FIA zet standaardmotor door

De FIA heeft besloten om haar plan voor een standaardmotor in de Formule 1 door te zetten. Na de Grand Prix van Brazilië zal de FIA met de FOTA overleggen over de motoren, maar ze neemt voorlopig alvast een voorschot op de uitkomst van de vergadering.

FIA-president Max Mosley wil de standaardmotor en –versnellingsbak doorzetten, omdat dit volgens hem een goede manier is om besparingen in de Formule 1 te realiseren. Echter zal hij de motorenfabrikanten tegen zich weten, omdat deze met hun motor het onderscheid kunnen maken en dit met de standaardmotor niet meer mogelijk is.

De door de FIA uitgeschreven tender leverde al enkele geïnteresseerde fabrikanten op die vroegen om meer informatie. "De FIA heeft een aantal vragen ontvangen van een aantal geïnteresseerde partijen aangaande de tender", aldus de autosportbond maandag in een verklaring. "In overeenstemming met de procedures hebben we de antwoorden op de website van de FIA gezet."

Geïnteresseerde bedrijven hebben nog tot 7 november om zich in te schrijven bij de FIA voor het ontwerpen van de standaardmotor en –versnellingsbak. Deze termijn geldt ook voor bedrijven die alleen een motor willen leveren. Mocht de FIA hiervoor kiezen, dan is er op 28 november de deadline voor de fabrikanten die een versnellingsbak willen ontwerpen.

Voor de mensen die de plannen na willen lezen, zijn hier de linkjes naar de betreffende documenten op de FIA-site.
De Tender
Informatie over de procedures
Antwoorden op gestelde vragen