Sutil teleurgesteld

Adrian Sutil reed misschien wel de race van zijn leven in Monaco. Helaas voor hem verloor Kimi Räikkönen de controle over het stuur bij het aanremmen voor de chicane.

De Fin klapte bij het uitkomen van de tunnel vol op de Force India van Sutil die op een zeer knappe vierde plaats lag. De Duitser kon hierna zijn wagen in de pits parkeren, maar de Ferrari had alleen een kapotte voorvleugel en kon zijn weg vervolgen. "Het is echt heel jammer, want we zaten er zo dicht bij. Maar Kimi ramde mij plots van achteren en verpestte daarmee mijn hele race. Ik reed de beste race uit mijn loopbaan en het is echt heel jammer dat die zo is geëindigd; meer kan ik er niet over zeggen. Ik ben zo enorm teleurgesteld," aldus Sutil tegen ITV.

De wedstrijdleiding werd na afloop bezocht door Sutil en Mike Gascoyne, de technische baas van Force India. Beide heren waren uiteraard boos over de actie van Räikkönen, maar ook over het uitblijven van een staf na het incident. "Als een coureur van Force India de wereldkampioen uit de race tikt, dan krijgt hij zo ongeveer meteen een raceverbod van enkele races. Maar het is teleurstellend dat als het andersom is de wedstrijdleiding niet ingrijpt. Ik hoop dat zij er alsnog goed naar kijken," aldus Gascoyne.