Voetbalsters op EK tegen gastland

Stefan (sportfreak)
De Nederlandse voetbalsters moeten het volgend jaar op het EK onder meer opnemen tegen gastland Finland. Dat heeft de loting in Helsinki vandaag bepaald.

Verder neemt Nederland het in de poulefase op tegen Oekraïne en Denemarken. Nederland speelt op 23 augustus in Turku zijn eerste wedstrijd tegen tegen Oekraïne. Drie dagen later is in Helsinki Finland de tegenstander. De laatste groepswedstrijd is op 29 augustus in Lahti tegen Denemarken.

"Dit is een loting die perspectief biedt", aldus bondscoach Vera Pauw in een eerste reactie. "We hebben fysiek sterke tegenstanders maar zitten niet in de zwaarste groep. Fysieke kracht en fitheid zijn hiervoor nodig, daarop zal de voorbereiding gericht zijn. De jonge groep speelsters kan zo veel ervaring opdoen."

In poule B spelen Duitsland, IJsland, Noorwegen en Frankrijk. In groep C strijden Zweden, Engeland, Rusland en Italië om een plek in de volgende ronde. De eerste twee ploegen uit iedere poule kwalificeren zich voor de kwartfinales, net als de twee beste nummers drie. De finale is op 10 september in het olympisch stadion in Helsinki.