Double date levert leraar gebroken kaak op

Een Zuid-Hollandse muziekdocent in opleiding zal zich de double date die hij had met twee zussen uit Schoonhoven iets anders hebben voorgesteld. Samen met een docent gymnastiek, eveneens nog in opleiding, ging hij stappen met de zusjes. Aan het einde van de avond kwam de muziekdocent tussenbeide toen de gymdocent en zijn vriendin ruzie kregen over de autosleutels. De muziekdocent pakte zijn collega beet, maar toen deze zich losrukte raakte hij vol het gezicht van de muziekleraar. Het kwam de laatste te staan op een dubbele kaakbreuk en een kapotte zenuw. Ook miste hij een stuk kaakbot.

Met drie titanium plaatjes hebben de artsen gepoogd de kaak van de leraar weer in zijn fatsoen te krijgen, tot nog toe zonder al te veel succes. "Voor mijn afstuderen heb ik een mondeling examen gemist en mijn muzikale toekomst is onzeker. Mijn mond staat scheef, ik slis en articuleren gaat moelijk. Ik kan tien minuten per uur pijnloos praten. Zingen is bijna onmogelijk, terwijl muziek mijn lust en mijn leven is. Ik had professionele plannen met mijn a capella-bandje. Ik was altijd al onzeker over mijn uiterlijk. Mijn liefdesleven staat het komende jaar op een laag pitje. Ik ben erg vergevingsgezind, maar dit gaat te ver. Ik heb nare dromen over kaakoperaties. De medische kosten zijn voor mijn ouders niet meer te betalen." De docent in spe spande dan ook een rechtszaak aan, maar de politierechter achtte opzet niet bewezen. Wel is de gymleraar aansprakelijk voor de schade.

Verwacht wordt dat de behandeling nog zeker een jaar zal duren. Tot nog toe waren de kosten van kaakchirurg en tandarts al opgelopen tot zo'n 2.000 euro, en de verwachting is dat dit bedrag verdubbelt. De gymleraar heeft toegezegd een deel van de kosten te zullen betalen.

Met dank aan DJMO voor de submit.