Vandaag is het Dag van het Park

Maar liefst tweehonderd parken in Nederland staan vandaag bol van de activiteiten tijdens de Dag van het Park. De meer dan zestig deelnemende gemeenten willen hiermee deze recreatieve plekken in de buurt onder de aandacht brengen van hun inwoners.

Initiatiefnemer de ANWB riep de dag in het leven om het groen in de stad meer te benadrukken. De aftrap voor de vierde editie van de Dag van het Park vindt om 13.00 uur plaats in Amsterdam, in het Cultuurpark Westergasfabriek. Hier kunnen bezoekers al vanaf 's ochtends vroeg terecht voor bijvoorbeeld een vroege vogelexcursie en andere rondleidingen. Kinderen kunnen er onder meer dieren kijken, boomklimmen en kanovaren.

Ook in Rotterdam komen de picknickmanden tevoorschijn. In het Zuiderpark wordt een poging gedaan om het Nederlands record picknicken te verbreken. Hier vinden onder meer optredens plaats van Glennis Grace en Yes-R. In andere parken in het land vinden eveneens de hele dag tal van activiteiten plaats. Zo doen onder meer Maastricht, Nijmegen, Arnhem, Den Haag, Amstelveen, Deventer, Haarlem, Maarssen, Vlaardingen en Zwolle mee. Op de website www.dagvanhetpark.nl is te zien wat er precies te doen is.