Fotoverslag Jägermeister Fridge Riderz

Sally (Tessa)
Afgelopen weekend vond in SnowWorld Zoetermeer - na een sucesvolle eerste editie - opnieuw de Jägermeister Fridge Riderz plaats. Deze contest is uitsluitend voor genodigde snowboarders en freeskiërs, en er werden clinics gehouden voor belangstellenden. Daaronder waren ook de prijswinnaars van de FOK!prijsvraag. Hier een fotoverslag van Sally.

Een sombere dag maar de ingang was opgeluisterd met een grappig autootje, dat aan de andere zijde nog een uitermate goed advies bevatte, gezien de sponsor van het evenement, Jägermeister.

Goed advies...


Ook de verwarmende glühwein ontbrak niet, en het welbekende broodje worst was ook verkrijgbaar.


De clinics werden gegeven door een paar top-'riders' van Nederland, die op uitnodiging naar de Fridge Riderz waren gekomen. Zij wilden de grote groep FOK!kers en niet-FOK!kers wel wat leren. Er zat één iemand bij die als introducee mee was, maar nog niet zo bedreven was in het snowboarden. Een privéles van Dolf van der Wal was geen probleem.

De eerdere hulp heeft effect, de beginneling ging het nog leuk vinden ook


De gevorderdengroep stond aandachtig te luisteren en alvast de bewegingen te oefenen naar de uitleg van de piste tricks die even later zelf uitgevoerd moesten worden.


Dit was Ticootjes eerste box in haar leven, en het gaat haar goed af!


Nog een paar FOK!kers op de smalle en de brede box.


bigshadow kwam niet ongeschonden uit de strijd...


Tijd voor het grote werk: de grootste schans van het parcours, ook wel kicker genoemd. En MrAli kickte er lustig op los.


Aan het einde van de dag was het voor de beginner een beetje lachen als een boer met kiespijn: alles deed zeer na tig valpartijen...


Het echte werk kwam in de voorrondes van de wedstrijd, hier zie je de obstakels voor de gevorderden op de baan. De pro's mochten laten zien wat ze konden in de disciplines slopestyle en best trick.

Deze laatste vloog zowat mijn camera in, ik kon nog net op tijd wegspringen. Wel allemaal sneeuw op de camera en lens...


Er kon ook lekker gelounged worden op de zitzakken van Jägermeister, relaxed kijken naar de wedstrijd.


Al met al een leuke en gezellig dag, waar ook nog in de avond een buffet bij zat. De stevige kost ging er goed in. Maar wat was het fris (om niet te zeggen koud) in die hallen, de fotografe was blij met een pauze.