New Xbox Experience laat 30 features zien

Synyster84
Voor sommigen iets om naar uit te kijken, voor anderen iets om te vervloeken: De volledig nieuwe Xbox Experience. CVG toont ons een dertigtal features waarvan je mogelijk nog niet wist dat ze tevoorschijn kwamen. Let op: aangezien er nog druk gesleuteld wordt aan deze update kan het zijn dat sommige features komen te vervallen of worden aangepast.

1.
Bij het opstarten van je Xbox na de update krijg je een HD-video te zien die je introduceert in het nieuwe Xbox landschap. Door middel van een hoop CGI proberen ze je alvast in de juiste sfeer te brengen.

2.
Naast de grote vlakken waar je horizontaal door kan scrollen, zal er ook een verticaal menu zijn, bestaande uit: Welcome, Spotlight, Game Marketplace, Video Marketplace, My Xbox, Friends en Inside Xbox.

3.
Horizontale menu's laten je browsen door dynamische content, waaronder de nieuwste demo's en films.

4.
Content van spellen, films en muziek wordt aangeduid door boxart, filmposters en albumhoezen.

5.
Er zullen geanimeerde keuzemenu's zijn, zo moet je denken aan een klein stukje in-game materiaal of CGI wanneer je een spel in de disc hebt zitten.

6.
Volledig nieuwe geluiden van onder andere het oproepen van de Xbox Guide en het browsen door het dashboard.

7.
Het nieuwe dashboard heeft nieuwe resoluties ten opzichte van het huidige dashboard.

8.
De menu's voor het intypen van tekst zijn aangepast en wat gebruiksvriendelijker. Hoe ze er precies uitzien is nog onbekend.

9.
Rechtsboven zie je gamertags van vrienden die op dat moment in jouw party zitten. Rechtsonder zie je een pulserende Xbox bal, die de verbinding met Xbox Live weergeeft.

10.
Als je even niet weet wat je wilt spelen, of je zit te wachten tot je download klaar is, kun je weer lekker heen en weer sliden door het dashboard. De bumpers en trekkers laten je snel en soepel door zowel de horizontale als de verticale menu's glijden.

11.
De 3d achtergrond van je friends menu verandert naar aanleiding van het thema dat actief is.

12.
Third party developers kunnen stoeien met alle thema's en achtergronden, zodat een gekozen thema overal in terugkomt.

13.
De spotlight functie toont aanbevolen downloads die worden geselecteerd aan de hand van jouw gebruik van de Xbox. Speel je veel shooters, dan adviseert hij je wat demo's van shooters. Kijk je vaak films, dan krijg je de nieuwste trailers voorgeschoteld.

14.
My Xbox laat je je avatar veranderen en de instellingen van de Xbox aanpassen. Een nieuwe feature is het deleten van games uit je profiel, mits het spellen zijn waar je een gamerscore van nul hebt.

15.
De nieuwe Xbox guide verschijnt midden in je scherm en geeft je toegang tot opties als Marketplace, Media, Games en Settings. Media laat je muziek afspelen zoals we nu al kennen. De optie Games geeft je een overzicht van DLC dat gerelateerd is aan het spel dat je aan het spelen bent.

16.
De XNA community games komen terug, tegelijkertijd met de release van de New Xbox Experience.

17.
De avatars krijgen meer dan 400 kledingstukken mee, die volledig te customizen zijn. Deze worden gelijk verdeeld tussen man en vrouw en zullen bestaan uit schoenen, shirts, broeken, sieraden, hoofddeksels, make-up en pakken.

18.
De kleding voor de avatars is ontworpen door mode-studenten uit Londen en gedigitaliseerd door Rare.

19.
De avatars zouden prachtig geanimeerd zijn, hoewel ze soms een beetje te veel dronken bewegingen maken. Daarentegen zijn ze wel altijd vrolijk.

20.
Na de lente wil Microsoft uitbreiden met meer artikelen voor de Avatars, waaronder designer mode, voetbal outfits (support je favoriete team/land) en kledingstukken die met games of andere takken van de media te maken hebben.

21.
Na de lancering van de grote update zullen er gaandeweg draagbare items komen, denk dan aan mogelijke items die je krijgt door een achievement te unlocken (bijv. een gitaar voor je avatar bij het behalen van een achievement in Guitar Hero)

22.
In de huidige versie heb je de keuze uit meer dan 90 verschillende haarstijlen, 45 verschillende ogen, 18 neuzen en gezichtsbeharingen, 9 oren en bijna 26 verschillende wenkbrauwen. Aangezien deze versie nog dagelijks wordt aangepast kun je verwachten dat dit aantal nog opgeschroeft wordt.

23.
Momenteel is het kleding gedeelte nog niet zo uitgebreid, aangezien de focus lijkt te liggen op de t-shirts.

24.
Bij het aanpassen van het gezicht kun je ook schmink op je smoelwerk plakken, waarbij je moet denken aan camouflage kleuren of een opgeverfde schedel.

25.
Een van de kapsels die je kunt kiezen is het beroemde kapsel van Princess Leia uit Star Wars. Voor diegenen die nu niet weten welke ik bedoel: denk aan gigantische oorwarmers.

26.
Met behulp van knoppen kun je de lengte, dikte en grootte van je avatar aanpassen, dit gaat dus niet met analoge sliders zoals mogelijk was bij bijvoorbeeld de Mii's van de Wii.

27.
In My Xbox kun je een snapshot van je avatar maken om als gamerpic te gebruiken. Je kunt zoomen en draaien terwijl je avatar willekeurig verandert van pose en uitdrukking. Het is echter niet mogelijk een foto van de kont van je avatar te maken.

28.
Het installeren van games op je harde schijf zou de laadtijden tot 40% kunnen verkorten.

29.
Wanneer de patch geinstalleerd is kun je via de PC bij de Marketplace kunnen komen en indien je Xbox aanstaat kun je vanaf elke PC spullen van de Marketplace naar je Xbox laten downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld demo's alvast aanzetten, zodat je bij thuiskomst meteen kunt spelen.

30.
Microsoft is druk bezig met muziek als content op Xbox Live. Momenteel geldt dit voor Lips, Rock Band en Guitar Hero. Ondanks dat je nog geen aparte Music Marketplace hebt, kun je wel nog steeds via Media Center muziek streamen.