[NHL] Red Wings winnen eerste duel

Damzkieee
De Detroit Red Wings hebben het eerste duel in de finale van de Stanley Cup gewonnen. In eigen huis werden de Pittsburgh Penguins met 4-0 verslagen.
In de Joe Louis Arena zagen ruim 20.000 mensen dat de Red Wings in de eerste periode nog niet konden overtuigen. Sterker nog, een aantal goede reddingen van doelman Chris Osgood waren nodig om niet op achterstand te komen. In de tweede periode brak Mikael Samuelsson de ban door in de dertiende minuut geheel op eigen houtje de 1-0 aan te tekenen. Voor Samuelsson pas zijn derde goal in de play-offs. Op zijn vierde hoefte hij echter niet lang te wachten. In de tweede minuut van de derde periode profiteerde hij optimaal van chaos in de verdediging van de Penguins, 2-0. In de slotminuten maakten Daniel Cleary (shorthanded) en Henrik Zetterberg (powerplay) er nog 4-0 van.

Ondanks de 'shutout' voor Detroit goalie Chris Osgood, had hij voldoende te doen. "Pittsburgh startte erg sterk in de eerste periode, en ze hadden een aantal goede kansen. Wij werkten een aantal man-minder-situaties goed weg, waardoor we eigenlijk in de wedstrijd bleven. Na de eerste periode staken we onze koppen bij elkaar en speelden we weer ons eigen spelletje." Penguins-speler Sidney Crosby was vol lof over de Red Wings: "Het is een erg goed team, ze spelen enorm sterk. Ik denk niet dat we dachten dat het makkelijk ging worden hier, en dat blijkt."

De tweede wedstrijd in de 'best-of-seven'-series wordt maandagavond lokale tijd gespeeld. De Red Wings zijn dan opnieuw de gastheren.