[NHL] Rangers verslaan Penguins

Denny (nyny83)

De New York Rangers hebben de Pittsburgh Penguins met 3-2 verslagen. Omdat de stand na drie perioden en de overtime periode nog gelijk was, was hier een penalty shoot-out voor nodig. Fredrik Sjostrom maakte hierin de enige treffer.

De Rangers stonden met nog enkele seconden te gaan in de derde periode met een goal achter toen Nikolai Zherdev aanlegde voor een schot en scoorde. "Dit was een geweldige overwinning," liet New York-goalie Henrik Lundqvist weten. "Het was belangrijk voor ons om de Penguins te verslaan, want ze zijn een goed team. Bovendien versloegen ze ons vorig jaar in de play-offs"

Lundqvist maakte 27 reddingen en stopte alle drie de shoot-outs van de Penguins, inclusief de laatste van Sidney Crosby. Lundqvist dwong Crosby naar de rechterkant van de goal waardoor hij uit die moeilijke hoek niet meer kon scoren. "Dat was echt Henrik: vol gif en zelfvertrouwen in de shootout", zei Rangers-coach Tom Renney.

Bij de Penguins maakte goalie Marc-Andre Fleury 42 reddingen, waardoor de Penguins met een 2-0 voorsprong de derde periode in gingen. Fleury: "We stonden de hele wedstrijd op winst. Dan is het frustrerend als ze acht seconden voor tijd langszij komen."

Markus Naslund maakte eerst de 2-1 met nog 5:09 te gaan, maar de Penguins hielden vervolgens goed stand. Lundqvist moest het doel verlaten voor de extra aanvaller om zo de winnende treffer te forceren. Crosby miste in de laatste seconden nog een schot voor open net waardoor de Rangers snel konden uitbreken. Naslund gaf een pass op Zherdev, die vervolgens met een wrist shot scoorde, waarna de Madison Square Garden volledig uit zijn dak ging.

"Dat was het hardste gejuich dat ik ooit in dit stadion heb gehoord", vertelde Sjostrom, die de winnende shoot-outtreffer maken. "Voor ons was het geweldig om terug te komen omdat we ze al langdurig met schoten aan het bestoken waren. Als hij er dan vlak voor tijd eindelijk ingaat geeft dat een geweldig gevoel."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
New York RangersPittsburgh Penguins3-2 (SO)
Philadelphia FlyersNew Jersey Devils3-2
Boston BruinsAtlanta Thrashers5-4
Toronto Maple LeafsOttawa Senators3-2
Montreal CanadiensAnaheim Ducks4-6
New York IslandersCarolina Hurricanes3-4
Tampa Bay LightningSan Jose Sharks0-3
Nashville PredatorsLos Angeles Kings5-4
Minnesota WildColumbus Blue Jackets2-1
Dallas StarsWashington Capitals5-6 (OT)
Chicago BlackhawksDetroit Red Wings5-6 (SO)
St. Louis BluesFlorida Panthers4-0
Colorado AvalancheBuffalo Sabres2-1 (SO)
Vancouver CanucksEdmonton Oilers6-3
Phoenix CoyotesCalgary Flames1-4