassenen, met de goedlachse muis op de foto in een van de Disneyparken.

De 'geboorte' van een grote muis.

JOVD: Softdrugs legaliseren

Na veel geluiden te hebben gehoord over het verbieden van coffeeshops en softdrugs laat de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, in een open brief aan Tweede Kamerlid Fred Teeven weten dat zij de handel in softdrugs willen legaliseren en regulieren. Na jarenlang voor een gedoogbeleid te zijn geweest, neigt de VVD sinds de komst van Teeven in de Kamer naar een verbod.

"Het verbieden van softdrugs gaat veel te ver en past in zijn geheel niet bij een liberale partij als de VVD. Laten we nou eens ophouden met de nadruk leggen op verbieden en sluiten. Daar wordt de wereld niet leuker van, en ook niet veiliger", schrijft de JOVD in de brief. Door softdrugs te verbieden, ontstaan er volgens de JOVD nieuwe problemen."Mensen gaan niet minder blowen als de overheid zegt dat dit niet mag. Dit zien we duidelijk in landen waar de verkoop van softdrugs illegaal is of niet gedoogd wordt. Met het sluiten van coffeeshops drijf je de consument in de handen van louche dealers, en criminaliseer je de handel nog meer dan al het geval is."

Teeven heeft laten weten niets te zien in legaliseren. "Het huidige gedoogbeleid wordt nog gesteund maar de houdbaarheidsdatum komt in zicht en aan legalisatie van softdrugs zal de VVD nooit meewerken", aldus Teeven.

De hond in de pot

Er zijn meer mensen die problemen met hondenbezitters hebben, getuige de column van vorige week van Egbert de Ruijter. Veel kunnen het er echter niet zijn als je zo om je heen kijkt. De meeste mensen hebben wel zo'n schijtmachine in huis en soms wel meerdere. Voor de mensen die dan ook letterlijk strontziek zijn van al die hondenbezitters die hun lievelingen overal maar hun gang laten gaan, heb ik een oplossing.

Gekaapte supertanker voor Somalische kust

Een Saudische olietanker die door Somalische piraten is gekaapt, is voor de Noord-Somalische kust gesignaleerd. Dat meldde een organisatie van Oost-Afrikaanse zeevaarders.

De mammoettanker was in de Indische Oceaan aangevallen en gekaapt, ruim 800 kilometer van de Afrikaanse kust vandaan. De actie bleef onopgemerkt voor de buitenlandse marineschepen die bij Somalië patrouilleren om kapingen te voorkomen.

De Sirius Star is de grootste tanker ooit die is gekaapt, aldus de Britse omroep BBC. Het schip vervoert ruim 2 miljoen vaten olie, een kwart van de dagelijkse Saudische olieproductie, met een waarde van 100 miljoen dollar. Aan boord van het schip zijn 25 bemanningsleden onder wie Britten, Kroaten, Fillippijnen, Polen en Saudi's.

Kaartverkoop voor beëdiging Obama wordt strafbaar

De Verenigde Staten gaan de verkoop van kaartjes voor de beëdiging van presidenten verbieden. Althans, als het aan de Democratische senator Dianne Feinstein van Californië ligt. Zij diende gisteren een wetsvoorstel in.

De politica hoopt dat het parlement nog deze week met het verbod instemt, voor de geplande installatie van de Democraat Barack Obama op 20 januari. Overtreders moeten rekening houden met een boete tot 100.000 dollar of een jaar gevangenis.

Het is Feinstein een doorn in het oog dat mensen een slaatje proberen te slaan uit de installatieceremonie. De inauguratie is een van de belangrijkste rituelen van onze democratie, benadrukte de Democrate. De gratis kaartjes behoren niet te worden verkocht zoals tickets voor een sportwedstrijd.

Op aandringen van parlementariërs maakten twee online veilingsites vorige week al een einde aan de verkoop van entreekaartjes voor de inauguratieplechtigheid van Obama. Belangstellenden op onder meer eBay boden duizenden dollars voor de tickets.

De kaartjes voor de installatie van de eerste zwarte president van de VS zijn in de week voor de beëdiging verkrijgbaar. Ze moeten persoonlijk worden afgehaald in een van de kantoren van het parlement.

Barack Obama  (foto: ANP)

Hardere maatregelen tegen roken in horeca

Roken in de horeca wordt harder aangepakt. Tegen hardnekkige overtreders van het rookverbod zal het Openbaar Ministerie (OM) een lik-op-stuk-beleid gaan voeren.

Minister Ab Klink van Volksgezondheid stuurt daarover vandaag een brief naar de Tweede Kamer. Roken wordt voortaan gezien als economisch delict; als een café het toestaat, is er sprake van van concurrentievervalsing. "Ik wil er geen misverstand over laten bestaan dat het het kabinet ernst is", schrijft Klink. "In dit land dienen wetten nageleefd te worden en dat geldt voor iedereen."

Als de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zien dat er gerookt wordt in in een café, kan een rechter een boete opleggen, maar de zaak ook tijdelijk sluiten.

De hardere aanpak komt naast de boetes die de VWA sinds 1 juli oplegt. Daarvan zijn er nu vijfhonderd uitgedeeld. De boetes lopen op van 300 tot 2400 euro. Aanvankelijk hield de VWA het bij een eerste overtreding bij een waarschuwing. Klink gelastte een paar weken geleden echter direct tot boetes over te gaan nadat veel kroegen lieten weten de asbak weer terug te plaatsen. Uitbaters vinden dat ze door het rookverbod inkomsten mislopen. Op verzoek van de VWA kan de politie de controleurs ondersteuning bieden.

Hardere maatregelen tegen roken in horeca  (foto: ANP)

MEME uitbreiding Metal Gear Online krijgt datum

Konami heeft bekend gemaakt dat de MEME uitbreiding voor Metal Gear Online op 25 november verwacht wordt. De uitbreiding kan overigens een week eerder, vanaf 18 november, aangeschaft worden voor een kleine 8 euro.

De uitbreiding bevat onder andere twee nieuwe speelbare karakters: Mei Ling en Liquid Ocelot. Daarnaast komt er een zogenaamde 'no headshot' instelling, een 'stealth death match' modus en een 'interval' instelling, waarbij je de mogelijkheid krijgt om te oefenen en te chatten met elkaar op het slagveld zonder dat het effect heeft op de scores en ranglijst. Tot slot krijg je met deze uitbreiding de mogelijkheid om je karakter op te fleuren met allerhande attributen.

Kabinet wijst op 'goed burgerschap'

In de strijd van het kabinet om de Nederlandse burger weer fatsoen bij te brengen, komt er binnenkort een zogenaamde waardencatalogus. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken zegt dat daarin ondermeer wordt vastgelegd wat 'goed burgerschap' inhoudt.

Lid worden van een politieke partij, maatschappelijk actief zijn, voor elkaar zorgen, respect hebben voor de politie en voor elkaar. Dat zijn enkele dat van de punten die volgens de minister bij goed burgerschap horen. Verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid moeten centraal staan.

Daarnaast wijst het kabinet op de rechten en plichten die elke burger heeft. "Veel mensen zijn zich zeer bewust van hun rechten, maar veel minder van hun plichten. Die balans gaan we herstellen als kabinet."

Familiegraf uit steentijd ontdekt

Bij de Duitse plaats Elau hebben archeologen een 4.600 jaar oud familiegraf ontdekt. Het graf, waarin een man, vrouw en hun twee kinderen liggen begraven, is het oudste familiegraf ter wereld. DNA-analyse toonde aan dat het een familie betreft.

De vondst is opmerkelijk omdat er tot nu toe geen bewijs was dat de famileband in de steentijd ook al belangrijk was. De vier lichamen zijn volgens de deskundigen met opzet bij elkaar gelegd. Een van de kinderen heeft een ingeslagen schedel en ook de andere lichamen vertonen sporen van fysiek geweld; moord wordt niet uitgesloten. 

CD: Plain White T's - Big Bad World

Big Bad World is het vierde studioalbum van de uit Californië afkomstige Plain White T's. Na het succes van 'Hey There, Delilah', waarmee de band eigenlijk pas echt doorbrak bij het grote publiek, is de band op een punt gekomen waarbij succes een nieuwe betekenis krijgt. Hun vorige album, Every Second Counts, is meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat slechts na de schamele bekendheid van één enkel nummer...

GTA IV moet via internet geactiveerd worden

Binnenkort zul je ook op de PC de avonturen van Niko Bellic kunnen beleven. In GTA IV neem je de rol van de Oost-Europese immigrant op je en klim je in Liberty City omhoog op de criminele ladder.
De Britse retailer Tesco heeft nu de boxart op de website staan en hoewel dat weinig schokkend is, kunnen we daar wel uit opmaken dat je een PC met internet nodig zal hebben om GTA IV te kunnen spelen. De game heeft namelijk een internetverbinding nodig om geactiveerd te worden. Er staat echter niet vermeld dat deze activatie een beperkt aantal keer uitgevoerd kan worden, dus het is zeer waarschijnlijk dat je de game naar believen kan activeren.

Laatste reviews en specials
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
©FOK.nl e.a.