Vrouw ziek door poep in ijsje

Een vrouw die in een populaire pub in Sydney (Australië) een ijsje bestelde, werd ernstig ziek na het eten van dat ijsje. Nader onderzoek wees uit dat het ijsje menselijke uitwerpselen bevatte. Het lijkt er sterk op dat er kwaad opzet in het spel is. De vergiftigde vrouw, Jessica White, en haar familie dagen de pub voor de rechter en eisen een schadevergoeding van een miljoen dollar (ongeveer 520.000 euro).

Begin deze maand ging Jessica met haar man Stephen en haar drie zonen naar een pub van een hotel aan het strand van Coogee. Hier was de finale van de NRL, de Australische rugbycompetitie, te zien. Tot drie keer toe moest ze in de pub aan het personeel vragen of de televisie wat harder mocht, zodat ze de wedstrijd konden volgen. Toen later de kinderen een ijsje vroegen, bleek dat er alleen een ijsje voor volwassenen op de kaart stond en dat ijsje kostte ook nog eens negentien dollar (ongeveer tien euro).

On the house 

De man van Jessica stapte vloekend de pub uit om een goedkoper ijsje voor zijn kinderen te zoeken. Na het incident bood de pub het gezin een gratis ijsje aan, om de misverstanden van eerder die dag goed te maken. Later bleek dit geschenk vergiftigd te zijn, want Jessica werd direct na het eten van het ijsje erg ziek. 

Jessica is blij dat zij eerst van het ijsje proefde. "Er waren vier bollen ijs in de beker: vanille, chocolade en hazelnoot. Onderin leek er chocolade te liggen. Toen ik ervan proefde wist ik meteen dat er iets grondig mis was. De smaak en de stank waren afschuwelijk. Ik spuwde het meteen in een zakdoekje." Er bestond geen twijfel over wat dat was. 

"Jullie lieten mijn moeder stront eten!"

Eén van de zonen van Jessica riep tegen het personeel: "Jullie lieten mijn moeder stront eten!" Direct daarna diende het gezin een klacht in bij de politie en lieten ze een staal van het eten testen. De resultaten van het laboratorium waren duidelijk: er zaten menselijke uitwerpselen in het ijsje. "Het is ons zeker niet om geld te doen, maar we willen absoluut vermijden dat iemand anders dit overkomt.

Schadevergoeding 

Stephen, de man van Jessica, belde na het incident direct de pub op voor opheldering. "Toen de baas me dan probeerde om te kopen met 5.000 dollar (ongeveer 2.600 euro) was voor ons de maat vol. Ik zei hem dat hij de bal helemaal mis sloeg." De familie White heeft de pub nu aangeklaagd en vraagt een schadevergoeding van een miljoen Australische dollar. "Het gaat hier meer dan waarschijnlijk om industriële sabotage. We blijven het volste vertrouwen behouden in de hoge kwaliteit van het eten en de hygiëne van onze keuken," aldus de verdedigende woorden van de pubbaas.