Coulthard vijf startplaatsen achteruit

David Coulthard zal vanmiddag vanaf de vijftiende plek starten in Monaco. De Schot zei dat zaterdagavond tegen Adam Cooper, een Engelse F1-journalist.

Hierdoor zullen Timo Glock, Jenson Button, Nick Heidfeld, Kazuki Nakajima en Rubens Barrichello opschuiven ten opzichte van hun kwalificatiepositie. De monteurs bij Red Bull Racing hebben na de crash zaterdag van hun veteraan de wagen weer compleet opgebouwd. Wel moesten ze de versnellingsbak vervangen. En daardoor krijgt DC dus vijf plaatsen straf.

Het team van Coulthard en de FIA bevestigen nog niet dat er een straf is uitgedeeld aan de Red Bull-coureur. De Oostenrijkse renstal dacht door het opbouwen van de wagen een penalty te ontlopen. Namelijk die voor het starten in de reservewagen. Doet een coureur dat dan moet je starten vanuit de pitstraat. Coulthard weet als geen ander hoe je in Monaco klem kan zitten en mede daarom moesten de monteurs keihard werken.

In 2001 zat Coulthard (toen nog McLaren) een hele lange tijd vast achter Enrique Bernoldi, die voor Arrows reed. Dat was trouwens ook de race waarin Jos Verstappen liet zien dat inhalen in Monaco wel kan.