Uitslagen Spanje speelronde 8

Ondanks puntverlies heeft Valencia de koppositie in de Primera División behouden. FC Barcelona en Real Madrid kropen dichterbij, terwijl Villarreal en Sevilla slordig punten lieten liggen.

FC Barcelona kreeg Almería op bezoek in het eigen Camp Nou stadion. Net als in het CL-duel met FC Basel stelde de thuisploeg al snel orde op zaken, en stond na een kwartier spelen door Samuel Eto'o en Thierry Henry al een 2-0 stand op het scorebord. De Kameroener is het hele seizoen al op dreef, en vergrootte de marge met nog eens twee snelle treffers. De rode kaart die Álvaro Negredo nog voor het half uur om was opliep hielp Almería niet. Barça besliste voor rust het duel, en met de vrije trap van Dani Alves stond de 5-0 eindstand dan ook al na 37 minuten op het bord.

Valencia reisde af naar Huelva voor het duel met Recreativo. De koploper kon maar moeilijk vat op de wedstrijd krijgen, en spits David Villa werd nauwelijks bereikt. Vlak na rust kwam de thuisploeg via Javier Camuñas zelfs op voorsprong. Los Ches wisten meer druk te zetten op Recreativo, en dat leidde tot meer kansen. Uiteindelijk was het toch Villa die de bal in het net wist te krijgen. Drie punten zouden echter niet behaald worden. Toch staat Valencia nog altijd bovenaan in La Liga.

In El Madrigal vermaakten Villarreal en Club Atlético de Madrid het publiek uitstekend. De Madrilenen kwamen al na een paar seconden op 0-1 door Simão, en via Diego Forlán was leidde Atlético met twee goals tijdens de pauze. Door twee gele kaarten voor Éver Banega was dat echter met een man minder. De thuisclub profiteerde pas in de tweede helft, maar deed dat wel optimaal. Door treffers van Marcos Senna, Joseba Llorente, Gonzalo Rodríguez en Giuseppe Rossi was de marge van twee goals binnen twintig minuten van club verwisseld. Slordig spel van El Submarino Amarilla leverde Atlético uitendelijk toch een punt op. Simão en Raul García scoorden in de slotfase nog.

Real Madrid trad thuis aan tegen het moeilijk scorende Athletic Club de Bilbao. Zonder de geschorste Ruud van Nistelrooij kwam Real snel op een 2-0 voorsprong. Wesley Sneijder en Gonzalo Higuaín zorgden voor de goals. Door Joseba Llorente kwam Athletic terug in de wedstrijd, en vlak voor rust kregen de bezoekers zelfs een goedkope strafschop. Vanaf de stip maakte Andoni Iraola gelijk. Real, dat wederom een treffer onterecht afgekeurd zag worden en meermaals het aluminium trof, zou uiteindelijk toch de punten pakken. In de tweede helft zou alleen Higuaín nogmaals doel treffen.