FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 mei 2008

'Amerika binnenkort in diepe recessie'

Warren Buffett, die met zijn zaken en investeringen een van 's werelds meest vermogende mannen is geworden, zei in een vandaag gepubliceerd artikel dat de economie van de Verenigde Staten op het moment al in recessie is.

Der Spiegel interviewde de man, en vroeg hem of de VS een recessie nog af zou kunnen wenden. Hij antwoordde dat "de gemiddelde burger er allang last van heeft", en dat "economen een te theoretische kijk hebben" op de situatie. Volgens economen komt de recessie eraan, maar is ze er nog niet in de stricte zin van het woord. Economen hebben de groei van de Amerikaanse economie voor 2008 voorspeld op 2,4 procent.

Buffett is het daar dus mee oneens. Hij voegt ook toe: "De recessie wordt dieper en langer dan wat velen denken." Buffett is 77, en nog steeds de leidinggevende over zijn bedrijf Berkshire Hathaway Incorporated. Hij was in Europa op zoek naar investeringsmogelijkheden voor het opgespaarde geld van Berkshire Hathaway. Ze hebben 35 miljard dollar over, en aangezien die snel in waarde daalt zoekt Buffett vaste grond. Op zijn reis was hij ook in Duitsland, waar hij werd geïnterviewd.

Berkshire heeft een groot aandeel in bedrijven in tientallen industrieën. Verzekeringen, kleding, meubels, gas, vliegtuigen en snoep. Ook heeft het een belangrijk deel van de Coca Cola-aandelen in handen.

[Indycar] Uitslag Indianapolis 500

Scott Dixon heeft de Indianapolis 500 gewonnen. In een incidentrijke wedstrijd (de langzaamste sinds 2001) wist hij Vitor Meira en Marco Andretti achter zich te houden.

In de eerste ronden na de start pakte Dan Wheldon de leiding over van poleman Scott Dixon en de twee teamgenoten reden weg van de rest van het veld. In ronde 36 werd de tweede neutralisatie gegeven na een crash van Graham Rahal, die zijn wagen in de SAFER-muur zette bij het uitkomen van bocht vier. Het hele veld maakte een pitstop en AJ Foyt IV reed weg uit zijn pits voordat de brandstofslang was afgekoppeld. De wagen vloog in brand, maar niemand raakte gewond. Ironisch genoeg was het de tweede keer in acht dagen dat Foyt's wagen vlam vatte: op Bump Day raakte Foyt een deel van zijn hoofdhaar kwijt bij een pitbrand. De brand zorgde indirect voor veel vertraging voor Foyt, hij moest twee keer terug naar de pits om onder andere zijn helmvizier te vervangen en zijn spiegels te laten ontdoen van het bluswater.

Na de herstart wist Tony Kanaan met de leiders mee te komen en zette het duo onder druk. Veel kans om aan te vallen kreeg hij niet, want na slechts twintig ronden op racesnelheid zette Marty Roth zijn wagen in de muur, toen een groepje wagens Buddy Lazier ontweek, die langzaam naar de pits reed. Helio Castroneves raakte een stuk van Roth's wagen en moest een nieuwe voorvleugel halen. Gelukkig voor hem maakte de rest van het veld ook een stop, zodat de tweevoudig winnaar weinig posities verloor. Darren Manning verloor echter tijdens in de pitstraat een stuk voorvleugel bij een aanrijding met Buddy Lazier en moest de ronde erop weer de pits in.

De eerste helft van de race kende veel neutralisaties. In ronde 79 maakte Jaime Camara een flinke smak in bocht twee, wat opnieuw voor tien ronden onder geel veroorzaakte. Na de herstart had Dixon een langzame ronde, waardoor Tony Kanaan de tweede plaats pakte. Een ronde later kon de Braziliaan ook nog eens de leiding overnemen van Wheldon. Achter het leidende drietal kwamen Marco Andretti en Tomas Scheckter aanstormen en de twee reden het gat naar de leiders dicht. Andretti kwam naast Dixon terwijl de twee op Kanaan stuitten, die wijd ging vanwege een achterblijver. Kanaan spinde en werd in de zijkant geramd door Sarah Fisher. Beide coureurs konden ongedeerd uitstappen, maar voor Kanaan was het opnieuw een Indy 500 die hij niet zou winnen.

De neutralisatie die volgde, werd nog wat verlengd toen Jeff Simmons door een defect aan zijn wagen de pitmuur raakte. Toen het veld uiteindelijk toch weer werd vrijgegeven, plaatste Marco Andretti een geslaagde aanval op de leiding. Ondertussen werd Wheldon aan alle kanten voorbij gereden doordat zijn set banden niet goed werkte. Hij had het geluk dat Justin Wilson een gele vlag veroorzaakte met een crash en Wheldon kon veilig een pitstop maken. Het hielp hem echter niet, want na de herstart viel hij nog verder terug in de rangschikking.

Bij de herstart gingen Dixon en Marco Andretti gelijk voorbij aan Moraes, die een andere pitstopstrategie had, en Helio Castroneves raakte lichtjes de muur terwijl hij de vijfde plaats pakte. De Braziliaan kwam in een fel gevecht om de vijfde plaats terecht met Danica Patrick en Ryan Hunter-Reay. Alex Lloyd schreef even later de crash van de dag op zijn naam, toen hij de muur raakte bij het uitkomen van bocht vier en de pits in spinde. De wagen vernielde en passent de snelheidsradar bij de pitsingang en kwam halverwege de pitstraat tot stilstand.

Vitor Meira plaatste een gewaagde inhaalpoging bij de herstart en pakte de leiding vanaf de derde plaats. Milka Duno werd afgesneden door Lazier en spinde het gras op. Bij de pitstops die volgden, werd Danica Patrick bij het wegrijden geraakt door Ryan Briscoe en beiden vielen uit. Patrick kwam verhaal halen bij Briscoe en kon net op tijd bij hem weggehouden worden. Ondertussen vond een chaotische herstart plaats, met Dixon aan de leiding en Meira op de tweede plaats.

De race liep uit op een klassieke shoot out, met nog zeventien ronden te gaan en Dixon, Meira, Castroneves, Carpenter en Marco Andretti aan de kop. Andretti was de snelste van de leidende groep en reed snel naar de derde plaats. John Andretti dreigde roet in het eten van de leiders te gooien, maar besloot via de pitstraat uit de weg te gaan. Marco Andretti was snel, maar niet snel genoeg. Dixon wist de leiding te behouden en won zijn eerste Indianapolis 500. Meira werd tweede, Marco Andretti pakte zijn tweede podium in drie jaar.

(uitslag volgt)

[EK] Special: Zweden

In de aanloop naar het EK neemt FOK!sport elk deelnemend land onder de loep. Belangrijk: houd de Specials in gedachten, je hebt ze namelijk nodig voor de EK Pool!

Zweden
Zweden wordt altijd gerekend als een outsider voor de titel. Menig elftal bijt zich stuk op de mannen van coach Lars Lagerbäck. Voor de Zweden is het alweer de vijfde keer op rij dat ze zich kwalificeren voor een eindtoernooi. Twee jaar geleden, tijdens het WK in Duitsland, werden ze uitgeschakeld in de kwartfinale door het gastland.

EK-geschiedenis
Het is voor Zweden de vierde keer dat ze deelnemen aan een EK. Het eerste optreden van de Scandinaviërs was tevens hun beste. In 1992 werd het EK gehouden in eigen land en wisten de Zweden zich, mede door overwinningen op Denemarken (1-0) en Engeland (2-1) in de groepsfase, te plaatsen voor de halve finale. Maar in die halve finale was Duitsland te sterk voor het gastland. Acht jaar later, tijdens het EK in Nederland en België, waren de Zweden er weer bij maar dit maal vonden ze hun waterloo al in de eerste ronde. In 2004 werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld na penalty’s door Nederland.

Road to…
Zweden was tijdens de kwalificatie ingedeeld in groep F bij Spanje, Noord-Ierland, Denemarken, Letland, Liechtenstein en IJsland. Na een prima start van vier gewonnen wedstrijden, waaronder winst op favoriet Spanje, volgde verlies tegen Noord-Ierland. De wedstrijd erna, tegen Denemarken, zou een historische worden. De uitslag van de wedstrijd was officieel 3-3, maar een Deense fan had de scheidsrechter aangevallen nadat die op zijn beurt Zweden een penalty had gegeven, laat in de wedstrijd met een 3-3 stand. De wedstrijd werd gestaakt en later besliste de UEFA dat Zweden de winst kreeg toegeworpen door ze een 0-3 overwinning te geven. Door een gelijkspel tegen Noord-Ierland en verlies tegen Spanje moesten de Zweden wachten met het openen van de champagne tot na de winst op Letland in de laatste speelronde.

De ploeg
Coach Lars Lagerbäck heeft een goede selectie tot zijn beschikking. Onder de sterspelers van de Zweden vallen onder andere Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic en Fredrik Ljungberg. Verder beschikt Lagerbäck onder andere over Manchester City-keeper Andreas Isaksson, die onder Sven-Goran Eriksson beduidend minder aan spelen toekomt, en Stade Rennes-verdediger Petter Hansson.

EK 2008
Zweden is ingedeeld in groep D met Griekenland, Spanje en Rusland. Spanje is geen onbekende voor ze. De ploeg van coach Luis Aragonés was tijdens de kwalificatie ook al een tegenstander. Toen werd er door beide ploegen eenmaal gewonnen. Ook al zijn ze geen favoriet, toch zal iedereen oogje houden op Zweden.

FOK!kers zijn klagende moslims zat

FOK!kers zijn klagende moslims meer dan zat. Dat blijkt uit de speciale FP-poll waarop ruim 4300 users stemden. Afgelopen weken kwamen moslims diverse keren in het nieuws omdat ze klaagden over blote schilderijen, blote bouwvakkers en zitplaatsen naast een man. Deze klachten werden door Nederlanders gehonoreerd. Belachelijk, volgens vele FOK!kers. Maar liefst 61,1 procent van de stemmers vindt dat het tijd wordt de moslims zich wat meer aanpassen.

15,4 Procent van de users heeft geen moeite met klagende moslims zolang het terechte klachten zijn. De klachten van afgelopen weken zijn dat volgens hen niet. 13,6 procent heeft vooral moeite met Nederlanders die de eisen inwilligen. 6,7 Procent is van mening dat de media de klachten overdrijven. Slechts 1,2 procent vindt dat de moslims gelijk hebben. De reacties liegen er niet om: Murp stelt: "Als ik in een ander land ga wonen dan pas ik mij ook aan, omgekeerd zou ik dat dus ook willen, dat mensen zich gaan aanpassen in Nederland."

Paltalk is moslim en nuanceert een en ander: "Ik vind, als moslim zijnde, sommige van hun eisen ook belachelijk maar het ligt toch echt aan "de slappe Nederlanders die ze inwilligen". En dat haalt dan het nieuws en het nieuws wordt op een manier gebracht waardoor de rest van Nederland denkt dat alle moslims hier achter staan! Niet dus." En user month nuanceert nog even verder: "Nederlanders klagen ook veel, maar als een moslim individu klaagt komt het in de media. raar toch?"

Je kunt nog tot morgenvroeg stemmen.
Klagende moslim.

Oma verjaagt overvaller met fietsslot

Een bejaarde vrouw uit Antwerpen heeft gisteren eigenhandig een overvaller verjaagd. De overvaller kreeg een flinke klap van het dametje met een fietsslot. De Belgische politie heeft hem enige tijd later weten te arresteren.

De krasse bejaarde had haar fiets gestald toen ze plotseling werd vastgegrepen door een vreemde meneer. Hij wilde haar handtas losrukken en ermee vandoor gaan.

De bejaarde dame gaf zich echter niet gewonnen. Ze wist zich los te wurmen en deelde een harde tik uit met haar fietsslot. De dertigjarige Belg vluchtte vervolgens weg op de fiets, maar kon even later worden aangehouden.

Verloren sleutelbos doet inbreker das om

Het was voor de politie van het Groningse Winsum afgelopen nacht een koud kunstje een inbreker in de kraag te vatten. De uit Leusden afkomstige man was namelijk na de kraak zijn sleutelbos verloren.

Gisteravond laat wist de beste man zichzelf toegang te verschaffen tot een woning in het Groningse dorp. Hoe voorzichtig de man ook te werk ging, toch werd de bewoner van het huis wakker. Deze wist de inbreker uit zijn woning weg te jagen. Helaas voor hem liet de inbreker zijn nogal opvallende sleutelbos tijdens de vlucht uit zijn zak vallen.

Waarschijnlijk was de Leusdenaar nogal aan zijn sleutels gehecht, want later die nacht vroeg hij aan enkele surveillerende agenten of zij toevallig zijn sleutels hadden gevonden. En inderdaad, de agenten waren inmiddels op de hoogte van de gevonden sleutelbos. Zij keken de man even goed aan, en zagen dat hij voldeed aan het signalement van de inbreker. De politie heeft hem hierop gelijk in de boeien geslagen.

Honda: gemengde gevoelens

Waar Jenson Button veel problemen kende, reed Rubens Barrichello knap naar de zesde stek. Het leverde de Brazaliaan drie punten op, het is voor het eerst sinds Brazilië 2006 dat Rubinho punten scoorde.

Monaco was een natte, incidentrijke race maar voor wagen nummer 17 was het een goede race. "Het voelt geweldig om weer eens wat punten te scoren en ik ben erg blij, zowel voor mijzelf als voor mijn team" aldus de 36-jarige coureur. "We hadden een goede race, alleen werd ik lange tijd opgehouden door Jarno Trulli, anders had ik een nog betere race gehad. Ik ben ieder geval blij dat de ban is gebroken. Ik hoop dat dit het begin is van een mooiere periode voor ons. We moeten gewoon hard blijven werken en vooruitgang blijven boeken."

Jenson Button was minder tevreden over zijn race. "Mijn race verliep zeer teleurstellend. Ik had een slechte start en viel een paar plekken terug in de eerste bocht. Ik zat bij het zwembad naast Nick Heidfeld en hij miste de bocht. Ik dacht dat er voldoende ruimte was bij het uitkomen van de bocht, maar dat bleek niet zo te zijn waardoor ik met mijn neus zijn achterwiel raakte. Mijn voorvleugel en mijn bargeboards liepen hierbij schade op. Helaas was dit incident tijdens de eerste ronde van invloed op mijn verdere race. Later in de race werd ik nog geraakt door Heikki Kovalainen, waardoor de achterzijde van mijn wagen schade opliep en ik uit de chicane spinde. Het was dus een rommelige race en ik baal ervan dat ik geen punten heb gescoord. De auto was snel genoeg," aldus de 28-jarige Brit.

STR3 geslaagd dankzij Vettel

Vandaag had de STR3 onder raceomstandigheden een redelijk goed debuut, al leek het in de openingsfase een deceptie te worden. Met dank aan de chaos en het talent van Sebastian Vettel werd het alsnog een mooie dag voor Toro Rosso.

Vettel werd knap vijfde, wat tevens zijn eerste punten van 2008 opleverde. Teamgenoot Sébastien Bourdais vloog al redelijk snel de baan af tijdens een plensbui. De Duitser was uiteraard erg vrolijk na afloop: "De race was extreem moeilijk, zeker bij de start. Er stond heel veel water op de baan, maar toen het droger werd waren we erg sterk en dat heeft het verschil gemaakt. Het is geweldig om mijn eerste punten van het jaar in Monaco te scoren met de nieuwe auto. Ik wil het team bedanken voor de enorme progressie die we gedurende het weekend geboekt hebben en de prima pitstops, die me enkele posities hebben opgeleverd," aldus Vettel.

De Fransman was na afloop minder vrolijk: "David was voor me van de baan gevlogen en op de een of andere manier stond er daar meer water op de baan dan eerder. Toen ik de gele vlaggen zag, nam ik iets gas terug en brak de auto uit."

Rosberg voor controle naar ziekenhuis

Nico Rosberg is na zijn heftige crash in Monaco vanmiddag direct naar een ziekenhuis overgebracht. Er leek niets aan de hand aangezien de Duitser zelf uit het wrak kwam, maar voor controle is hij toch even weggebracht.

De Williams-coureur schoot er bij het zwembad af en kwam eerst links en direct erna rechts hard in de vangrails. Vanaf plek zes ving de 22-jarige Rosberg de race aan maar reed al snel een kansloze wedstrijd. Hij moest namelijk tweemaal voor een nieuwe voorvleugel de pits in na diverse aanvaringen met collega's.

Boom winnaar van Olympia's Tour

Lars Boom is de winnaar geworden van Olympia's Tour. De ritwinst in de slotetappe ging naar Jeroen Boelen.

Boom veroverde de leiding afgelopen vrijdag in de tijdrit en stond deze hierna niet meer af. Hij was uiteraard blij met zijn zege: "Normaal gesproken stap ik volgend jaar over naar het ProTourteam en was dit mijn laatste kans. Het is toch een mooie ronde om op je erelijst bij te schrijven.

Zeker nadat het vorig jaar mis ging en ik de leiderstrui op de voorlaatste dag verloor. De zege bleef met Thomas Berkhout wel in de ploeg, maar de afloop zat me niet lekker. Van vorig jaar wist ik dat een paar tellen het verschil konden maken tussen winst en verlies. Bovendien ging het me gemakkelijk af en dan moet je het niet nalaten. Ook met dat soort dingen kun je de tegenstanders imponeren."

Ook ploegleider Nico Verhoeven was tevreden: Ik denk dat iedereen vrede heeft met Lars als eindwinnaar. Hij is niet uit de voorste rijen weg geweest en ontnam de concurrentie in zijn eigen specialiteit, de tijdrit, de laatste hoop."

Sutil teleurgesteld

Adrian Sutil reed misschien wel de race van zijn leven in Monaco. Helaas voor hem verloor Kimi Räikkönen de controle over het stuur bij het aanremmen voor de chicane.

De Fin klapte bij het uitkomen van de tunnel vol op de Force India van Sutil die op een zeer knappe vierde plaats lag. De Duitser kon hierna zijn wagen in de pits parkeren, maar de Ferrari had alleen een kapotte voorvleugel en kon zijn weg vervolgen. "Het is echt heel jammer, want we zaten er zo dicht bij. Maar Kimi ramde mij plots van achteren en verpestte daarmee mijn hele race. Ik reed de beste race uit mijn loopbaan en het is echt heel jammer dat die zo is geëindigd; meer kan ik er niet over zeggen. Ik ben zo enorm teleurgesteld," aldus Sutil tegen ITV.

De wedstrijdleiding werd na afloop bezocht door Sutil en Mike Gascoyne, de technische baas van Force India. Beide heren waren uiteraard boos over de actie van Räikkönen, maar ook over het uitblijven van een staf na het incident. "Als een coureur van Force India de wereldkampioen uit de race tikt, dan krijgt hij zo ongeveer meteen een raceverbod van enkele races. Maar het is teleurstellend dat als het andersom is de wedstrijdleiding niet ingrijpt. Ik hoop dat zij er alsnog goed naar kijken," aldus Gascoyne.

Trichet verwacht nog schokken voor economie

De president van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, denkt dat de wereldeconomie nog wel een aantal tegenslagen te verwerken krijgt. De oorzaak hiervoor moet worden gezocht op de onrustige financiële markten. Hij doet deze uitspraak in de Wall Street Journal.

De onrustige situatie op de financiële markten zou aanleiding kunnen zijn voor een neergang van de wereldeconomie. Daar komt bij dat de prijzen voor voedsel en brandstof alleen maar stijgen. Trichet noemt het "een opeenstapeling van schokken die onmiskenbaar nog niet voorbij is."

Volgens Trichet hoeft de Eurozone zich nog geen zorgen te maken. De sterke euro is een goed wapen en biedt voldoende bescherming tegen een economische tegenslag. "We hebben een munt die betrouwbaar is en levert wat het moet leveren: prijsstabiliteit voor de middellange termijn", aldus de ECB-president. Ook voor de schommelingen hoeven we niet te vrezen, zegt Trichet, omdat deze in vergelijking met het verleden niet al te veel voorstellen.

Vorige week sprak Trichet op een conferentie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de Europese en Monetaire Unie (EMU). Tijdens zijn toespraak noemde hij drie pijlers die de economie in de Eurozone op een hoog niveau moeten houden. Ten eerste wil de ECB het prijsniveau voor de middellange termijn stabiel houden. Daarnaast is het Groei- en Statbiliteitspact iets waar de ECB zich voor inzet. De laatste voorwaarde voor het succes van de EMU zijn structurele hervormingen; meer mensen moeten aan het werk gaan, de concurrentiepositie moet verder verbeteren en Europa moet technologische vooruitgang boeken.

 

Schuil/Nummerdor winnen in Zagreb

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben voor de tweede keer een toernooi op de World Tour gewonnen. Het won vandaag in Zagreb in de finale van het Chinese duo Linyin Xu en Penggen Wu.

De Nederlanders waren met 2-1 de sterktste, 17-21, 21-17, 15-11. Eerder in het toernooi klopte het ook al de olympische kampioenen Ricardo/Emanuel, die in Zagreb als eerste geplaatst waren. Het is voor Schuil en Nummerdor hun tweede zege op de World Tour, vorig jaar wonnen ze het toernooi van Bahrein.

Bootje, kreeft, moord, mysterie in teaser titelloze game

De makers van het PSP spel Crazy Taxi: Fare Wars, Sniper Studios, is bezig met een nieuw spel voor de Wii. Het spel heeft nog geen titel en naast onderstaande teaser is er ook nog niets over bekend.
Het spel staat gepland voor dit jaar, waarschijnlijk kunnen we deze trailer als een startschot zien voor de bekendmaking van het spel. Verwacht wordt dus dat we niet te lang hoeven te wachten op een titel, gameplay-details en beelden uit de game zelf.

Spaarne Ziekenhuis op noodstroom door storing

Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp is zondag noodgedwongen op noodstroom overgeschakeld. In de omgeving van de Noord-Hollandse plaats zaten 3500 huishoudens zonder stroom door een storing. De meeste van hen zijn inmiddels weer aangesloten. Nuon verwacht dat rond 20.15 uur iedereen weer stroom heeft.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis verliep het inschakelen van de noodaggregaten in het Spaarne Ziekenhuis zonder problemen. Het ziekenhuis kreeg relatief snel weer stroom, omdat het aan de rand van het getroffen gebied staat.

Rond 17.15 uur viel de stroom uit in het ziekenhuis en schakelden de belangrijke afdelingen en systemen vanzelf over op noodstroom. Toen het probleem bij Nuon was verholpen wilden de computers niet meer aan. Een systeembeheerder wist dat probleem vrij simpel te verhelpen door een reset uit te voeren.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend, maar een woordvoerder van Nuon gaat er vanuit dat het geen kabelbreuk is. Een onderzoek naar de oorzaak wordt pas gestart als alle huishoudens door een omleiding weer zijn aangesloten.

FNV steunt PvdA-plan kwetsbare groepen

De vakcentrale FNV is positief over het plan van de PvdA voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. "Het versterkt de kansen op de arbeidsmarkt voor de mensen, zonder afbreuk te doen aan hun inkomenspositie'', zegt federatiebestuurder Leo Hartveld.

Het plan betreft voorzieningen voor mensen die werk zoeken en geen arbeidsverleden hebben. Voor werklozen wil de PvdA dat de werknemersverzekering (WW) onder verantwoordelijkheid komt van werkgevers, werknemers en de landelijke overheid. De FNV wil dat dit onderdeel nader wordt uitgewerkt.

De FNV plaatst kanttekeningen bij de grote rol die de PvdA toekent aan de gemeenten als het gaat om de bemiddeling van werkzoekenden met een arbeidsbeperking. "Wij zien meer in versterken van de rol van het UWV, waarbij de rol van reïntegratiebedrijven wordt beperkt. De kennis over de groep werkzoekenden met een arbeidsbeperking is bij gemeenten afwezig.''

Concert: Toppers in Concert 2008

Zonder fratsen zullen de concerten van Gordon, Gerard en René wel nooit worden, maar ook zonder de hulp van de C1000 wisten de heren de Arena weer drie keer uitverkocht te krijgen. De supermarktketen had dit jaar blijkbaar geen trek in een spaaractie voor gratis kaarten, waardoor de drie mannen dit jaar slechts drie keer hoefde op te treden in de Amsterdam Arena. Afgelopen vrijdag was de premiere en gisteren mochten de pers én bekend Nederland een kijkje komen nemen. Temidden van feestgedruis, boa's, glitterpakjes en knipperende zwaaistokjes vermaakte Nederlands bekendste zangtrio ruim 50.000 mensen.

Achievementlijst Battlefield: Bad Company bekend

Vandaag is de achievementlijst van Battlefield: Bad Company bekend gemaakt. Er zijn 50 achievements die je, zoals gewoonlijk, bij elkaar 1000 puntjes opleveren. Achievements variëren van het uitspelen van de single player campaign tot het uitvoeren van bepaalde acties in de multiplayer. De volledige lijst kun je hier vinden


Battlefield: Bad Company neemt je mee naar de nabije toekomst gedurende een conflict tussen Europa en Azië. Als speler maak je deel uit van een team van vier soldaten, en ga je op een tocht voor rijkdom en wraak. Bad Company zal een cinématische singleplayer-campaign kennen met donkere humor die draait om een groep soldaten die besluit dat de dank van hun land niet genoeg is.
Natuurlijk komen er, net als altijd in de serie, online mogelijkheden met maximaal 24 man.

[Giro] Wederom ritzege Sella

Emanuele Sella heeft zijn tweede ritzege van deze Giro gewonnen. Na zijn zege van gisteren was hij vandaag ook de beste in de koninginnenrit.

Net als gisteren kwam zege ook vandaag tot stand na een lange ontsnapping. Al na twee kilometer ging Rodriguez in de aanval en behalve Sella gingen ook Baliani, Nibali en Perez Cuapio mee. Nog voor de slotklim liet Sella zijn vluchtgenoten achter en reed solo naar de zege.

Achter Sella moest Andreas Klöden de groep met favorieten laten gaan. Tussen de favorieten bleven de verschillen verder klein. Alberto Contador deed de beste zaken door de leiding in het algemeen klassement over te nemen. Ricardo Riccó presteerde van die favorieten vandaag het beste door als derde te finishen. Hij won 22 seconden op Contador en Menchov.

Uitslag vijftiende etappe:

#Naamploeglandtijd
1Emmanuele Sella CSFIta 4:53'25
2Domenico Pozzovivo CSFIta+ 2'04
3Ricardo RiccóSdvIta+ 2'10
4Danilo Di Luca LPRIta+ 2'19
5Gilberto Simoni DiqIta+ 2'27

Algemeen klassement:

#Naamploeglandtijd
1Alberto ContadorAstSpa68:06,43
2Rocardo RiccòItaSdv+0,33
3Danilo Di Luca LPRIta+0,55
4Marzio BruseghinItaLam+1,18
5Denis MenchovRusRab+1,20

Slaande ruzie op A16 na inhaalmanoeuvre

Een 26-jarige automobilist uit Dordrecht is aangehouden nadat hij een andere weggebruiker rake klappen had gegeven. De ruzie ontstond zaterdag na een inhaalactie op de A16 bij Dordrecht, waarbij de auto van de 26-jarige automobilist beschadigd zou zijn door opspattende steentjes.

De aangehouden bestuurder ging een 33-jarige automobilist achterna, nadat die hem ingehaald had via een verdrijvingvlak. De steentjes die daarbij opspatten, zouden zijn auto beschadigd hebben. De bestuurder dwong de inhalende automobilist tot stoppen op een vluchtstrook. Daar ging het tweetal met elkaar op de vuist, waarbij de 33-jarige bestuurder werd geslagen. Passerende weggebruikers haalden het tweetal uit elkaar.

Bij een tankstation in Dordrecht zette de ruzie zich voort en werd de politie gebeld. Die hield de 26-jarige man aan en nam van de 33-jarige bestuurder een aangifte van mishandeling op. De verdachte bleek bovendien een boksbeugel op zak te hebben, die verboden is. Het voorwerp is in beslag genomen.

Mars-sonde nadert doel

Na een reis van tien maanden is de Marslander Phoenix van de NASA bijna aangekomen op de plaats van bestemming: de noordpool van de rode planeet. Een van de meest kritieke momenten van de missie, de landing, staat zondagnacht te gebeuren. Phoenix is uitgerust om te onderzoeken of er in ondergrondse ijslagen ooit leven is geweest.

Minder dan de helft van alle landingspogingen op Mars is succesvol verlopen. Het is de eerste keer dat een sonde zo ver noordelijk op de planeet landt. Een hitteschild, een parachute en een dozijn stuwraketten moeten ervoor zorgen dat de Phoenix intact blijft, terwijl hij in zeven minuten van een snelheid van bijna twintigduizend kilometer per uur tot stilstand komt. De laatste keer dat de NASA een sonde met behulp van stuwraketten op Mars liet landen was in 1999, maar die operatie bij de zuidpool van Mars mislukte en het ruimtevaartuig stortte neer. Phoenix wordt in de gaten gehouden door een aantal satellieten die in een baan rond de planeet draaien.

Op het oppervlak van Mars rijden al sinds 2004 twee Amerikaanse onderzoeksvoertuigen rond, de zogenoemde Rovers Spirit en Opportunity. Zij hebben informatie verzameld over het gebied rond de evenaar. De Phoenix is echter ontworpen om op één plek te blijven en met een robotarm monsters te nemen uit het permafrost. Aan boord bevindt zich een klein laboratorium, waar de monsters kunnen worden opgewarmd en onderzocht op organische deeltjes.

Oefennederlaag voor olympisch elftal

Het olympisch voetbalelftal is vandaag slecht begonnen aan het vierlandentoernooi in Zweden. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan verloor in Trelleborg met 2-1 van Frankrijk.

Bij rust keek Nederland al tegen een achterstand van 2-0 aan. Loïc Remy bracht de Fransen na vier minuten aan de leiding. De aanvaller kon aan de rechterkant ongehinderd richting het doel van Kenneth Vermeer lopen: 1-0. Kort voor de pauze kreeg dispensatiespeler Barry Opdam na een overtreding een strafschop tegen. Yohan Cabaye maakte de tweede treffer.

In de tweede helft toonde Oranje enige verbetering. Na een goede actie van invaller Jeremain Lens scoorde Roy Makaay een klein kwartier voor tijd tegen: 2-1. Verder kwam het olympisch elftal niet.

Trucker rijdt 40 jaar zonder rijbewijs

Een 59-jarige man uit Stein (Limburg), die al veertig jaar als vrachtwagenchauffeur actief is, heeft zijn vak al die jaren zonder rijbewijs uitgeoefend. Gisteren liep hij tegen de lamp tijdens een politiecontrole in zijn woonplaats, meldde de politie vandaag.

De man verklaarde het al die jaren te druk te hebben gehad met werken en geen tijd te hebben gehad om een rijbewijs te kunnen halen. Naar eigen zeggen had hij in die veertig jaar nooit een aanrijding veroorzaakt. De chauffeur was actief in heel Europa.

Achilles '29 brengt spanning terug

Achilles '29 heeft vanmiddag de spanning in de strijd om de zondagtitel teruggebracht. Bij sv Deurne wist de club uit Groesbeek met 0-4 te winnen.

Door de ruime zege van de kampioen uit de hoofdklasse C staan alle teams weer gelijk. Achilles '29 had eerder immers verloren van Hollandia, maar die club verloor vervolgens weer van sv Deurne. Opmerkelijk is dat alle teams hun thuiswedstrijd niet konden winnen. Op basis van het doelsaldo staat Achilles '29 nu bovenaan. Volgende week zondag mag de nieuwe koploper bij Hollandia proberen deze positie te verdedigen.

Vader opgepakt om neppistolen zoons

Een vader uit Vlaardingen is zaterdagmiddag van de weg gehaald omdat drie kinderen achterin de auto speelden met niet van echt te onderscheiden speelgoedpistolen. De 37-jarige man die reed met zijn twee zoons van 9 en 12 en een vriendje van 12, had weinig begrip voor de actie. De twee neppistolen, waarvan er een in Duitsland was gekocht, zijn in beslag genomen, meldt de politie.

Rond 15.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd in Vlaardingen een auto voorbij komen met de kinderen met de 'wapens' in handen. Hij schakelde zijn collega's in, die zagen hoe de kinderen met de wapens buiten de auto richtten. De agenten overmeesterden de auto op de Zwaluwlaand met een speciale aanhoudingstechniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten, waarna ze erachter kwamen dat het om nepwapens ging.

De vader, die ongeveer een uur op het bureau is vastgehouden, vond de aanhouding volgens een woordvoerder van de politie overdreven. "Hij heeft totaal niet door wat hij teweegbrengt als mensen een auto voorbij zien rijden met mensen met wapens in handen", zegt de politiewoordvoerder. De speciale aanhoudingstechniek was nodig, omdat het nooit zeker is of het gaat om echte wapens. "Het kan zijn dat de bestuurder zijn eigen wapen even op de achterbank had neergelegd en dat de kinderen ermee gingen spelen."

Kubica: "Maximaal"

Vandaag was Robert Kubica misschien wel de beste coureur. In Monaco maakte de Pool werkelijk geen fout, maar had de pech dat Lewis Hamilton een veel betere auto bezat.

Kubica werd keurig tweede al had hij wat geluk dat Felipe Massa een paar foutjes maakte. "We waren de race begonnen met te weinig bandendruk. Hierdoor waren de eerste paar ronden niet erg makkelijk. Ik zag niks door al het water en kon dus ook moeilijk inhalen, maar gelukkig kreeg Räikkönen een straf. In de tweede stint had ik ook erg veel last van korrelvorming op de banden."


De BMW-coureur denkt dat de stops van hem en Massa de doorslag gaven. "Na zijn eerste pitstop kwam Felipe vlak voor me de baan op. Hij was een stuk zwaarder maar wist toch weg te rijden. Hierna wist ik mijn snelheid goed te houden en we gingen eerder dan Felipe naar binnen om van banden te wisselen. Hierdoor wist ik hem toch te passeren. De tweede plek was dit weekend het maximaal haalbare en ik ben dan ook erg blij."

Congo roept ambassadeur in België terug

Congo heeft zijn ambassadeur in Brussel teruggeroepen nadat België er bij zijn voormalige kolonie op had aangedrongen meer te doen tegen de corruptie. Ook het Congolese consulaat in Antwerpen is gesloten. Dat staat in een verklaring die het kantoor van premier Yves Leterme zondag naar buiten heeft gebracht.

Minister van buitenlandse zaken Karel de Gucht zei vorige week dat België de morele plicht heeft kritisch te zijn tegenover de ontwikkelingen in Congo. De relatie tussen Congo en zijn voormalige kolonisator kwam vorige maand onder druk te staan door een stukgelopen overleg tussen De Gucht en president Joseph Kabila. De minister zei daar dat Congo zijn reputatie op het gebied van corruptie en mensenrechten moet verbeteren. Kabila noemde die opmerkingen arrogant en bemoeizuchtig en zei dat Congo België in zou ruilen voor China als belangrijkste handelspartner.

Binnen België zijn de meningen verdeeld over hoe om te gaan met Congo, dat in 1960 onafhankelijk werd. Premier Guy Verhofstadt blokkeerde vorig jaar tot ongenoegen van sommige partijen een bezoek van koning Albert aan Kinshasa en plannen om Kabila een eretitel van de Belgische militaire academie te geven.

De arrestatie van de Congolese oud-vicepresident Jean-Pierre Bemba zaterdag in Brussel op verdenking van oorlogsmisdaden staat voor zover bekend los van de verslechterde betrekkingen tussen beide landen. Bemba werd opgepakt op grond van een door het Internationaal Strafhof in Den Haag uitgevaardigd arrestatiebevel.

Doornbos test vrijdag voor Renault

Komende vrijdag zal Robert Doornbos voor Renault F1 een stoeltje passen en een shakedown doen. Tevens zal de coureur door zijn eigen stad rijden met de Franse auto tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam.

"Ik verheug me enorm op de samenwerking met ING en het team van Renault. De afgelopen week heb ik al een voorproefje kunnen genieten op het circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk", aldus de 26-jarige Rotterdammer. "Maar ook mijn deelname aan Bavaria City Racing en de ING RaceSalon is iets om naar uit te kijken. Ik ben dan ook apetrots om deel uit te maken van dit geheel!"

ING, hoofdsponsor van de Franse renstal, is degene die de bemiddeling verzorgd heeft. Tevens liet de PR-afdeling bij monde van Monique Opdam weten dat Doornbos meerdere activiteiten voor het team en de bank zou gaan doen.

Landzaat en Boschker vallen af bij Oranje

Denny Landzaat en Sander Boschker zullen deze zomer geen deel uitmaken van de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder en de keeper zijn de eerste afvallers, waardoor de voorlopige EK-selectie is teruggebracht naar 24 spelers.

Het is geen verrassing dat Boschker naar huis mag. De keeper van FC Twente speelde een goed seizoen, maar het was duidelijk dat Van Basten de voorkeur gaf aan de drie vaste keepers van de afgelopen jaren. Landzaat had nog enige hoop op een langer verblijf bij Oranje, maar Demy de Zeeuw en Nigel de Jong krijgen de voorkeur.

De bondscoach zal nog één speler naar huis moeten sturen voordat hij zijn definitieve selectie woensdag bij de UEFA kan inleveren. Waarschijnlijk gaat deze laatste strijd tussen Mario Melchiot en Khalid Boulahrouz. Melchiot is momenteel geblesseerd maar EK-deelname is niet uitgesloten. "Daarom bekijken we maandag en dinsdag of hij mee naar het EK kan", aldus Van Basten.

Van Basten gaf wel aan dat een fitte Melchiot waarschijnlijk de voorkeur krijgt: "Mario heeft bijna het hele seizoen gespeeld. Dat is wel belangrijk." Boulahrouz was dit seizoen regelmatig geblesseerd en speelde slechts zes wedstrijden.


Vanaf morgen nog maar 24 spelers op de training

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Turkse moslims steunen kunstenares Huizen

Er is steun vanuit islamitische hoek gekomen voor kunstenares Ellen Vroegh van wie enkele blote borsten-schilderijen deze week werden verwijderd uit de hal van het gemeentehuis van Huizen. Dat verwijderen gebeurde na klachten van een aantal mannelijke moslims, maar ook van enkele baliemedewerksters, zo zei de gemeente later.

De Turkse moskee Selimiye Camii uit Huizen zegt dat wat hen betreft de kunstwerken gewoon op hun plaats hadden mogen blijven hangen. Volgens een woordvoerder van de moskee worden moslims in het Noord-Hollandse dorp door de publiciteit weer geassocieerd  met zaken waar ze niks mee te maken hebben of willen hebben.

''De moslim in Huizen is helemaal niets gevraagd, de moslims in Huizen hebben niet geklaagd en de moslims in Huizen zijn niet zo kleinzielig dat ze aanstoot nemen aan elke kunstuiting die ze thuis niet zelf zouden ophangen'', aldus een woordvoerder in het Nieuwsblad voor Huizen. ''Opnieuw is er een affaire waarbij moslims worden aangewezen als een onverdraagzame bevolkingsgroep die discrimineert en censureert', zo stelt de Turkse moskee.

De gemeente zei afgelopen week ''dat men van oordeel is dat ongeacht afkomst, geloof, religie of welke andere overtuiging dan ook, geluiden uit de samensamenleving dan wel geluiden vanuit het eigen personeel dienen te worden gerespecteerd''. De lokale raadsfractie van de VVD in Huizen wil  dat de schilderijen weer worden teruggehangen.

In het lokale nieuwsblad is verder te lezen  dat de politieke partij Leefbaar Huizen inmiddels heeft gevraagd om een spoedraadsvergadering over het onderwerp. Die vergadering zou er volgende week komen, zo is hen toegezegd.  Leefbaar Huizen schrijft in een brief aan de burgemeester: ''Wij zijn het volledig oneens met deze ingreep die eigenlijk censuur is en de vrijheid van meningsuiting wordt op deze manier ontnomen.''

Naast bovenstaande, werd ook deze weggehaald

Litmanen moet weg bij Fulham

Fulham neemt afscheid van oud-Ajacied Jari Litmanen. De club heeft vandaag bekend gemaakt dat het niet verder wil met de 37-jarige Fin.

Litmanen arriveerde begin dit jaar in Londen en hij moest de club helpen in de strijd tegen degradatie. Door blessures speelde hij echter geen minuut in het shirt van Fulham, waar ook de Nederlander Collins John onder contract staat. Op de laatste speeldag wist Fulham zich overigens op het hoogste niveau te handhaven.

In de jaren negentig boekte Litmanen grote successen met Ajax. Later speelde de blessuregevoelige Fin onder meer voor FC Barcelona en Liverpool.

[RG] Nalbandian, Blake, Djokovic door

David Nalbandian en James Blake hebben zich voor de tweede ronde van Roland Garros geplaatst. Nalbandian, die in 2004 en 2006 de halve finales haalde, rekende met 6-2, 6-4 en 6-1 vrij eenvoudig af met zijn landgenoot Carlos Berlocq.

Nalbandian speelde niet niet vlekkeloos. In de tweede set maakte de als zesde geplaatste Argentijn, fout op fout. Toch wist hij die set binnen te halen. In de set daarop liet hij wel geregeld zien dat hij bij de besten van de wereld hoort.

Blake, in Parijs als zevende geplaatst, versloeg de Duitser Rainer Schüttler met 6-4, 6-1 en 7-6. In het derde bedrijf gaf de Amerikaan nog wel een 5-1 voorsprong uit handen. In de tiebreak wist hij alsnog de set en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Ook Novak Djokovic plaatste zich voor de volgende ronde. Al ging het niet zo eenvoudig als Nalbandian en Blake. De Duitser Denis Gremelmayr, de nummer 64 van de wereld, bood goed partij, maar trok uiteindelijk met 6-4, 3-6, 5-7 en 2-6 alsnog aan het kortste eind.

[RG] Vaidisova niet, Ivanovic wel door

Voor Nicole Vaidisova zit Roland Garros er al weer op. De als vijftiende geplaatste Tsjechische ging in de eerste ronde met 6-7 en 1-6 onderuit tegen haar landgenote Iveta Benesova.

Twee jaar geleden bereikte Vaidisova nog de halve finales in Parijs, maar de laatste tijd gaat het wat minder. Tegen Benesova boekte ze haar zesde verliespartij op rij.

Ana Ivanovic plaatste zich wel voor de tweede ronde. De als tweede geplaatste Servische, vorig jaar finaliste, was met 6-2 en 7-5 te sterk voor Sofia Arvidsson.

F1: Spektakel in straten Monaco

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. In een race waarin veel schade werd gereden, wist hij Kubica en Massa achter zich te houden.

Vlak voor de start begon het licht te regenen en bijna alle coureurs, behalve Piquet, startten op intermediates. Kovalainen kwam niet weg van de dummy grid en moest uit de pitstraat starten. Het veld kwam veilig weg toen de lichten uitgingen en Hamilton pakte direct de tweede plaats van Räikkönen. Rosberg reed in de haarspeldbocht zijn voorvleugel stuk op Alonso's auto, maar besloot nog een paar ronden door te rijden voordat hij een stop maakte. Ook Button en Glock verloren hun voorvleugel bij aanrijdingen.

Massa en Hamilton trokken een flink gat naar Räikkönen, tot Hamilton zijn rechterachterband stukreed op een vangrail. Hij moest een stop maken en kwam, opnieuw op intermediates, op de vijfde plaats op de baan terug. Dat gaf de tweede plaats aan Räikkönen, maar Kubica was een stuk sneller. In de zevende ronde crashte Alonso de vangrails in, maar kon de pits nog bereiken. Coulthard crashte op hetzelfde punt en werd geramd door Bourdais, die hem niet meer kon ontwijken. De safety car werd kortstondig ingezet en een paar coureurs doken de pits in voor regenbanden.

Vlak na de herstart kreeg Räikkönen een drive-through-penalty omdat hij zijn banden niet gemonteerd had bij het drie-minuten-signaal voor de start. Alonso was een stuk sneller op zijn regenbanden en worstelde zich langs Webber, maar had meer moeite met Heidfeld. In de haardspeldbocht tikte hij Heidfeld dwars en een file was het resultaat. Iedereen kon doorrijden, maar Alonso was wel aan zijn derde voorvleugel toe. Heidfeld liep een lekke band op.

Massa verremde zich in Sainte Devote en moest de leiding afstaan aan Robert Kubica. Ondertussen had Adrian Sutil de zesde plaats bemachtigd, achter de goed presterende Webber, en had geen moeite om de welbekende Trulli train achter zich te houden. Terwijl de baan iets begon op te drogen, wisselden Massa en Kubica snelste raceronden af, maar de Braziliaan wist toch langzaam het gat naar de BMW dicht te rijden. In ronde 25 maakte Kubica een reguliere pitstop en kwam achter Räikkönen de baan op. De Fin ging echter rechtuit in Sainte Devote en vernielde zijn voorvleugel. Zijn pitstop die volgde, ging niet van een leien dakje en hij viel terug tot plaats zes, achter Sutil.

Massa maakte in de 33e ronde een stop en wist Kubica voor te blijven. Dat de baan opdroogde, bleek ook uit de snel verbeterende rondetijden van het gehele veld. Webber was een van de snelste coureurs op het circuit en zelfs Sutil had even de snelste raceronde in handen. Glock deed zichzelf geen plezier door achterwaarts de bandenmuur in Mirabeau in te glijden. Hij kon zijn weg vervolgen, Fisichella was echter niet zo gelukkig toen hij bij de uitgang van de pitstraat stilviel.

Alonso nam een enorme gok door bij zijn pitstop droogweerbanden te laten monteren, en een ronde later kwam Piquet dezelfde bandensoort halen. Het bracht de Braziliaan weinig, want in Sainte Devote schoot hij rechtuit de muur in. Ondanks dat meer regen werd voorspeld, namen meer coureurs het risico door slicks te nemen. Zelfs de leiders schakelden uiteindelijk over op droogweerbanden, waarbij Hamilton al zoveel voorsprong op Massa had genomen dat hij veilig de leiding kon behouden. Massa verloor bijna de controle over zijn wagen bij het uitrijden van de pitstraat en daarmee verloor hij net teveel tijd om Kubica voor te kunnen blijven.

Net toen de race in een ritme kwam doordat de baan nu overal een droge lijn vertoonde, veroorzaakte Rosberg een safety-car-situatie door bij het zwembad zijn Williams volledig te vernielen toen hij de bocht miste. Dat betekende dat de voorsprong van Hamilton, inmiddels opgelopen tot 32 seconden, teniet werd gedaan, en ook de gaten van 21 en 31 seconden tussen respectievelijk Massa, Sutil en Räikkonen werden gereduceerd tot nul.

Met nog elf minuten op de klok werd het veld weer losgelaten, maar al bij het uitrijden van de tunnel verremde Räikkönen zich en ramde Sutil, die op een schitterende vierde plaats lag. Sutil moest opgeven, Räikkönen kon doorrijden op de negende plaats. Vooraan haalde Hamilton de overwinning binnen, met achter zich Kubica en Massa. Ook Webber, Vettel en Barrichello deden goede zaken.

 

Deze coureurs zijn in de punten geëindigd
1.Hamilton2:00:43:742
2.Kubica 
3.Massa 
4.Webber 
5.Vettel 
6.Barrichello 
7.Nakajima 
8.Kovalainen 

 

Deze coureurs hebben geen punten gepakt vandaag

9.Raikkonen
10.Alonso
11.Button
12.Glock
13.Trulli
14.Heidfeld
15.Sutil
16.Rosberg
17.Piquet
18.Fisichella
19.Coulthard
20.Bourdais

 

Voor meer Formule 1 nieuws kijk je op FOK! F1Manager

PvdA A'dam: spijkerhard optreden bij overlast

Wie denkt dat er bij de PvdA in de hoofdstad enkel een kopjes theedrink-cultuur heerst heeft het mis. Want PvdA-fractievoorzitter Manon van der Garde wil dat er ''spijkerhard'' wordt opgetreden tegen drugshinder en andere vormen van overlast. Ze stelt een zero tolerancebeleid voor en extra cameratoezicht.

Probleemjongeren moeten volgens Van der Garde ook keihard worden aangepakt. Jongeren die voor de eerste of tweede keer in de fout gaan, zouden van acht uur 's ochtends tot elf uur 's avonds begeleid moeten worden. ''Totdat ze gaan slapen. Voor die jongeren is het ontzettend lastig niet terug te vallen in hun oude gedrag.'' Een vaste begeleider moet hen helpen hun leven opnieuw op te bouwen. ''Ik ben misschien goedgelovig, maar het zijn op zich altijd goede jongens. Maar je moet er snel bij zijn als het misgaat'', aldus de Amsterdamse PvdA-voorzitter in Het Parool.

In wijken met veel drugsoverlast, zoals de Transvaalbuurt, de omgeving van het Javaplein en delen van het centrum en Zuidoost, moet de politie alle overtredingen van drugsverslaafden beboeten. Het Openbaar Ministerie moet bij drugsoverlast en drugshandel altijd snel tot vervolging overgaan, vindt Van der Garde.

'Motor-oma's' in Guinness Book of Records

Vijftien oma's op motoren hebben vandaag in Haarlem een record gevestigd dat goed is voor het Guinness Book of Records. Motorclub YCC Benelux uit Haarlem nam het initiatief voor de recordpoging.

Het was nog niet zo gemakkelijk om een flink aantal gemotoriseerde grootmoeders te vinden. Voorzitter Frank Jut van de club zei zondag dat het record zeker in het Guinness Book zal worden vermeld. De motorclub kwam op het idee voor de recordpoging, omdat in het Guinness Book of Records nog niets staat over motorrijdende oma's.

Picknickers vestigen record

Meer dan 649 mensen hebben vandaag in het Rotterdamse Zuiderpark meegedaan aan de grootste picknick van Nederland. Voor een kleedje, muziek van onder anderen Glennis Grace en Yes-R en een lunch werd gezorgd.

"Alles is opgegaan", melden de organisatoren halverwege de middag. Met dit aantal werd het record van vorig jaar gebroken. Toen kwamen 525 picknickers met een kleedje en lekker eten naar het Vondelpark in Amsterdam.

DVD: The assassination of Jesse James

De western was al jaren min of meer een vergeten genre, maar eind 2005 kreeg het genre verrassend genoeg weer een aangename boost met het regiedebuut van Tommy Lee Jones, The Three Burials of Melquiades Estrada. Vorig jaar was er opeens ook weer een sterke western uit onverwachte hoek. Guy Pearce maakte de outback onveilig in het harde The Proposition. De animo voor het genre bleek nog meer dan genoeg aanwezig en zodoende kunnen we ons ook dit jaar weer vermaken met twee high-profile westerns. De remake van 3:10 to Yuma deed het al niet onaardig in de States. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, zoals de volledige titel luidt, was alles behalve een succes. Volgens velen te langdradig en als western misschien wel iets te onorthodox.


Uitslag Grand Prix van Monaco

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. In een race waarin veel schade werd gereden, wist hij Kubica en Massa achter zich te houden.

Vlak voor de start begon het licht te regenen en bijna coureurs, behalve Piquet, startten op intermediates. Kovalainen kwam niet weg van de dummy grid en moest uit de pitstraat starten. Het veld kwam veilig weg bij toen de lichten uit gingen en Hamilton pakte direct de tweede plaats van Räikkönen. Rosberg reed in de haarspeldbocht zijn voorvleugel stuk op Alonso's auto, maar besloot nog een paar ronden door te rijden voordat hij een stop maakte. Ook Button en Glock verloren hun voorvleugel bij aanrijdingen.

Massa en Hamilton trokken een flink gat naar Räikkönen, tot Hamilton zijn rechterachterband stukreed op een vangrail. Hij moest een stop maken en kwam, opnieuw op intermediates, op de vijfde plaats op de baan terug. Dat gaf de tweede plaats aan Räikkönen, maar Kubica was een stuk sneller. In de zevende ronde crashte Alonso de vangrails in, maar kon de pits nog bereiken. Coulthard crashte op hetzelfde punt en werd geramd door Bourdais, die hem niet meer kon ontwijken. De safety car werd kortstondig ingezet en een paar coureurs doken de pits in voor regenbanden.

Vlak na de herstart kreeg Räikkönen een drive-through-penalty omdat hij zijn banden niet gemonteerd had bij het drie-minuten-signaal voor de start. Alonso was een stuk sneller op zijn regenbanden en worstelde zich langs Webber, maar had meer moeite met Heidfeld. In de haardspeldbocht tikte hij Heidfeld dwars en een file was het resultaat. Iedereen kon doorrijden, maar Alonso was wel aan zijn derde voorvleugel toe. Heidfeld liep een lekke band op.

Massa verremde zich in Sainte Devote en moest de leiding afstaan aan Robert Kubica. Ondertussen had Adrian Sutil de zesde plaats bemachtigd, achter de goed presterende Webber, en had geen moeite om de welbekende Trulli train achter zich te houden. Terwijl de baan iets begon op te drogen, wisselden Massa en Kubica snelste raceronden af, maar de Braziliaan wist toch langzaam het gat naar de BMW dicht te rijden. In ronde 25 maakte Kubica een reguliere pitstop en kwam achter Räikkönen de baan op. De Fin ging echter rechtuit in Sainte Devote en vernielde zijn voorvleugel. Zijn pitstop die volgde, ging niet van een leien dakje en hij viel terug tot plaats zes, achter Sutil.

Massa maakte in de 33e ronde een stop en wist Kubica voor te blijven. Dat de baan opdroogde, bleek ook uit de snel verbeterende rondetijden van het gehele veld. Webber was een van de snelste coureurs op het circuit en zelfs Sutil had even de snelste raceronde in handen. Glock deed zichzelf geen plezier door achterwaarts de bandenmuur in Mirabeau in te glijden. Hij kon zijn weg vervolgen, Fisichella was echter niet zo gelukkig toen hij bij de uitgang van de pitstraat stilviel.

Alonso nam een enorme gok door bij zijn pitstop droogweerbanden te laten monteren, en een ronde later kwam Piquet dezelfde bandensoort halen. Het bracht de Braziliaan weinig, want in Sainte Devote schoot hij rechtuit de muur in. Ondanks dat meer regen werd voorspeld, namen meer coureurs het risico door slicks te nemen. Zelfs de leiders schakelden uiteindelijk over op droogweerbanden, waarbij Hamilton al zoveel voorsprong op Massa had genomen dat hij veilig de leiding kon behouden. Massa verloor bijna de controle over zijn wagen bij het uitrijden van de pitstraat en daarmee verloor hij net teveel tijd om Kubica voor te kunnen blijven.

Net toen de race in een ritme kwam doordat de baan nu overal een droge lijn vertoonde, veroorzaakte Rosberg een safety-car-situatie door bij het zwembad zijn Williams volledig te vernielen toen hij de bocht miste. Dat betekende dat de voorsprong van Hamilton, inmiddels opgelopen tot 32 seconden, teniet werd gedaan, en ook de gaten van 21 en 31 seconden tussen respectievelijk Massa, Sutil en Räikkonen werden gereduceerd tot nul.

Met nog elf minuten op de klok werd het veld weer losgelaten, maar al bij het uitrijden van de tunnel verremde Räikkönen zich en ramde Sutil, die op een schitterende vierde plaats lag. Sutil moest opgeven, Räikkönen kon doorrijden op de negende plaats. Vooraan haalde Hamilton de overwinning binnen, met achter zich Kubica en Massa. Ook Webber, Vettel en Barrichello deden goede zaken.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1Lewis HamiltonMcLaren Mercedes2:00:42.742
2Robert KubicaBMW F1+ 3.064
3Felipe MassaScuderia Ferrari+ 4.811
4Mark WebberRed Bull Racing+ 19.295
5Sebastian VettelScuderia Toro Rosso+ 24.657
6Rubens BarrichelloHonda Racing F1+ 28.408
7Kazuki NakajimaWilliams+ 30.180
8Heikki KovalainenMcLaren Mercedes+ 33.191
9Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+ 33.792
10Fernando AlonsoRenault F1+ 1 ronde
11Jenson ButtonHonda Racing F1+ 1 ronde
12Timo GlockToyota Racing+ 1 ronde
13Jarno TrulliToyota Racing+ 1 ronde
14Nick HeidfeldBMW F1+ 4 ronden
-Adrian SutilForce Indiaschade na crash
-Nico RosbergWilliamscrash
-Nelson Piquet Jr.Renault F1crash
-Giancarlo FisichellaForce Indiaversnellingsbak
-David CoulthardRed Bull Racingcrash
-Sebastien BourdaisScuderia Toro Rossocrash

Nepmedewerker TMF valt basisscholen lastig

Meiden uit groep 8 van twee basisscholen in de Limburgse plaatsen Stein en Beek zijn vrijdag ondervraagd door een nep-medewerker van TMF. Hij stelde seksueel getinte vragen. De politie waarschuwt zondag voor deze man.

Hij benaderde de scholen met de smoes dat hij van TMF was en meiden uit groep 8 wilde interviewen. Omdat dit geloofwaardig overkwam, lieten de docenten het toe. Al snel bleek hij seksueel getinte vragen te stellen, waarna een docent het telefoongesprek overnam en de verbinding verbrak.

De ouders van de kinderen zijn geïnformeerd en er is een gesprek met de kinderen geweest.

Sparta aast op Poepon

Sparta Rotterdam is in gesprek met Ajacied Rydell Poepon. Dit bevestigde algemeen directeur Peter Bonthuis tegenover RTV Rijnmond.

De 19-jarige Amsterdammer speelt sinds januari 2007 op huurbasis voor Willem II. Bij die club werd hij afgelopen seizoen met tien goals clubtopscorer. Ajax liet eerder weten niet met Poepon verder te willen.

Naast de interesse voor Poepon zou Sparta bijna overeenstemming hebben bereikt met aanvallende middenvelder Yuri Rose over een nieuw tweejarig contract.

Terry biedt excuses aan voor gemiste strafschop

John Terry heeft in een open brief op de website van Chelsea zijn excuses aangeboden voor zijn gemiste penalty in de finale van de Champions League. "Ik wil me op deze manier verontschuldigen tegenover de supporters en mijn ploeggenoten omdat ik ze de kans heb ontnomen om kampioen van Europa te worden", schrijft de aanvoerder schuldbewust.

Na de misser van Manchester-speler Cristiano Ronaldo in de strafschoppenreeks kon Terry zijn ploeg aan de overwinning helpen. Op het cruciale moment gleed hij echter weg, waardoor de bal op de paal belandde. "Ik heb deze prijs jarenlang nagestreefd en op dat moment gebeurt er zoiets. Die avond in Moskou zal me altijd blijven achtervolgen en ik heb het gevoel dat ik iedereen in de steek heb gelaten. Dat doet nog het meeste pijn."

Terry zegt blij te zijn met de steun van de fans en zijn collega's, maar gaat zijn verantwoordelijk niet uit de weg. "Ik ben een volwassen kerel, dus ik neem alle verantwoordelijkheid op me. Veel mensen hebben me geadviseerd om dit niet te doen, maar ik vond dat dit nodig was." Zijn zwaarste momenten beleefde de 27-jarige verdediger in de nacht na de wedstrijd. "Ik heb maar een paar uur geslapen en als ik dan wakker schoot hoopte ik telkens dat het allemaal een boze droom was geweest."

Uiteindelijk groeide Manchester-doelman Edwin van der Sar uit tot de held van de avond. Nadat de ploegen door de misser van Terry weer in evenwicht waren gekomen, zorgde de Nederlander voor de beslissing door de strafschop van Nicolas Anelka te keren.

Kolder naar VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft Marnix Kolder vastgelegd als nieuwe aanvalsleider. De spits verruilt FC Groningen voor het naar de Jupiler League gedegradeerde VVV.

De 27-jarige Kolder brak in Groningen nooit echt door. De Groningers haalden hem begin 2007 weg bij Veendam. De spits had er toen een uiterst productieve periode opzitten. Mede door blessures kwam hij in Groningen maar tot dertien competitieduels, waarin hij niet scoorde. Kolder tekent voor drie seizoenen in Venlo.

Veel doden bij rellen over kaste India

Bij rellen over kastestatus in het westen van India zijn in drie dagen tijd 37 doden en zeker zeventig gewonden gevallen. De politie schoot in zes dorpen in de deelstaat Rajasthan met scherp op woedende Gujjars, een bevolkingsgroep die tot één van de lagere kasten behoort.

De Gujjars willen dat de regering hen classificeert als behorend tot de allerlaagste kasten, zodat ze aanspraak kunnen maken op banen en plaatsen op universiteiten die voor deze groepen zijn gereserveerd. De regering is daar niet toe bereid. Een overheidscommissie die naar de zaak moest kijken beval een pakket maatregelen ter waarde van omgerekend 45 miljoen euro aan, maar geen nieuwe classificatie. De Indiase autoriteiten hebben leiders van de Gujjars inmiddels uitgenodigd voor overleg.

De politie greep vrijdag hard in nadat bij een protest een politieagent was doodgeslagen. Er werd traangas ingezet en agenten openden het vuur op de menigte demonstranten. Er vielen vijftien doden. Zaterdag werd een aantal politiebureaus en bussen in brand gestoken en kwamen bij gewelddadige protesten 21 mensen om.

Het hindoeïstische kastesysteem werd kort nadat India in 1947 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië afgeschaft, maar speelt nog altijd een belangrijke rol. De positieve discriminatie van de lagere kasten door de overheid heeft ertoe geleid dat veel groepen nu tot de laagste kasten gerekend willen worden. Vorig jaar kwamen bij soortgelijke rellen 26 mensen om het leven.

Televisies steeds goedkoper

Televisies zijn in een jaar tijd bijna 20 procent goedkoper geworden, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De marges voor winkeliers zijn nu zo laag, dat ze juist in deze tijd nauwelijks meer kunnen stunten met prijzen.

''Je ziet nu vooral bundelverkoop in de winkels'' zegt marktonderzoeker Patrick Langley van bureau GfK. Klanten krijgen bij aankoop van een televisie bijvoorbeeld een thuistap of een barbecue cadeau.

Toen de eerste kleuren-tv in de jaren zestig werd geïntroduceerd, moest daar 3.000 gulden voor neergeteld worden. ''Tien jaar geleden kostte de eerste platte televisie ruim 10.000 euro'', weet Langley. In elke markt van consumententechnologie nemen de productiekosten na de introductie sterk af.

Ook het grote assortiment speelt de televisiemarkt parten. ''Je kunt nu LCD-tv's kopen van 400 euro tot 4.000 euro en de duurste kost zelfs 70.000 euro.''

Bejaarde even op Mount Everest

De 77-jarige Nepalees Min Bahadur Sherchan is vandaag even op de top van de hoogste berg ter wereld, de 8848 meter hoge Mount Everest, geweest. Hij bereikte volgens de Nepalese autoriteiten de top vandaag en vestigde met zijn leeftijd een record.

De oudste bergbeklimmer die de top voor hem bereikte was vorig jaar de 71-jarige Japanner Katsusuke Yanasgisawa. De 75-jarige Nepalees is snel weer naar het basiskamp gegaan. Het is druk op de top van de Mount Everest.

Donderdag nog verbeterde de 48-jarige, Nepalese Sherpa-aanvoerder, Appa Sherpa, zijn eigen wereldrecord door de Mount Everest voor de achttiende keer te beklimmen. Appa is afkomstig uit een dorpje dat aan de voet van de berg ligt. Appa Sherpa staat bekend als een van de 'super Sherpa's '. Dit zijn geharde lokale klimmers met een enorm uithoudingsvermogen. Hij beklom de berg met 37 andere mensen.

Brons voor hockeysters op CT

De Nederlandse hockeysters hebben bij de Champions Trophy brons veroverd. In de troostfinale klopte het China.

Nederland was duidelijk de sterkste, het werd 3-0. Marilyn Agliotti bracht Oranje op voorsprong. Wieke Dijkstra en Eefke Mulder scoorden de andere twee doelpunten. Bondscoach Marc Lammers was tevreden met het brons, gezien het feit dat de internationals van Amsterdam en Den Bosch werden gemist. "Voor deze groep was dit een finale. Deze bronzen medaille staat voor mij gelijk aan goud."

FOK! wordt gedagvaard. Zonder pardon!

Ik zal 'onmiddelijk en zonder pardon' (jaja!) worden gedagvaard als ik niet betaal binnen 8 dagen.  Die 8 dagen zijn inmiddels verstreken en fotograaf Guus de Jong, Copyright Enforcer Peter-Vincent Schuld van Stichting Swordstone en juridisch adviseur Mr. L. Verkoren uit Den Haag zijn hun zaak aan het voorbereiden vermoed ik.  Een zaak die van groot belang is voor elke Nederlandse website waarop users de mogelijkheid hebben te reageren.

Boschker en Landzaat vallen af

Sander Boschker en Denny Landzaat zullen niet deelnemen aan het Europees kampioenschap voetbal. De twee behoorden nog wel tot de voorselectie.

De voorselectie bestond tot vandaag uit 26 spelers, terwijl er maar 23 mee mogen naar Oostenrijk en Zwitserland. Dit betekent dat er nog één speler moet afvallen. De verwachting is dat dit een verdediger wordt. Uiterlijk woensdag moet bondscoach van Marco van Basten de selectie van 23 personen inleveren bij de UEFA.

Verpleger: geen hulp stervende 'nicht'

Een ziekenbroeder die hulp weigerde aan een homoseksueel wordt voor twee maanden geschorst. In 2005 werd een man in Haagse sauna onwel waarna 112 werd gebeld. De verpleger deed ter plekke geen onderzoek en ging weer weg omdat het er een 'nichtenbende' was. Er werd weer 112 gebeld waarna de man in het ziekenhuis terechtkwam en hij een gescheurde aorta bleek te hebben. De man overleed.

Nadat de homofobe verpleger de sauna had verlaten meldde hij de centrale: "Ik ben weer beschikbaar. Ik heb er niets van gemaakt. Het is er een heel hysterisch verhaal. We zijn nu weer vrij." Toen de tweede oproep via 112 kwam antwoordde de verpleger: "Ik kan er niks mee. Maar mochten ze blijven zeuren, dan moet je maar even een ander sturen. Het is daar volgens mij een nichtenbende, dus... Hij ligt daar in z'n blote reet. Dus ja, ik ga hem niet aankleden. Bij het Witte Kruis werken nog wel een paar van die pisnichten, stuur die maar."

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag schorst de verpleger drie jaar na dato voor twee maanden. De gemeente Den Haag betaalde eerder al de begrafenis van 11.000 euro.

 

Vliegtuig breekt in tweeën op luchthaven Brussel

Op de luchthaven Zaventem bij Brussel is vanmiddag een Amerikaans vrachtvliegtuig van de startbaan geschoven en daarna in tweeën gebroken (foto). Dat meldt de Vlaamse omroep VRT. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen, de VRT meldt één gewonde.

Het toestel, een Boeing 747 van de Amerikaanse maatschappij Kalitta Air, had vier mensen aan boord. Het toestel had problemen bij het opstijgen waarna het aan het einde van de startbaan van het asfalt schoof en in tweeën brak. Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur.

[upd] Zware naschok in Sichuan

Een zware naschok heeft vandaag de Chinese provincie Sichuan opgeschrikt. De beving had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter, volgens de plaatselijke autoriteiten in Sichuan.

Bij deze hevige naschok vielen slachtoffers. De staatstelevisie meldde een dode en circa vierhonderd gewonden. De beving verwoestte voorts naar schatting 70.000 huizen die mogelijk door eerdere schokken waren verzwakt. Er waren meer dan negentig naschokken in het rampgebied in het zuidelijk deel van centraal China.

Door de zware aardbeving van maandag 12 mei vielen zeker 62.664 doden. De regering in Peking meldde vandaag voorts dat er nog 23.775 mensen worden vermist. Vrijdag werd nog een levende uit het puin bevrijd. Deze 80-jarige man had 266 uur of meer dan elf dagen in het puin bekneld gezeten.

Update 14:00 uur
De kracht van de beving is bijgesteld van 6,4 naar 5,8 op de schaal van Richter. Wel moet de regio weer rekening houden met zware regenval, die al eerder het reddingswerk bemoeilijkte. De regen vergroot de kans op overstromingen en modderstromen. Op verscheidene plaatsen zijn potentieel gevaarlijke meren ontstaan (foto) doordat aardverschuivingen rivieren hebben geblokkeerd. Ook zijn veel dammen in Sichuan verzwakt door de bevingen.

Terry excuseert zich voor gemiste penalty

De penalty die John Terry nam, had voor Chelsea de winst kunnen betekenen in de finale van de Champions League. Helaas voor de Londenaren miste Terry de penalty. De aanvoerder excuseert zich en is er stuk van.

“Het spijt me voor het missen van de penalty, waarmee ik mijn ploeggenoten, familie en vrienden de kans heb ontnomen om kampioen van Europa te worden”, aldus Terry op de website van de club.

De aanvoerder van The Blues is er kapot van dat hij de beslissende strafschop miste. “Fans, spelers, vrienden en familie hebben me allemaal geweldige steun gegeven en ik bedank ze daar voor. Velen vinden dat ik niet mijn excuses hoef te maken, maar ik ben een volwassen man en draag de verantwoordelijkheid voor het feit dat we niet hebben gewonnen.”

Terry gaat nog verder. “Die nacht in Moskou zal me altijd bijblijven. Ik heb het gevoel dat ik iedereen heb laten zitten en dat doet me erg pijn. Sinds het missen van die penalty slaap ik niet meer dan een paar uur. Steeds word ik wakker en dan hoop ik dat het een nare droom is geweest.”

Babel wist niet of bal over de lijn was

Ryan Babel kon niet met zekerheid zeggen of de bal gisteravond, tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Oekraïne (3-0), over de lijn was geweest. Het arbitrale kwartet promoveerde de inzet van de aanvaller echter tot goal, omdat de speler juichend weg liep.

"Zelf wist ik natuurlijk ook niet of de bal over de lijn was of niet", blikte Babel terug. De aanvaller wist in de 63e minuut een fraaie pass van Rafael van der Vaart over de doelman van Oekraïne heen te werken. Een verdediger werkte de bal weg, maar volgens de grensrechter was de bal over de lijn geweest.

Babel dacht dat het een doelpunt was en liet dit meteen merken door juichend weg te lopen. De aanvaller heeft inmiddels laten weten dat het pure intimidatie was. "Tsja, zulke dingen horen er bij hè," lachte de aanvaller van Liverpool. "Als ik zelf twijfel, neemt de grensrechter dat misschien over. Het moet gewoon lijken alsof je het zeker weet, dat speelt mee in de beslissing van de grensrechter."

De kans is groot dat Babel een plekje in de definitieve selectie van het Nederlands elftal heeft veroverd. "Of ik mijn koffers al gepakt heb? Nee, maar ik heb ze al wel alvast klaar gezet."

Pastoor volgt Verbeek naar Feyenoord

Alex Pastoor zal volgend seizoen als assistent-trainer van Feyenoord gaan fungeren en volgt hiermee het voorbeeld van Gert-Jan Verbeek, die de nieuwe trainer van de ploeg uit de Kuip wordt. De komende week zal worden gebruikt om over de de duur en inhoud van de overeenkomst te praten.

Pastoor, die Jong Feyenoord onder zijn hoede zal krijgen, begon zijn carrière als trainer bij de jeugd van AZ en vertrok in 2005 naar Turkije. Daar was hij verantwoordelijk voor het tweede team van Fenerbahçe. Sinds juni 2006 was hij de assistent van Verbeek bij SC Heerenveen. Zijn aflopende contract werd echter niet verlengd, waardoor hij een andere werkgever moest zoeken.

Pastoor is overigens niet de eerste die Verbeek naar Feyenoord volgt. Eerder werd al bekend gemaakt dat ook Bjorn Rekelhof naar Rotterdam-Zuid zal vertrekken. Bij SC Heerenveen vervulde hij de functie van conditietrainer.

Wereldrecord Guitar Hero III verbroken

Dacht jij binnenkort het wereldrecord aantal punten te kunnen verbreken in Guitar Hero III? Dan zul je nu nóg beter je best moeten doen. Het wereldrecord is namelijk verbroken. Het vorige wereldrecord stond op naam van ene Chris Chike, hij scoorde 880.920 punten. Dit record is verbroken door Daniel Johnson die met 890.971 punten maar liefst 10.051 punten over het oude record heen ging. Hij deed dit op de Xbox 360 met het moeilijkste nummer uit de game, Through the Fire and Flames van Dragonforce, op expert. Johnson deed mee aan een 24-uur marathon van Guitar Hero in Dallas. Het idee hierachter was om meer aandacht te vragen voor 'Education is Freedom', een liefdadigheidsinstelling. Guinness was hier uiteraard bij om de recordpoging van Johnson officieel te registreren.


So far awaaaayy...

[RG] Warm welkom voor Kuerten

Gustavo Kuerten is de tennisser met de laagste ranking die de komende week in actie komt tijdens Roland Garros. Toch kan de Braziliaan rekenen op een warm welkom in Parijs. In het verleden wist hij het Franse tennistoernooi drie keer te winnen.

Chronische heupklachten zorgden er echter voor dat hij geen verdere successen zou behalen. Momenteel staat hij op plaats 1140 en neemt hij met een wildcard aan Roland Garros deel. Kuerten speelt zondagmiddag op het Court Philippe Chatrier tegen Paul-Henri Mathieu uit Frankrijk.

Van Basten: "Spanje grootste titelkandidaat"

Volgens Marco van Basten zou niet wereldkampioen Italië, vice-kampioen Frankrijk of topfavoriet Duitsland het EK voetbal winnen. Spanje zou volgens de bondscoach van het Nederlands Elftal de meeste kans maken. Dit was zaterdag in het programmaboekje van de oefeninterland tegen Oekraïne (3-0) te lezen.

Van Basten kreeg ook de vraag voorgelegd welk land favoriet voor de EK-titel is. Het antwoord van de bondscoach was duidelijk. "Spanje. Technisch zeer vaardig en veel goede voetballers die in de grote Engelse en Spaanse competities spelen. Ook al heeft Spanje, net als wij, in het verleden weinig gewonnen, toch zie ik die ploeg ditmaal ver komen."

Toch zou de Spaanse ploeg niet de enige favoriet zijn. "Naast Spanje heb je natuurlijk altijd de grote namen als Duitsland, Italië en Frankrijk, maar dat spreekt voor zich", aldus Van Basten.

Tegenvallende kijkcijfers voor songfestival

Het is algemeen bekend dat de populariteit van het Eurovisiesongfestival in de afgelopen jaren is gedaald. Uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek blijkt dat gisteren slechts 750 duizend mensen naar de finale hebben gekeken. De finale van het songfestival werd gewonnen door Rusland.

De vroege uitschakeling van Nederland speelde ongetwijfeld een rol, maar er stond ook een oefeninterland van het Nederlands elftal op het programma. Nederland-Oekraïne werd op SBS6 uitgezonden en trok bijna twee miljoen kijkers.

'Breuk Giel en Marisa door werklust'

De breuk tussen 3FM-jock Giel Beelen en Arrow-Classic Rock Dj Marisa Heutink komt omdat Giel een workaholic is. Dat zeggen ingewijden tegen de Telegraaf. Vrijdag werd bekend dat de twee na een jarenlange relatie uit elkaar zijn gegaan. Beelen zou amper thuis zijn en dat gaf dan weer spanningen.

Een ingewijde zegt: "Zij zag het leven met Giel niet meer zitten. Ze wilde vertrekken voor er baby’s kwamen." Beelen heeft naast zijn ochtendprogramma ook een show in de nacht van vrijdag op zaterdag, is wekelijks sidekick bij DWDD en heeft een eigen tv-show. Voor dat laatste ondergaat Beelen extreme opdrachten, zoals gevoerd worden als een gans, levend begraven worden en ontvoerd en ondervraagd worden.

Beelen, die zich ooit in een uitzending liet pijpen door een Poolse hoer, besprak zijn liefdesleven dagelijks met zijn luisteraars, iets waar Marisa ook niet van gecharmeerd was. Ook mocht hij haar niet meer live in de uitzendingen wakkerbellen, wat hij uiteraard meteen aan Nederland vertelde. De twee trouwden drie keer maar nooit voor de Nederlandse wet. Marisa heeft naar verluidt hun huis in Haarlem inmiddels verlaten.

 (c) FOK!
Giel en Marisa, toen er nog wat te lachen viel

Binnenkort gratis Army of Two DLC

Deze week heeft EA Montreal bekend gemaakt dat er gratis downloadable content komt voor Army of Two. Wanneer de DLC verschijnt, of wat er precies in zal zitten is nog niet bekend. Fans zitten al een tijdje te wachten op nieuwe campaign-maps. Verwacht wordt dat EA Montreal hier naar luistert.

Electronic Arts heeft aangekondigd dat ze zich willen gaan richten op originele games met nieuwe IPs. Een van de eerste games die in deze categorie uitkwam, was Army of Two. Een game waarin je perfect met je team-maat moet samenwerken om verschillende missies tot een goed einde te brengen.

Coulthard vijf startplaatsen achteruit

David Coulthard zal vanmiddag vanaf de vijftiende plek starten in Monaco. De Schot zei dat zaterdagavond tegen Adam Cooper, een Engelse F1-journalist.

Hierdoor zullen Timo Glock, Jenson Button, Nick Heidfeld, Kazuki Nakajima en Rubens Barrichello opschuiven ten opzichte van hun kwalificatiepositie. De monteurs bij Red Bull Racing hebben na de crash zaterdag van hun veteraan de wagen weer compleet opgebouwd. Wel moesten ze de versnellingsbak vervangen. En daardoor krijgt DC dus vijf plaatsen straf.

Het team van Coulthard en de FIA bevestigen nog niet dat er een straf is uitgedeeld aan de Red Bull-coureur. De Oostenrijkse renstal dacht door het opbouwen van de wagen een penalty te ontlopen. Namelijk die voor het starten in de reservewagen. Doet een coureur dat dan moet je starten vanuit de pitstraat. Coulthard weet als geen ander hoe je in Monaco klem kan zitten en mede daarom moesten de monteurs keihard werken.

In 2001 zat Coulthard (toen nog McLaren) een hele lange tijd vast achter Enrique Bernoldi, die voor Arrows reed. Dat was trouwens ook de race waarin Jos Verstappen liet zien dat inhalen in Monaco wel kan.

Monaco in de regen

Volgens de laatste buienradarbeelden wordt het een natte race in Monte Carlo vanmiddag. Eerder berichtten we al dat het mogelijk zou gaan regenen, nu ziet het ernaar uit dat de hemelsluizen ook daadwerkelijk open gaan.

Niet iedere F1-coureur is hier even blij mee. Is het al niet makkelijk om in de straten van het kleine staatje Monaco de wagens op de baan te houden, met regen en zonder traction controle wordt het een bijna onmogelijke opgave om niet in de vangrails te belanden. Het zal blijven regenen tot maandagmorgen, waarbij de temperatuur niet boven de 18 graden uitkomt.

Shaun White Snowboarding in de maak bij Ubisoft

Het is al lang geleden dat er een snowboard-game is uitgebracht, de laatste dateert al van 2 december 2005. Amped 3 was één van de launchtitels van de Xbox 360 en sindsdien is er geen enkele snowboard-game uitgekomen. Daar komt echter verandering in, Ubisoft zal namelijk op de Ubidays haar eigen snowboard-game tonen: Shaun White Snowboarding.

De juli-editie van de Official Xbox Magazine heeft een coverview van de Shaun White-game. Tijdens de Ubidays, die aankomende woensdag en donderdag plaatsvindt, krijgen we echter veel meer te weten over de game. Denk aan gameplaybeelden, screenshots en info.


Ferguson nog maximaal drie jaar door

Na eerdere pogingen van Alex Ferguson waarin hij aangaf met pensioen te gaan, geeft de Schot nu aan echt te gaan stoppen. Binnen drie jaar legt hij zijn functie neer bij Manchester United.

Ferguson zit al ruim 21 jaar bij de Reds en is daar dan ook niet weg te denken. Zelf vindt die het echter over drie jaar genoeg geweest. “Ik zal hier niet meer dan uiterlijk drie jaar hoofdtrainer zijn. Zonder twijfel. Dat kan ik je garanderen”, zegt de coach. “Ik weet dat ik het moeilijk zal vinden om het trainersschap bij United op te geven. Ik zou het op dit moment ook niet kunnen.”

Ferguson was dit seizoen een tevreden coach. Na het binnenhalen van de landstitel in de Premier League is het de Schot ook gelukt om de Champions League te winnen. De titel Meest succesvolle Britse trainer, is dan ook meer dan terecht op de goede plek, bij Sir Alex Ferguson.

Dennis: "Wij kunnen winnen"

Vorig jaar was het Fernando Alonso die in Monaco won. Ron Dennis gelooft nog altijd dat ook dit jaar een McLaren de race in het Vorstendom zal winnen.

Lewis Hamilton zal van de derde en Heikki Kovalainen van de vierde stek starten in de nauwe straten van Monte Carlo. "Het was een spannende kwalificatie. De tijden van de coureurs vooraan zaten heel dicht bij elkaar. Natuurlijk hadden we liever op pole position gestaan, maar we denken dat we er goed voor staan voor de race, wat betreft onze strategie, onze consistentie en onze snelheid," aldus Dennis, teambaas van McLaren Mercedes.

"Het kan je race ruïneren als je in Monaco met iets te weinig brandstof van start gaat. En het is heel verleidelijk om die fout te maken. Als we een goede start hebben en langer door kunnen rijden, maken we een goede kans op de zege."

Eindelijk weer een Day of Defeat: Source update

Goed nieuws voor de Day of Defeat (Source) veteranen! Na bijna twee jaar zonder aanpassingen of fixes zal het in september 2005 verschenen Day of Defeat: Source eindelijk weer een update krijgen.
Er werd al langer gesproken over een aankomende verbetering van de CoF (Cone of Fire) zodat deze meer overeenkomsten zou krijgen met de vorige versie van DoD op de Half Life 1 engine, maar nu is het dan eindelijk zo ver.

Er is inmiddels een beta voor de komende patch aan de gang, deze is open voor iedereen die Day of Defeat: Source heeft. De veranderingen in de beta zijn als volgt:

Changes in this update:

- added Dod_Palermo, updated map based on Dod_Salerno by Insta
- added Steamworks features, including achievements and player avatars
- added Nemesis and Revenge
- added Freeze Cam
- friendly players no longer collide with each other
- many particle systems have been improved
- changed the algorithm for bullet spread to be more like the original Day of Defeat
- reduced Garand recoil
- View position is now adjusted when zoomed with rifles and sniper rifles to help with player visibility around corners

Planned changes not in this update:

- Per-player stats linked to Steam Community
- many map exploit fixes

Om de update te installeren moet je simpelweg naar je 'Games'-lijst gaan in Steam, daar zal een nieuwe game verschenen zijn, "Day of Defeat: Source Beta".Met dank aan NoizEkick voor het herschrijven van het bericht.

Eerste pole sinds 2000 voor Ferrari

In 2000 kwam het voor het laatst voor dat er een Ferrari op pole stond in Monaco. Felipe Massa zorgde dat de Italianen er weer staan, naast hem zal Kimi Räikkönen staan.

Teambaas Stefano Domenicali was uiteraard erg tevreden. "Een volledig rode eerste startrij, meer hadden we ons niet kunnen wensen van deze kwalificatie. In de afgelopen weken hebben we al geroepen dat we de problemen die we in de afgelopen jaren in deze race hadden, zouden aanpakken. Nu hebben we vast de eerste vruchten van ons harde werken geplukt. De kwalificatie is erg belangrijk in Monaco, maar de punten worden natuurlijk pas op zondag verdeeld. We verwachten een lastige race, met daarin een belangrijke rol voor het weer."

De laatste keer dat Ferrari kon feesten om een overwinning, in Monaco, was in 2001 toen Michael Schumacher won.

Duikers achtergelaten op volle zee

Twee duikers hebben meer dan twintig uur hulpeloos op zee gedobberd. De kapitein die de Amerikaanse vrouw en de Britse man had gedropt, was namelijk vergeten hen weer op te pikken. Pas bij terugkomst in de haven kwam de beste man erachter dat hij twee duikers minder aan boord had dan op de heenweg.

Nadat de Australische kustwacht massaal op de been was zijn de twee gisterochtend weer teruggevonden. De duikers waren maar liefst ruim dertien kilometer afgedreven.

Volgens de Australische media is het een wonder dat het duo het hachelijke avontuur heeft overleefd. In de wateren rond Whitsunday Islands wemelt het namelijk van de haaien. Tien jaar geleden overkwam een Amerikaans echtpaar hetzelfde, maar van hen is nooit meer een spoor teruggevonden.

Honda niet blij

Zowel Jenson Button als Rubens Barrichello staan er niet zo goed voor vanmiddag. De Honda-coureurs staan twaalfde en vijftiende op de startgrid in Monaco.

Nadat David Coulthard crashte hingen er gele vlaggen waardoor bijna iedereen zijn laatste snelle ronde moest afbreken zo ook Button en Barrichello. "We hebben tijdens de kwalificatie nog aan de balans moeten werken, omdat ik last van onderstuur had in de snellere bochten", aldus Button, die zelf in 2003 op bijna gelijke wijze de baan verliet als Coulthard gisteren. "Tijdens mijn laatste run voelde de auto goed en was ik in de eerste sector al twee tienden sneller. Maar toen ik in de tweede sector aankwam, waren er gele vlaggen voor Coulthard, waardoor ik mijn tijd niet meer kon verbeteren. Het is jammer dat we de top tien niet hebben gehaald."

Na afloop van de kwalificatie onderzocht de wedstrijdleiding nog een incident tussen Sutil en Barrichello maar daarover is nog niets bekend. De Braziliaan is met de vijftiende plek niet blij, maar het kan misschien nog erger voor hem worden. "Het tweede deel van de kwalificatie verliep erg teleurstellend. Mijn eerste run werd verpest door mijn verkeer en tijdens mijn tweede run waren er gele vlaggen. Dit was erg jammer, want onze wagen was competitief genoeg om mee door te kunnen gaan naar Q3. Het zal een zware race worden vanaf de vijftiende plek."

Mourinho en Chelsea in gesprek

Chelsea lijkt een oudgediende terug te halen als coach. Volgens Britse media zou José Mourinho terugkeren als coach van Chelsea. De banden met Roman Abramovic zijn zodanig hersteld dat er zelfs vriendschappelijk gesprekken tussen de heren gevoerd worden. Ondertussen blijft Mourinho Avram Grant bekritiseren.

Grant zei na het behalen van de Champions League-finale: "Je kan wel zien wie echt de 'Special One' is." Een aanval op zijn bijnaam die Mourinho dwars lijkt te zitten, want na een prijsloos seizoen oordeelt Mourinho keihard."In mijn filosofie is het een erg slecht seizoen geweest. Want bijna betekent dat je verslagen bent."

"Chelsea won bijna de Carling Cup, bijna de Champions League en bijna de Premier League. Bijna is niets. Na twee titels per seizoen in de laatste drie jaar, waren er dit jaar nul. Dat betekent dat het een slecht seizoen was. Misschien in de filosofie van een 'loser' is het een goed seizoen, maar dat is zijn mening", aldus Mourinho, volgens The Sun doelend op Grant.

[GP2] Tung tevreden

Ho-Pin Tung heeft in Monaco tijdens beide GP2-races punten behaald. Voor de Chinese Nederlander betekende dat zijn eerste punten van 2008.

In de hoofdrace werd Tung nog zevende maar in de sprintrace was de tweede stek zijn deel. Dat was ook de plek waar hij gestart was, want de eerste acht van de hoofdrace begonnen in omgekeerde volgorde aan de sprintrace. Toch was de 25-jarige coureur niet tevreden over de auto. "Het was een lange race, maar ik wist de situatie goed onder controle te houden. Bij de start behield ik de tweede plek, en dat bleef ook zo na de safety carsituatie. De auto presteerde helaas niet zo goed als gehoopt, maar hij was goed te besturen, waardoor ik Parente tot het einde van de race inderdaad achter me wist te houden", aldus Tung. "Ik ben erg blij dat ik dit geweldige resultaat in Monte Carlo heb kunnen halen. Ik wil iedereen die mijn carrière heeft gesteund bij deze bedanken."

Teamgenoot Mike Conway had vrijdag nog veel pech, in de laatste ronde kreeg hij een tik waardoor hij achtste werd. Maar vanaf pole ging alles helemaal goed gisteren. "Ik ben natuurlijk verschrikkelijk blij met mijn eerste overwinning in de GP2. Het is geweldig dat dit kwam na de teleurstelling van de hoofdrace", aldus de 24-jarige Conway. "Vanaf de start verliep alles perfect en ik wist de race goed te contoleren. De auto was ook heel perfect en ik denk dat het resultaat van vandaag ons wat meer zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen geeft."

Na zes races staat Tung met zeven punten twaalfde in de stand, Conway heeft tien punten en vindt zichzelf terug op de tiende plaats in de ranking.

Kotsend miljonair worden

Zo, na 20 maanden zit de Gouden Kooi erop. Ik moet zeggen dat ik werkelijk geen een aflevering heb gezien. Toch ken ik de Gouden Kooi en de bewoners, althans een paar. Natasia, de vrouw van Bokito, was natuurlijk het bekendst. Haar kinderen noemden Gordon een homo, haar vriend ging er vandoor met de huisraad en ze kon verschrikkelijk hard schreeuwen. Huub is een soort psychopaat die achter dikke tralies moet en Jaap werd bekend als kotsende terrorist.

[NHL] Red Wings winnen eerste duel

De Detroit Red Wings hebben het eerste duel in de finale van de Stanley Cup gewonnen. In eigen huis werden de Pittsburgh Penguins met 4-0 verslagen.
In de Joe Louis Arena zagen ruim 20.000 mensen dat de Red Wings in de eerste periode nog niet konden overtuigen. Sterker nog, een aantal goede reddingen van doelman Chris Osgood waren nodig om niet op achterstand te komen. In de tweede periode brak Mikael Samuelsson de ban door in de dertiende minuut geheel op eigen houtje de 1-0 aan te tekenen. Voor Samuelsson pas zijn derde goal in de play-offs. Op zijn vierde hoefte hij echter niet lang te wachten. In de tweede minuut van de derde periode profiteerde hij optimaal van chaos in de verdediging van de Penguins, 2-0. In de slotminuten maakten Daniel Cleary (shorthanded) en Henrik Zetterberg (powerplay) er nog 4-0 van.

Ondanks de 'shutout' voor Detroit goalie Chris Osgood, had hij voldoende te doen. "Pittsburgh startte erg sterk in de eerste periode, en ze hadden een aantal goede kansen. Wij werkten een aantal man-minder-situaties goed weg, waardoor we eigenlijk in de wedstrijd bleven. Na de eerste periode staken we onze koppen bij elkaar en speelden we weer ons eigen spelletje." Penguins-speler Sidney Crosby was vol lof over de Red Wings: "Het is een erg goed team, ze spelen enorm sterk. Ik denk niet dat we dachten dat het makkelijk ging worden hier, en dat blijkt."

De tweede wedstrijd in de 'best-of-seven'-series wordt maandagavond lokale tijd gespeeld. De Red Wings zijn dan opnieuw de gastheren.

Grote brand in voormalige disco in Kerkrade

In een voormalige discotheek Bel Air aan de Hoofdstraat in Kerkrade is zondag omstreeks 07.45 uur een grote brand uitgebroken. Het pand stond leeg en stond op de lijst om gesloopt te worden. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Bij de brand was sprake van veel rookontwikkeling, waardoor omwonenden het advies hebben gekregen om deuren en ramen voorlopig gesloten te houden. Uit metingen is niet gebleken dat de rook schadelijk is. De brandweer had het vuur omstreeks 09.45 uur onder controle.

De oorzaak van de brand is volgens de woordvoerder nog niet bekend.

Russische winnaar Songfestival ziet droom uitkomen

Dima Bilan is dolblij dat hij zaterdagavond de 53e editie van het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. "Mijn eigenlijke naam is Victor", vertelde de Rus na afloop van het liedjesfestijn in de Servische hoofdstad Belgrado. "Dat staat voor Victory, overwinning. En zo voel ik het ook: het is ongelooflijk."

De 26-jarige Rus, die het Europese publiek voor zich won met het nummer 'Believe', liet weten dat het niet gemakkelijk was om te winnen. "Er deden dit jaar zo veel landen mee", vertelde hij. "Mijn team heeft me de hele tijd bijgestaan en dat was niet altijd even gemakkelijk. Maar we bleven geloven in elkaar. En hoewel er mensen zeiden: 'je kunt een rivier niet twee keer nemen', is het ons dus toch gelukt." Twee jaar geleden werd de donkerharige zanger op het Songfestival nipt verslagen door de Finse hardrocksensatie Lordi.

Bilan is bezig een album op te nemen in zowel het Russisch, Engels als Spaans. Hij werkt samen met de Amerikaanse topproducer Timbaland en zijn team. "Ze hebben het erg druk, maar de award voor het beste liedje gaat naar Jim Beanz", riep de zanger.

Vanaf woensdag reist Dima Bilan ruim een week langs acht Europese landen op de Winner's Victory Tour. Vanuit Rusland gaat de reis naar Finland, Zweden, Noorwegen, Ierland, Engeland, België en Frankrijk, om af te sluiten in San Marino, dat dit jaar voor het eerst meedeed aan het evenement.

Colombia bevestigt dood FARC-oprichter

De oprichter en belangrijkste commandant van de linkse Colombiaanse rebellenbeweging FARC, Manuel Marulanda, is dood. Dat maakte de Colombiaanse admiraal David Moreno vannacht bekend.

Eerder hadden regeringsbronnen het nieuws al laten doorschemeren. Marulanda, ook bekend als Tirofijo (Trefzeker), zou 77 jaar zijn geworden. Colombiaanse media meldden dat Marulanda is overleden aan een infarct. Maar in het gebied waar hij zich op zou houden heeft de Colombiaanse luchtmacht onlangs ook zwaar gebombardeerd.

De Colombiaan vocht meer dan veertig jaar tegen de staat vanuit kampen in de jungle en de bergen. De rebel richtte de extreem linkse Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) in de jaren '60 op als een groep die vocht voor sociale rechtvaardigheid.

Peter R. de Vries spreekt met vader verdachte

Als zijn zoon schuldig is, mogen ze hem opsluiten en tbs geven. Dat zegt de vader van Ronald P., de nieuwe verdachte in de Puttense moordzaak, in een interview met Peter R. de Vries dat vanavond wordt uitgezonden op SBS6.

Dat fragment was al even op televisie te zien, vanavond wordt het hele interview uitgezonden. Ook praat De Vries met Wilco Viets en Herman Dubois, die onterecht werden veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius. De 'twee van Putten' geven samen met hun advocaat Geert-Jan Knoops in het programma van De Vries commentaar op de zaak. De vader van Ronald P. heeft in het bijzijn van De Vries ook gesproken met Viets en Dubois. Volgens De Vries was dat een emotionele ontmoeting.

Ook voormalig hoofdcommissaris Jan Blaauw, die zich samen met Peter R. de Vries jarenlang vastbeet in de zaak, is van de partij.

[GP2] Bakkerud ongedeerd

Het is nog niet het jaar van Christian Bakkerud. In Turkije miste hij de races door een rugblessure en gisteren vloog hij door de lucht in Monaco, wat betekende dat hij al snel klaar was.

De Deen vloog over Andreas Zubers bolide heen maar liep gelukkig geen letsel op. "Dit was natuurlijk niet echt wat ik van de race had gehoopt, maar dit hoort nou eenmaal bij een Monaco. Zuber stond op de grid achter me, maar hij had een erg goede start. Hij moest daarna voor andere auto's uitwijken, waardoor ik moest liften en mijn grip verloor. Ik kon hem niet meer ontwijken en ik vloog de lucht in."

"Gelukkig landde ik niet met vier wielen tegelijk, want zo'n impact zou nogal desastreuze gevolgen voor mij kunnen hebben", aldus de 23-jarige coureur van Super Nova. "Ik voel gelukkig geen pijn, dus het lijkt erop dat ik er ditmaal goed vanaf ben gekomen. Ik geef ook niemand de schuld van wat er gebeurd is, het was gewoon een simpel race-incident Ik kijk nu uit naar 8 juni, wanneer ik tegen een F16-vliegtuig zal racen."

[NBA] Boston neemt leiding in serie

De Boston Celtics wonnen de uitwedstrijd tegen de Detroit Pistons. De Celtics hadden in de play-offs vaak moeite met uitwedstrijden maar eindelijk lijkt het tij te keren. De Pistons werden met 80-94 verslagen.

Kevin Garnett was de grote man aan de kant van de Celtics. De power forward, die van de Minnesota Timberwolves overkwam, scoorde 22 punten, pakte dertien rebounds en gaf zes assists. Paul Pierce, de oudgediende van de Celtics, moest het doen met elf punten, vier rebounds en twee assists. De schutter Ray Allen kwam tot veertien punten, zes assists en zes rebounds.

Richard Hamilton probeerde zijn ploeg, de Pistons, doorheen te slepen maar er was weinig ondersteuning in het offensief. Hamilton was topscorer van de wedstrijd met 26 punten, twee assists en twee rebounds. De point guard Chauncey Billups stelde teleur met maar zes punten, vier assists en drie rebounds. De Celtics hebben nu een 2-1 voorsprong in de series en de volgende wedstrijd is op maandagavond.

Jack Thompson zit in de problemen

De rechtbank van Florida is het zat. De vele aanklachten en aangespannen rechtszaken van advocaat Jack Thompson worden al een tijdje niet meer op prijs gesteld en deze keer is het Thompson zelf die aangeklaagd wordt.

Volgens 'the State of Florida' heeft Thompson 27 van de 31 gedragscodes van het Amerikaanse rechtsysteem gebroken. Zo zou Jackie gelogen hebben in de rechtszaal, dingen hebben gezegd en acties hebben ondernomen met als enige reden het dwarszitten en beschamen van andere partijen en heeft hij oneerlijk zijn krachten als advocaat gebruikt. Alleen de brieven naar de moeder van Take-Two opperhoofd Strauss Zelnick hebben al gezorgd voor een flink aantal overtredingen. We weten niet of de brief van Nebo die naar de moeder van Thompson was gestuurd eindelijk iets heeft wakker geschud in Florida, of dat het iets anders is geweest.

De hoorzitting tegen Jack Thompson heeft totaal negen dagen geduurd. Het complete rechtbankverslag bestaat uit vier delen die totaal maarliefst 1700 pagina's tellen. Daar komen nog eens 2400 pagina's aan opgenomen verklaringen bij, dus er zijn meer dan 4000 pagina's tegen Jack Thompson. De rechtbank van Florida is momenteel aan het onderzoeken of Thompson ook daadwerkelijk schuldig is aan bovengenoemde feiten. Zou het einde oefening zijn voor Jackieboys carrière als advocaat?

Psychocow ook bedankt voor het submitten van dit nieuws.

Van Basten tevreden

Na afloop van de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Oekraïne was bondscoach Marco van Basten tevreden over het vertoonde spel.

"Ik denk dat we bij vlagen goed gespeeld hebben. We moeten er echter wel rekening mee houden dat we een tegenstander hadden die zich niet aan het voorbereiden is op het EK. Het kon bij ons ook wel allemaal een tikkeltje agressiever”, aldus Van Basten die nog niets wilde zeggen welke spelers zullen afvallen voor het Europees Kampioenschap. Uiterlijk woensdag moet hij zijn definitieve lijst met twintig veldspelers en drie keepers inleveren bij de UEFA.

Harry Potter-acteur doodgestoken

Rob Knox, een acteur die in de nieuwe Harry Potter te zien zal zijn, is gisteravond doodgestoken tijdens een avondje stappen in Londen. Voor het pand van de Metro Bar ontstond een ruzie waarbij de dader twee messen trok. Het is de veertiende tiener die dit jaar in Londen wordt vermoord.

De achttienjarige Knox is in The halfblood Prince is te zien als Marcus Belby. Volgens de Britse pers probeerde Rob zijn jongere broer Jamie te beschermen en werd zelf dodelijk getroffen door een mes. De 21-jarige dader kon ter plaatse worden overmeersterd en aangehouden. De nieuwe Harry Potter-film zal in november uitkomen.

Hull City naar Premier League

Voor het eerst in hun 104-jarige geschiedenis speelt Hull City volgend seizoen in de Engelse Premier League. De 39-jarige veteraan Dean Windass zorgde er gisteren met een spectaculaire volley voor dat zijn club, en niet Bristol City, volgend seizoen op het hoogste Engelse niveau speelt.

Minder dan 10 jaar geleden speelde Hull nog in League Two (de vierde afdeling) en moest men gedwongen het totaal verwaarloosde Boothferry Park stadion verlaten. Vorig seizoen nog knokte de club, succesvol, tegen degradatie.

Onder leiding van manager Phil Brown wist de club echter op te krabbelen, en gisteren kreeg het op Wembley de bekroning met de 15de goal van het seizoen van Windass.

Honderden illegale immigranten bereiken Italië

De Italiaanse kustwacht heeft gisteren ongeveer 350 illegale immigranten onderschept bij het zuidelijke Italiaanse eilandje Lampedusa. Zij kwamen in zeven boten aan bij het eilandje in de Middellandse Zee, tussen Tunesië en Sicilië.

Negentien anderen werden opgepakt in drie kleine bootjes bij Sardinië. Duizenden immigranten, vooral uit Afrika, proberen elk jaar in bootjes Italië of Spanje te bereiken. De nieuwe rechtse regering van premier Silvio Berlusconi wil strengere maatregelen nemen tegen immigranten.

Aardbeving zaait paniek in Bogota

Een aardbeving van 5,5 op de schaal van Richter heeft gisteren paniek gezaaid in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Inwoners renden verschrikt de straat op, maar er zijn geen berichten over slachtoffers. Wel raakten sommige gebouwen in de miljoenenstad licht beschadigd.

Ook president Alvaro Uribe werd tijdens een bijeenkomst in het zuidwesten van het land door de aardbeving verrast. Het epicentrum van de beving lag ruim 50 kilometer ten zuidoosten van Bogota op tien kilometer diepte. Columbia ligt in een gebied waar zich geregeld aardbevingen voordoen. Tijdens een sterke schok in 1999 kwamen bijna 1200 mensen om.

Consumentenbond: uitleg onlinepooltjes kan beter

De Consumentenbond onderzocht in aanloop naar het EK-voetbal voetbalpools op internet. De conclusie is dat van de tien onderzochte pools slechts vier sites het predikaat 'goed' krijgen waar het gaat om uitleg op de site.

Verder keek de bond naar de kosten, of er prijzen te winnen zijn of de site subpools kent en wat de mogelijkheden zijn. Zo kan op sommige sites alleen de einduitslag voorspeld worden en geven andere sites ook mogelijkheden om bijvoorbeeld op de ruststand te gokken.

Alleen de sites ekpoultje.nl, voetbalpoules.nl, pool2008.nl en deonlinevoetbalpool.nl kregen een voldoende voor de uitleg op de site. Flexvoetbal.nl, nl.eurocup2008.nl en mijnekpoule.nl hebben de meeste mogelijkheden om punten te verdienen. Op drie van de onderzochte sites zijn prijzen te verdienen.

Capello haalt doelman vierde divisie bij selectie

De bondscoach van Engeland, Fabio Capello, heeft een doelman uit de League Two, het vierde Engelse profniveau, aan zijn selectie toegevoegd voor een tournee door de Verenigde Staten. De twintigjarige Joe Lewis van Peterborough is de vervanger van de geblesseerde Chris Kirkland.

"Dit is fantastisch nieuws voor Joe en Peterborough," aldus de sportief directeur van de club, Barry Fry. "Het wordt een onvergetelijke ervaring voor hem."

Engeland speelt woensdag tegen Verenigde Staten en op 1 juni tegen Trinidad en Tobago. Capello overweegt om de negen spelers van Champions League-finalisten Chelsea en Manchester United na de eerste wedstrijd al met vakantie te sturen.

Engeland wist zich niet te plaatsen voor het Europees Kampioenschap aankomende zomer.

Olympique Lyon pakt de dubbel

Olympisch Lyon heeft in een weinig attractieve wedstrijd de Franse Beker gewonnen. Olympique won in het Stade Saint-Denis na verlenging met 1-0 van Paris Saint-Germain door een doelpunt van Sidney Govou. Het team van trainer Alain Perrin won dit seizoen ook al de landstitel.

Het is voor Lyon de vierde maal dat ze Coupe de France winnen, na 1964, 1967 en 1973. PSG veroverde eerder dit seizoen de Coupe de la Ligue, hierdoor spelen ze volgend seizoen in het UEFA Cup-toernooi.

Warez binnenkort verleden tijd?

Piracy begint steeds grotere vormen aan te nemen. Er zijn zelfs al een hoop gamedevelopers die niet meer voor de PC willen ontwikkelen omdat op de PC zoveel games gedownload worden, dat ze er niet genoeg mee kunnen verdienen.

Bushnell, founder van Atari is iets positiever en denkt dat het mogelijk is dat over een paar jaar het downloaden van games verleden tijd zal zijn door een speciale chip die in steeds meer computers komt. Deze chip kan informatie in het geheim coderen. Dit zorgt er dus voor dat hackers dit niet meer kunnen lezen waardoor ze het niet kunnen kraken en de informatie op internet zetten.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat deze Trusted Platform Module chips in genoeg computers zitten om helemaal over te schakelen naar dit systeem.

Birma overweegt toelaten hulpverleners

Birma (Myanmar) overweegt buitenlandse hulpverleners toe te laten om de slachtoffers van de cycloon Nargis bij te staan. Dit zei premier Thein Sein van het al decennia door militairen geregeerde land bij de opening van een donorconferentie. "De regering is bereid groepen die zijn geïnteresseerd in herstel en wederopbouw toe te laten afhankelijk van de prioriteiten en de noodzakelijke werkzaamheden,'' aldus Thein Sein.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, zei vandaag dat "het regime in Birma de noodzaak inziet om snel hulp te bieden, Ik hoop dat hun aarzelingen snel tot het verleden behoren, (..) ik hoop dat deze crisis op een keerpunt is aangeland,'' aldus Ban Ki-moon op de donorconferentie in Yangon. Eerder sprak hij met juntaleider Than Shwe.

De militaire junta heeft sinds de cycloon begin mei de delta van de rivier de Irrawaddy trof, veel buitenlandse hulpverleners buiten de deur gehouden. De heersers hebben ook de omvang van de ramp gebagatelliseerd om pottenkijkers zoals hulpverleners te weren. Er was wel veel geld nodig voor de wederopbouw, maar noodhulp voor de slachtoffers was niet meer nodig, suggereerde het regime eerder. De donorconferentie moet geld bijeenbrengen voor de hulpverlening. Ongeveer vijftig landen stuurden een delegatie naar het land. Birmaneese functionarissen spraken over 52 deelnemende landen en 24 organisaties, waaronder hulpinstanties van de Verenigde Naties. Het militaire regime van Birma hoopt bijna 6,5 miljard euro bijeen te krijgen.

Van Basten verrast Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst was verrast dat hij gisteren in de oefenwedstrijd tegen Oekraïne moest starten op de linksbackpositie.

"Dat was wel even omschakelen, het is al een jaar geleden dat ik voor het laatste daar speelde." aldus de Feyenoorder die het afgelopen jaar altijd als middenvelder speelde, zowel bij Oranje als bij Feyenoord. "De bondscoach wilde iets uitproberen. Als het voor het elftal beter is als ik linksback sta, sta ik gewoon linksback. Oekraïne speelde zonder echte rechtsbuiten, dus ik kon lekker aanvallend spelen en er een paar keer overheen komen. Ik zie deze positie ook niet als een degradatie. Het is wel een omschakeling, maar ik vind het niet vervelend.”

Oranje won gisteren met 3-0. "Dit geeft vertrouwen richting het EK. Er speelden veel jongens die al een poosje stil stonden, zo'n wedstrijd kunnen we goed gebruiken."

Medaille voor voormalig SS-arts

De vakvereniging voor Duitse internisten (BDI) heeft een voormalige naziarts met haar hoogste onderscheiding geëerd. De ex-SS'er Hans-Joachim Sewering (92) kreeg de medaille voor diens jarenlange inzet voor zijn beroepsgroep, meldden Duitse media.

Sewering was als medicus in een ziekenhuis bij Dachau betrokken bij het naziprogramma voor de vernietiging van als minderwaardig beschouwd leven. Volgens documenten zou hij zeker een gehandicapt meisje de dood hebben ingestuurd. Sewering was vanaf november 1933 lid van de SS. Het jaar daarop trad hij in de nazipartij NSDAP. Ondanks eerdere aantijgingen, spreekt hij elke betrokkenheid bij de moorden tegen. Een Amerikaans-joodse organisatie acht hem verantwoordelijk voor de dood van negenhonderd kinderen.

Vandaag is het Dag van het Park

Maar liefst tweehonderd parken in Nederland staan vandaag bol van de activiteiten tijdens de Dag van het Park. De meer dan zestig deelnemende gemeenten willen hiermee deze recreatieve plekken in de buurt onder de aandacht brengen van hun inwoners.

Initiatiefnemer de ANWB riep de dag in het leven om het groen in de stad meer te benadrukken. De aftrap voor de vierde editie van de Dag van het Park vindt om 13.00 uur plaats in Amsterdam, in het Cultuurpark Westergasfabriek. Hier kunnen bezoekers al vanaf 's ochtends vroeg terecht voor bijvoorbeeld een vroege vogelexcursie en andere rondleidingen. Kinderen kunnen er onder meer dieren kijken, boomklimmen en kanovaren.

Ook in Rotterdam komen de picknickmanden tevoorschijn. In het Zuiderpark wordt een poging gedaan om het Nederlands record picknicken te verbreken. Hier vinden onder meer optredens plaats van Glennis Grace en Yes-R. In andere parken in het land vinden eveneens de hele dag tal van activiteiten plaats. Zo doen onder meer Maastricht, Nijmegen, Arnhem, Den Haag, Amstelveen, Deventer, Haarlem, Maarssen, Vlaardingen en Zwolle mee. Op de website www.dagvanhetpark.nl is te zien wat er precies te doen is.

Ajax gaat samenwerken met VU

De Vrije Universiteit gaat samenwerken met Ajax. De faculteit Bewegingswetenschappen gaat programma's ontwikkelen op het gebied van onder andere spiertraining en coaching. De VU heeft dat bekendgemaakt.

Ajax wil in het sportpark De Toekomst een 'innoverend, toonaangevend voetbalkennisinstituut' vestigen, het Ajax Football Centre. Dat gebeurt in het kader van de professionalisering van de jeugdopleiding. "Het VU medisch centrum werkt al samen met Ajax, onder andere op het gebied van blessurebehandeling van de spelers", heeft Merlijn Draisma, adviseur van het college van bestuur van de VU, laten weten.

De faculteit Bewegingswetenschappen heeft op het gebied van spiertraining en coaching veel kennis in huis. Al meer dan twintig jaar verricht de faculteit onderzoek in de schaatswereld. De klapschaats was een belangrijk product van dat onderzoek.

Het idee voor samenwerking ontstond toen collegevoorzitter René Smit Ajax-voorzitter (en VU-afgestudeerde) John Jaakke ontmoette. Jaakke is onlangs opgestapt als voorzitter, maar volgens Draisma heeft dat geen invloed op de voorgenomen samenwerking.

Duitse moeder zet baby op eBay

De Duitse politie doet onderzoek naar een vrouw die haar acht maanden oude baby te koop had aangeboden op de internetsite eBay. Dat heeft de politie in de stad Krumbach gisteren gezegd.

De politie kreeg een tip van internetsurfers die een advertentie zagen met de tekst: "Ik bied mijn bijna nieuwe baby te koop aan, omdat het te veel huilt, man, 70 centimeter lang''.

Het openingsbod was een euro. Gedurende de twee uur dat de advertentie op de site stond waren er geen biedingen. Volgens de moeder ging het om een grap. ,,Ik wilde gewoon zien of iemand een bod zou doen.'' De baby is naar het ziekenhuis gebracht voor controle en de vrouw wordt psychisch onderzocht.

Rellen bij Napels om vuilniscrisis

De Italiaanse politie is vrijdagnacht slaags geraakt met demonstranten die boos zijn over plannen van de regering om vuilnis uit Napels te dumpen in hun woonplaatsen.

De spanningen hielden zaterdag aan. De oproerpolitie keek toe hoe een demonstrant in de buurt van de Napolitaanse voorstad Chiaiano een vuurbom gooide, maar greep niet in. Andere demonstranten gooiden blikjes en ander afval naar de agenten. De regering van premier Silvio Berlusconi heeft Chiaiano en negen andere locaties uitgekozen om er tonnen van het vele afval uit Napels te storten.

De politie poogde vrijdagnacht een bus te verwijderen waarmee demonstranten de weg blokkeerden naar de uitgekozen plek in Chiaiano. Daarop braken ongeregeldheden uit. Zowel agenten als demonstranten raakten gewond. Er werden drie arrestaties verricht, meldde het persbureau Ansa. Berlusconi heeft toegezegd het leger in te zetten om de tien plekken te bewaken.

De afvalcrisis in Napels bereikte eind vorig jaar een nieuw dieptepunt, toen vuilnismannen aankondigden dat ze het afval nergens meer kwijt konden. Het steeds terugkerende probleem wordt veroorzaakt door slecht bestuur, het verzet van omwonenden tegen het openen van nieuwe stortplaatsen en afvalverwerkingsinstallaties en de infiltratie door de maffia van de ophaaldiensten. Met de zomer in aantocht is de stank in Napels nauwelijks nog te harden.

Pharrell kreeg Madonna aan het huilen

Madonna is tijdens de opnamen van haar album 'Hard candy' in huilen uitgebarsten in de studio. Dat onthulde ze vrijdagavond in het Amerikaanse programma Newsline. Boosdoener was haar producer Pharrell Williams. "Ik was in een gevoelige bui en hij wilde telkens dat ik in een bepaald ritme zong. Ik snapte niet wat hij bedoelde", vertelde ze.

Eerst stormde de 49-jarige artieste de studio uit. "Ik zei tegen Pharrell dat ik hem even wilde spreken en dat hij niet zo onaardig tegen me moest doen. Vervolgens keek hij me aan en zei: 'Oh mijn god, Madonna heeft een hart!' Daarna moest ik nog harder huilen."

Volgens de zangeres is de samenwerking er uiteindelijk beter op geworden. "Ik houd nu van hem en we maken geweldige muziek samen. Ik denk dat we even door dat moeilijke moment heen moesten."

Op 2 september doet Madonna de Amsterdam Arena aan met haar 'Sticky & sweet'-tournee. Haar nieuwe album 'Hard candy' kwam vorige maand op de eerste plaats binnen in de Mega Album Top 100 en de single '4 minutes', die ze samen met Justin Timberlake opnam, prijkte bovenaan de hitlijsten.

Ashlee Simpson en Pete Wentz toch op huwelijksreis

Na hun geheimzinnige huwelijk, waar het stel niets over kwijt wilde, hebben Ashlee Simpson en Pete Wentz van een korte vakantie in de Caraïben genoten. Wentz zei deze week tegen de Amerikaanse presentator Ryan Seacrest dat ze niet op huwelijksreis zouden gaan, maar strandfoto's van het koppel in verschillende Amerikaanse media bewijzen het tegendeel.

Wat de precieze bestemming was, is niet duidelijk. Volgens New York's Daily News is de vakantie inmiddels ook al zo goed als voorbij, omdat Wentz zaterdagavond wordt verwacht in New York voor een optreden op een privéfeestje met zijn band Fall Out Boy.

Het stel gaf elkaar vorige week het jawoord in het huis van Simpsons ouders. De trouwerij was volledig in Alice in Wonderland-stijl. Jessica Simpson, de zus van Ashlee, kwam opdraven als getuige. Na de verloving vorige maand gingen geruchten over een zwangerschap, maar het koppel wilde daarover niets loslaten. Simpson bracht onlangs haar nieuwe cd 'Bittersweet world' uit.

Talibanleider Pakistan wenst vrede met regering

De Pakistaanse Talibanleider, Baitullah Mehsud, heeft zaterdag gezegd graag vrede te willen met de Pakistaanse regering. Maar de heilige oorlog gaat door totdat Amerikaanse troepen weg zijn uit buurland Afghanistan. Mehsud zei moslimstrijders naar Afghanistan te blijven sturen om de Amerikanen te bestrijden.

Mehsud, die opereert vanuit de stammenregio Zuid-Waziristan, sprak met verslaggevers die hij had uitgenodigd. Hij zat in een verlaten schoolgebouw in de plaats Kotkai en hield een AK-47 vast terwijl hij sprak.

"We sturen onze mensen erop uit om te vechten tegen Amerika en met de hulp van God zullen we de Amerikanen uit Afghanistan zetten, net zoals de Russen er vandaan werden verdreven", zei Mehsud. Het sovjetleger trok zich aan het einde van de jaren tachtig terug uit Afghanistan na een strijd van tien jaar tegen door de Verenigde Staten gesteunde mujahedeen-rebellen.

Mehsud ontkende dat zijn strijders onderdak bieden aan de leider van Al-Qaida, Osama bin Laden, maar zei hem graag eens te ontmoeten. "Als Osama bescherming nodig heeft in ons gebied, dan zullen we er trots op zijn om hem onderdak te verlenen." De 36-jarige Mehsud leidt een alliantie van militante groeperingen die Tehrik-e-Taliban heet. De alliantie heeft een staakt-het-vuren afgekondigd, met als gevolg dat de golf zelfmoordaanslagen in Pakistan voorbij is.

De nieuwe Pakistaanse regering heeft vrede aangeboden aan elke militante groepering die bereid is de wapens neer te leggen. Er zijn al overeenkomsten gesloten met twee pro-Talibaanse geestelijken in de regio Malakand. Mehsud zei niets over de status van overleg tussen groeperingen in zijn regio en de regering. Hij zei wel de ambitie te hebben doelwitten in het Westen aan te vallen, maar dat zijn groepering daarvoor momenteel te zwak is.

Mehsud ontkende achter de moord op de Pakistaanse oud-premier Benazir Bhutto te zitten, zoals de vorige regering beweerde. "Ze had geen actie tegen ons ondernomen, dus er was geen reden om haar iets aan te doen", zei Mehsud. Volgens hem zaten de Pakistaanse inlichtingendiensten achter de moord. Bhutto was een rivaal van president Pervez Musharraf.

Oostenrijkse dierenactivisten ondervraagd

De Oostenrijkse politie ondervraagt tien dierenrechtenactivisten op verdenking van brandstichting, sabotage en andere misdaden. Dat is zaterdag bekendgemaakt.

De politie pakte de tien eerder deze week op, na een onderzoek naar radicale dierenrechtenorganisaties. De verdachten zouden schuldig zijn aan het stichten van verschillende branden en aan vandalisme gericht tegen farmaceutische en landbouwbedrijven. Volgens de Oostenrijkse media is een van de verdachten een hongerstaking begonnen.

Rusland wint Eurovisie Songfestival

Dima Bilan heeft vanavond in Belgrado de 53e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. De 26-jarige Russische zanger won met het nummer 'Believe'.

Rusland won het festival met 272 punten. Daarmee liet het Oekraïne en Griekenland achter zich, die tweede en derde werden. De punten werden toegekend door televisiekijkers in 43 Europese landen.

Hind, die Nederland dit jaar vertegenwoordigde met het nummer 'Your heart belongs to me', viel dinsdag af tijdens de eerste halve finale van het festival. Van de negentien deelnemers aan de eerste voorronde gingen tien landen door naar de finale. Donderdag wisten nog eens tien landen zich te plaatsen na een tweede voorronde. Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en gastland Servië waren bij voorbaat al verzekerd van een finaleplaats.

Esther Hart maakte in het liveprogramma de Nederlandse stemmen bekend. Nederland gaf acht punten aan gastland Servië, tien punten aan Turkije en twaalf punten aan Armenië. Cornald Maas verzorgde zaterdag vanuit Belgrado het Nederlandse commentaar bij de uitzending van het songfestival.

Street Fighter IV komt naar drie platforms

Ken, Ryu, Chun Li, Blanka, Guile en M. Bison zijn slechts een handjevol karakters die in Street Fighter IV tekeer zullen gaan. Sinds de officiële aankondiging van Capcom is er steeds meer bekend geworden over de game, behalve de platforms waarop de 2D fightgame zal verschijnen.

Capcom heeft daar inmiddels verandering in gebracht; Street Fighter IV zal op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC te spelen zijn. Een releasedate is nog niet bekend, hoewel de game momenteel wel speelbaar is in de Japanse arcadehallen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
©FOK.nl e.a.