FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 oktober 2008

C. Ronaldo uitgeroepen tot beste voetballer

Christiano Ronaldo is uitgeroepen tot FIFPro World Player of the Year 2007/08. De Portugese voetballer wordt hiermee de opvolger van Kaká die vorig jaar nog de prijs won. Eerder vandaag werd de FIFPro World XI al bekend gemaakt.

"Het is geweldig om door meer dan vijftigduizend collega-profvoetballers over de hele wereld uitgeroepen te worden tot beste voetballer," aldus een zeer blije Ronaldo die vorig seizoen 42 doelpunten in officiële wedstrijden maakte voor Manchester United. Mede hierdoor wonnen de Mancunians de landstitel en de Champions League.

PSV volgt Colombiaanse international

PSV heeft in Mexico de Colombiaanse international Hugo Rodallega (23) bekeken en contact gelegd met zijn zaakwaarnemer.

Rodallega voetbalt op dit moment voor Necaxa en scoorde dertien keer in 34 competitiewedstrijden. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al behoorlijk wat clubs achter zijn naam staan. In Mexico speelde hij ook al voor Monterrey en Atlas. In Colombia begon hij zijn loopbaan bij Deportes Quindio en later Deportivo Cali. In twintig interlands scoorde hij zeven keer.

Piraten dreigen bemanning Oekraďens schip te doden

De Somalische piraten, die begin oktober het Oekraïense schip de Faina kaapten, dreigen de bemanning te doden als er binnen 24 uur geen losgeld betaald wordt. Dat meldde de Somalische radio vandaag, aldus het Russische persbureau Itar-Tass.

Ook dreigen ze het schip in brand te steken als niet aan hun eisen voldaan wordt. In eerste instantie eisten de piraten 35 miljoen dollar losgeld, maar ze zakten naar 20 miljoen dollar. Aan boord zijn twee Russen, een Let en 17 Oekraïeners. De kapitein van het schip is overleden aan een natuurlijke dood, aldus de piraten. Het vrachtschip vervoert 33 Russische T-72 tanks en munitie en wordt omsingeld door marineschepen van verschillende naties.

De Cler maakt excuses

Feyenoord-verdediger Tim de Cler heeft maandag tegenover de spelersgroep en trainer Gertjan Verbeek zijn excuses aangeboden voor de boze reactie op zijn wissel.

De verdediger werd in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen (2-2) na 77 minuten gewisseld. De Cler was het niet met de wissel eens en stormde meteen de spelerstunnel in.

"Ik heb vandaag uitgelegd waarom ik hem eraf haalde", aldus Verbeek tegenover AD Sportwereld. "Ik wilde op het laatst één op één spelen en ik kon moeilijk Dwight Tiendalli, die ik er net in gebracht had, er weer uithalen."

"Dat begreep Tim een dag later ook wel. Als je een linkerspits brengt, is het niet zo raar om een linksback eruit te halen." Voor Gertjan Verbeek is hiermee de kous af. "Tim beledigt mij niet als hij boos wordt, hij zet alleen zichzelf te kijk."

Ex-woordvoerster Del Ponte in beklaagdenbankje

Florence Hartmann, die jarenlang woordvoerster is geweest van toenmalig hoofdaanklaagster Carla Del Ponte van het Joegoslavië-Tribunaal, heeft vandaag zelf plaatsgenomen in het beklaagdenbankje van het VN-hof in Den Haag.

Zij is aangeklaagd wegens minachting van het tribunaal omdat zij uit vertrouwelijke documenten zou hebben geciteerd in publicaties. De Française weigerde vandaag tijdens haar eerste voorgeleiding schuldig of onschuldig te pleiten. Volgens de procedureregels van het tribunaal heeft zij recht op dertig dagen bedenktijd.

Na haar tijd in Den Haag schreef Hartmann een boek, Vrede en Bestraffing, en een artikel, Vitale genocidedocumenten verborgen. Daarin beschuldigt zij rechters van het tribunaal ervan dat zij eraan zouden hebben meegewerkt bewijs uit handen van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) te houden. Servië was bang door het ICJ tot een hoge schadevergoeding te worden veroordeeld wegens betrokkenheid bij volkenmoord in Bosnië.

Ex-woordvoerster van Clara del Ponte voor het gerecht (foto: ANP)

'Pranjic en Beerens op lijstje Milan'

AC Milan is onder de indruk van de sc Heerenveen-middenvelders Daniel Pranjic en Roy Beerens, meldt Calciomercatoweb.

Afgelopen donderdag kwam Pranjic met Heerenveen in actie tegen de Italiaanse topclub, waarin hij vanaf de strafschopstip via een Panenka wist te scoren. De wedstrijd werd door Heerenveen met 1-3 verloren.

De website meldt dat de club rond het duel van afgelopen week heeft geďnformeerd naar de mogelijkheden om de international, die bij Heerenveen nog een contract heeft tot 2012, over te nemen. Eerder al toonden Real Madrid en Ajax belangstelling voor Pranjic.

Naast Pranjic zou ook aanvaller Roy Beerens op het lijstje van de Rossoneri staan. De oud-speler van PSV liet tijdens het treffen met de club uit Milan zijn directe tegenstander Gianluca Zambrotta behoorlijk zweten. Bij de club die zijn thuiswedstrijden afwerkt in het Abe Lenstra Stadion heeft Beerens nog een contract tot 2010.

Pot weg bij Zenit

Cor Pot zal aan het einde van dit seizoen vertrekken bij het Russische Zenit Sint-Petersburg, zo meldt Sportweek. Pot is bij de Russen momenteel de assistent van hoofdtrainer Dick Advocaat die deze week zijn contract bij de club mondeling verlengde.

Pot is twee jaar in dienst geweest bij Zenit, maar vindt dat nu het moment is gekomen om terug te keren naar huis. "Ik heb een fantastische tijd gehad in Rusland die ik nooit zou hebben willen missen, maar nu is het mooi geweest," motiveert de Nederlander zijn beslissing.

"Ik wil weer wat dichter bij m’n familie zijn. Binnenkort word ik ook opa, allemaal redenen om terug te keren. Een nieuwe baan heb ik nog niet, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik sluit in Sint-Petersburg een schitterende tijd af."

Honda wil wintertests optimaal benutten

Honda wil deze winter volop testen met de nieuwe auto om hiermee in het veld verder naar voren te komen. Het Japanse team was het eerste dat haar aandacht richtte op 2009 en teambaas Ross Brawn wil optimaal profiteren van de door de reglementswijzigingen geboden kansen.

Brawn zegt dat Honda doordat het zo vroeg al besloten heeft om aan de nieuwe auto te gaan werken veel testkilometers over heeft, waardoor er tot het einde van het jaar volop getest kan worden. "We hebben onze testkilometers en banden bewaard voor de wintertests. Iets wat dit seizoen ook tot uitdrukking komt in onze prestaties," aldus Brawn. "Ik geloof dat wij meer banden over hebben dan welk team dan ook. Dat past precies bij onze aanpak."

"We doen aan alle drie de wintertests mee, waarbij wij ons gaan richten op het KERS, de banden en aerodynamica. We hebben deze winter erg veel nieuwe onderdelen die we moeten uitproberen." De nieuwe auto zal volgens Brawn eind januari gepresenteerd worden, waarna er voor de Grand Prix van Australië nog een grote update plaats zal vinden.

"Ik denk dat we net als alle andere teams een vroege en een geüpgrade versie van de auto hebben," aldus Brawn. "Omdat de eerste race al in maart is, moeten we de auto al in januari presenteren, waarbij niemand de geheimen geheel prijs wil geven. Daarom komt er voor de start van het seizoen nog een B-versie van de nieuwe auto uit."

[MLB] Phillies nemen voorsprong in WS

De Philadelphia Phillies moeten nog één wedstrijd winnen om zich kampioen van de Major League te laten kronen. Afgelopen weekend namen de Phillies een 3-1 voorsprong door wedstrijd drie en vier naar zich toe te trekken.

Wedstrijd drie begon anderhalf uur later dan gepland door regen, maar bleek het wachten waard te zijn. Chase Utley, Ryan Howard en Carlos Ruiz sloegen alle drie homeruns en zorgden voor de punten van de Phillies. Echter in de negende inning stond het alsnog 4-4 door een comeback van de Rays. Nadat de Rays op vier bleven staan na de negende inning kregen de Phillies een kans om de wedstrijd in de regulieren speeltijd te beslissen. En dat deden ze. Met de honken bezet kwam Carlos Ruiz aan slag. Hoewel hij de bal niet goed raakte rolde de bal zachtjes langs de lijn en bleek hij goed genoeg voor een single en dus de overwinning.

Wedstrijd vier was opnieuw een prooi voor de Phillies, dit keer ging alles echter iets gemakkelijker. Ze kwamen al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong en gaven die niet meer weg. Ryan Howard was de gevierde man bij de Phillies, hij joeg namelijk twee ballen de tribunes in die bij elkaar voor vijf punten zorgden.

Met de winst in beide wedstrijden zijn de Phillies dichtbij het winnen van de World Series, iets wat de club voor het laatst 28 jaar geleden lukte. Vanavond is de vijfde wedstrijd, de enige kans voor de Phillies om de titel voor eigen publiek binnen te halen. Als de Rays de wedstrijd weten te winnen zullen wedstrijd zes en eventueel wedstrijd zeven in St. Petersburgh, Florida worden gespeeld.

Aanslag op Obama verijdeld

In de Amerikaanse staat Tennessee is een aanslag op presidentskandidaat Barack Obama verijdeld. Dat hebben Amerikaanse autoriteiten vandaag laten weten. Twee mannen werden hierbij gearresteerd.

De mannen waren zwaarbewapend. In hun auto vond de politie namelijk twee geweren en drie pistolen. Ze wilden ook nog een wapenwinkel overvallen. Dit om Obama tijdens een speech te vermoorden en meteen een heleboel kleurlingen af te slachten.


Win een clinic bij Fridge riderz!!

Door het succes van vorig jaar zal op 15 november de tweede editie van Jägermeister Fridge Riderz plaatsvinden @ SnowWorld in Zoetermeer. Dit jaar zullen naast de snowboarders, ook de freeskiërs hun kunsten vertonen op de disciplines Rails en Kicker. De beste Nederlandse indoor snowboarders en freeskiërs zijn voor deze wedstrijd uitgenodigd. Jägermeister Fridge Riders is een invitational only event, wat betekent dat de riders voor de wedstrijd worden uitgenodigd om hun skills te showen.

Bij Jägermeister Fridge Riderz wordt er gestreden om de best tricks op de Rails en Kicker. Eerst worden de voorrondes gereden, waarna de beste riders per discipline door gaan naar de finale waar ze nog een keer een gooi kunnen doen naar de hoogste trede van het podium. Opgezweept door de speakers en DJ zullen zij alles uit de kast halen om de jury te imponeren.

Na afloop van de contest is er een dikke party in SnowWorld, waar natuurlijk ook de Jägermeister promogirls niet zullen ontbreken. Hier kan je natuurlijk de riders ontmoeten die daarvoor nog in actie te zien waren en een feestje met hun vieren.

'Nederland heeft erg veel jeugdbendes'

Nederland telt 1800 jeugdgroepen die overlast veroorzaken. Honderd daarvan zijn criminele bendes die ernstige delicten plegen. Dat blijkt uit cijfers van RTL Nieuws.

Ongeveer 350 jeugdgroepen zorgen voor ernstige overlast en zijn betrokken bij geweldsdelicten. Volgens de politie vindt 75 procent van alle jeugdcriminaliteit in groepsverband plaats. De omvang van dat probleem blijft gelijk, maar de ernst van de delicten neemt toe, aldus RTL maandagavond.

Korpschef Erik Akerboom is lid van de Raad van Hoofdcommissarissen en zegt honderden agenten extra nodig te hebben voor een gedegen aanpak van de jeugdbendes. De politie is volgens hem nu niet in staat alle jeugdgroepen aan te pakken.

Minder controle jong drinken door rookverbod

Controles op de verkoop van drank aan jongeren onder de zestien jaar blijven dit jaar achter bij de planning. Dat komt deels doordat de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) druk waren met toezicht op het rookverbod in de horeca.

Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) geantwoord op vragen van de Tweede Kamer over de begroting voor 2009. Ook kan de VWA moeilijk aan personeel komen.Daardoor zullen er dit jaar van de tienduizend geplande inspecties op leeftijdsgrenzen bij drank, maar zevenduizend ook echt worden uitgevoerd.

De VWA is dit jaar al begonnen met uitgebreider toezicht op de leeftijd van mensen die alcohol kopen. Voor de intensievere inspecties moeten er 25 controleurs bijkomen. Voor 2009 staan 20.000 controles op stapel.

McLaren neemt nieuwe achtervleugel mee

In de strijd om het kampioenschap neemt McLaren een nieuwe achtervleugel en nog enkele aerodynamische vernieuwingen mee naar Brazilië. Lewis Hamilton heeft aan een vijfde plaats genoeg om kampioen te worden, maar het Britse team wil geen risico’s nemen.

Het team wil de maximale prestatie uit de auto halen en heeft daarom uitgebreide tests gedaan. Naast de achtervleugel is de auto op zes andere punten aangepast, wat de auto sneller moet maken. McLaren F1-CEO Martin Whitmarsh zei hierover: "We hebben vooral aan de aerodynamica gewerkt om de auto nog beter te laten werken."

Teambaas Ron Dennis blikte vooruit naar de Braziliaanse Grand Prix. "Het is zeker nog niet beslist, maar alleen als de auto niet betrouwbaar blijkt, kan het problemen opleveren. We gaan rekening houden met banden, regen en wat verder op ons pad komt."

Spijtoptant FARC naar Frankrijk

Frankrijk is bereid asiel te verlenen aan een afvallige van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC, die met het voormalige 63-jarige congreslid Oscar Tulio Lizcano wist te ontsnappen aan de rebellengroep. Dat heeft het kantoor van de Franse president Nicolas Sarkozy laten weten.

Justitie in Colombia heeft na overleg met de Colombiaanse president Alvaro Uribe ingestemd met het verlenen van asiel aan de gedeserteerde FARC-rebel met de schuilnaam Isaza. De spijtoptant mag samen met zijn vriendin naar Frankrijk vertrekken. De vriendin liep vier maanden geleden weg van de FARC.

Lizcano werd in 2000 ontvoerd door de FARC in het departement Caldas in het centrum van Colombia. Na acht jaar gevangenschap wist Lizcano aan de FARC te ontsnappen. Hij deed dat met hulp van Isaza. Het duo bereikte zondag na een tocht van drie dagen door de jungle een legerpost.


  (foto: ANP)

Justitie wil 20 miljoen van Holleeder

Het Openbaar Ministerie wil Willem Holleeder 19,8 miljoen euro aan door misdaad verkregen fortuin ontnemen. Justitie heeft met een machtiging van de rechter-commissaris conservatoir beslag laten leggen voor dat bedrag.

Holleeder werd daarvan al begin dit jaar op de hoogte gesteld door het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM), zo meldt tv-rubriek Nova maandagavond. Holleeders advocaat Jan-Hein Kuijpers bevestigt het bestaan van het beslag en de hoogte van het bedrag. Het gaat om een schatting van de miljoenen die Holleeder door afpersing zou hebben verkregen. Hij werd vorig jaar december voor het afpersen van enkele zakenlieden veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf.

Het conservatoir beslag is gelegd in het kader van het zogeheten strafrechtelijk financieel onderzoek dat justitie verricht en gaat vooraf aan de uiteindelijke concrete ontnemingsvordering. Van zo'n vordering kan pas sprake zijn als Holleeder onherroepelijk is veroordeeld. Zijn strafzaak loopt momenteel in hoger beroep.

"Bij een veroordelende uitspraak door het hof wordt dit verhaal pas interessant", aldus advocaat Kuijpers. Het zal nog geruime tijd duren alvorens die uitspraak er ligt: het Amsterdamse gerechtshof moet nog aan de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen.

Gamescom Keulen verzet: nu tegelijk met GC Leipzig

Al enige tijd is bekend dat er vanaf volgend jaar twee grote gamesbeurzen gehouden zullen worden bij onze oosterburen. Naast de al jarenlang bestaande GamesConvention (GC) in Leipzig zou op initiatief van enkele publishers die een beter op de toekomst voorbereide en voor internationale bezoekers beter bereikbare beurs wilden vanaf 2009 ook de GamesCom gehouden worden in Keulen.

In eerste instantie werd voor deze beurs aangekondigd dat deze van 9 tot 13 september gehouden zou worden, dus een paar weken na de beurs in Leipzig. Vandaag is echter bekend geworden dat de Keulse beurs vervroegd wordt, en wel precies zo veel dat hij samen zal vallen met de GC. Van 19 tot 23 augustus dus. Bij beide beurzen is de woensdag een exclusieve pers-en-publishers-dag en is de rest van de week publiek van harte welkom. Dat wordt dus goed de berichten in de gaten houden welk bedrijf waar te vinden is en dan kiezen welke beurs het interessantst is.Gamescanon update

Een paar jaar geleden werd met veel bombarie de canon van de Nederlandse geschiedenis gepresenteerd. Een groep oude wijze mensen heeft erg lang gediscussieerd over welke gebeurtenissen belangrijk genoeg waren om tot de vijftig belangrijkste punten te behoren en welke bekende personen iedereen zou moeten kennen. Deze vijftig belangrijkste punten zijn vervolgens op chronologische volgorde gezet en gepresenteerd aan het Nederlandse volk en opgenomen in het lespakket voor de basisschool.

FOK!games brengt als variant hierop de games canon uit. De canon bestaat uit vijftig gebeurtenissen die het gamen gemaakt hebben tot wat het nu is, beginnend bij de eerste computergame tot aan de hedendaagse consoles. De eerste dertig punten van de games canon staan al online, variërend van specifieke games als Dune 2, Tetris en Grand Prix 2, tot de introductie van internet, de grote videogamescrash van '83 en de eerste gameverfilmingen. De komende zondagen komen hier nog een twintigtal punten bij om uiteindelijk een canon van de gamesgeschiedenis te hebben bestaande uit vijftig punten.

Je kunt de eerste zes delen van de canon hier bekijken:
deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6

Bikers en gespuis in Runaway: A Twist of Fate

Wie na het spelen van Runaway: A Road Adventure en Runaway: Dream of the Turtle nog met onbeantwoorde vragen rond Brian en Gina zit kan eind volgend jaar te weten komen hoe het verhaal eindigt. In het vierde kwartaal van 2009 komt ontwikkelaar Pendulo Studios namelijk met het besluit van het verhaal rond Brian en Gina in Runaway: A Twist of Fate. Vandaag zijn de eerste screenshots vrijgegeven door uitgever Focus Home Interactive.

Runaway: A Twist of Fate zal een iets volwassener setting kennen dan de eerste twee delen. Het zal een volledig op zichzelf staand spel worden zodat ook degenen die A Road Adventure en Dream of the Turtle niet gespeeld hebben het verhaal zullen begrijpen. Nieuw in dit deel is dat je ook met Gina kan spelen, zij krijgt dan ook een belangrijke rol in het spel. A Twist of Fate komt uit op de PC en de Nintendo DS.

Naast een grafische update is ook de interface verbeterd. De voorwerpen in je inventaris kun je voortaan van alle kanten bekijken en er komt een slim hints-systeem dat je door moeilijke stukken in de game zal loodsen zonder meteen de oplossing voor te kauwen.

Ferrari dreigt ook F1 te verlaten

Nadat eerder de afgelopen week al brandstofproducent Shell liet weten dat hij ze niet akkoord ging met de voorgestelde invoering van de standaardmotoren, is het nu Ferrari dat dreigt uit de Formule 1 te stoppen als de plannen van de FIA doorgang vinden.

De FIA kwam, met Max Mosley en Bernie Ecclestone voorop, op 17 oktober jl. met het voorstel om dezelfde motoren en versnellingsbakken in de F1 te gebruiken, ten einde de kosten die omgaan in de Koningsklasse van de autosport te drukken. De internationale autosportbond wil deze zogenoemde standaardmotor in 2010 invoeren. Ferrari is absoluut niet vóór dat idee.

In een persverklaring van het merk met het steigerende paard in het logo stond het volgende: "De directeurs van Ferrari zijn vandaag onder het voorzitterschap van Luca di Montezemolo samengekomen om de resultaten van het derde kwartaal te bekijken. Ook werden de voorstellen bekeken voor de reglementswijzigingen in de F1 in de periode van de globale economische crisis. We staan met ons hart achter het verlagen van de kosten in de Formule 1, maar we hebben sterke bedenkingen bij het standaardiseren van de motoren. Zulke stap zou alles onttrekken van de sport, waar competitie en technologische ontwikkeling hoog staat."

De Italiaanse renstal is het dus wel eens met de kostenbesparingen, maar houdt nog een slag om de arm: "Mochten deze sleutelelementen verkleind worden, dan zal bekeken worden samen met de partners over de blijvende aanwezigheid in de sport." Daarmee staan ze niet alleen: ook Toyota heeft laten weten het "geen Formule 1 meer te vinden" als de plannen doorgaan, maar de Japanse autofabrikant heeft aangegeven toch te blijven in de hoogste autosportklasse.

De F1 is een mix van competitie en technologische ontwikkeling, en die gaat verloren door een eenzijdige motor te gebruiken. Bovendien vinden de fabrieksteams het een slecht idee om met andere motor dan het eigen merk te rijden.

Geďnteresseerde leveranciers hebben tot 7 november de tijd gekregen om een ontwerp voor de standaardmotor te leveren. De FIA lijkt vandaag toch echt haar plannen door te willen zetten.

Hamilton wil zanger worden

Lewis Hamilton overweegt een carričre als zanger. De Brit wil dat bereiken met de hulp van zijn vriendin, Pussycat Doll-zangeres Nicole Scherzinger.

Hamilton zegt dat hij een goede stem heeft en dat zijn vriendin hem zal helpen om zijn droom te verwezenlijken. Ook een duet met Scherzinger en samenwerking met de Pussycat Dolls behoren voor Hamilton tot de mogelijkheden. Scherzinger heeft er alle vertrouwen in: "Hij schreef een nummer voor mij en speelde het op gitaar. Het is een zeer persoonlijk nummer, zeer emotioneel. Ik weet dat het zal aanslaan."

Hamilton zegt er zelf over: "Ik speel van alles: Bob Dylan, Lenny Kravitz, Jimi Hendrix. Ik zing ook meer dan vroeger, want ik heb me laten vertellen dat ik een goeie zangstem heb."

[NHL] Stand per 27-10-2008

Hieronder vind je de stand in de NHL per 27-10-2008

Atlantic DivisionGPWLOTPTSGFGA
New York Rangers11821172921
New Jersey Devils9522122420
Pittsburgh Penguins8521112018
New York Islanders823372934
Philadelphia Flyers725041725

Northeast DivisionGPWLOTPTSGFGA
Buffalo Sabres8602142715
Montreal Canadiens7511112717
Boston Bruins832392527
Toronto Maple Leafs832391825
Ottawa Senators825152225

Southeast DivisionGPWLOTPTSGFGA
Carolina Hurricanes742192222
Washington Capitals843192826
Florida Panthers844081925
Atlanta Thrashers824262327
Tampa Bay Lightning713351118

Central DivisionGPWLOTPTSGFGA
Detroit Red Wings8611133125
St. Louis Blues8530102923
Chicago Blackhawks832392524
Nashville Predators844082931
Columbus Blue Jackets835062228

Northwest DivisionGPWLOTPTSGFGA
Minnesota Wild6 50 1 1120 12
Colorado Avalanche853 0 103024
Calgary Flames843 1 92527
Edmonton Oilers743 0 81722
Vancouver Canucks8440 82828

Pacific DivisionGPWLOTPTSGFGA
San Jose Sharks9720 143122
Anaheim Ducks9450 82629
Dallas Stars934282838
Los Angeles Kings7340 62219
Phoenix Coyotes7340 61522

Double date levert leraar gebroken kaak op

Een Zuid-Hollandse muziekdocent in opleiding zal zich de double date die hij had met twee zussen uit Schoonhoven iets anders hebben voorgesteld. Samen met een docent gymnastiek, eveneens nog in opleiding, ging hij stappen met de zusjes. Aan het einde van de avond kwam de muziekdocent tussenbeide toen de gymdocent en zijn vriendin ruzie kregen over de autosleutels. De muziekdocent pakte zijn collega beet, maar toen deze zich losrukte raakte hij vol het gezicht van de muziekleraar. Het kwam de laatste te staan op een dubbele kaakbreuk en een kapotte zenuw. Ook miste hij een stuk kaakbot.

Met drie titanium plaatjes hebben de artsen gepoogd de kaak van de leraar weer in zijn fatsoen te krijgen, tot nog toe zonder al te veel succes. "Voor mijn afstuderen heb ik een mondeling examen gemist en mijn muzikale toekomst is onzeker. Mijn mond staat scheef, ik slis en articuleren gaat moelijk. Ik kan tien minuten per uur pijnloos praten. Zingen is bijna onmogelijk, terwijl muziek mijn lust en mijn leven is. Ik had professionele plannen met mijn a capella-bandje. Ik was altijd al onzeker over mijn uiterlijk. Mijn liefdesleven staat het komende jaar op een laag pitje. Ik ben erg vergevingsgezind, maar dit gaat te ver. Ik heb nare dromen over kaakoperaties. De medische kosten zijn voor mijn ouders niet meer te betalen." De docent in spe spande dan ook een rechtszaak aan, maar de politierechter achtte opzet niet bewezen. Wel is de gymleraar aansprakelijk voor de schade.

Verwacht wordt dat de behandeling nog zeker een jaar zal duren. Tot nog toe waren de kosten van kaakchirurg en tandarts al opgelopen tot zo'n 2.000 euro, en de verwachting is dat dit bedrag verdubbelt. De gymleraar heeft toegezegd een deel van de kosten te zullen betalen.

Met dank aan DJMO voor de submit.

FOK!radio: Nederlandse studenten controleren verkiezingen VS

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Hoe eerlijk zijn de verkiezingen in de Verenigde Staten eigenlijk? Als er gestemd moet worden in minder ontwikkelde landen, dan zijn er altijd waarnemers. Maar in de VS zou dat toch niet nodig moeten zijn, zou je denken. Toch gaan veertien Amsterdamse studenten politicologie naar Amerika om te kijken of de verkiezingen eerlijk verlopen. De waarnemersmissie vertrekt morgen al om zo op tijd klaar te zijn voor de presidentsverkiezingen van 4 november. Toch spreken wij vanavond nog even met de leider van de missie. Waarom gaan ze toe kijken bij de verkiezingen? Krijgen ze medewerking? En wat als ze iets zien dat niet door de beugel kan? Allemaal vragen die we ze gaan stellen. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Zijn de verkiezingen in de VS eerlijk? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Ze is de koningin van FOK!sport en ze heeft daar ook al ontzettend veel nieuwsberichten geplaatst. Vanavond bellen we met Nuongirl. En ze geeft natuurlijk meteen het laatste nieuws van het FOK!sport-front. Natuurlijk hoor je ook weer al het andere nieuws over FOK!. ForumAdmin Shmoopy heeft alle nieuwtjes van het forum weer verzameld.

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe studio van FOK!radio. Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

[NHL] Rangers verslaan Penguins


De New York Rangers hebben de Pittsburgh Penguins met 3-2 verslagen. Omdat de stand na drie perioden en de overtime periode nog gelijk was, was hier een penalty shoot-out voor nodig. Fredrik Sjostrom maakte hierin de enige treffer.

De Rangers stonden met nog enkele seconden te gaan in de derde periode met een goal achter toen Nikolai Zherdev aanlegde voor een schot en scoorde. "Dit was een geweldige overwinning," liet New York-goalie Henrik Lundqvist weten. "Het was belangrijk voor ons om de Penguins te verslaan, want ze zijn een goed team. Bovendien versloegen ze ons vorig jaar in de play-offs"

Lundqvist maakte 27 reddingen en stopte alle drie de shoot-outs van de Penguins, inclusief de laatste van Sidney Crosby. Lundqvist dwong Crosby naar de rechterkant van de goal waardoor hij uit die moeilijke hoek niet meer kon scoren. "Dat was echt Henrik: vol gif en zelfvertrouwen in de shootout", zei Rangers-coach Tom Renney.

Bij de Penguins maakte goalie Marc-Andre Fleury 42 reddingen, waardoor de Penguins met een 2-0 voorsprong de derde periode in gingen. Fleury: "We stonden de hele wedstrijd op winst. Dan is het frustrerend als ze acht seconden voor tijd langszij komen."

Markus Naslund maakte eerst de 2-1 met nog 5:09 te gaan, maar de Penguins hielden vervolgens goed stand. Lundqvist moest het doel verlaten voor de extra aanvaller om zo de winnende treffer te forceren. Crosby miste in de laatste seconden nog een schot voor open net waardoor de Rangers snel konden uitbreken. Naslund gaf een pass op Zherdev, die vervolgens met een wrist shot scoorde, waarna de Madison Square Garden volledig uit zijn dak ging.

"Dat was het hardste gejuich dat ik ooit in dit stadion heb gehoord", vertelde Sjostrom, die de winnende shoot-outtreffer maken. "Voor ons was het geweldig om terug te komen omdat we ze al langdurig met schoten aan het bestoken waren. Als hij er dan vlak voor tijd eindelijk ingaat geeft dat een geweldig gevoel."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
New York RangersPittsburgh Penguins3-2 (SO)
Philadelphia FlyersNew Jersey Devils3-2
Boston BruinsAtlanta Thrashers5-4
Toronto Maple LeafsOttawa Senators3-2
Montreal CanadiensAnaheim Ducks4-6
New York IslandersCarolina Hurricanes3-4
Tampa Bay LightningSan Jose Sharks0-3
Nashville PredatorsLos Angeles Kings5-4
Minnesota WildColumbus Blue Jackets2-1
Dallas StarsWashington Capitals5-6 (OT)
Chicago BlackhawksDetroit Red Wings5-6 (SO)
St. Louis BluesFlorida Panthers4-0
Colorado AvalancheBuffalo Sabres2-1 (SO)
Vancouver CanucksEdmonton Oilers6-3
Phoenix CoyotesCalgary Flames1-4

'Koopman hoofdtrainer van Roda JC'

Er bestaat een mogelijkheid dat Martin Koopman toch hoofdtrainer van Roda JC wordt. In eerste instantie zou hij alleen tijdelijk de taken van de ontslagen Raymond Atteveld overnemen, maar nu ambieert hij het hoofstrainerschap nu toch.

"Als het bestuur van Roda voor 10 november aan mijn voorwaarden wil voldoen, word ik definitief hoofdtrainer. Ik vind dit een mooie club om trainer van te zijn," liet Koopman tijdens een persbijeenkomst weten.

Koopman voelt de steun van de selectie en leunt nu ook op de overwinning bij PSV, die afgelopen weekend werd geboekt.

Contador laat Giro d'Italia schieten

Alberto Contador zal in 2009 één van de grote afwezigen tijdens de Giro d'Italia zijn. De winnaar van vorig jaar liet namelijk weten zich voor te bereiden op de Tour de France. De Italiaanse wielerronde past niet in de voorbereiding van de Spanjaard.

"Ik rij de Tour en zal later bepalen of ik de Vuelta rij", aldus Contador. Door de afzegging van de Spaanse renner van Astana zal de confrontatie tussen hem en Lance Armstrong, die in de Giro d'Italia zijn rentree zal maken, uitgesteld.

Armstrong heeft er namelijk voor gekozen om de Ronde van Italië te gaan rijden en bombardeerde de rittenkoers gelijk tot hoofddoel. Het is nog niet duidelijk of de twee renners de degens tijdens La Grande Boucle zullen kruisen.

Demouge vraagteken bij Willem II

Het is nog niet zeker dat Frank Demouge morgen kan meespelen in de competitiewedstrijd tegen FC Volendam. De topscorer van Willem II liet de laatste training aan zich voorbij gaan en werkte wat oefeningen in het krachthonk af.

Daarnaast is het ook nog niet zeker of Danny Schenkel, Saďd Boutahar en Danny Mathijssen in actie kunnen komen. Het viertal is geveld door een blessure en het is nog maar de vraag of zij op tijd fit zullen zijn.

In Volendam komt Willem II een ploeg tegen die momenteel onder druk staat. FC Volendam staat namelijk stijf onderaan en wist nog geen punten te pakken. "Willem II heeft aangetoond om te kunnen gaan met dat soort tegenstanders. In deze nog jonge competitie troffen we al FC Utrecht, Vitesse en Feyenoord allen in een situatie dat de druk bij hun lag," liet trainer Andries Jonker in een reactie weten.

De oefenmeester vervolgde met de woorden: "Wij spelen gelukkig niet met het mes op de keel, en realiseren ons goed dat het gezien de zware competitiestart ook anders had kunnen lopen. Door die goede start, ligt er minder druk op het moeten winnen en kunnen we ook werken aan de ontwikkeling van het team. Maar vergis je niet: Ook in Volendam willen we absoluut winnen."

Safin stopt er mogelijk mee

Het is nog maar de vraag of Marat Safin zich volgend seizoen nog op de tennisbaan laat zien. De Russische tennisser liet dit weten na afloop van zijn verloren partij tegen de Argentijnse qualifier Juan Monaco tijdens de Masters in Parijs.

"Ik weet niet of ik een prettig leven krijg zonder tennis. Dat neem ik mee in de afweging of ik stop of niet", liet Safin optekenen. "Er staat geen druk op deze beslissing. Ik hoef niets meer te bewijzen. Ik moet het allemaal nog maar even zien."

Safin begon zijn carričre in 1997 en wist op zijn hoogtepunt de wereldranglijst aan te voeren. Daarnaast won de Rus in 2000 de US Open en vijf jaar later was hij de beste op de Australian Open.

Afellay tegen ADO weer van de partij

PSV-middenvelder Ibrahim Afellay is fit genoeg om dinsdag te kunnen spelen tegen ADO Den Haag, zo meldt Omroep Brabant. Clubtopscorer Afellay had last van een spierblessure en kon zodoende afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC geen acte de présence geven.

De middenvelder was maandag echter weer gewoon in staat om mee te trainen met de A-selectie van de Eindhovenaren. Eerder werd bekend dat trainer Huub Stevens het de komende weken zal moeten doen zonder de geblesseerde spelers Jeremie Bréchet en Nordin Amrabat. Of rechtsback Jan Kromkamp in actie kan komen tegen ADO, is nog niet duidelijk.

Daimler bevestigt productiestop

Het Duitse autoconcern Daimler legt de productie bij zijn belangrijkste fabriek bij Sindelfingen tussen december en januari voor vier weken stil wegens tegenvallende verkopen. Daimler bevestigde vandaag daarover berichten in de Duitse zondagsmedia.

De productie bij Sindelfingen, waar de Mercedes-Benz-klasses C, E en S worden gebouwd, wordt stilgelegd van 12 december tot 12 januari. Bij de fabriek van Daimler in Untertürkheim, waar assen, motoronderdelen en versnellingsbakken worden gemaakt, komt de productie tussen 15 december en 12 januari stil te leggen. Daimler kwam vorige week met een winst- en omzetwaarschuwing voor het hele jaar, vooral vanwege zwakkere verkopen in de Verenigde Staten.

Eerder lieten ook al Opel en BMW weten in de productie te gaan snijden. Het Franse PSA Peugeot Citroën zei vrijdag zijn productie in het vierde kwartaal met 30 procent terug te schroeven. Renault gaat zijn fabrieken in Frankrijk voor een of twee weken sluiten.

'Doelwit aanval Syrië was smokkelaar'

De aanval van het Amerikaanse leger in Syrië gisteren was gericht op een zeer belangrijke regionale smokkelaar van terroristen. Deze man, Abu Ghadiya, zou om het leven zijn gebracht toen vier legerhelikopters vanuit Irak toesloegen in een dorp nabij de grens met Irak.

Dat meldde een Amerikaanse overheidsfunctionaris vandaag. "De operatie was succesvol", aldus de anonieme bron. "We nemen aan dat hij om het leven is gekomen." Zeker acht personen kwamen om het leven door de aanval.


'Doelwit aanval Syrië was smokkelaar'  (foto: ANP)

EC wil algeheel rookverbod op werk met uitzonderingen

De Europese Commissie overweegt de invoering van een algeheel rookverbod op werkplekken, dat echter uitzonderingen kan maken voor kleine cafeetjes of biertenten. De commissie wil hiermee zorgen dat 'alle werkplekken voor werknemers veilig' zijn. Dat heeft zij vandaag laten weten.

Een concreet wetsvoorstel wordt pas volgend jaar verwacht, wanneer er een nieuwe commissie is aangesteld. Die neemt na de Europese parlementsverkiezingen in november volgend jaar de taken van de huidige commissie over.


EC wil algeheel rookverbod op werk  (foto: DAG)

Trambestuurder ontslagen na nazigroet

In Wenen is het laatste rondje van tram 1 met een schandaal beëindigd. Net voor het begin van de laatste ronde heette de 35-jarige trambestuurder de reizigers welkom aan boord van de "vlucht rond de Stephansdom". Bij het uitstappen deed hij hen uitgeleide met de welbekende groet "Sieg Heil!"

Toen enkele passagiers luidkeels hun beklag deden, vroeg de chauffeur hun: "Begrijpen jullie dan geen grap?" Ondanks dat de trambestuurder alsnog zijn excuses aanbood, heeft de trammaatschappij de Oostenrijker op staande voet ontslagen. Daarmee is de kous nog niet af, want hij loopt de kans een proces aan zijn broek te krijgen.

Een woordvoerder van de Weense trammaatschappij noemt het incident "onbeschrijfelijk". Een tramreiziger heeft het hele voorval gefilmd met zijn mobieltje.

Fajah Lourens is weer single

Fajah Lourens en haar vriend Daniel hebben zaterdag hun relatie beëindigd. Dat heeft het management van de actrice vandaag bevestigd. Het stel was vijf jaar bij elkaar en kreeg in december vorig jaar een zoontje: Shai.

De 27-jarige Lourens en haar vriend hadden al een paar maanden een latrelatie, omdat ze te veel op elkaars lip zaten, zei ze eerder dit jaar in een interview. De twee waren bezig samen een homohotel op te zetten in Amsterdam. Als de verbouwing daarvan over enkele maanden klaar is, wordt het doorverkocht aan derden.

Fajah en Daniel hebben afgesproken de zorg voor Shai te delen. De actrice heeft ook nog een 7-jarige dochter uit een andere relatie, Irem.


Fajah Lourens is weer single  (foto: DAG)
Met dank aan Mitch03 voor de submit.

Uitslag FOK!wereldelftal van het Jaar

De afgelopen dagen liep op het FOK!forum, in Voetbal, de verkiezing voor het FOK!wereldelftal van het Jaar. Eerder vandaag maakte de FIFPro, de internationale vakbond van voetballers, hun lijst al bekend.

Die van het FOK!forum ziet er als volgt uit:

Doelman:
Edwin van der Sar (66,7%)

Verdediging:
Sergio Ramos (22,6%)
Rio Ferdinand (15,5%)
John Terry (15,5%)
Ricardo Carvalho (14,3%)

Middenveld:
Xavi (27,0%)
Cesc Fábregas (20,6%)
Steven Gerrard (15,9%)

Aanval:
Cristiano Ronaldo (27,0%)
Fernando Torres (20,6%)
Lionel Messi (20,6%)

Schokland opnieuw op de kaart gezet

Het voormalige eiland Schokland, dat tegenwoordig in de Noordoostpolder ligt, staat vanaf zaterdag weer op de kaart. De plaatsnaam Schokland wordt weer in het leven geroepen en het gebied krijgt een eigen postcode. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder.

Door de maatregel moet het makkelijker worden om bijvoorbeeld Museum Schokland over het 'eiland op het droge' te vinden. Bezoekers kunnen de plaatsnaam dan invoeren in routeplanners en navigatiesoftware. Die moeten de 'nieuwe' plaats dan wel eerst opnemen in hun systeem.

Het eiland Schokland in de Zuiderzee werd in 1859 ontruimd. Er woonden toen ongeveer 650 mensen. Het eiland maakt deel uit van het werelderfgoed van Unesco. De omgeving is de afgelopen jaren ingrijpend opgeknapt.

Trulli wil Vettel verslaan in de stand

Jarno Trulli heeft maar één doel aankomend weekend. De Italiaan wil achtste worden in het kampioenschap. Wat de Toyota-coureur daar voor moet doen is simpel, hij moet meer punten halen dan Sebastian Vettel. Zowel Truli als Vettel staan op dertig punten.

"Het was erg frustrerend om de race in China zo vroeg te moeten verlaten, maar ik ben vastberaden om komend weekend revanche te nemen in Brazilië. Helaas zijn we niet vierde geworden bij de constructeurs, maar ik maak nog steeds kans op de achtste plek in het rijders-kampioenschap en daar ga ik dan ook voor."

"Ik ben redelijk optimistisch voor komend weekend, want vorig jaar ben ik hier nog in de punten geëindigd met een auto die lang niet zo sterk is als onze huidige auto," aldus de strijdlustige Italiaan.

Piquet kijkt uit naar eerste thuisrace

Nelson Piquet jr. hoopt dat hij, tijdens zijn thuisrace komend weekend, het seizoen nog op een waardige manier kan afsluiten. De Braziliaan die dit seizoen nog niet echt uit de verf kwam, behaalde in Hockenheim zijn beste resultaat dit seizoen.

"Het zal geweldig zijn om in eigen land te rijden, in het bijzijn van mijn familie en vrienden. Dit is natuurlijk een enorme bron van motivatie en ik ben vastberaden om het maximale uit het weekend te halen. Ik zal mijn best doen om geconcentreerd te blijven werken met de engineers, om zo een goede kwalificatie en race te kunnen hebben. Maar ik leg geen extra druk op mezelf omdat het mijn thuisrace is. Ik probeer gewoon zo kalm mogelijk te blijven," aldus de Piquet.

Pechhulp betrapt vrijend stelletje

Een Duitse wegenwacht is weer een leuke ervaring rijker. Toen hij aankwam bij een auto met pech, bleken de inzittenden een nummertje te maken om de wachttijd te veraangenamen.

Een automobilist werd overvallen door pech. Hij besloot van de nood een deugd te maken, en haalde zijn partner over een vluggertje te doen. Helaas voor het stelletje kwam de medewerker van de ADAC (de Duitse ANWB-red.) sneller dan verwacht.

De twee werden betrapt in een tunneltje in de buurt van de oost-Duitse stad Dresden. Tot overmaat van ramp is het duo ook nog vrijend vastgelegd door een bewakingscamera.

Uitslagen Italië speelronde 8

Afgelopen weekend werd in Italië de 8e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
Udinese won in eigen huis met 3-1 van AS Roma. Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Antonio Di Natale. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld door Antonio Floro Flores. Dit bleek tevens de ruststand. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid door wederom een goal van Di Natale. Een kwartier voor tijd deed Francesco Totti nog wat terug maar dit doelpunt bleek er een voor de statistieken.

Napoli won met het kleinste verschil van Lazio Roma. Na een uur spelen maakte Sebastiano Siviglia de enige goal van de wedstrijd en bracht zijn ploeg hiermee naar zeventien punten, evenveel als koploper Udinese en nummer twee Inter. AC Milan klom door een krappe overwinning naar de vierde plaats. Atalanta Bergamo werd pas laat in de wedstrijd op achterstand gezet. Kaka tekende voor de enige goal in de tachtigste minuut.

De fans van Juventus mogen zich de komende tijd weer de 'trots' van Turijn noemen. Het team van Claudio Ranieri won in de stadsderby van Torino. In een week kan er een hoop veranderen, weet ook Claudio Ranieri. De trainer van Juve kon vorig weekend bijna z'n biezen pakken, maar na de 2-1 zege op Real Madrid in de Champions League en nu op Torino, is hij weer het 'heertje'. Successor bij Juventus was opnieuw spits Amauri. Hij mikte na 48 minuten raak en tekende daarmee voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Juventus kruipt door de zege weer wat dichter naar de subtop toe. Torino moet zich de komende weken blijven richten op het sprokkelen van punten om uit de onderste regionen te verdwijnen.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
Atalanta Bergamo AC Milan 0-1
Cagliari Chievo 2-0
Internazionale Genoa 0-0
Lazio Roma Napoli 0-1
Palermo Fiorentina 1-3
Reggina Lecce 2-0
Sampdoria Bologna 2-0
Udinese AS Roma 3-1
Juventus Torino 1-0
Siena Catania 1-1

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Udinese 8 52 1 17 15-6
2 Internazionale 8 52 1 17 13-5
3 Napoli 8 52 1 17 11-7
4 AC Milan 8 51 2 16 12-6
5 Fiorentina 8 51 2 16 12-7
6 Catania 8 43 1 15 9-5
7 Lazio Roma 8 41 3 13 15-11
8 Genoa 8 41 3 13 10-7
9 Atalanta Bergamo 8 41 3 13 8-7
10 Juventus 8 33 2 12 7-6
11 Palermo 8 40 4 12 11-13
12 Siena 8 23 3 9 6-6
13 Lecce 8 23 3 9 8-10
14 Sampdoria 8 14 3 7 6-11
15 AS Roma 8 21 5 7 9-15
16 Cagliari 8 21 5 7 4-10
17 Bologna 8 20 6 6 6-12
18 Chievo 8 13 4 6 5-11
19 Torino 8 12 5 5 7-12
20 Reggina 8 12 5 5 6-13

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Gilardino Fiorentina 7
2Zarate Lazio Roma 6
3Amauri Juventus 5
=Diego Milito Genoa 5
=Ibrahimovic Internazionale 5
=Miccoli Palermo 5
7Corradi Reggina 4
=Di Natale Udinese 4
=Hamsik Napoli 4
=Pandev Lazio Roma 4

Programma:
DatumThuisUit
wo 29/10 AC Milan Siena
wo 29/10 Bologna Juventus
wo 29/10 Fiorentina Internazionale
wo 29/10 AS Roma Sampdoria
wo 29/10 Napoli Reggina
wo 29/10 Lecce Palermo
wo 29/10 Torino Atalanta Bergamo
wo 29/10 Genoa Cagliari
wo 29/10 Chievo Lazio Roma
wo 29/10 Catania Udinese

Egyptische vrouwen mogen hun man slaan

Vrouwen mogen wanneer ze geslagen worden door hun man, de man terugslaan. De hoogste soennitische autoriteit in Egypte heeft dit bepaald, aldus de krant al-Youm vandaag.

"Iedereen heeft het recht zichzelf te verdedigen, of het nu een man of een vrouw is, want alle mensen zijn gelijk voor God", aldus Sheikh Hamid al–Atrash, de voorzitter van de instantie die fatwa’s en islamitische regels uitvaardigt in Egypte. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International zegt dat 35 provent van de vermoorde Egyptische vrouwen door huiselijk geweld om het leven is gekomen.

Onlangs bepaalde een Saoedische religieuze leider al dat vrouwen hetzelfde geweld tegen hun echtgenoot mogen gebruiken als hij tegen hen gebruikt. Een Turkse religieuze leider voegde hier nog aan toe: "Ze moet twee klappen uitdelen voor iedere ontvangen klap."

Met dank aan Me_Master voor de submit.

Zatlap ontwaakt in Porsche

Een Hoogevener keek gisterochtend stomverbaasd naar zijn blitse bezit. In zijn Porsche trof de Drent namelijk een dronken man aan, die zijn roes uitsliep in de bolide.

De man, die overduidelijk te diep in het glaasje had gekeken, was in alle vroegte in de Porsche gekropen om daar bij te komen na een nachtje stappen in het Drentse land. Waarschijnlijk had de eigenaar de auto niet afgesloten.

Omdat de 21-jarige Hoogevener geen geldig legitimatiebewijs kon tonen, kreeg hij van oom agent een bekeuring. De Porsche raakte door het incident gelukkig niet beschadigd.

Milram haalt Förster en Scholz

Milram neemt de Duitse sprinter Robert Förster over van Gerolsteiner dat aan het eind van het jaar opgedoekt wordt. Ook knecht Ronnie Scholz verkast naar Milram.

De teammanager van Milram, Gerrie van Gerwen, verwacht vooral veel van de 30-jarige Förster. De Duitser won al eens etappes in de Giro en de Vuelta. Bij Milram rijden ook de Nederlandse renners Servais Knaven, Niki Terpstra en Wim Stroetinga.

Exploitant reuzenrad claimt 2 ton van Tilburg

De exploitant van het grootste reuzenrad van Europa eist in een bodemprocedure ruim 200.000 euro schadevergoeding van de gemeente Tilburg. Het bedrag ging verloren omdat een week voor het begin van de Tilburgse kermis dit jaar bleek dat er te weinig tijd en ruimte was om het 55 meter hoge rad op te bouwen.

Het gaat om onkosten en winstderving, blijkt uit de dagvaarding die vorige week is uitgebracht. De gemeente is tekortgeschoten bij het nakomen van de afspraken en had de plaats op de kermis niet mogen vergeven aan de exploitant van een kleiner reuzenrad, menen exploitant Tommy Boesveld en zijn advocaat Evert Baart. De procedure vergt vermoedelijk meer dan een half jaar.

Politie stopt peilapparatuur in ingenomen scooters

De politie in Amsterdam verstopt elektronica in brommers en scooters die tijdelijk in beslag zijn genomen als wordt gedacht dat de berijders zich met criminaliteit bezighouden. Het gaat om apparatuur bedoeld om in de gaten te houden waar de voertuigen zich bevinden. Dat heeft een woordvoerder van de Amsterdamse politie bevestigd na een bericht daarover van de lokale omroep AT5.

Volgens de politiewoordvoerder is de criminaliteit die wordt gepleegd door scooterrijders 'dusdanig ernstig dat alle geschikte middelen moeten worden toegepast'. Vorige week nog werd alarm geslagen over een groeiende populariteit in Amsterdam van de 'Italiaanse methode', waarbij scooterrijders ruiten van stilstaande auto's intikken en spullen van de bijrijdersstoel meegrissen.

Het plaatsen van elektronica is volgens de politie een probaat middel om criminaliteit door scooter- en brommerrijders tegen te gaan. Volgens justitie is de werkwijze van de Amsterdamse politie geoorloofd.

Op AT5 is te zien hoe een jongen een elektronisch apparaat uit zijn scooter heeft gesloopt. De jongen was het ding op het spoor gekomen nadat een vriend bij onderhoud aan zijn rijwiel ook een dergelijk apparaat tegenkwam. Volgens door AT5 aangehaalde deskundigen gaat het inderdaad om een zogeheten peilbaken dat signalen kan doorgeven over de plek waar het apparaat zich bevindt.

De politie wil niet zeggen of het middel is toegepast bij meer dan deze twee scooters. "Over de omvang van dit project doen we geen uitspraken", laat de zegsman weten. "Maar wij zetten alle legitieme middelen in om criminaliteit aan te pakken."

ECB wil mogelijk renteverlaging

Het is mogelijk dat de Europese Centrale Bank (ECB) volgende maand de rentetarieven zal verlagen. Dat heeft de directeur van de ECB, Jean-Claude Trichet, maandag gezegd.

Trichet zei dat renteverlaging tot de mogelijkheden behoort nu de inflatiedruk sterk is afgenomen, onder andere ten gevolge van gedaalde olieprijzen. In navolging van onder andere de Amerikaanse Federale Bank verlaagde de ECB eerder de rente al met een half procent, zodat die nu op 3,75 procent staat.

Trichet zei maandag in Madrid, tijdens een lunch met zakenmensen, dat hij er 'niet geheel gerust' op is dat de economie in de eurozone veel groei te zien zal geven. Hij noemde de financiële crisis 'zeer turbulent' en 'een belangrijke correctie van de markt op wereldschaal'.

Prins Harry wil helikopterpiloot worden

Prins Harry hoopt op een carrière als helikopterpiloot in het Britse leger. De jongste zoon van prins Charles begint volgende maand aan een vier weken durend selectieproces waarmee wordt vastgesteld of hij geschikt is voor het trainingsprogramma tot helikopterpiloot. Dat heeft het Britse koningshuis maandag bekendgemaakt.

De 23-jarige Harry is al geslaagd voor de eerste geschiktheidtest. Mocht hij worden toegelaten tot de opleiding, dan duurt het nog bijna anderhalf jaar voordat hij daadwerkelijk zelfstandig achter de stuurknuppel van een legerhelikopter mag kruipen.

Harry is niet het eerste lid van het Britse koningshuis dat kiest voor de opleiding tot helikopterpiloot in het Britse leger. Eerder deden zijn vader prins Charles en zijn oom prins Andrew dat. Prins William begint in januari met de opleiding tot reddingspiloot bij de Britse luchtmacht.

Harry rondde twee jaar geleden zijn opleiding aan de militaire academie van Sandhurst af. Hij is tweede luitenant in het elite-regiment Cavalry's Blues and Royals. Eerder dit jaar was hij tien weken gestationeerd in de Afghaanse provincie Helmand. De prins werd naar Groot-Brittannië teruggehaald nadat zijn verblijf in het oorlogsgebied was uitgelekt in de pers.

FIA zet standaardmotor door

De FIA heeft besloten om haar plan voor een standaardmotor in de Formule 1 door te zetten. Na de Grand Prix van Brazilië zal de FIA met de FOTA overleggen over de motoren, maar ze neemt voorlopig alvast een voorschot op de uitkomst van de vergadering.

FIA-president Max Mosley wil de standaardmotor en –versnellingsbak doorzetten, omdat dit volgens hem een goede manier is om besparingen in de Formule 1 te realiseren. Echter zal hij de motorenfabrikanten tegen zich weten, omdat deze met hun motor het onderscheid kunnen maken en dit met de standaardmotor niet meer mogelijk is.

De door de FIA uitgeschreven tender leverde al enkele geďnteresseerde fabrikanten op die vroegen om meer informatie. "De FIA heeft een aantal vragen ontvangen van een aantal geďnteresseerde partijen aangaande de tender", aldus de autosportbond maandag in een verklaring. "In overeenstemming met de procedures hebben we de antwoorden op de website van de FIA gezet."

Geďnteresseerde bedrijven hebben nog tot 7 november om zich in te schrijven bij de FIA voor het ontwerpen van de standaardmotor en –versnellingsbak. Deze termijn geldt ook voor bedrijven die alleen een motor willen leveren. Mocht de FIA hiervoor kiezen, dan is er op 28 november de deadline voor de fabrikanten die een versnellingsbak willen ontwerpen.

Voor de mensen die de plannen na willen lezen, zijn hier de linkjes naar de betreffende documenten op de FIA-site.
De Tender
Informatie over de procedures
Antwoorden op gestelde vragen

Yukihiro Doi langer bij Skil-Shimano

Skil-Shimano heeft het contract van Yukihiro Doi met een jaar verlengd. De 25-jarige klimmer is in 2009 naast Fumy Beppu de tweede Japanner in het team.

Doi won tweemaal het bergklassement van de Ronde van Hokkaido (in 2006 en 2007) en eindigde in 2007 als tweede in het eindklassement van de Ronde van Siam en als achtste in de Ronde van Langkawi. Dit seizoen liet Doi zich regelmatig van voren zien in de Ronde van Duitsland, reed hij een goede Amstel Gold Race en eindigde hij als derde in de zesde etappe van de Ronde van Japan.

Om de wielersport in Japan te stimuleren en ontwikkelen bestaat in 2009 naast het Skil-Shimano team ook het Shimano Racing Team als satelliet team, waar Japanse talenten zullen worden opgeleid.

Hoop supermoves voor karakters in Mortal Kombat vs DC

In een vrij uitgebreid videogesprek gaan senior director John Edwards en senior designer Paulo Garcia in op de super moves en pro moves die je zult kunnen gebruiken in Mortal Kombat vs DC Universe. Ze leggen hierin uit dat er veel nadruk is gelegd op deze actievolle aanvallen, om de game echt een superheldengevoel te geven en omdat dat iets is waar de serie zich mee onderscheidt. Elk karakter in de game zal vijf of zes super moves krijgen die je via het combosysteem weer zult kunnen combineren tot pro moves voor nog meer schade.

Mortal Kombat vs DC Universe komt in november naar de Xbox 360 en PlayStation 3.

Sollied: Voor wedstrijd geen pottenkijkers meer

Vanaf heden zijn de trainingen van sc Heerenveen een dag voor een officiële wedstrijd niet meer toegankelijk voor journalisten en fans.

Trainer Trond Sollied wenst zich in alle rust met zijn ploeg te kunnen voorbereiden op de duels en houdt daarom voortaan de poorten gesloten een dag voor de wedstrijd. De overige oefensessies van Heerenveen blijven daarentegen wel toegankelijk.

De laatste training voor het UEFA Cup-duel tegen AC Milan was ook al besloten. Volgens een woordvoerder van de Friese club is er geen speciale reden voor het besluit van de Noor.

Jordan op Nederlands voetbalfeestje

Jordan is vanavond in Nederland. Het Britse glamourmodel, dat eigenlijk Katie Price heet, woont in het Noordwijkse hotel Huis ter Duin een feestje bij van Regi Blinker en zakenpartner Soufian Asafiati, die samen een glossy voor en over 'powervrouwen' lanceren.

De 30-jarige Price komt speciaal over voor de lancering, die wordt bijgewoond door onder anderen Ruud Gullit, Patrick en Rossana Kluivert, Aron Winter en Daphne Bunskoek. De rondborstige brunette, die haar echtgenoot Peter Andre thuislaat, blijft een nachtje logeren en keert morgen weer huiswaarts.

Oud-Feyenoorder Regi Blinker en zijn compagnon Soufian Asafiati richten zich met de eenmalige glossy LAFly op de voetbalvrouw. Het blad is afgeleid van het Life After Football Magazine (LAF), een kwartaalblad binnen het betaald voetbal. In tegenstelling tot LAF is de LAFly wel overal te koop. Het blad wordt verspreid in een oplage van 22.250 exemplaren.


Jordan op Nederlands voetbalfeestje  (foto: DAG)

Schumacher: "Hamilton kan record pakken"

Michael Schumacher is er van overtuigd dat Lewis Hamilton in de toekomst mogelijk zijn record van zeven wereldtitels in de Formule 1 kan verbreken. De Brit heeft komend weekend in Brazilië aan een vijfde plaats genoeg om zijn eerste titel binnen te halen.

Op een vraag in het Engelse televisieprogramma Inside Sport of Hamilton het record van Schumacher kan verbreken, antwoordde hij: "Ik denk dat hij daar zeker toe in staat is. Er was eerst ook niemand die dacht dat ik het record van Juan Manuel Fangio zou gaan verbreken, maar dat is ook gebeurd. Records zijn er om verbroken te worden en op een dag gaat ook mijn record eraan. Daar ben ik vrij nuchter onder."

Ibrahimovic: "Heb geen nieuw contract"

Enkele dagen geleden kwam het bericht naar buiten dat Zlatan Ibrahimovic een nieuw contract zou hebben getekend bij Inter. Volgens de Zweed klopt deze berichtgeving echter niet.

Op de officiële website van de Nerazzurri ontkent Ibrahimovic dat hij een nieuwe verbintenis heeft ondertekend. "Ik heb een contract tot medio 2013 bij Inter. Dat heb ik echter niet afgelopen week, maar vorig jaar al ondertekend," aldus de Zweed. "Voor cijfers moeten jullie bij mijn zaakwaarnemer zijn."

Sinds 2006 draagt Ibrahimovic het shirt van Inter. Daarvoor speelde hij onder meer voor Ajax en Juventus.

Jennifer Hudsons neefje gevonden

De politie in Chicago heeft vermoedelijk het lichaam van het zevenjarige neefje van Jennifer Hudson gevonden. Het lichaam van het kind is in een auto ontdekt en de lijkschouwer is bezig om het lichaam te identificeren. Het lijkt te gaan om een Afro-Amerikaanse jongen van ongeveer zeven jaar, meldt website TMZ.

Het levenloze lichaam werd in een Chevy Suburban gevonden die op naam stond van Jason Hudson, de vermoorde broer van Jennifer. De auto is een paar kilometer bij de plaats waar verdachte William Balfour werd gearresteerd gevonden. Omwonenden verklaren dat de auto sinds zaterdag op die plek stond geparkeerd. Balfour werd vrijdagavond door de politie opgepakt.

Vanochtend werd bekend dat Jennifer een hoge beloning uitloofde voor degene die haar neefje veilig thuis zou brengen. Julian was spoorloos verdwenen nadat de broer en moeder van Jennifer afgelopen vrijdag werden vermoord.

Met dank aan KlappernootatWork voor de submit.

Rentree Friesinger in december

Schaatsster Anni Friesinger zal over twee maanden haar rentree maken. Ze wil zich plaatsen bij de Duitse kwalificatiewedstrijden voor de wereldbekerwedstrijd in Berlijn op 21 december.

"Ik train nu al vier keer per week op het ijs. Het gaat steeds beter," aldus Friesinger die eind juni bij een fietsongeluk betrokken raakte en hiermee haar knie beschadigde. Begin september stond ze voor het eerst weer op het ijs na de blessure.

Jongetje schiet zichzelf dood op wapenbeurs VS

Een 8-jarig jongetje is gisteren in Westfield, in de Amerikaanse staat Massachusetts, om het leven gekomen toen hij zichzelf op een wapenbeurs, onder toezicht van volwassenen, per ongeluk door het hoofd schoot met een Uzi-machinepistool. Dat heeft de politie gezegd.

De jongen vuurde het wapen, onder begeleiding van een instructeur, af op een schietbaan. Door de kracht van de Uzi verloor het joch echter de macht over het wapen. Dat vloog de lucht in, draaide daar rond en vuurde zijn kogels af op de jongen. De politie noemde het ongeval een 'onbedoeld zelf-toegebracht neerschieten'.

De organisatoren van het evenement noemden de beurs op hun website 'volkomen legaal en plezierig'. Mensen mochten vuurwapens afschieten op voertuigen, pompoenen en andere doelen. Na het incident waren zij echter niet bereikbaar voor commentaar.

Meer explosievenonderzoek in Eindhovense wijk

De gemeente Eindhoven laat een gebied ter grootte van ongeveer zes voetbalvelden in nieuwbouwwijk Meerhoven onderzoeken op explosieven. Defensie had het gebied eerder bomvrij verklaard, maar de laatste weken werden nog vier grote vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Uit een reconstructie is gebleken dat door gebruik van wisselende kaarten een strook tussen de verschillende onderzoeksfases is gemist, legde Rob van Bokhoven van Defensie van vandaag uit. Het nieuwe explosievenonderzoek vergt ongeveer een maand.

Op basis van de uitkomsten beslist burgemeester Rob van Gijzel over de ruiming van de bommen. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) verwacht dat die klus binnen een dag is te klaren. Zeker enkele honderden bewoners zullen die dag hun huis moeten verlaten. Een datum is nog niet geprikt.

De gemeente benadrukt dat de situatie voor omwonenden op dit moment veilig is.

Advocaat niet vervolgd voor heling schilderijen

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch zal advocaat Arthur van der Biezen niet vervolgen voor de heling van vijf schilderijen uit het Frans Hals Museum. De Bossche topadvocaat wordt niet langer verdacht van betrokkenheid. Dat heeft het OM vandaag laten weten.

In maart 2002 verdwenen vijf schilderijen uit het Frans Hals Museum in Haarlem. De kunstwerken doken vorige maand op bij een inval in Den Bosch. De waarde van de vijf gestolen werken wordt geschat op ongeveer tweeënhalf miljoen euro.

Het onderzoek naar de heling van de vijf zeventiende-eeuwse schilderijen loopt nog. Vier mannen van 23, 46, 54 en 69 jaar zitten vast. Van der Biezen, een kantoorgenoot van raadsman Jan-Hein Kuijpers, wilde eerder een van de verdachten in de zaak bijstaan, maar dat werd hem geweigerd vanwege de verdenking tegen hem.

Eerder berichtten regionale media dat de beruchte zakenman Hans van M. een van de verdachten is. De 54-jarige Van M. werd eerder veroordeeld voor afpersing, bedreiging, mishandeling en deelname aan een criminele organisatie.

Na het bekend worden van de verdenking tegen Van der Biezen vorige maand, ontkende hij elke betrokkenheid bij het helen van de schilderijen. Hij verzekerde te hebben gehandeld volgens de beroepscode van de Nederlandse Orde van Advocaten.

E3 blijft nog drie jaar in Los Angeles

Het Los Angeles Convention Center and Visitors Bureau heeft vrijdag bekend gemaakt dat het de komende drie jaar nog het thuis zal zijn voor de Electronic Entertainment Expo, beter bekend als de E3. Een goede deal voor de stad Los Angeles, er wordt namelijk geschat dat de beurs de lokale economie $18 miljoen dollar zal opleveren. Dit geld komt dan van hotelovernachtingen, er worden 33.000 overnachtingen verwacht van 2 tot 4 juni 2009, taxiritjes, etentjes etc. De burgemeester van L.A. Antonio Villaraigosa ziet de deal als een eerbetoon aan de gastvrijheid van zijn stad.

There is much to be said about a convention of this magnitude returning to the entertainment capital of the world.

The videogame industry is one of the few industries in the nation that continues to show signs of growth, and ESA’s three-year commitment to Los Angeles is a testament to our City’s formidable hospitality and technology sectors.

Massa: "De druk ligt bij Lewis, niet bij mij"

Felipe Massa heeft gezegd dat hij geen druk voelt voor de laatste en allesbeslissende race van het seizoen, komend weekend op het circuit van Interlagos.

De Braziliaan meent dat alle druk bij Lewis Hamilton ligt, ondanks dat Massa degene is die een achterstand van zeven punten moet zien goed te maken. "Lewis probeert de druk natuurlijk bij mij te leggen, maar eerlijk gezegd voel ik helemaal geen druk, omdat ik niets te verliezen heb. Ik denk dat de druk juist bij hem ligt, vooral als je terugdenkt aan wat hem vorig jaar in deze race is overkomen. Bovendien kan ik rekenen op de steun van mijn thuispubliek," aldus Massa.

"Het is onmogelijk om te voorspellen wat er zondag gaat gebeuren. Onze auto doet het altijd goed op het circuit van Interlagos en ik verwacht dat dat komend weekend niet anders zal zijn. Ik moet gewoon proberen deze race te winnen en hopelijk finisht mijn teamgenoot achter me op de tweede plek. Ik moet me alleen maar focussen op het boeken van de zege en verder is het niet meer aan mij hoe het afloopt."

Als Massa komend weekend de Grand Prix wint en Hamilton niet hoger eindigt dan plaats zes, wordt de Braziliaan wereldkampioen.

Zwemmer Grant Hackett stopt

De Australische zwemmer Grant Hackett stopt ermee. Hackett miste tijdens de Olympische Spelen van deze zomer zijn derde achtereenvolgende titel op de 1.500 meter.

Tegen de Australische krant The Daily Telegraph zegt hij, dat hij de sfeer en de competitie ontzettend zal missen. "Maar ik heb nu gekozen voor een andere weg.""

Tijdens de Spelen in Sydney en Athene won hij goud op de 1500 meter. In Peking behaalde hij een zilveren plak op dezelfde afstand. Hij was in Sydney ook Olympisch kampioen op de 4x200 meter. In diezelfde discipline pakte hij een tweede (2004, Griekenland) en een derde (2008, China) plaats. Hij is veertien maal wereldkampioen geweest op verschillende afstanden en wist verschillende wereldrecords te zwemmen.

Reker: "Crisis, dat lijkt me een beetje vroeg"

PSV verloor zaterdagavond met 2-3 van Roda JC. Het was alweer de derde nederlaag voor de Eindhovenaren deze competitie.

"Crisis, dat lijkt me een beetje vroeg. Niemand wijst hier met een beschuldigende vinger naar wie dan ook," aldus Reker in het Algemeen Dagblad.

"Ik geloof niet dat er iets mis is met de hiërarchie in de selectie. Het is misschien wél zo dat deze groep niet voldoende personality heeft. In dat opzicht hebben we de afgelopen jaren ook heel veel ingeleverd. Phillip Cocu had dat en Heurelho Gomes. En daarvoor Mark van Bommel, Jan Vennegoor of Hesselink en ook André Ooijer."

Aanvoerder Timmy Simons staat zijn algemeen directeur bij. "Bij PSV is het niet zo snel crisis. Al mag dit natuurlijk niet normaal worden. We moeten de rug rechten, ons vooral niet laten meesleuren in een negatieve sfeer en wedstrijden winnen."

Restanten Romeinse wachttoren gevonden in Nijmegen

Tijdens opgravingen in het westen van Nijmegen zijn de fundamenten gevonden van een Romeinse wachttoren. Ook zijn restanten van een Romeinse stadsmuur en bijbehorende stadsgracht gevonden. Dat heeft de gemeente Nijmegen maandag bekendgemaakt.

Volgens stadsarcheoloog Harry van Enckevort is de vondst bijzonder omdat resten van dergelijke wachttorens niet eerder gevonden zijn in Nijmegen, waar een belangrijke Romeinse nederzetting was gevestigd. Wel zijn ze op enkele plekken elders in het land aangetroffen, ook in de buurt van Nijmegen.

De toren en de gracht zijn omstreeks 160 jaar na Christus aangelegd. Behalve de restanten van de muur, de toren en de gracht is de stenen fundering van een groot huis moet vloerverwarming gevonden. Daarbij is ook een stenen masker aangetroffen dat waarschijnlijk was bedoeld om kwade geesten te verdrijven. Daarnaast zijn oude spelden, munten en naalden gevonden. De vondsten geven volgens de gemeente een kijkje in het leven van mensen die bijna tweeduizend jaar geleden in Nijmegen woonden.

De opgravingen vinden plaats in opdracht van de gemeente en woningcorporatie Portaal. Op de plek van de vondst, op de hoek van de Kanaalstraat en de Waterstraat, worden woningen gebouwd.

De nieuwbouw kan ondanks de ontdekking gewoon doorgaan. De funderingen uit de oudheid blijven onder de grond liggen. Alleen stukken grond die worden afgegraven om nieuwe riolering aan te leggen worden door archeologen onderzocht. De plek waar de wachttoren stond, wordt bestraat. Omdat de grond onder de straat onaangeroerd blijft, kan er in de toekomst altijd nog onderzoek plaatsvinden, laat de gemeente weten.

Krajicek stijgt iets op wereldranglijst

Michaëlla Krajicek is op de nieuwste editie van de WTA-wereldranglijst gestegen van de 324e naar de 316e plaats. Afgelopen week strandde ze in de tweede kwalificatieronde van het WTA-toernooi in Luxemburg. Arantxa Rus zakte veertien plaatsen naar de 186ste positie, maar blijft de beste Nederlandse.

Bij de mannen zakte de geblesseerde Nederlandse nummer één Robin Haase naar de 106e plaats. Jesse Huta Galung steeg naar nummer 185. Jelena Jankovic en Rafael Nadal behielden bij de mannen en vrouwen hun eerste plaats op de wereldranglijst.

DJ by Krijn van Noordwijk

Ik was afgelopen woensdag bij de opening van het ADE in amsterdam.  Tijdens de opening werd DJ the book gepresenteerd. Ik heb een beetje door het boek gebladerd en vond de foto's waanzinnig gaaf.  Blader zelf maar even in de digitale versie ervan.
Thuis ook even op Krijn van Noordwijk gegoogled en kwam naast zijn persoonlijke site ook zijn blog tegen tegen. Daar zijn naast DJ's ook heel veel andere mensen vet op de gevoelige plaat vastgelegd.

Nintendo vervangt meer dan 250 gestolen games

MiketheBSG is beroofd, en flink! Voor 26.000 dollar aan elektronica is uit zijn woning ontvreemd, waaronder een Panasonic 42" tv, juwelen en een laptop. Maar het ergste is nog wel de diefstal van zijn 66 Wii-, 228 Virtual Console-, 30 WiiWare-, 151 GameCube- en 127 DS-games.

Gelukkig is er nog één lichtpuntje, Nintendo zet kosteloos alle Virtual Console- en WiiWare-games terug op zijn nieuwe Wii. Normaalgesproken doet Nintendo niet aan dergelijke liefdadige acties, maar voor deze vaste klant wilde het Japanse bedrijf toch een uitzondering maken.Het is niet bekend of de Hamburglar
iets met de diefstal te maken had

CSKA-talent Dzagoev gespot door Europese top

Alan Dzagoev was afgelopen weekend de grote held bij CSKA Moskou. Dankzij zijn twee goals legden de Moskovieten het Spaanse Deportivo La Coruna met 3-0 over de knie.

De prestatie van Dzagoev is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven, want volgens Marca wil het Spaanse Real Madrid de middenvelder graag inlijven. In het Russische Sport Express zegt de pas 18-jarige Dazgoev echter dat er van een transfer naar de Koninklijke absoluut geen sprake is.

"Dit is niet serieus. Ik denk dat ik voorlopig nog wel bij CSKA blijf," reageerde het talent op de speculaties.

Bovendien vindt Dzagoev het Engelse Chelsea een betere optie voor hem. "Over het algemeen heb ik een voorkeur voor Chelsea. Ik ben sinds vier jaar fan van die club."

"Neem nou bijvoorbeeld het rotatiesysteem daar. Ze hebben 22 spelers, maar iedereen is even belangrijk en ze komen daar allemaal regelmatig aan spelen toe."

Man zit met arm vast in toilet trein

Dat het beroep van brandweerman uit meer dan alleen brandjes blussen bestaat, is in Frankrijk op een bijzondere manier duidelijk geworden. Een 26-jarige treinpassagier zat met zijn arm klem in het treintoilet en de brandweer moest eraan te pas komen om de man uit zijn hachelijke positie komen bevrijden. 

De man had zijn mobiele telefoon in de pot laten vallen en probeerde deze eruit te krijgen. Om de arm van de man vervolgens uit de toiletpot te halen moest de gehele toiletpot uitgezaagd worden. Vervolgens kon de arm van de man uit de pot gehaald worden.

Een brandweerman laat weten dat de man verwondingen aan zijn elleboog heeft opgelopen. De Franse spoorwegen laten weten dat het sterke afzuigsysteem mede schuld is aan de positie waarin de man verkeerde. Of de man zijn gsm terug heeft is niet bekend.

Met dank aan gammapooka voor de submit.

Geen Nederlanders in 'dreamteam' van FIFPro

Spanje is met vijf spelers hofleverancier in het wereldelftal van het jaar van de internationale spelersvakbond FIFPro.

Er zijn geen Nederlanders opgenomen in het ‘dreamteam’, dat is samengesteld op basis van stemmen van ruim 57.000 leden uit veertig landen.

Doel Iker Casillas (Spanje/ Real Madrid)

Verdediging Sergio Ramos (Spanje/ Real Madrid), John Terry (Engeland/ Chelsea), Carles Puyol (Spanje/ FC Barcelona), Rio Ferdinand (Engeland/ Manchester United)

Middenveld Steven Gerrard (England/ Liverpool), Xavi (Spanje/ FC Barcelona), Kaká (Brazilië/AC Milan).

Aanval Lionel Messi (Argentinië/FC Barcelona), Fernando Torres (Spanje/Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portugal/ Manchester United).

Mugabe en Tsvangirai melden zich voor overleg

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe en oppositieleider Morgan Tsvangirai zijn vandaag in een hotel in de hoofdstad Harare aangekomen voor overleg over het delen van de macht in het land.

De gesprekken hebben plaats op initiatief van de leiders van de Zuidelijk Afrikaanse Ontwikkelings Gemeenschap (SADC).

Een week geleden boycotte Tsvangirai een bijeenkomst van de SADC in Swaziland, omdat hij lange tijd moest wachten op geldige reisdocumenten. Op de bijeenkomst in Harare is ook de voormalige president van Zuid-Afrika, Thabo Mbeki. Hij bemiddelt al geruime tijd in het conflict tussen Mugabe en Tsvangirai.

De oppositiepartij MDC van Tsvangirai en regeringspartij ZANU-PF van president Mugabe zijn het nog steeds niet eens over de verdeling van de ministersposten in Zimbabwe. De betrokkenen richten nu hun hoop op andere Afrikaanse landen om een oplossing te vinden voor de impasse.

 


Robert Mugabe en Morgan Tsvangirai (foto: ANP)

Verhagen: Japan moet meer doen voor troostmeisjes

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft Japan opgeroepen meer te doen voor Nederlandse vrouwen die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog tot prostitutie zijn gedwongen. Japan doet al pogingen om de slachtoffers financieel te compenseren.

Maar Verhagen, die op bezoek is in Japan, vindt een "aanvullend gebaar" van Japanse zijde noodzakelijk, zo benadrukte hij vandaag in een gesprek met zijn ambtgenoot Hirofumi Nakasone. Daarmee voert hij een vorig jaar door de Tweede Kamer gesteunde VVD-motie uit waarin werd aangedrongen op een extra morele dan wel financiële compensatie voor de 'troostmeisjes'.

Babos hoopt fit te zijn voor Groningen

Gabor Babos speelde gisteren een prima wedstrijd tegen Ajax. Desondanks kon de sluitpost een nederlaag niet voorkomen.

"We hebben de doelpunten heel makkelijk weggegeven. Wij waren niet wakker genoeg. Ik heb geen steun gekregen van mijn ploeggenoten," aldus de Hongaar tegen Omroep Gelderland. "Maar verliezen tegen Ajax is geen schande."

Aan het slot van de wedstrijd raakte Babos licht geblesseerd. "Ik maakte een hele snelle beweging en daarna ging mijn rug weer naar de klote. Komt een keer per jaar voor. Duurt normaal vier dagen. Maar woensdag wacht Groningen op ons. Ik probeer er alles aan te doen om snel fit te zijn."

Verdachte opgepakt voor autobranden Leidschendam

Een 25-jarige man uit Leidschendam is vanochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een reeks autobranden in zijn woonplaats. Vannacht brandden op de Van Ruysdaellaan en het Grashof vijf auto's uit. Nog eens twee auto's raakten beschadigd.

De arrestant hield zich volgens de politie verdacht op in het Amstelhof. Hij rende omstreeks 03.30 uur weg toen hij agenten zag die op de autobranden waren afgekomen. De man kon worden aangehouden. Op het politiebureau is zijn kleding in beslag genomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Coulthard geeft demonstratie in Buenos Aires

David Coulthard, die komend weekend in Brazilië zijn laatste Formule 1-race rijdt, heeft dit weekend een Formule 1-demonstratie gegeven in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. 100.000 racefans zagen hoe de Schot een snelheid van bijna 250 kilometer per uur haalde op Avenida 9 de Julio.

De Schot maakte een groot aantal spins, burnouts en donuts voor het massaal toegestroomde publiek. "Het is geweldig om weer terug in Argentinië te zijn. Ik kwam hier altijd graag om te racen", aldus Coulhard, die twee keer van pole-position vertrok in de Grand Prix van Argentinië, maar nooit hoger wist te eindigen dan de zesde plaats.

In 1998 organiseerde Argentinië voor het laatst een Grand Prix.

[IRL] Uitslag Surfers Paradise

De laatste race in de Indy Racing League, die van Surfers Paradise in Australië, is gewonnen door Ryan Briscoe. Scott Dixon kwam vijf tienden tekort en eindigde op de tweede plaats, Ryan Hunter-Reay werd derde.

De regen en hagel van zaterdag was weer voorbij en de race begon onder een blauwe hemel en met ongeveer 25°C. Alle 24 wagens kwamen door de eerste ronde, maar de tweede ronde was niet zo fortuinlijk voor polesitter Will Power. De Australiër maakte een foutje en raakte de muur. Daardoor werd zijn auto te erg beschadigd en hij moest opgeven.

Hij had het graag anders gezien: "Natuurlijk ben ik enorm teleurgesteld. De wagen was snel, dat kon je bij de start wel zien. Daarna deed ik het wat rustiger aan om brandstof te besparen. Ik was niet aan het pushen maar het ging opeens fout. Ik raakte de binnenkant van de muur en spinde zo de volgende in. Het was een heel slechte fout, de slechtste van mijn leven. Dit is een erg slechte dag voor mij en ik ben erg teleurgesteld. Ik wil het team bedanken voor al hun harde werk. Ze gaven me een hele snelle auto en het is jammer dat ik niet heb kunnen finishen," aldus Power.

De crash van Power bracht de tweede pace carsituatie en gaf de leiding aan Briscoe die alweer Scott Dixon en Dario Franchitti was gepasseerd. De derde en laatste gelevlagsituatie was in ronde 28, toen Franchitti spinde en de motor af had laten slaan. Ook Tony Kanaan kwam niet aan de finish vanwege een kapotte achterwielophanging. De Braziliaan kon nog net de pits bereiken en niet in de muur te belanden. De laatste serie pitstops was gunstig voor Briscoe die aan de leiding bleef, maar Alex Tagliani moest zijn derde plaats prijsgeven aan Hunter-Reay.

Dixon kwam nog wel goed terug op een paar tienden, maar inhalen zou hij Briscoe niet meer. Briscoe werd daarmee de eerste Australische coureur die in Surfers Paradise de overwinning behaalde. Dixon keek terug op de start: "We hadden een matige start waarbij ik de baan een stukje moest afsnijden. Deze positie moest ik teruggeven aan Ryan Briscoe, dat was erg zonde aangezien inhalen hier zo lastig is. Het einde van de race was erg spannend. Wij waren wat sneller in het achterveld, maar ik denk dat we een foutje van Briscoe nodig hadden om hem echt voorbij te gaan."

Ook de winnaar van de race had na afloop wat te vertellen: "Geweldig om het seizoen zo af te sluiten, met een overwinning voor mijn thuispubliek! Er gaan veel credits uit naar de crew van het team en mijn nieuwe engineer Eric Cowdin. Zij hebben het geweldig gedaan dit weekend. Ik ben dan ook erg blij voor alle Australische fans, het was een geweldig evenement. Scott Dixon heeft het me zeker niet cadeau gegeven. Hij is erg snel en constant en zat de hele race in mijn spiegels. Aan het eind van de race was het zaak geconcentreerd te blijven, geen fouten te maken en de wagen thuis te brengen. Dixon kwam steeds dichterbij, maar ik wist dat we het materiaal hadden om hem voor te blijven."

Helio Castroneves, teamgenoot van Briscoe en tot voor kort nog titelkandidaat, was minder gelukkige in de race. Vanaf de zesde positie gestart werd door het team een alternatieve strategie aangehouden om tegen het einde van de race posities goed te maken. Echter een touché met achterblijver Danica Patrick gaf een lekke band en een extra pitstop was nodig. Toch wist Castroneves zich terug te vechten naar de zevende plek aan de meet. "Ik ben erg blij voor Ryan dat hij in zijn thuisland de overwinning heeft weten te behalen. Mijn race was een echt avontuur. We probeerden een afwijkende strategie ten opzichte van Briscoe. Ook kreeg ik een lekke band toen we met Patrick in aanraking kwamen. Uiteindelijk is een zevende positie aan de finish zo slecht nog niet."

De eindstand in de Indy Racing League is voor Scot Dixon, die met 646 punten Helio Castroneves voor bleef. De tweede scoorde 629 punten, en dat was ruim genoeg om Tony Kanaan voor te blijven, die op 513 punten eindigde. Dan Wheldon legde beslag op de vierde plaats met 492 punten en de winnaar van de race in Surfers Paradisem, Ryan Briscoe, werd vijfde op 347 punten. De eerste vrouw, Danica Patrick, werd knap zesde met 379 punten.

Uitslag Surfers Paradise

Pos.Coureur Team Tijd
1. R. Briscoe Penske 1:45:50.387
2. S. Dixon Ganassi Racing 0.502
3. R. Hunter-Reay Rahal Letterman 9118
4. A. Tagliani Conquest Racing 19984
5. O. Servia KV Racing 20437
6. E. Viso HVM Racing 33725
7. H. Castroneves Penske 34493
8. H. Mutoh Andretti-Green 55747
9. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 1:20.059
10. D. Wheldon Panther 1:31.900
11. J. Wilson Newman/Haas/Lanigan 1:31.935
12. B. Rice Dreyer & Reinbold 1:33.907
13. Mo. Andretti Andretti-Green 1:38.397
14. V. Meira AJ Foyt Racing 1 ronde
15. B. Junqueira Dale Coyne 1 ronde
16. D. Franchitti Ganassi Racing 1 ronde
17. A. Foyt IV Vision 2 ronden
18. D. Patrick Andretti-Green 2 ronden
19. J. Camara Conquest Racing 2 ronden
20. E. Carpenter Vision 3 ronden
21. T. Kanaan Andretti-Green 26 ronden
22. W. Power KV Racing 44 ronden
23. T.Bell Dreyer & Reinbold 52 ronden
24. M. Moraes Dale Coyne 53 ronden

Eindstand

PosCoureur Land Team Punten
1Scott Dixon Nieuw-Zeeland Ganassi Racing 646
2Helio Castroneves BraziliëPenske 629
3Tony Kanaan BraziliëAndretti-Green 513
4Dan Wheldon Engeland Panther 492
5Ryan Briscoe AustraliëPenske 447
6Danica Patrick Verenigde Staten Andretti-Green 379
7Marco Andretti Verenigde Staten Andretti-Green 363
8Ryan Hunter-Reay Verenigde Staten Rahal Letterman 360
9Oriol Servia SpanjeKV Racing 358
10Hideki Mutoh JapanAndretti-Green 346
11Justin Wilson Engeland Newman/Haas/Lanigan 340
12Will Power AustraliëKV Racing 331
13Vitor Meira BraziliëAJ Foyt Racing 324
14Darren Manning Engeland 323
15Ed Carpenter Verenigde Staten Vision 320
16Buddy Rice Verenigde Staten Dreyer & Reinbold 306
17Graham Rahal Verenigde Staten Newman/Haas/Lanigan 288
18E.J. Viso VenezuelaHVM Racing 286
19A.J. Foyt IV Verenigde Staten Vision 280
20Bruno Junqueira BraziliëDale Coyne 256
21Mario Moraes BraziliëDale Coyne 244
22Enrique Bernoldi Brazilië220
23Jaime Camara BraziliëConquest Racing 174
24Marty Roth CanadaRoth Racing 166
25Milka Duno VenezuelaDreyer & Reinbold 140
26Townsend Bell Verenigde Staten Dreyer & Reinbold 117
27Mario Dominguez Mexico Pacific Coast 112
28Jay Howard Engeland 72
29Franck Perera Frankrijk71
= John Andretti Verenigde Staten 71
31Tomas Scheckter Zuid-Afrika Luczo Dragon Racing 66
32Sarah Fisher Verenigde Staten Sarah Fisher Racing 37
33Paul Tracy Canada32
34Alex Tagliani CanadaConquest Racing 30
35Davey Hamilton Verenigde Staten 16
= Roger Yasukawa JapanBeck Motorsports 16
37Buddy Lazier Verenigde Staten Hemelgarn 13
38Jeff Simmons Verenigde Staten 10
= Alex Lloyd Engeland

"Hardcore publiek verpest het RTS-genre"

Hardcore mensen, de heer Michael de Plater (lead developer van Tom Clancy's EndWar) wil jullie graag spreken. Hij is not amused met jullie. Het RTS-genre is hedendaags niet meer zo populair als eerst, de verkopen van de RTS-games gaan dan ook zeer matig. Daar is volgens onze beste Michael een reden voor.

"Strategy games have almost suffered by listening too much to their hardcore audience. Every iteration, from Command & Conquer onwards, added stuff and added stuff and added stuff, which has just upped the complexity. If you watch the sales, they just go down and down and down. They're just selling to [an increasingly] narrower audience."

Maar: de nieuwe game van de heer de Plater, EndWar, bevat zelfs voice-ondersteuning. Is dat niet te hardcore? Volgens Michael niet:

"We would very much hope and like this to be consistent in its success with the other 'big three' Tom Clancy franchises like Ghost Recon and Splinter Cell. It's important for us to reach a wider audience with it as well."

Met EndWar wil Ubisoft een groter publiek bereiken. Niet alleen de hardcore gamers, maar ook de casual gamers. We zijn benieuwd of het Ubisoft lukt.

Populous begin 2009 op DS te spelen

We hebben vorig jaar al gemeld dat Populous naar de DS komt. Helaas was er verder helemaal niets bekend. Nu hebben we dan eindelijk nieuws voor de fans van de oer-godgame: de nieuwe versie zal in het eerste kwartaal van 2009 in de schappen liggen.

De oorspronkelijke versie uit 1989 is bedacht door Peter Molyneux (heden ten dage regelmatig in het nieuws als bedenker van Fable 2) en uitgebracht door Electronic Arts. Zij zullen echter niets van doen hebben met de nieuwste editie, Populous DS wordt uitgegeven door het kleine bedrijf Rising Star Games.

Je zal in het spel kunnen kiezen uit vijf goden, ieder gebaseerd op één van de elementen. Elke god zal zijn eigen wonderen met zich meebrengen. Ook zal je in multiplayer je vrienden kunnen bestoken met aardbevingen, tsunami's en vulkaanuitbarstingen.


Morgen 360-demo van Tomb Raider: Underworld

Goed nieuws voor de Xbox 360-bezitters. Eidos en Microsoft hebben vandaag een overeenkomst gesloten, hierdoor verschijnt de demo van Tomb Raider: Underworld alleen op de Xbox Live Marketplace en niet op de PlayStation 3. Tevens komt er exclusieve downloadable content voor de Xbox 360.

De demo verschijnt dus morgen. Je speelt met onze knappe Lara Croft een level in het land Thailand. Dat er exclusieve DLC voor de Xbox 360 komt, wisten we een paar weken geleden al eigenlijk. Maar voor de Xbox 360-bezitters is dit nieuwtje zeker voor herhaling vatbaar.

Arbiter gewond tijdens duel Poolse competitie

Afgelopen weekend werd de wedstrijd tussen de Poolse clubs GKS Katowice en GKS Jastrzebie na 52 minuten gestaakt. De scheidsrechter van het duel werd door een projectiel getroffen, waarna fans van Katowice het veld bestormden.

De scheidsrechter raakte gewond aan zijn hoofd en moest bewusteloos worden afgevoerd. De politie slaagde er vervolgens in drie hooligans van Katowice, dat met 1-0 voor stond, te arresteren.

Met het oog op de organisatie van Euro 2012 zal dit incident de Poolse voetbalbond heel slecht uitkomen. Polen zal over vier jaar samen met Oekraďne het eindtoernooi organiseren, maar beide landen kampen met grote problemen op het gebied van corruptie, infrastructuur en hooliganisme.

Volgende Fallout over drie jaar?

Uitvoerend producent bij Bethesda Todd Howard heeft in een interview gezegd dat hij het fijn vindt dat mensen de Fallout-franchise gemist hebben, maar dat tien jaar gewoon te lang is: Fallout 2 verscheen in 1998, Fallout 3 verschijnt dit jaar. Hij vervolgde door te zeggen dat drie jaar een mooie periode is, waar we uit kunnen afleiden dat Fallout 4 rond 2011 in de schappen zou moeten liggen.

Shorttracksters vierde op aflossing

De Nederlandse vrouwenploeg is bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Vancouver als vierde geëindigd in de finale van de 3000 meter aflossing.

Liesbeth Mau-Asam, Annita van Doorn, Maaike Vis en Sanne van de Kerkhof zetten op het olympische ijs van 2010 een tijd neer van 4.16,894. China won, voor Zuid-Korea en Canada. Oranje dankte de finaleplaats aan diskwalificatie van het Japanse team in de halve eindstrijd.

Uitslagen Zondaghoofdklasse

Gisteren stond de zevende speelronde in de zondaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

AFC - HBS 2-2
7' Malcolm Esajas 1-0
42' Joost van der Laan 1-1
83' Dennis van Poorten 2-1 e.d
90' Mazza Moussavi 2-2

Argon - Haaglandia / Sir Winston 1-2
26' Brutil Hosé 0-1
55' Erkan Sensoy 1-1
80' Rory van Gulik 1-2

Elinkwijk - DWV 0-0

FC Omniworld - Hollandia 0-2
55' Travis Reuser 0-1
78' Patrick van Dijk 0-2

Westlandia - VVSB 1-0
90' Raily Ignacio 1-0

90. Menno Ooijendijk (VVSB, 2x geel)

ADO'20 - FC Hilversum afgelast

VUC - FC Türkiyemspor uitgesteld

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia71917-6
2. AFC71317-14
3. Argon71112-6
4. Hollandia71110-7
5. VVSB6109-6
6. FC Omniworld71016-12
7. ADO '205911-7
8. VUC6911-9
9. FC Hilversum699-12
10. Haaglandia / Sir Winston7810-12
11. Elinkwijk788-11
12. FC Türkiyemspor668-8
13. HBS749-23
14. DWV731-15

Hoofdklasse B

sv Venray - JVC Cuijk 3-6
2' Ferdi Akankan 0-1
17' Freek Thoone 1-1 penalty
30' Randy Hofmeijer 1-2
41' Freek Thoone 2-2 penalty
47' Khalid Hlimi 3-2
56' Danny van Raay 3-3 penalty
65' Ferdi Akankan 3-4
84' Ethmund Henriquez 3-5
90' Randy Hofmeijer 3-6

sv Deurne - Schijndel / Bol Accountants 1-1
' Bas Smulders 1-0
' Joep Sijbers 1-1

UNA - DESK 3-0
' Dragan Thijssens 1-0
' Mark van Boekel 2-0
' Carlo Vorstenbosch 3-0

EVV - LONGA 4-1
' Frank Ficker 1-0
' Rudy van Doorn 2-0
' Jeroen Evelein 3-0
' Bram Somers 3-1
' Tom Timmermans 4-1

OJC Rosmalen - Gemert 0-0

Dijkse Boys - sv Meerssen 3-1
' Bouarfa Yahiaoui 1-0
' Michiel Pluim 1-1
' Freddy Lutgens 2-1
' Enis Genç 3-1

Baronie - Papendrecht 3-1
' Guillermo Zschüssschen 1-0
' Guillermo Zschüsschen 2-0
' Samir Acharrat 2-1
' Brahim Bouhadan 3-1

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. JVC Cuijk71920-7
2. Baronie71614-6
3. EVV71411-7
4. UNA71315-7
5. Gemert71111-9
6. Dijkse Boys71111-9
7. sv Venray71013-11
8. DESK71011-16
9. Papendrecht788-10
10. OJC Rosmalen767-11
11. Schijndel / Bol Accountants758-10
12. sv Deurne743-9
13. sv Meerssen745-15
14. LONGA727-19

Hoofdklasse C

Babberich – De Bataven 2-0
53' Abdel Haouli 1-0 penalty
90' Simon Rooks 2-0

WKE – SC Joure 4-0
16' Berend Oosting 1-0
24' Paul Weerman 2-0
60' Martijn Doldersum 3-0
75' Paul Weerman 4-0

Sneek Wit Zwart – WSV 4-1
6' Harvey Bischop 1-0
' Age Hains Boersma 2-0
' Age Hains Boersma 3-0
' Klaas Schotanus 4-0
89' Jos Berghorst 4-1

HSC ’21 / Carparc – Achilles ’29 1-0
83' Shiwan Hamdaziz 1-0

Germania – Quick ’20 1-1
13' Jordi Kamphuis 0-1
90' Patrick Ax 1-1

De Treffers – Alcides 1-1
10' Rob Zegers 1-0
25' Martin van 't Ende 1-1

Be Quick 1887 – FC Lienden 2-0
5' Wieger van der Ven 1-0
17'Willem Lanjouw 2-0

53. Willem Lanjouw (Be Quick 1887,twee keer geel), 84. Jeroen van der Kerkhof (FC Lienden, twee keer geel)


De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. HSC '21 / Carparc71916-3
2. De Treffers71410-5
3. Quick '2071214-10
4. Be Quick 188771210-7
5. WKE61113-6
6. FC Lienden61113-8
7. Sneek Wit Zwart798-12
8. Alcides787-9
9. Achilles '29676-6
10. WSV679-12
11. Babberich666-11
12. Germania763-9
13. SC Joure636-14
14. De Bataven721-10

Toyota blijft in Formule 1

Het Toyota-team wil voorlopig in de Formule 1 blijven. Toyota-president John Howett repte eerder deze week over een vertrek uit de hoogste klasse van de autosport, echter zegt hij nu te willen blijven. Teambaas Tadashi Yamashina heeft andere plannen met het team.

Yamashina zei dat Toyota zich terug zou trekken uit de Formule 1 als er een standaardmotor zou komen. "Als er een eenheidsmotor komt, dan vertrekken wij hoe dan ook uit de Formule 1." Ook zei hij dat het team zich dan mogelijk gaat richten op Le Mans.

Howett wil echter dat het team in de Formule 1 actief blijft. "Het was goed dit jaar weer op het podium te staan, maar dat is niet ons doel," aldus Howett. "Wij willen races winnen, kampioen worden. Ik twijfel er niet aan dat het ons in de toekomst zal gaan lukken. We krijgen onze zaken langzaam maar zeker voor elkaar. We hebben nu de juiste mensen op de juiste plek. Dat zijn fundamentele zaken om succesvol te zijn."

Allochtonen terug naar thuisland voor kinderen

Twee derde van de Turkse en Marokkaanse stellen die zwanger willen worden, gaat voor advies en behandeling terug naar het land van herkomst. De stellen begrijpen de behandeling in Nederland niet en vertrouwen hun arts niet. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat de arts onvoldoende rekening blijkt te houden met de culturele waarden van de allochtone paren.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van TNO. Volgens het onafhankelijke kennisbedrijf kan de inzet van een migrantenvoorlichter een oplossing bieden. TNO heeft onderzoek naar het onderwerp verricht onder twintig huisartsen en gynaecologen. Ook zijn 105 Turkse, Marokkaanse en Nederlandse stellen bevraagd die behandeld worden voor vruchtbaarheidsproblemen.

14,5 jaar voor liquidatie Thomas van der Bijl

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag de moordenaar van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl, Dwight S., veroordeeld tot 14,5 jaar gevangenisstraf. De 28-jarige S. schoot Van der Bijl op 20 april 2006 in zijn café in Amsterdam-West met zeven kogels dood.

S. en zijn medeverdachten konden in de maanden na de moord worden aangehouden. S. legde een bekennende verklaring af en wees bovendien zijn opdrachtgever aan. Van der Bijl was (anonieme) getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder. Het Openbaar Ministerie (OM) had zestien jaar tegen S. geëist

Dwight S meer dan veertien jaar in cel voor moord Amsterdamse kroegbaas.  (foto: ANP)

Glazenwassers bungelen in bakje in Rotterdam

Twee glazenwassers hebben vanochtend in Rotterdam een kwartier lang tussen de zesde en zevende verdieping van een hotel gebungeld. Een van de kabels van hun bakje was losgeschoten. De brandweer kon de twee uit hun benarde situatie bevrijden.

Het incident vond plaats bij het Golden Tulip Hotel aan de Leuvehaven, meldt de politie. Rond 10.00 uur schoot een van de twee kabels waaraan het bakje hing los, vermoedelijk op het dak.

Nadat de glazenwassers bevrijd waren, werd de Maasboulevard enige tijd afgesloten voor verkeer. De bak zou namelijk alsnog los kunnen raken en op de weg terecht kunnen komen.

Saints Row 3 al in de maak

Goed nieuws voor alle fans van de Saints Row-franchise. Het tweede deel van de serie is nog maar net uit of deel drie is al aangekondigd.

In een interview met Play bevestigde Dan Sutton, producer van Saints Row 2, dat ze al bezig zijn met het derde deel van de populaire sandbox-game. Hij kon er natuurlijk helemaal niets over zeggen, maar hij beloofde wel dat het derde deel een hele andere richting op zou gaan...

Miyamoto:"Wii Music biedt creativiteit die Guitar Hero mist"

Onlangs verscheen in Japan de game Wii Music. Een simpele ritmegame waarin je met zestig instrumenten, zestig nummers kan spelen. De game verkocht erg goed in zijn eerste week, hij ging 92.000 keer over de toonbank, maar in het Westen wordt de game minder goed ontvangen. Zo is de gemiddelde beoordeling volgens Metacritic momenteel een 6,3. Kritiek was dat de game wel aardig was, maar toch niet dezelfde spanning en ervaring biedt als Guitar Hero en Rock Band. In een interview met Gamespot liet Miyamoto duidelijk weten dat hij het daar niet mee eens was.

Hij vergeleek de muziekgames met de echte muziekindustrie. Veel mensen beginnen in cover bands. Ze spelen andermans muziek om te laten zien wat ze kunnen. Maar daarmee kun je niet groot worden, uiteindelijk moet je ook je eigen muziek schrijven en maken. Hetzelfde geldt voor muziekgames. In games als Guitar Hero ben je slechts een cover band, maar als je creatief wilt zijn, zul je Wii Music moeten gaan spelen. Mensen kunnen zichzelf uitdrukken in die game.

A lot of people start off in cover bands, but people can only go so far in a cover band. It's only when people start creating their own music and sharing it with others that they really grow. The same can be said for classical music training, since you're trying to play sheet music as accurately as possibly. However, when they start playing that music and sharing it with other people that they really start to grow.

So, as a game designer, I looked at Beatmania and Guitar Hero. Those games let people be the best cover band they could possibly be. As a musician, I wanted to create a game that let people expressed themselves in music, and with Wii Music I think we achieved that

De vergelijking met games als Guitar Hero gaat volgens Miyamoto ook niet eens helemaal op. Hij ziet Wii Music namelijk niet echt als een game. Het is beter te omschrijven als een nieuw muziekinstrument. Het is net als wanneer mensen een nieuwe piano kopen. Iedereen wil hem uitproberen, maar echt muziek maken is er niet bij. Met Wii Music kan iedereen een controller oppakken en binnen een paar minuten muziek maken.

Miyamoto hoopt dat Wii Music als laatste van de grote vier (naast Wii Sports, Wii Play en Wii Fit) weer veel casual gamers en non-gamers zal aanspreken. De game is niet gemaakt voor een bepaalde groep gamers, maar voor mensen die van muziek houden. Als je ook maar met je voet ritme meetapt terwijl je muziek luistert, zul je dit een leuke game vinden.

We didn't look at the question of whether or not it would appeal to core gamers or casual gamers. It really depends on one's interest in music, not their interest in games. If you're the type of person who taps your feet to a song, I think this will interest you.

Jennifer Hudson looft beloning uit

Jennifer Hudson looft een beloning van tachtigduizend euro uit aan degene die haar vermiste neefje Julian King veilig thuisbrengt. Dat heeft de woordvoerder van de actrice bekendgemaakt.

De 7-jarige zoon van Julia, de zus van Jennifer, wordt sinds vrijdag vermist. Op die dag werden de dode lichamen van Hudsons 57-jarige moeder, Darnell Donerson, en haar 29-jarige broer, Jason Hudson, aangetroffen in het huis van Donerson in Chicago. De politie stelde zaterdag na een autopsie vast dat de twee zijn doodgeschoten.

De politie hield vrijdagavond een verdachte aan, de 27-jarige William Balfour. Hij was enkele jaren getrouwd met Julia en woonde bij haar moeder in huis. Donerson zou hem vorig jaar de deur hebben gewezen. Balfour, die eerder in de cel zat voor onder meer poging tot moord, is niet de vader van Julian.

De autoriteiten lieten weten de hele stad Chicago te doorzoeken, maar gisteren richtten agenten en inwoners zich vooral op de directe omgeving van het huis van Donerson in de wijk Englewood, zei een politiewoordvoerder.

Julia omschreef haar zoon gisteren tijdens een kerkdienst als 'slim, gevoelig en gemakkelijk in de omgang'. "Hij wil nooit naar buiten. Hij houdt niet van spelen. Hij zit het liefst thuis met een boek of huiswerk", zei Julia, die werd bijgestaan door Greg King, de vader van het jongetje. Ze gelooft heilig dat haar zoon nog in leven is. "Mama zoekt naar je", zei ze. "Ik zal niet stoppen met zoeken tot je weer veilig thuis bent."


Wie brengt Julian King veilig thuis?  (foto: DAG)

Zes op de tien willen ziekenfonds terug

Zes op de tien Nederlanders willen het ziekenfonds terug. Reden hiervoor is de aanhoudende premiestijging van de zorgverzekering. De onafhankelijke vergelijkingssite zorgkiezer.nl onderzocht de ervaringen van consumenten met het nieuwe zorgstelsel.

Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders zeer ontevreden is over de hoogte van de zorgpremie in het nieuwe stelsel. Ook menen zij dat er minder vergoed wordt dan vroeger. De ondervraagden verwachten dat de premies ook volgend jaar stijgen, mede als gevolg van de kredietcrisis. Volgens Peter Ruys, directeur van zorgkiezer.nl, is het logisch dat mensen het ziekenfonds terug willen. "Consumenten vonden de premies van het ziekenfonds een stuk lager en de dekking beter dan in het huidige stelsel."

Voor 1 november maken de meeste zorgverzekeraars hun premies voor volgend jaar bekend. Zorgkiezer.nl verwacht dat de premies voor de basisverzekering ongeveer gelijk zullen blijven. Voor een aanvullende verzekering wordt wel een premiestijging verwacht, gemiddeld zo'n acht procent. Volgens de vergelijkingssite kan de stijging oplopen tot meer dan veertig procent voor de meest uitgebreide pakketen. Zorgkiezer.nl baseert zich op een analyse van de al bekendgemaakte premies.

In 2006 werd het nieuwe zorgstelsel ingevoerd, waarmee het onderscheid tussen ziekenfonds en particulier verzekerden kwam te vervallen. Alle inwoners van Nederland moeten een basisverzekering afsluiten. Daarnaast heeft volgens de Nederlandse Zorgautoriteit zo'n 92 procent van de Nederlanders een aanvullende verzekering.

Vrouw ziek door poep in ijsje

Een vrouw die in een populaire pub in Sydney (Australië) een ijsje bestelde, werd ernstig ziek na het eten van dat ijsje. Nader onderzoek wees uit dat het ijsje menselijke uitwerpselen bevatte. Het lijkt er sterk op dat er kwaad opzet in het spel is. De vergiftigde vrouw, Jessica White, en haar familie dagen de pub voor de rechter en eisen een schadevergoeding van een miljoen dollar (ongeveer 520.000 euro).

Begin deze maand ging Jessica met haar man Stephen en haar drie zonen naar een pub van een hotel aan het strand van Coogee. Hier was de finale van de NRL, de Australische rugbycompetitie, te zien. Tot drie keer toe moest ze in de pub aan het personeel vragen of de televisie wat harder mocht, zodat ze de wedstrijd konden volgen. Toen later de kinderen een ijsje vroegen, bleek dat er alleen een ijsje voor volwassenen op de kaart stond en dat ijsje kostte ook nog eens negentien dollar (ongeveer tien euro).

On the house 

De man van Jessica stapte vloekend de pub uit om een goedkoper ijsje voor zijn kinderen te zoeken. Na het incident bood de pub het gezin een gratis ijsje aan, om de misverstanden van eerder die dag goed te maken. Later bleek dit geschenk vergiftigd te zijn, want Jessica werd direct na het eten van het ijsje erg ziek. 

Jessica is blij dat zij eerst van het ijsje proefde. "Er waren vier bollen ijs in de beker: vanille, chocolade en hazelnoot. Onderin leek er chocolade te liggen. Toen ik ervan proefde wist ik meteen dat er iets grondig mis was. De smaak en de stank waren afschuwelijk. Ik spuwde het meteen in een zakdoekje." Er bestond geen twijfel over wat dat was. 

"Jullie lieten mijn moeder stront eten!"

Eén van de zonen van Jessica riep tegen het personeel: "Jullie lieten mijn moeder stront eten!" Direct daarna diende het gezin een klacht in bij de politie en lieten ze een staal van het eten testen. De resultaten van het laboratorium waren duidelijk: er zaten menselijke uitwerpselen in het ijsje. "Het is ons zeker niet om geld te doen, maar we willen absoluut vermijden dat iemand anders dit overkomt.

Schadevergoeding 

Stephen, de man van Jessica, belde na het incident direct de pub op voor opheldering. "Toen de baas me dan probeerde om te kopen met 5.000 dollar (ongeveer 2.600 euro) was voor ons de maat vol. Ik zei hem dat hij de bal helemaal mis sloeg." De familie White heeft de pub nu aangeklaagd en vraagt een schadevergoeding van een miljoen Australische dollar. "Het gaat hier meer dan waarschijnlijk om industriële sabotage. We blijven het volste vertrouwen behouden in de hoge kwaliteit van het eten en de hygiëne van onze keuken," aldus de verdedigende woorden van de pubbaas.

Burt Reynolds promoot You're in the Movies

Binnenkort komt een leuke nieuwe Xbox 360 titel uit met de naam 'You're in the movies'. Zoals de naam al doet vermoeden draait het in deze game om films en daarom bedacht Microsoft het geniale plan om een acteur in te huren om de game te gaan promoten. Burt Reynolds - wie kent hem niet - gaat deze taak op zich nemen door het spel op TV en in tijdschriften aan te prijzen.

Volgens het persbericht van Microsoft hebben ze voor Reynolds gekozen vanwege zijn lange en gerenommeerde carričre als A-acteur. Hij heeft meer dan 90 films op zijn naam staan en dat heeft hem dus genoeg krediet opgeleverd om een spelletje te gaan promoten. You're in the movies komt dit jaar nog uit. De exacte datum is echter nog niet bekend.Burt Reynolds

De Kinderbescherming blijft falen

Drie jaar na de dood van de peuter Savanna faalt de Raad voor de Kinderbescherming nog steeds bij de bescherming van kinderen uit probleemgezinnen. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie voor de Jeugdzorg, dat vandaag verschijnt.

De raad houdt onvoldoende toezicht op de veiligheid van kinderen die weer naar huis mogen, nadat ze een tijdje niet thuis hebben gewoond omdat het er te gevaarlijk was. De gezinsvoogd beslist hierover; het is de wettelijke taak van de Raad voor de Kinderbescherming dit onafhankelijk te toetsen.

Savanna 

In 2005 kreeg de Raad voor de Kinderbescherming ook forse kritiek toen bleek dat het 3-jarige meisje Savanna uit Alphen aan den Rijn eerder door jeugdzorg uit huis was gehaald, omdat de gezinsvoogd vond dat ze daar gevaar liep. Savanna mocht na een half jaar terug naar haar moeder, nadat de gezinsvoogd had geconcludeerd dat de situatie in het gezin was verbeterd.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft toen niet gecontroleerd of het daar veilig was. Het meisje overleed na mishandelingen door haar moeder en stiefvader. Na deze affaire eiste de Tweede Kamer maatregelen.

Onduidelijke toetsingscriteria 

Uit het rapport van de Inspectie voor de Jeugdzorg blijkt dat de Raad voor de Kinderbescherming drie jaar later zijn toetsende taak nog niet naar behoren uitvoert. Het is niet duidelijk aan welke criteria de raad de veiligheid in het gezin toetst. De raad krijgt beslissingen om een kind terug naar huis te laten gaan, vaak niet of te laat voorgelegd. Dit is, volgens het rapport, ook de schuld van de Bureaus Jeugdzorg: zij leggen de zaken te laat voor. Bovendien verschaffen zij te weinig informatie voor een inhoudelijke beoordeling.

Hoofdinspecteur Joke de Vries: "We hebben het over zeer ingrijpende beslissingen voor kinderen en ouders. Niet voor niets wordt een uithuisplaatsing beoordeeld door de kinderrechter. Als het kind terug mag, dan moet de Raad voor de Kinderbescherming als onafhankelijke, deskundige instantie die toets doen."

Naar aanleiding van een concept van het rapport beloven de Raad voor de Kinderbescherming en de Bureaus Jeugdzorg hun taak op korte termijn beter uit te voeren. De inspectie gaat hierop toezien.

Vandaag verschijnt nog een ander kritisch rapport van de Inspectie voor de Jeugdzorg. Daarin staat dat de Bureaus Jeugdzorg niet structureel de veiligheid controleren van de kinderen die de gezinsvoogden onder hun hoede hebben. Brancheorganisatie de MOgroep heeft in een reactie gezegd dit binnenkort op orde te hebben. 

Klik hier voor het rapport van de Inspectie voor de Jeugdzorg


De Kinderbescherming blijft falen  (foto: DAG)

New Xbox Experience laat 30 features zien

Voor sommigen iets om naar uit te kijken, voor anderen iets om te vervloeken: De volledig nieuwe Xbox Experience. CVG toont ons een dertigtal features waarvan je mogelijk nog niet wist dat ze tevoorschijn kwamen. Let op: aangezien er nog druk gesleuteld wordt aan deze update kan het zijn dat sommige features komen te vervallen of worden aangepast.

1.
Bij het opstarten van je Xbox na de update krijg je een HD-video te zien die je introduceert in het nieuwe Xbox landschap. Door middel van een hoop CGI proberen ze je alvast in de juiste sfeer te brengen.

2.
Naast de grote vlakken waar je horizontaal door kan scrollen, zal er ook een verticaal menu zijn, bestaande uit: Welcome, Spotlight, Game Marketplace, Video Marketplace, My Xbox, Friends en Inside Xbox.

3.
Horizontale menu's laten je browsen door dynamische content, waaronder de nieuwste demo's en films.

4.
Content van spellen, films en muziek wordt aangeduid door boxart, filmposters en albumhoezen.

5.
Er zullen geanimeerde keuzemenu's zijn, zo moet je denken aan een klein stukje in-game materiaal of CGI wanneer je een spel in de disc hebt zitten.

6.
Volledig nieuwe geluiden van onder andere het oproepen van de Xbox Guide en het browsen door het dashboard.

7.
Het nieuwe dashboard heeft nieuwe resoluties ten opzichte van het huidige dashboard.

8.
De menu's voor het intypen van tekst zijn aangepast en wat gebruiksvriendelijker. Hoe ze er precies uitzien is nog onbekend.

9.
Rechtsboven zie je gamertags van vrienden die op dat moment in jouw party zitten. Rechtsonder zie je een pulserende Xbox bal, die de verbinding met Xbox Live weergeeft.

10.
Als je even niet weet wat je wilt spelen, of je zit te wachten tot je download klaar is, kun je weer lekker heen en weer sliden door het dashboard. De bumpers en trekkers laten je snel en soepel door zowel de horizontale als de verticale menu's glijden.

11.
De 3d achtergrond van je friends menu verandert naar aanleiding van het thema dat actief is.

12.
Third party developers kunnen stoeien met alle thema's en achtergronden, zodat een gekozen thema overal in terugkomt.

13.
De spotlight functie toont aanbevolen downloads die worden geselecteerd aan de hand van jouw gebruik van de Xbox. Speel je veel shooters, dan adviseert hij je wat demo's van shooters. Kijk je vaak films, dan krijg je de nieuwste trailers voorgeschoteld.

14.
My Xbox laat je je avatar veranderen en de instellingen van de Xbox aanpassen. Een nieuwe feature is het deleten van games uit je profiel, mits het spellen zijn waar je een gamerscore van nul hebt.

15.
De nieuwe Xbox guide verschijnt midden in je scherm en geeft je toegang tot opties als Marketplace, Media, Games en Settings. Media laat je muziek afspelen zoals we nu al kennen. De optie Games geeft je een overzicht van DLC dat gerelateerd is aan het spel dat je aan het spelen bent.

16.
De XNA community games komen terug, tegelijkertijd met de release van de New Xbox Experience.

17.
De avatars krijgen meer dan 400 kledingstukken mee, die volledig te customizen zijn. Deze worden gelijk verdeeld tussen man en vrouw en zullen bestaan uit schoenen, shirts, broeken, sieraden, hoofddeksels, make-up en pakken.

18.
De kleding voor de avatars is ontworpen door mode-studenten uit Londen en gedigitaliseerd door Rare.

19.
De avatars zouden prachtig geanimeerd zijn, hoewel ze soms een beetje te veel dronken bewegingen maken. Daarentegen zijn ze wel altijd vrolijk.

20.
Na de lente wil Microsoft uitbreiden met meer artikelen voor de Avatars, waaronder designer mode, voetbal outfits (support je favoriete team/land) en kledingstukken die met games of andere takken van de media te maken hebben.

21.
Na de lancering van de grote update zullen er gaandeweg draagbare items komen, denk dan aan mogelijke items die je krijgt door een achievement te unlocken (bijv. een gitaar voor je avatar bij het behalen van een achievement in Guitar Hero)

22.
In de huidige versie heb je de keuze uit meer dan 90 verschillende haarstijlen, 45 verschillende ogen, 18 neuzen en gezichtsbeharingen, 9 oren en bijna 26 verschillende wenkbrauwen. Aangezien deze versie nog dagelijks wordt aangepast kun je verwachten dat dit aantal nog opgeschroeft wordt.

23.
Momenteel is het kleding gedeelte nog niet zo uitgebreid, aangezien de focus lijkt te liggen op de t-shirts.

24.
Bij het aanpassen van het gezicht kun je ook schmink op je smoelwerk plakken, waarbij je moet denken aan camouflage kleuren of een opgeverfde schedel.

25.
Een van de kapsels die je kunt kiezen is het beroemde kapsel van Princess Leia uit Star Wars. Voor diegenen die nu niet weten welke ik bedoel: denk aan gigantische oorwarmers.

26.
Met behulp van knoppen kun je de lengte, dikte en grootte van je avatar aanpassen, dit gaat dus niet met analoge sliders zoals mogelijk was bij bijvoorbeeld de Mii's van de Wii.

27.
In My Xbox kun je een snapshot van je avatar maken om als gamerpic te gebruiken. Je kunt zoomen en draaien terwijl je avatar willekeurig verandert van pose en uitdrukking. Het is echter niet mogelijk een foto van de kont van je avatar te maken.

28.
Het installeren van games op je harde schijf zou de laadtijden tot 40% kunnen verkorten.

29.
Wanneer de patch geinstalleerd is kun je via de PC bij de Marketplace kunnen komen en indien je Xbox aanstaat kun je vanaf elke PC spullen van de Marketplace naar je Xbox laten downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld demo's alvast aanzetten, zodat je bij thuiskomst meteen kunt spelen.

30.
Microsoft is druk bezig met muziek als content op Xbox Live. Momenteel geldt dit voor Lips, Rock Band en Guitar Hero. Ondanks dat je nog geen aparte Music Marketplace hebt, kun je wel nog steeds via Media Center muziek streamen.

Lionhead geeft Monk's Quest-bug Fable 2 prioriteit

Fable 2 heeft, ondanks dat het een fantastisch spel is, helaas toch last van wat bugs. Één van de meer vervelende bugs is er eentje waardoor je vast kan komen te zitten in de mainquest. Gevolg is dat je met geen mogelijkheid meer verder komt en het spel vanaf het begin opnieuw zal moeten spelen, je hebt namelijk maar één savegame waar je het mee moet doen. Gedwongen opnieuw moeten beginnen is nooit leuk als je al een hele tijd in het verhaal zit, vandaar dat Lionhead aan deze bug de hoogste prioriteit heeft gegeven.

Het probleem zit in de 'Monk's Quest'-quest in Oakfield. Je moet met de abt praten, als je hem niet uit laat praten en eerst rond gaat kijken reageert de abt niet meer als je hem later weer aanspreekt. Als je in de tussentijd het spel hebt opgeslagen heb je dus een probleem.

Overigens zitten er nog wel meer bugs in het spel, zo bleek ook wel uit onze review. Lionhead heeft op zijn forum een speciaal draadje lopen, alles bugs die daar staan zijn dus bekend. Wanneer we een update kunnen verwachten die één en ander oplost is helaas niet bekendgemaakt.Zwaargewicht ANC zakt op tv door stoel

Nhlanhla Nene, een prominent parlementslid in Zuid-Afrika, is tijdens een televisie-uitzending door zijn stoel gezakt tijdens een interview in een politiek praatprogramma. De 'stevige' politicus zakte tijdens het serieuze gesprek ineens door zijn stoel, waarna hij onder de tafel verdween. De interviewster ging gewoon met het programma door, alsof er niets aan de hand was.

Nene is voorzitter van het Zuid-Afrikaanse comité dat waakt over de overheidsuitgaven. Sinds 1999 is hij namens het ANC lid van het parlement in Zuid-Afrika.

Het filmpje is al honderdduizenden keren bekeken op YouTube. Via de lokale media heeft het parlementslid laten weten dat hij niet meer over het incident wil praten. Hij is van mening dat de val en zijn gewicht niets met elkaar te maken hebben.

 

 

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Drumkits Guitar Hero: World Tour kampen met problemen

Nadat Rock Band de wereld van muziekgames nieuwe vormen gaf door een volledige band in je huiskamer te planten, kon Guitar Hero natuurlijk niet achterblijven. Inmiddels is Amerika al flink aan het rocken geslagen en meteen duiken de eerste problemen al op. Een flink scala aan klachten over de drumkit spreiden zich als een lopend vuur over het internet, waarbij gedacht moet worden aan drums die niet goed registreren hoe hard je slaat tot pads die gewoon helemaal niet reageren.

Activision heeft nu op hun site een link geplaatst naar hun customer support, zodat iedereen een drumkit kan ontvangen die wel naar behoren werkt. Laten we hopen dat het euvel is verholpen zodra het pakket bij ons verkrijgbaar is.

Zwaarste man getrouwd in Mexico

De zwaarste man ter wereld, de Mexicaan Manuel Uribe, is gisteren getrouwd met zijn vriendin Claudia Solis.

De 43-jarige Uribe, die al zes jaar niet meer zijn bed uit kan komen, droeg een wit zijden hemd met een laken om zijn benen gewikkeld terwijl zijn bruid (38) van een trap afdaalde. Hij barstte later los in tranen toen een ambtenaar hen ten overstaan van meer dan vierhonderd genodigden tot man en vrouw verklaarde.

De plechtigheid was voor de meeste media gesloten. Discovery Channel maakte opnamen voor een binnenkort uit te zenden documentaire over de voormalige monteur.

De bruidegom was voor de plechtigheid met bed en al op een vrachtwagen door de straten van Monterrey naar een plaatselijke feestzaal gereden. Met een gewicht van 560 kilo kwam hij in 2006 als zwaarste man ter wereld in het Guinness Book of Records. Met hulp van Solis, die hij vier jaar geleden leerde kennen, is hij inmiddels 250 kilo kwijtgeraakt.


Zwaarste man getrouwd in Mexico  (foto: DAG)

Boek: Andreas Wilhelm - Project Sakkara

Twee archeologen bezoeken op uitnodiging een beurs en krijgen daar de vraag om een onderzoek uit te voeren in Egypte. Alle onkosten zullen meer dan ruim worden vergoed. De opdrachtgever is de oude Sir Oliver Guardner. Hij wil dat de twee heren het onderzoek van zijn vader voortzetten. Deze had een oud papyrus, afkomstig uit het graf van Toetanchamon, in bezit gekregen. Op het document zou informatie over het graf van Imhotep en een vreemde kennisbron staan. De vader, Sir John William Guardner, overleed echter in 1930 onder verdachte omstandigheden. Nu, 66 jaar later, weet Sir Oliver Guardner dat Peter Lavell en Patrick Nevreux geknipt zijn voor deze opdracht. Wat de beide heren nog niet weten, is dat er in 1939 ook verwoed werd gezocht naar het graf van Imhotep. Zoals je kunt verwachten was het derde rijk toen ook op zoek naar mysterieuze en machtige voorwerpen. Wat is het geheim dat verborgen ligt in de piramide van Sakkara en is het überhaupt nog aanwezig?

Financiële crisis treft TNT

De financiële crisis treft TNT zowel direct als indirect. De post- en pakketbezorger heeft niet alleen last van de verzwakkende economie, maar moet volgend jaar mogelijk ook 75 miljoen euro in zijn eigen pensioenfonds pompen om de dekkingsgraad op peil te houden.

Dat maakte TNT bekend bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal. Die kwamen uit onder de gemiddelde verwachting van analisten. Eerder deze maand gaf het bedrijf al een winstwaarschuwing voor zijn internationale pakjesdivisie.

TNT boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 113 miljoen euro, bijna een derde lager dan een jaar geleden. De omzet steeg licht, van 2,65 miljard naar 2,69 miljard euro. De winst voor rente en belastingen (ebit) daalde van 258 miljoen naar 209 miljoen euro.

Büttner wil ooit naar Spanje

Alexander Büttner lijkt dit seizoen zijn definitieve doorbraak te beleven bij Vitesse. De buitenspeler speelde tegen FC Twente (0-2) ook weer verdienstelijk, maar werd desondanks in de rust al gewisseld. Het is daarom ook niet geheel duidelijk waarom coach Hans Westerhof deze wissel doorvoerde.

Büttner verklaarde tegenover Goal.com: "De trainer wilde een extra spits erbij gooien in de vorm van Niklas Tarvajärvi, die groot en sterk is. Hij heeft ook duidelijk gemaakt dat het niet aan mij lag."

Dit leek een verkeerde keuze. In de tweede helft liep alles verkeerd bij de Arnhemmers. "Wij proberen nog alles om te winnen en we proberen vooruit te voetballen. Daardoor ontstaan er gaten achterin," zegt de jongeling. "Ik vind gewoon dat die jongens er alles aan hebben gedaan om te winnen, maar dat is helaas niet gelukt."

Het vertrouwen lijkt nog steeds aanwezig, maar hoe zit dat met het zelfvertrouwen en vooral met de doorbraak van Büttner. "Ik hoop dat ik dit jaar doorbreek. Ik heb er het volste vertrouwen in, dus ik hoop dat het gaat gebeuren.De trainer heeft vertrouwen in me, daarom zet hij me ook in de basis. Ik moet verder hard trainen om die basisplaats te behouden."

Een deel van de jeugdopleiding heeft Büttner bij Ajax genoten. Ambities om ooit nog terug te keren naar Amsterdam? "Nee, ik ben nu bij Vitesse en ik heb het hier naar mijn zin. Ik wil hier gewoon slagen. Natuurlijk heb ik een droom om in bijvoorbeeld Spanje te voetballen, maar ik moet me eerst bij Vitesse bewijzen. Ik ga goed m’n best doen bij Vitesse en ik hoop dat er wat van komt."

Van Hanegem wilde opstappen

Willem van Hanegem heeft er de afgelopen week serieus over nagedacht om op te stappen als trainer van FC Utrecht, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. Onlangs werden vier van zijn assistenten door de club op straat gezet, iets waar hij naar eigen zeggen 'doodziek' van was.

"Toen ik hoorde dat de leiding van FC Utrecht vrijwel de hele technische staf wilde ontslaan, werd ik ter plekke doodziek," aldus Van Hanegem in zijn column. Onder andere de assistent-trainers John van Loen en David Nascimento kregen enkele dagen geleden hun congé. De Kromme overwoog om die reden zelf ook op te stappen. "Ik was bij wijze van spreken de ontslagbrief al aan het schrijven."

Uiteindelijk liet de trainer zich door een aantal mensen, waaronder aanvoerder Gregoor van Dijk, overtuigen om te blijven bij de Domstedelingen. "Ze lieten me stuk voor stuk voelen dat ik de club nu niet alleen moest laten," zegt Van Hanegem hierover.

'KLM stapt alsnog in Alitalia'

Air France-KLM staat op het punt in het noodlijdende Alitalia te stappen. Vermoedelijk wordt binnen enkele dagen bekendgemaakt hoe groot het belang is waarover wordt onderhandeld. Dat schrijft De Telegraaf op basis van 'luchtvaartbronnen'.

De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie begint het Italiaanse avontuur samen met AirOne en enkele Italiaanse investeerders. Air France-KLM, dat voor het weekend nog een winstwaarschuwing moest geven, koerst af op een belang van vijftien tot twintig procent in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij.

Eerder liep een fusie tussen Air France-KLM en Alitalia stuk. Italiaanse vakbonden kwamen in opstand omdat mogelijk ontslagen zouden vallen.

Bejaarde mishandelt buschauffeur

In Dedemsvaart is een bejaarde man uit Winterswijk opgepakt omdat hij een buschauffeur mishandelde. Hij sloeg met zijn kruk op het hoofd van de chauffeur uit IJhorst.

Bij het eindpunt van de rit, aan de Magnolia in Dedemsvaart, vroeg de chauffeur de 72-jarige man om uit te stappen. Blijkbaar had de man hier geen zin in en haalde met zijn kruk uit naar de man. De chauffeur is niet gewond geraakt bij de aanval. De bejaarde man zit nog vast. 

Met dank aan supermario3 voor de submit.

Paarse tomaat beschermt tegen kanker

Wageningse en Britse wetenschappers hebben een paarsgekleurde tomaat ontwikkeld. Onderzoek heeft uitgewezen dat de tomaat extra gezond is en beschermt tegen bepaalde vormen van kanker.

Het instituut Plant Research International van de Universiteit in Wageningen laat weten dat via genetische modificatie twee genen va het leeuwenbekje aan de tomaat toegevoegd zijn. Door deze genen worden anthocyanen aangemaakt, paarskleurige antioxidanten die ook in aardbeien, cranberries en zwarte bessen voorkomen.

De toegevoegde stof beschermt tegen bepaalde kankersoorten, maar ook tegen hart- en vaatziekten. Ook zou de stof ontstekingsremmend zijn. De tomaten zijn getest op muizen die vatbaar zijn voor kanker en hebben daar hun werking bewezen. 

Met dank aan DJMO voor de submit.

Brand verwoest basisschool; kinderen vrij

In Krimpen aan den IJssel kunnen de honderd leerlingen van de Rudolf Steinerschool een week lang niet naar school. Een brand in de meterkast zorgde ervoor dat de keuken en de aula van de school gisterenmorgen ontruimd moesten worden. Voor de school weer gebruikt kan worden zal eerst schoongemaakt moeten worden. Deze werkzaamheden zullen waarschijnlijk de hele week in beslag nemen.

De directeur van de basisschool, Els Blacquière, werd gisterenmorgen uit bed gebeld met het slechte nieuws. "Dat was even schrikken ja. Maar ik ben achteraf nog blij dat het op zondag is gebeurd. Je moet er toch niet aan denken dat er kinderen in de school zijn als er brand uitbreekt?" De geur die in de school hangt verwijst nog naar de brand en de ontmoetingsruimte van de school is zwart van het roet.

Ondanks dat de brandweer de brand snel onder controle had, is het onmogelijk les te geven. Toen de bluswerkzaamheden klaar waren, zijn alle computers uit de school gehaald, maar er is nog veel tijd nodig om de school schoon te maken.

Op advies van de brandweer blijft de school deze week verboden terrein voor docenten en leerlingen. Nooduitgangen zijn niet meer bereikbaar en de roetlaag die overal op zit zal de gezondheid van de kinderen en docenten niet ten goede komen. Ook kunnen er nog schadelijke stoffen in het dak zitten.

De ouders van de kinderen zijn gisteren op de hoogte gebracht van de brand. Kinderen die echt niet thuis kunnen blijven, bijvoorbeeld omdat beide ouders werken, kunnen bij de andere locatie van de Rudolf Steinerschool terecht.

Met dank aan HocBarr voor de submit.

Aegon overweegt kapitaalinjectie overheid

Aegon overweegt gebruik te maken van het steunfonds voor de financiële sector van de Nederlandse overheid met een waarde van 20 miljard euro. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een bron bekend met de situatie.

Een beslissing over de gebruikmaking van de mogelijkheid tot kapitaalinjectie zou de komende dagen kunnen vallen bij de verzekeraar, zo geeft de bron aan. De bron geeft verder aan dat het onduidelijk is aan welke voorwaarden de injectie zou voldoen, maar de staatssteun zou kleiner zijn dan de 10 miljard die bankverzekeraar ING Groep eerder ontving.

Man steekt hotel in brand om huwelijk te voorkomen

In Japan is een man wel heel ver gegaan om niet te hoeven trouwen. Tatsuhiko Kawata (39) zou afgelopen weekend trouwen, maar stak het hotel in brand zodat de feestelijkheden niet plaats konden vinden.

Tijdens het plannen van de bruiloft was er nog niets aan de hand. De man sputterde niet tegen, ondanks het feit dat hij al getrouwd was. Toen het huwelijk eenmaal naderde begon hij het wel heel warm te krijgen. "Als ik de boel in brand steek, hoeft de trouwerij niet door te gaan, dacht ik", aldus de bijna-bruidegom.

Na de brand blies Kawata de plechtigheid, waarvoor tachtig gasten uitgenodigd waren, af. Ook gedroeg hij zich na de brand erg verdacht, waarop de politie de man arresteerde.

Amsterdamse horeca geeft daklozen lunch

Zevenhonderd dak- en thuislozen zullen vandaag door een groep horecaondernemers en hotelmanagers in Amsterdam voorzien worden van een lunchpakket. Vanochtend vroeg komen alle ondernemers die aan de actie meedoen in een hotel samen, waar ze broodjes zullen smeren en koffie gaan zetten. De pakketten worden vervolgens op vijftien locaties in de stad uitgedeeld.

Met de actie voert de afdeling Amsterdam van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het 125-jarig jubileum van KHN. De afdeling in Amsterdam riep horecaondernemers op zich deze dag belangeloos in te zetten voor Amsterdammers die geen gebruik kunnen maken van de horeca. Ondernemers hebben aan deze oproep massaal gehoor gegeven, aldus KHN.

KLM neemt afscheid van Maastricht

De KLM is dit weekend gestopt met een lijndienst van Maastricht Aachen Airport naar Schiphol. De bezettingsgraad van de toestellen kwam nooit boven de 50 procent uit en dus was de lijn niet meer rendabel.

Bij het vliegveld in Zuid-Limburg zijn ze niet blij met het schrappen van de lijn. Het is een verlies van 55.000 passagiers per jaar.

Op de laatste vlucht, KL1718, zat onder andere de man die in 1967 als piloot mee ging op de eerste vlucht tussen Amsterdam en Zuid-Limburg.

Onderwijsstakingen in Zuid-Nederland

Docenten van het voortgezet onderwijs in Limburg en Noord-Brabant staken vandaag omdat zij willen dat het voorlopige cao-akkoord doorgang vindt.

In het voorlopige akkoord wordt gesproken van een loonsverhoging van zeven procent. De werkgevers vinden dat dit te duur wordt, docenten eisen dat men zich aan de afspraak houdt. Naast de loonsverhoging zijn er eerder ook afspraken gemaakt over het verlichten van de werkdruk.

Komende dagen zullen docenten in andere delen van het land staken. Morgen is het zuidwesten aan de beurt, overmorgen het midden en oosten van het land en donderdag staakt het noorden van Nederland. 

Met dank aan Bennootje voor de submit.

Paris Hilton de ruimte ingeschoten

Dit nieuws zal een hoop mensen verblijden: Paris Hilton wordt de ruimte ingeschoten. Echter: het is ook de bedoeling dat ze weer terugkomt. De diva heeft een plekje geboekt op de allereerste Virgin Spaceflight van Richard Branson. Ze moet haar angst voor de lancering overwinnen, maar als dat lukt is haar Space Adventure een feit. Volgend jaar stapt ze in de Virgin Enterprise Rocket, die miljonairs en bekendheden meeneemt de ruimte in.

Ze heeft een klein probleempje, want ze is bang dat ze nooit meer terug komt in verband met de lichtjaren. "Wat nou als ik 10.000 jaar later terugkom en iedereen die ik ken is dood. Dan moet ik helemaal opnieuw beginnen", aldus Hilton die weer eens bewijst over hoeveel intelligentie ze beschikt. Maar hoe dan ook, haar plekje is gereserveerd en betaald.

Ze is niet de enige die de ruimte in wordt geschoten, want ook sterren als Madonna, Tom Hanks, Moby, Victoria Principal en Justin Berfield zijn van de partij om de eerste recreatievlucht naar de ruimte mee te maken. Branson zelf gaat uiteraard ook mee, hij betaalt het hele project en heeft de raket laten bouwen. Branson heeft wel vaker dit soort excentrieke projecten, zo probeert hij al jaren met een ballon de wereld over te vliegen.


Paris Hilton de ruimte ingeschoten  (foto: DAG)

Buitenlanders doelwit in Afghanistan

Buitenlanders lijken in toenemende mate het doelwit van Afghaanse extremisten te zijn. Nadat eerder in de week een Zuid-Afrikaans-Britse hulpverleenster was doodgeschoten, werden zaterdag twee directeuren van een internationaal verzendbedrijf, DHL, in Kabul gedood. De internatonale gemeenschap in de hoofdstad kreeg de waarschuwing dat aanslagen worden voorbereid op restaurants die westerlingen bezoeken. Daarnaast worden steeds meer mensen het slachtoffer van een ontvoering.

Het Britse ministerie van buitenlandse zaken bevestigde gisteren dat een van de twee dodelijke slachtoffers van zaterdag de Brit David Giles was. Het andere slachtoffer was een Zuid-Afrikaan. Waarom beide mannen zijn doodgeschoten is nog onduidelijk. De dader schoot zichzelf na de moord door het hoofd. Er zijn dertien arrestaties verricht, waarbij onder anderen DHL-bewakers en -werknemers werden opgepakt.

Een DHL-woordvoerder in het Duitse Bonn zei dat het bedrijf bij het onderzoek nauw met de autoriteiten samenwerkt. De Taliban lieten via een woordvoerder weten niets met de schietpartij te maken te hebben.

Eerder in de week werd in Kabul de 34-jarige Gayle Williams, die zowel de Zuid-Afrikaanse als de Britse nationaliteit had, doodgeschoten. De Taliban eisten de verantwoordelijkheid op en zeiden dat de vrouw zich schuldig had gemaakt aan evangelisatie. Williams hielp gehandicapte Afghanen. Zij was werkzaam voor Serve, een hulporganisatie die sinds haar dood haar activiteiten in Afghanistan stopte.

Het Turkse ministerie van buitenlandse zaken bevestigde gisteren dat drie Turken die in de oostelijke provincie Khost aan een communicatieproject werkten, zijn ontvoerd. Een Afghaanse regeringswoordvoerder zei dat twee hulpverleners uit Bangladesh in de provincie Ghazni zijn ontvoerd.

In Kabul werden zondag twee ontvoerde Afghanen bevrijd nadat zij in een leegstaande waterput waren ontdekt. De ontvoerders eisten voor elk vijf miljoen dollar (3,9 miljoen euro). De bevrijden zijn Humayun Shah Asifi, die in 2004 kandidaat was voor het presidentschap, en de zoon van een vooraanstaande bankdirecteur. De mannen werden ongeveer een week geleden bij afzonderlijke incidenten ontvoerd. Er zijn in verband met de zaak acht arrestaties verricht.

Ontvoering wordt een steeds groter probleem in Afghanistan. De ontvoerders eisen grote sommen geld. Enkele Afghaanse zakenlieden hebben in verband met ontvoeringsdreiging het land verlaten.


Buitenlanders doelwit van aanslagen en ontvoeringen in Afghanistan (foto: DAG)

4e klas: de blauwgebalde (anti)climax

Urenlang tuimelden we gretig over elkaar heen. Op zo'n beetje elke plek die we konden verzinnen onderzochten we elkaars gehemelte. Op de pianokruk en de sofa, in de keuken en de hangmat – overal waar we ons al dan niet toevalligerwijs begaven, kleefden wij als honingbijen aan elkaar in een haast banale orgie van zinderende lust. Toch voelde het raar. Ik ervoer het meer als een chemische reactie die me bloedgeil maakte, dan als een overweldigende verliefdheid zoals ik die eerder had gevoeld voor andere meisjes.

Uitslagen Spanje speelronde 8

Ondanks puntverlies heeft Valencia de koppositie in de Primera División behouden. FC Barcelona en Real Madrid kropen dichterbij, terwijl Villarreal en Sevilla slordig punten lieten liggen.

FC Barcelona kreeg Almería op bezoek in het eigen Camp Nou stadion. Net als in het CL-duel met FC Basel stelde de thuisploeg al snel orde op zaken, en stond na een kwartier spelen door Samuel Eto'o en Thierry Henry al een 2-0 stand op het scorebord. De Kameroener is het hele seizoen al op dreef, en vergrootte de marge met nog eens twee snelle treffers. De rode kaart die Álvaro Negredo nog voor het half uur om was opliep hielp Almería niet. Barça besliste voor rust het duel, en met de vrije trap van Dani Alves stond de 5-0 eindstand dan ook al na 37 minuten op het bord.

Valencia reisde af naar Huelva voor het duel met Recreativo. De koploper kon maar moeilijk vat op de wedstrijd krijgen, en spits David Villa werd nauwelijks bereikt. Vlak na rust kwam de thuisploeg via Javier Camuńas zelfs op voorsprong. Los Ches wisten meer druk te zetten op Recreativo, en dat leidde tot meer kansen. Uiteindelijk was het toch Villa die de bal in het net wist te krijgen. Drie punten zouden echter niet behaald worden. Toch staat Valencia nog altijd bovenaan in La Liga.

In El Madrigal vermaakten Villarreal en Club Atlético de Madrid het publiek uitstekend. De Madrilenen kwamen al na een paar seconden op 0-1 door Simăo, en via Diego Forlán was leidde Atlético met twee goals tijdens de pauze. Door twee gele kaarten voor Éver Banega was dat echter met een man minder. De thuisclub profiteerde pas in de tweede helft, maar deed dat wel optimaal. Door treffers van Marcos Senna, Joseba Llorente, Gonzalo Rodríguez en Giuseppe Rossi was de marge van twee goals binnen twintig minuten van club verwisseld. Slordig spel van El Submarino Amarilla leverde Atlético uitendelijk toch een punt op. Simăo en Raul García scoorden in de slotfase nog.

Real Madrid trad thuis aan tegen het moeilijk scorende Athletic Club de Bilbao. Zonder de geschorste Ruud van Nistelrooij kwam Real snel op een 2-0 voorsprong. Wesley Sneijder en Gonzalo Higuaín zorgden voor de goals. Door Joseba Llorente kwam Athletic terug in de wedstrijd, en vlak voor rust kregen de bezoekers zelfs een goedkope strafschop. Vanaf de stip maakte Andoni Iraola gelijk. Real, dat wederom een treffer onterecht afgekeurd zag worden en meermaals het aluminium trof, zou uiteindelijk toch de punten pakken. In de tweede helft zou alleen Higuaín nogmaals doel treffen.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
25/10CA OsasunaReal Betis Balompié0-2
25/10FC BarcelonaUD Almería5-0
26/10Deportivo de La CoruńaReal Sporting de Gijón0-3
26/10Getafe CFReal Valladolid CF1-0
26/10RCD MallorcaRCD Espanyol3-0
26/10CD NumanciaReal Racing Club2-1
26/10RC Recreativo de HuelvaValencia CF1-1
26/10Sevilla FCMálaga CF0-1
26/10Villarreal CFClub Atlético de Madrid4-4
26/10Real Madrid CFAthletic Club de Bilbao3-2

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Valencia CF86202018-5
2FC Barcelona86111924-7
3Real Madrid CF86111923-12
4Villarreal CF85301813-7
5Sevilla FC85211713-5
6Málaga CF8413139-9
7Getafe CF8332129-8
8RCD Mallorca8323118-10
9UD Almería8323119-13
10Club Atlético de Madrid83141017-16
11RCD Espanyol823396-10
12Deportivo de La Coruńa823395-9
13Real Sporting de Gijón8305913-21
14Real Betis Balompié822489-8
15Real Valladolid CF821576-9
16CD Numancia821577-14
17Real Racing Club de Santander813465-10
18RC Recreativo de Huelva813464-13
19Athletic Club de Bilbao812556-13
20CA Osasuna804443-8

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1David VillaValencia CF9
=Samuel Eto'oFC Barcelona9
3Lionel MessiFC Barcelona5
=Álvaro NegredoUD Almería5
=Gonzalo HiguaínReal Madrid CF5
6Mate BilićReal Sporting de Gijón4
=Raúl GonzálezReal Madrid CF4
=Juan MataValencia CF4
=Florent Sinama-PongolleClub Atlético de Madrid4
=Rafael van der VaartReal Madrid CF4
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF4
=Joseba LlorenteVillarreal CF4

Programma:

DatumThuisUit
2/11Athletic Club de BilbaoVillarreal CF
2/11Club Atlético de MadridRCD Mallorca
2/11Real Betis BalompiéDeportivo de La Coruńa
2/11RCD EspanyolCA Osasuna
2/11Real Sporting de GijónCD Numancia
2/11Real Valladolid CFSevilla FC
2/11Valencia CFReal Racing Club
2/11UD AlmeríaReal Madrid CF
2/11Málaga CFFC Barcelona
2/11RC Recreativo de HuelvaGetafe CF

Uitslagen Duitsland speelronde 9

De negende competitieronde heeft in de Duitse Bundesliga tot een wisseling van de wacht in de top geleid. 1899 Hoffenheim was op eigen veld met 3-0 te sterk voor HSV, waardoor het de leiding overneemt. Door deze uitslag is ook Bayer Leverkusen de ploeg van Martin Jol voorbij gegaan.

1899 Hoffenheim – Hamburger SV

Koploper HSV ging zondag op bezoek bij de verrassende nummer twee 1899 Hoffenheim. De ploeg van coach Ralf Rangnick begon goed aan de wedstrijd en al na zeven minuten tekende Chinedu Obasi de 1-0 aan voor de thuisploeg. HSV werd weggespeeld en via Vedad Ibisevic en Obasi stond de promovendus bij rust al met 3-0 voor. Het team van Martin Jol probeerde het daarna wel, maar kwam niet meer tot scoren. Hierdoor neemt Hoffenheim de leiding in de Bundesliga over van HSV.

Bayer Leverkusen

Het Bayer Leverkusen van trainer Bruno Labbadia nam het thuis op tegen middenmotor 1. FC Köln. De ploeg van Christofer Daum voetbalde ruim een uur goed, maar Manuel Friedrich wist de thuisploeg toch op voorsprong te zetten. In de slotfase benutte Theofanis Gekas nog een strafschop, waardoor Leverkusen met 2-0 won.

Bayern München

Der Rekordmeister nam het in eigen huis op tegen VfL Wolfsburg. Die Wölfe namen in München een 0-2 voorsprong, maar via Franck Ribéry wist de club voor rust de aansluitingstreffer te maken. Na rust ging Bayern voetballen en kwam al snel via Mark van Bommel op gelijke hoogte. Tim Borowski en Bastian Schweinsteiger zetten uiteindelijk de 4-2 eindstand op het scorebord.

Het Schalke 04 van Fred Rutten blijft punten morsen. Vorige week werd er nog gelijk gespeeld tegen HSV, deze week kwam de ploeg thuis niet verder dan 0-0 tegen Arminia Bieliefeld. Borussia Dortmund speelde met 1-1 gelijk tegen Hertha BSC, terwijl onderin Eintracht Frankfurt een belangrijke 2-3 zege boekte op Energie Cottbus.


Uitslagen speelronde 9:

ThuisUitUitslag
Bayer Leverkusen 1. FC Köln2-0
Bayern München VfL Wolfsburg4-2
Borussia Mönchengladbach Karlsruher SC1-0
Schalke 04 Arminia Bielefeld0-0
Energie Cottbus Eintracht Frankfurt2-3
Hannover 96 Werder Bremen1-1
VfB Stuttgart VfL Bochum2-0
Borussia Dortmund Hertha BSC1-1
1899 Hoffenheim Hamburger SV3-0

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
11899 Hoffenheim 9 6121924 -14
2Bayer Leverkusen 9 6031822 - 11
3Hamburger SV 9 5221715 - 15
4VfB Stuttgart 9 5131615 -10
5Bayern München 9 4321520 15
6Hertha BSC 9 4321511 -10
7Schalke 04 9 3511412 -8
8Borussia Dortmund 9 3511417 -15
9VfL Wolfsburg 9 3421320 - 16
10Werder Bremen 93 421323 - 20
111. FC Köln 94 14138 -11
12Eintracht Frankfurt 92 34910 -14
13Karlsruher SC 93 0698 -13
14Hannover 96 92 34910 -17
15VfL Bochum 91 44712 - 15
16Arminia Bielefeld 91 44710 -16
17Borussia Mönchengladbach 92 1679 - 17
18Energie Cottbus 91 2655 - 14

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 10
2Patrick Helmes Bayer Leverkusen 8
3Artur Wichniarek Arminia Bielefeld 6

Programma speelronde 10:

DatumThuisUit
28/10VfL Wolfsburg Borussia Mönchengladbach
28/10Werder Bremen Bayer Leverkusen
28/10Arminia Bielefeld Energie Cottbus
28/10Karlsruher SC Schalke 04
29/10Hertha BSC Hannover 96
29/10Eintracht Frankfurt Bayern München
29/10VfL Bochum 1899 Hoffenheim
29/101. FC Köln Borussia Dortmund
29/10Hamburger SV VfB Stuttgart

Identiteitscontrole helpt tegen autodiefstal

Sinds autoverhuurbedrijven de mogelijkheid hebben om de identiteitsbewijzen van huurders te controleren op echtheid en geldigheid, loopt om de maand "een bende internationale vervalsers" tegen de lamp. Dat laat verzekeraar Centraal Beheer gisteren weten.

Dat bedrijf nam het initiatief tot de zogenoemde ID-Check. Per gestolen auto ligt de schade voor het verhuurbedrijf en dus voor de verzekeraar op 20.000 euro. Sinds vorig jaar heeft de extra controle acht ton bespaard. "Plus een onbekend aantal diefstallen dat voorkomen is doordat de oplichters voortijdig afdruipen omdat ze gecontroleerd worden", zegt een woordvoerder.

Met name bij de verhuurbedrijven op Schiphol is het vaak prijs. De feestdagen en de zomervakantie zijn geliefde periodes voor de zwendelaars. Ruim tweehonderd verhuurders maken inmiddels gebruik van de uitgebreide controle van identiteitsbewijzen.

Wereldwijde actieweek tegen clustermunitie

Leden van de Nederlandse Clustermunitie Coalitie gaan vandaag actie voeren bij de ambassades van Finland, Griekenland, Polen en Roemenië in Den Haag. De actievoerders willen de vier EU-lidstaten aanmoedigen het nieuwe internationale verdrag tegen clustermunitie in december toch te ondertekenen.

Naast een petitie krijgen de vertegenwoordigers op de ambassades een luchtfoto van het ambassadegebied in Den Haag waarop te zien is wat het effect is als op deze wijk een clusterbom neerkomt. Een clusterbom bevat vele kleine bommetjes die zich in één keer over een groter gebied verspreiden.

De actie markeert in Nederland het begin van de wereldwijde actieweek tegen clustermunitie. Dat gebeurt in de aanloop naar de ondertekening van het nieuwe verdrag in Oslo in decemer. Onder meer de vier EU-lidstaten hebben nog niet aangegeven daaraan mee te doen. Nederland doet dat wel. In de Nederlandse Clustermunitie Coalitie zitten onder meer IKV Pax Christi, Unicef, Oxfam Novib en de Stichting Vluchteling.

Rebellen Congo veroveren gorillapark

Rebellen in de Democratische Republiek Congo hebben een nationaal park met zeldzame berggorilla's veroverd. Na zware gevechten met regeringstroepen namen opstandelingen het hoofdkwartier van het park Virunga in Rumangabo en de sector met de apen in.

In de jaren van strijd is dit nooit eerder voorgekomen, benadrukte parkdirecteur Emmanuel de Merode in een verklaring gisteren. Het park in het oosten van het Afrikaanse land herbergt ruim tweehonderd van de wereldwijd zevenhonderd berggorilla's. Ruim vijftig parkbewakers zagen zich genoodzaakt te vluchten.

De militie van afvallig generaal Laurent Nkunda veroverde in Rumangabo voor de tweede keer in enkele weken ook een legerkamp. Het jongste geweld in de regio leidde opnieuw tot een uittocht van duizenden inwoners.

Volgens de Verenigde Naties kwamen er sinds vorige maand 200.000 vluchtelingen bij. In augustus kwam een einde aan een vredesovereenkomst tussen overheid en rebellen, waarna het geweld weer losbarstte.

Rebellen Congo veroveren gorillapark  (foto: ANP)

Egyptenaren opgepakt voor partnerruil

Een Egyptisch echtpaar is opgepakt omdat het aan partnerruil zou hebben gedaan. Dat heeft de politie gisteren gezegd.

De twee, een ambtenaar en een lerares, zouden via internet andere getrouwde stellen thuis hebben uitgenodigd voor seks. De politie is nog op zoek naar mensen die aan de seksfeesten hebben deelgenomen. In het Egyptische rechtssysteem, dat sterk leunt op islamitische wetgeving, is seks buiten het huwelijk verboden.

Politicus ontsnapt uit handen FARC-rebellen

Een Colombiaanse politicus heeft zich na ruim acht jaar gevangenschap uit de handen van de linkse Colombiaanse rebellenbeweging weten te bevrijden. De ontvoerde ex-parlementariër Oscar Lizcano (63) kon ontsnappen met de hulp van een afvallige extremist. Het duo bereikte na een tocht van drie dagen door de jungle een legerpost, vertelde Lizcano gisteren tegen de media. De FARC-rebel gaf zich over.

De bevrijding is een nieuwe slag voor de FARC, de oudste rebellenbeweging van Zuid-Amerika. Eerder dit jaar werd haar belangrijkste gijzelaar, de politica en voormalige presidentskandidate Ingrid Betancourt, door het leger bevrijd, samen met andere gegijzelden.
Ex-parlementariër Oscar Lizcano uit klauwen FARC ontsnapt
Ex-parlementariër Oscar Lizcano uit klauwen FARC ontsnapt  (foto: ANP)

[F3Euro] Uitslag Duitsland Race 2

De laatste race van het seizoen in de Formule 3 Euroseries is gewonnen door Jules Bianchi. Hij bleef op Hockenheim Koudai Tsukakoshi en Nico Hülkenberg in een tumultueuze race voor. Renger van der Zande werd vijfde, terwijl de andere Nederlander, Henkie Waldschmidt uitviel.

De race werd gekenmerkt door vele crashes en neutralisaties. Al in de eerste ronde lagen onder andere Christian Vitoris en Waldschmidt uit de race. Nadat hun auto's opgeruimd waren en de race vrijgegeven was, vloog James Jakes bij de hairpin van de baan, waarbij de crash leek op die van Kubica in Canada 2007. Hij werd uit voorzorg naar het hospitaal vervoerd.

Toen de coureurs eindelijk weer mochten racen, vloog Stephane Richelmi van de baan in de eerste bocht. Omdat hij niet zelfstandig uit de auto kon komen, besloot de wedstrijdleiding om de race af te vlaggen. In al het tumult wist de Fransman Bianchi te winnen en Van der Zande op te klimmen naar plek vijf.Uitslag race 2
Pos. Rijder Team Tijd
1J. Bianchi ART Grand Prix 28:33.459
2K. Tsukakoshi Manor Motorsport + 0.737
3N. Hülkenberg ART Grand Prix + 2.101
4J. Vernay Signature-Plus + 3.288
5R. Van der Zande Prema Powerteam + 4.118
6E. Mortara Signature-Plus + 4.989
7E. Janis ASL Mücke Motorsport + 6.736
8R. Wickens Signature-Plus + 7.643
9M. Mäki ASL Mücke Motorsport + 8.815
10Y. Clairay SG Formula + 10.121
11D. Clos Prema Powerteam + 11.651
12C. Cong Fu RC Motorsport + 12.425
13F. Mailleux Signature-Plus + 14.223
14B. Hartley Carlin Motorsport + 15.607
15O. Oakes Carlin Motorsport + 16.844
16J. Klingmann RC Motorsport + 18.909
17B. Shaaban HBR Motorsport + 19.938
18R. Philippe Carlin Motorsport + 21.607
19K. Oshima Manor Motorsport + 22.330
20J. Lancaster ART Grand Prix + 23.373
21S. Richelmi Barazi Epsilon DNF
22J. Jakes ART Grand Prix DNF
23S. Bird Manor Motorsport DNF
24F. Vervisch RC Motorsport DNF
25H. Waldschmidt SG Formula DNF
26S. Coletti Prema Powerteam DNF
27D. Campos HBR Motorsport DNF
28C. Vietoris ASL Mücke Motorsport DNF

De Eindstand

Pos. Naam Team Punten
1. N. Hülkenberg ART 87
2. J. Bianchi ART 51
3. E. Mortara Signature 49
4. R. Van der Zande Prema 47
5. M. Mäki ASL Mücke 46
6. K. Tsukakoshi Manor 40
7. J. Vernay Signature 38.5
8. C. Vietoris ASL Mücke 36
9. Y. Clairay SG Formula 33
10. F. Mailleux Signature 29
11. S. Bird Manor 23
12. J. Jakes ART 21
13. D. Clos Prema 19
14. J. Lancaster ART 18
15. R. Wickens Signature 12.5
16. C. Kimball Prema 8
17. T. Dillmann Zeller Racing 8
18. K. Oshima Manor 7
19. N. Breen Manor 7
20. S. Coletti Prema 5.5
21. E. Janis ASL Mücke 4
22. M. Gotz RC Motorsport 3
23. D. Ricciardo SG Formula 3
24. M. Klein Zeller Racing 2
25. R. Gonzalez Carlin 1
26. B. Hartley Carlin 1
27. R. Philippe Carlin 0
28. D. Campos HBR 0
29. H. Waldschmidt SG Formula 0
30. J. Klingmann RC Motorsport 0
31. C. Cong Fu RC Motorsport 0
32. M. Plowman RC Motorsport 0
33. B. Shaaban HBR 0
34. P. Elkmann RC Motorsport 0
35. O. Oakes Carlin 0
36. N. Panciatici RC Motorsport 0
37. S. Richelmi Barazi Epsilon 0
38. F. Vervisch RC Motorsport 0
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.