[MLB] Phillies nemen voorsprong in WS

De Philadelphia Phillies moeten nog één wedstrijd winnen om zich kampioen van de Major League te laten kronen. Afgelopen weekend namen de Phillies een 3-1 voorsprong door wedstrijd drie en vier naar zich toe te trekken.

Wedstrijd drie begon anderhalf uur later dan gepland door regen, maar bleek het wachten waard te zijn. Chase Utley, Ryan Howard en Carlos Ruiz sloegen alle drie homeruns en zorgden voor de punten van de Phillies. Echter in de negende inning stond het alsnog 4-4 door een comeback van de Rays. Nadat de Rays op vier bleven staan na de negende inning kregen de Phillies een kans om de wedstrijd in de regulieren speeltijd te beslissen. En dat deden ze. Met de honken bezet kwam Carlos Ruiz aan slag. Hoewel hij de bal niet goed raakte rolde de bal zachtjes langs de lijn en bleek hij goed genoeg voor een single en dus de overwinning.

Wedstrijd vier was opnieuw een prooi voor de Phillies, dit keer ging alles echter iets gemakkelijker. Ze kwamen al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong en gaven die niet meer weg. Ryan Howard was de gevierde man bij de Phillies, hij joeg namelijk twee ballen de tribunes in die bij elkaar voor vijf punten zorgden.

Met de winst in beide wedstrijden zijn de Phillies dichtbij het winnen van de World Series, iets wat de club voor het laatst 28 jaar geleden lukte. Vanavond is de vijfde wedstrijd, de enige kans voor de Phillies om de titel voor eigen publiek binnen te halen. Als de Rays de wedstrijd weten te winnen zullen wedstrijd zes en eventueel wedstrijd zeven in St. Petersburgh, Florida worden gespeeld.