Honda wil wintertests optimaal benutten

Honda wil deze winter volop testen met de nieuwe auto om hiermee in het veld verder naar voren te komen. Het Japanse team was het eerste dat haar aandacht richtte op 2009 en teambaas Ross Brawn wil optimaal profiteren van de door de reglementswijzigingen geboden kansen.

Brawn zegt dat Honda doordat het zo vroeg al besloten heeft om aan de nieuwe auto te gaan werken veel testkilometers over heeft, waardoor er tot het einde van het jaar volop getest kan worden. "We hebben onze testkilometers en banden bewaard voor de wintertests. Iets wat dit seizoen ook tot uitdrukking komt in onze prestaties," aldus Brawn. "Ik geloof dat wij meer banden over hebben dan welk team dan ook. Dat past precies bij onze aanpak."

"We doen aan alle drie de wintertests mee, waarbij wij ons gaan richten op het KERS, de banden en aerodynamica. We hebben deze winter erg veel nieuwe onderdelen die we moeten uitproberen." De nieuwe auto zal volgens Brawn eind januari gepresenteerd worden, waarna er voor de Grand Prix van Australië nog een grote update plaats zal vinden.

"Ik denk dat we net als alle andere teams een vroege en een geüpgrade versie van de auto hebben," aldus Brawn. "Omdat de eerste race al in maart is, moeten we de auto al in januari presenteren, waarbij niemand de geheimen geheel prijs wil geven. Daarom komt er voor de start van het seizoen nog een B-versie van de nieuwe auto uit."