Spaarne Ziekenhuis op noodstroom door storing

Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp is zondag noodgedwongen op noodstroom overgeschakeld. In de omgeving van de Noord-Hollandse plaats zaten 3500 huishoudens zonder stroom door een storing. De meeste van hen zijn inmiddels weer aangesloten. Nuon verwacht dat rond 20.15 uur iedereen weer stroom heeft.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis verliep het inschakelen van de noodaggregaten in het Spaarne Ziekenhuis zonder problemen. Het ziekenhuis kreeg relatief snel weer stroom, omdat het aan de rand van het getroffen gebied staat.

Rond 17.15 uur viel de stroom uit in het ziekenhuis en schakelden de belangrijke afdelingen en systemen vanzelf over op noodstroom. Toen het probleem bij Nuon was verholpen wilden de computers niet meer aan. Een systeembeheerder wist dat probleem vrij simpel te verhelpen door een reset uit te voeren.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend, maar een woordvoerder van Nuon gaat er vanuit dat het geen kabelbreuk is. Een onderzoek naar de oorzaak wordt pas gestart als alle huishoudens door een omleiding weer zijn aangesloten.