[GP2] Bakkerud ongedeerd

Het is nog niet het jaar van Christian Bakkerud. In Turkije miste hij de races door een rugblessure en gisteren vloog hij door de lucht in Monaco, wat betekende dat hij al snel klaar was.

De Deen vloog over Andreas Zubers bolide heen maar liep gelukkig geen letsel op. "Dit was natuurlijk niet echt wat ik van de race had gehoopt, maar dit hoort nou eenmaal bij een Monaco. Zuber stond op de grid achter me, maar hij had een erg goede start. Hij moest daarna voor andere auto's uitwijken, waardoor ik moest liften en mijn grip verloor. Ik kon hem niet meer ontwijken en ik vloog de lucht in."

"Gelukkig landde ik niet met vier wielen tegelijk, want zo'n impact zou nogal desastreuze gevolgen voor mij kunnen hebben", aldus de 23-jarige coureur van Super Nova. "Ik voel gelukkig geen pijn, dus het lijkt erop dat ik er ditmaal goed vanaf ben gekomen. Ik geef ook niemand de schuld van wat er gebeurd is, het was gewoon een simpel race-incident Ik kijk nu uit naar 8 juni, wanneer ik tegen een F16-vliegtuig zal racen."