Prins Harry wil helikopterpiloot worden

Redactie

Prins Harry hoopt op een carrière als helikopterpiloot in het Britse leger. De jongste zoon van prins Charles begint volgende maand aan een vier weken durend selectieproces waarmee wordt vastgesteld of hij geschikt is voor het trainingsprogramma tot helikopterpiloot. Dat heeft het Britse koningshuis maandag bekendgemaakt.

De 23-jarige Harry is al geslaagd voor de eerste geschiktheidtest. Mocht hij worden toegelaten tot de opleiding, dan duurt het nog bijna anderhalf jaar voordat hij daadwerkelijk zelfstandig achter de stuurknuppel van een legerhelikopter mag kruipen.

Harry is niet het eerste lid van het Britse koningshuis dat kiest voor de opleiding tot helikopterpiloot in het Britse leger. Eerder deden zijn vader prins Charles en zijn oom prins Andrew dat. Prins William begint in januari met de opleiding tot reddingspiloot bij de Britse luchtmacht.

Harry rondde twee jaar geleden zijn opleiding aan de militaire academie van Sandhurst af. Hij is tweede luitenant in het elite-regiment Cavalry's Blues and Royals. Eerder dit jaar was hij tien weken gestationeerd in de Afghaanse provincie Helmand. De prins werd naar Groot-Brittannië teruggehaald nadat zijn verblijf in het oorlogsgebied was uitgelekt in de pers.