Force India: vertraging door McLaren

Sally (Tessa)
Sloot Force India vorige week nog een prachtige deal met McLaren voor een complete aandrijflijn, daardoor komt de Indiase renstal nu in de problemen. Het team zal de hele winter nodig hebben om een wagen te maken die afgestemd is op de nieuwe motor.

Force India test deze week in Barcelona voor het laatst met de Ferrari-motor van afgelopen seizoen. Het kan volgens een woordvoerder nog wel even duren alvorens de nieuwe wagen gereed is: "De deal is zo laat rondgekomen dat we nu nog een volledig nieuwe auto moeten bouwen. We gaan een zeer zware winter tegemoet en we kunnen wellicht pas in februari weer testen."

Daarmee zal het team van de Indiase zakenman (en inmiddels zelf teambaas) Vijay Mallya het seizoen 2009 beginnen met een fikse achterstand. Want deze winter is toch cruciaal om veel te testen nu er zoveel technische regelwijzigingen doorgevoerd worden. Veel teams zijn al in een vergevorderd stadium met de voorbereidingen, maar Force India heeft blijkbaar pech omdat de deal zo laat beklonken was.

Als ze mee willen doen om de punten, zoals Mallya graag wil, dan zal wel een heel goed ontwerp op tafel moeten komen. En met een nieuw ontwerpteam na het ontslag van Colin Kolles en met name topontwerper Mike Gascoyne zal dat niet meevallen.