Massa: "De druk ligt bij Lewis, niet bij mij"

Olga (Nuongirl)
Felipe Massa heeft gezegd dat hij geen druk voelt voor de laatste en allesbeslissende race van het seizoen, komend weekend op het circuit van Interlagos.

De Braziliaan meent dat alle druk bij Lewis Hamilton ligt, ondanks dat Massa degene is die een achterstand van zeven punten moet zien goed te maken. "Lewis probeert de druk natuurlijk bij mij te leggen, maar eerlijk gezegd voel ik helemaal geen druk, omdat ik niets te verliezen heb. Ik denk dat de druk juist bij hem ligt, vooral als je terugdenkt aan wat hem vorig jaar in deze race is overkomen. Bovendien kan ik rekenen op de steun van mijn thuispubliek," aldus Massa.

"Het is onmogelijk om te voorspellen wat er zondag gaat gebeuren. Onze auto doet het altijd goed op het circuit van Interlagos en ik verwacht dat dat komend weekend niet anders zal zijn. Ik moet gewoon proberen deze race te winnen en hopelijk finisht mijn teamgenoot achter me op de tweede plek. Ik moet me alleen maar focussen op het boeken van de zege en verder is het niet meer aan mij hoe het afloopt."

Als Massa komend weekend de Grand Prix wint en Hamilton niet hoger eindigt dan plaats zes, wordt de Braziliaan wereldkampioen.