Uitslagen Italië speelronde 8

Afgelopen weekend werd in Italië de 8e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
Udinese won in eigen huis met 3-1 van AS Roma. Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Antonio Di Natale. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld door Antonio Floro Flores. Dit bleek tevens de ruststand. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid door wederom een goal van Di Natale. Een kwartier voor tijd deed Francesco Totti nog wat terug maar dit doelpunt bleek er een voor de statistieken.

Napoli won met het kleinste verschil van Lazio Roma. Na een uur spelen maakte Sebastiano Siviglia de enige goal van de wedstrijd en bracht zijn ploeg hiermee naar zeventien punten, evenveel als koploper Udinese en nummer twee Inter. AC Milan klom door een krappe overwinning naar de vierde plaats. Atalanta Bergamo werd pas laat in de wedstrijd op achterstand gezet. Kaka tekende voor de enige goal in de tachtigste minuut.

De fans van Juventus mogen zich de komende tijd weer de 'trots' van Turijn noemen. Het team van Claudio Ranieri won in de stadsderby van Torino. In een week kan er een hoop veranderen, weet ook Claudio Ranieri. De trainer van Juve kon vorig weekend bijna z'n biezen pakken, maar na de 2-1 zege op Real Madrid in de Champions League en nu op Torino, is hij weer het 'heertje'. Successor bij Juventus was opnieuw spits Amauri. Hij mikte na 48 minuten raak en tekende daarmee voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Juventus kruipt door de zege weer wat dichter naar de subtop toe. Torino moet zich de komende weken blijven richten op het sprokkelen van punten om uit de onderste regionen te verdwijnen.