Büttner wil ooit naar Spanje

Alexander Büttner lijkt dit seizoen zijn definitieve doorbraak te beleven bij Vitesse. De buitenspeler speelde tegen FC Twente (0-2) ook weer verdienstelijk, maar werd desondanks in de rust al gewisseld. Het is daarom ook niet geheel duidelijk waarom coach Hans Westerhof deze wissel doorvoerde.

Büttner verklaarde tegenover Goal.com: "De trainer wilde een extra spits erbij gooien in de vorm van Niklas Tarvajärvi, die groot en sterk is. Hij heeft ook duidelijk gemaakt dat het niet aan mij lag."

Dit leek een verkeerde keuze. In de tweede helft liep alles verkeerd bij de Arnhemmers. "Wij proberen nog alles om te winnen en we proberen vooruit te voetballen. Daardoor ontstaan er gaten achterin," zegt de jongeling. "Ik vind gewoon dat die jongens er alles aan hebben gedaan om te winnen, maar dat is helaas niet gelukt."

Het vertrouwen lijkt nog steeds aanwezig, maar hoe zit dat met het zelfvertrouwen en vooral met de doorbraak van Büttner. "Ik hoop dat ik dit jaar doorbreek. Ik heb er het volste vertrouwen in, dus ik hoop dat het gaat gebeuren.De trainer heeft vertrouwen in me, daarom zet hij me ook in de basis. Ik moet verder hard trainen om die basisplaats te behouden."

Een deel van de jeugdopleiding heeft Büttner bij Ajax genoten. Ambities om ooit nog terug te keren naar Amsterdam? "Nee, ik ben nu bij Vitesse en ik heb het hier naar mijn zin. Ik wil hier gewoon slagen. Natuurlijk heb ik een droom om in bijvoorbeeld Spanje te voetballen, maar ik moet me eerst bij Vitesse bewijzen. Ik ga goed m’n best doen bij Vitesse en ik hoop dat er wat van komt."